ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Καρφίτσα δεν έπεφτε» στην εκδήλωση Αγιοβασιλόπιτας της Αγαθοεργού Αδελφότητας Κω στην κατάμεστη Λέσχη Αξιωματικών | Η αναφορά του Σεβασμιωτάτου στην ξεχωριστή ονομασία της

0
2447

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη – Γιάννης ΚιάρηςΧαρίκλεια Χριστοφή

Με πάρα πολύ κόσμο, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση για την βασιλόπιτα της Αγαθοεργού αδελφότητας «ο Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος», στην πάντα φιλόξενη για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις Λέσχη Αξιωματικών Κω.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Αγαθοεργού Αδελφότητος κ. Αλεξάνδρα Διακαναστάση, πλαισιωμένη από τα δραστήρια μέλη της Αδελφότητος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγκύρας κ. Ιερεμία, τους Ιερείς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Την βασιλόπιτα (βασιλοπιτάκια κατά το έθιμο του Αγίου Βασιλείου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ζήτησε να ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, δίνοντας τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στην Πρόεδρο και τα μέλη της Αγαθοεργού για το αξιέπαινο έργο της

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ εν συνεχεία πήγε πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του μακαριστού Μητροπολίτου Ναθαναήλ του Α’ και στην ίδρυση της Αγαθοεργού η οποία είναι η μόνη φιλόπτωχος αδελφότητα που φέρει αυτή την ξεχωριστή και συμβολική ονομασία.

Τις δράσεις τις Φιλοπτώχου χαιρέτησαν επίσης με σύντομες ομιλίες τους,ι ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμ. Θεοδώρου (τον οποίο οι Σεβασμιώτατοι ευχαρίστησαν θερμά στην ομιλία τους για την παραχώρηση της αίθουσας, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της 80 ΑΔΤΕ να στηρίζει τέτοιες δράσεις).

Εκ μέρους του Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά ο οποίος είναι κλινήρης και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου η οποία δήλωσε ότι ο δήμος Κω και η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ (παρούσες ήταν η Πρόεδρος Δ. Τελλή και η Αντιπρόεδρος Στ. Κανταρζή) στέκονται πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις.

Παρών ήταν επίσης ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά για άλλη μια χρονιά ο Κ. Μαρουδής με το αρμόνιο και το τραγούδι του.

Τυχερή της βραδιάς η οποία βρήκε το φλουρί ήταν η κ. Χριστίνα Χωραφιού-Μάρκου (φωτό) στην οποία ο Σεβασμιώτατος χάρισε ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα (καρφίτσα).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ