O άγιος Πορφύριος μου έδειξε τον δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

1
1570

Η αποκάλυψη του πατρός Δημητρίου για το πώς η ζωή του συνδέθηκε με τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό

Ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες πιστούς που έζησαν το θαύμα του Τίμιου Σταυρού στην Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού προκαλεί η αποκάλυψη του ιερέα του ναού ότι είχε την καθοδήγηση του αγίου Πορφυρίου!

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, o χαρισματικός εφημέριος Δημήτριος Λουπασάκης συνδέθηκε με τον θαυματουργό Σταυρό από νεαρή ηλικία χάρη στον γέροντα Πορφύριο που τον είχε προετοιμάσει για το δύσκολο αλλά θεάρεστο αυτό έργο.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο ίδιος ο ιερέας, ο άγιος τον βοήθησε όταν τον χρειάστηκε και προέβλεψε ότι η ζωή του θα συνδεθεί άρρηκτα με τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό, όπως και έγινε.

Μάλιστα, προφήτευσε την ιεροσύνη του, λέγοντάς του «θα γίνεις ένα παπαδάκι και θα έρθει στα χέρια σου ένας θησαυρός για τον οποίο θα έλθουν από όλο τον κόσμο για να τον γνωρίσουν». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας συρρέουν στην εκκλησία του Λυκαβηττού προκειμένου να λάβουν την ευλογία του ιερέα και να αγγίξουν το ιερό θησαύρισμα. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο θαυματουργός Σταυρός έχει προσφέρει ανακούφιση σε αναρίθμητους ασθενείς που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα από τη δύναμη της πίστης.

Αγάπη και προσφορά

Αλλωστε, ο πατέρας Δημήτριος, ακούραστος και με μόνο γνώμονα την αγάπη και την προσφορά, έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του στον κόσμο που ζητά τη βοήθειά του, όπως και ο ίδιος έλαβε στο παρελθόν τη βοήθεια του γέροντα Πορφυρίου. Στη συνέντευξή του ο π. Δημήτριος περιγράφει τη ζωή του και τη θαυμαστή εμπειρία με τον άγιο Πορφύριο και αναφέρεται στη σημαντική συμβολή ενός επιφανούς ιατρού και πνευματικού τέκνου του γέροντα, τον οποίο ο ίδιος γνώριζε και εκτιμούσε.

Από το πρωί του Σαββάτου ο θαυματουργός Τίμιος Σταυρός των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού βρίσκεται στο «δεύτερο σπίτι του», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, με τους πιστούς να σχηματίζουν ουρές έξω από την εκκλησία προκειμένου να λάβουν τη χάρη του. Την προηγούμενη φορά που φιλοξενήθηκε στον εν λόγω ναό υπολογίζεται ότι προσήλθαν περισσότεροι από 50.000 πιστοί από όλη την Ελλάδα, τους οποίους ο πατέρας Δημήτριος σταύρωνε έναν έναν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΓΙΕ ΣΥΜΗΣ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ …..Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ