» Δεύτε ίδωμεν πιστοί…. » Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την απλότητα & την ταπεινότητα του Χριστού (Της Ξ. Αγρέλλη)

1
663
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κομιστής της αγάπης και της ειρήνης, μα πιο πολύ της απλότητας, ο Χριστός διάλεξε να γεννηθεί σε ένα ταπεινό στάβλο. Να ζεσταθεί με τα χνώτα των συμπαθών ζώων και να φωτιστεί με ένα υπέρλαμπρο Αστέρι. Να έρθει στον κόσμο ως πρόσφυγας, κυνηγημένος από την μανία του αιμοσταγούς Ηρώδη, πριν ακόμη γεννηθεί, εκείνος, η Παναγία η μητέρα του και ο Ιωσήφ ο προστάτης του.

Στο σημερινό Ιερό Ευαγγέλιο που ακούσαμε σε όλες τις Εκκλησίες όπως και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου όπου ο παπά Περικλής μας περιέγραψε όλο το μεγαλείο της Θείας Γεννήσεως του Χριστού.

Ο ταπεινός Ιησούς δεν δέχθηκε γεννηθεί σε ένα πολυτελές σπίτι ούτε να μεταφερθεί με καμήλες και με άλογα. Αν γεννιόταν σήμερα το ίδιο θα έκανε παραδειγματίζοντας τους πάντες για την απλότητα και την ταπεινότητά του. Ο Χριστός δεν θα δεχόταν να φοράει πολυτελή χρυσοποίκιλτα ενδύματα που παραπέμπουν στην πτωτική ματαιοδοξία της βυζαντινής περιόδου ούτε κοσμήματα με χρυσό και πολύτιμους λίθους αλλά ούτε και κορώνες αδαμαντόκολλητες και φανταχτερές. Δεν θα κρατούσε χρυσή ποιμαντορική ράβδο και οτιδήποτε θα προκαλούσε το αίσθημα των στερημένων συνανθρώπων του. Η άκρα ταπείνωση του Χριστού απαντάται σε όλη την πορεία της σύντομης ζωής του των 33 ετών. Μέχρι και τα Άγια Πάθη του. Ο πλούτος του Χριστιανού βρίσκεται στην Ουράνια Βασιλεία στα πνευματικά αγαθά και όχι στα υλικά που φθείρουν όχι μόνο το σώμα για την απόκτησή τους, αλλά και την ψυχή που την διαφθείρει η απληστία. Για το χρήμα και για τα υλικά αγαθά γίνονται οι εξοντωτικοί πόλεμοι αλληλοσκοτώνονται οι άνθρωποι φυλακίζονται για ληστείες και εγκληματικές πράξεις η και για οικονομικά εγκλήματα. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την ταπεινότητα και την απλότητα της Θείας Γεννήσεως του Χριστού μας και ας αρκεστούμε σε ό,τι έχουμε για να είμαστε χαρούμενοι με αυτά που έχουμε συσσωρεύοντας πλούτο στον Ουρανό με καλοσύνη ελεημοσύνη σεβασμό και αγάπη.

Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Χριστός «προσφυγας υπό διωγμό» επειδή εξυπηρετεί τη μπιζνα που έχουμε στήσει.
    Οι Έλληνες το ’22 στη Σμύρνη «υπό εκούσιο συνωστισμό» επειδή έτσι μας είπε η Κομιντερν.
    Είδατε σύντροφοι πόσο ευέλικτες αρχές έχουμε στην Αριστερα;
    Αν δεν σας αρέσουν, no worries, έχουμε κι άλλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ