ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος αριθμός προσκυνητών στο πανηγύρι των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι

0
3107

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας εψάλη απόψε στο Ιερό Κάθισμα των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι Ασφενδιού (στην περιοχή πάνω από τον Ασώματο).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτη μας κ. Ναθαναήλ στο μεγάλο και δύσκολο έργο που επιτελεί στην Μητρόπολή μας, αλλά και στον διάλογο των εκκλησιών με στόχο να ενωθούμε όλοι στην ορθή πίστη και την κατά Χριστό ζωή.

Ο εορτασμός των Εν Δωδεκανήσω Αγίων καθιερώθηκε μετά την φιλοτέχνηση της Εικόνας τους που ήταν μια ιδέα του Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβροσίου για να δοθεί ως δώρο στην πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Δωδεκάνησα.

Την ανέγερση του Ιερού καθίσματος στη μνήμη του παππού του ξεκίνησε αρχικά ο Μιχάλης Δανελλάκης και στην συνέχεια με την βοήθεια των «μαύρων λύκων»  μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά σε όαση μια βραχώδη και άγρια περιοχή με την συνεχή εργασία τους.

Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι με τράπεζα και παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα των: Μανώλη Κεφαλιανού (βιολί), Μανώλη Πόγια (ακορντεόν-σαντούρι-τραγούδι) και Θεοδόση Παπαϊωάννου (λαούτο), με πολύ κέφι και χορό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ