ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό της Αγίας Υπομονής στη Μεσαριά| κ. Ναθαναήλ: Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κακία είναι η καλοσύνη,το μίσος η αγάπη

7
4621

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Χατζημανώλη Χαρίκλεια Χριστοφή

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός προσκυνητών συνέρρευσε για άλλη μια χρονιά στον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Υπομονής, που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Εξωκλήσι της οικογένειας Μηνά & Ξανθίππης Κασίου, λίγο πριν το φράγμα, στη Μεσαριά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Στον εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Επικ. της Ισχυρής Κω Θ. Νικηταράς συνοδευόμενος από τον Μ. Γιωργαλλή και στελέχη της παράταξής του, καθώς και στελέχη άλλων παρατάξεων δήμου και περιφέρειας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αγίας Υπομονής η οποία ήταν Αυτοκράτειρα αλλά δεν της έκανε τίποτα εντύπωση από την εξουσία την οποία είχε. Μάλιστα όταν πέθανε ο άντρας της αφού έδωσε συμβουλές στα παιδιά της, άφησε όλα τα πλούτη και τα υλικά αγαθά κι έγινε μοναχή για να αφιερωθεί στο Θεό.

«Η μνήμη της Αγίας Υπομονής έχει μια ιδιαιτερότητα γιατί παρουσιάζεται στη ζωή του ανθρώπου η δύναμη της εξουσίας, η δύναμη της κοσμικής παρουσίας του πλούτου, η δύναμη της παρουσίας, όσον αφορά τον άνθρωπο και τον εγωισμό του αλλά και η δυνατότητα της υπέρβασης αυτών των καταστάσεων γιατί η Αγία Υπομονή όπως γνωρίζετε η μητέρα του τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου.

Η οποία άφησε την κοσμική εξουσία κι έγινε μοναχή αφήνοντας τα πρόσκαιρα και αναζητώντας τα αιώνια. Πρέπει να μένουμε στο καλό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του κόσμου. Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση οι άνθρωποι ότι μπορούμε με τη δύναμή μας ή με την εξουσία να κακατροπώσουμε τον άλλον, να τον βάλουμε στη θέση του αν μας αδικεί, αν μας κακολογεί. Και αγωνιζόμαστε με μέσα του ανθρώπινου νόμου. Αλλά όλα αυτά στο τέλος φαίνονται ψεύτικα γιατί ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κακία είναι η καλοσύνη. Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μίσος είναι η αγάπη. Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την απελπισία είναι η ελπίδα.

Η Αγία Υπομονή έζησε όλες αυτές τις καταστάσεις να μας δώσει κι εμάς τη δύναμη να φροντίζουμε πάντα -ότι κι αν μας έχουν κάνει οι άνθρωποι- για το καλό του κόσμου και των συνανθρώπων μας το οποίο πάντα επιστρέφει πάνω μας.

Όπως κάθε χρόνο η οικογένεια Μηνά και Ξανθίππης Κασίου υποδέχτηκαν όλο τον κόσμο με άφθονο φαγητό και ζεστή φιλοξενία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπομονή μέχρι την τελευταία ψήφο. Δεν έχει βγει ακόμα δήμαρχος, όλα γυρνάνε !

  2. Ακόμα δεν τον ειδαμε Γιάννη τον βαφτήσαμε! Μέχρι προχθες στις εκδηλώσεις ερχόταν στο τέλος για να φωτογραφηθεί. Φαίνεται πήρε στα σοβαρά το ρόλο του και θα μοστράρει ως δήμαρχος απο τώρα! Στους πόντιους ελαμψε δια της απουσίας του και λίγο πριν το τέλος τσουπ και νάτος. Όλα για το πουλάκι. Ασε σε καταλάβαμε….

    • Ετσι λένε τα πρωτόκολλα. Τον καλέσανε, τούπανε έλα, έτσι κάνουνε οι αρχές.
      Και ο πρώην, πού πήγε; Κρύφτηκε;
      Αυτά που βρίζαμε, κάνουμε;
      Κοψιμιός; Κοψιμιός;
      Εμ!!!
      Σού λέει ποιό το νόημα τώρα; Τώρα είμαι να με χ@σεις.
      Ας επιβαρυνθεί με τις υποχρεώσεις μου άλλος. Ε, αυτό θα γίνει. Αμήν.

  3. Αρχίσαμε παλιιιιιιι!Ρε παιδιά το θέμα μας δεν είναι τα πολιτικά, το θέμα μας είναι ο εορτασμός της Αγίας Υπομονής ξεκολληστε επιτέλους! Και στην τελική καλά έκανε ο Θεοδόσης και πήγε και άναψε ο άνθρωπος κεράκι, που είναι το πρόβλημα? Έλεος δηλ. οτιδήποτε συμβαίνει να γίνεται θέμα. Ο καθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ