ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα συγχοροστατούντων του κ. Ιερεμία & του κ. Ναθαναήλ η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Πλατάνι

2
1596

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ΙΝ του Αγ. Αθανασίου στο Πλατάνι.

Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Κώου-Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένοι από πλήθος Ιερέων του νησιού, με τον χορό ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη-καθηγητή Γ. Σακέλλη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Γ. Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Η. Σιφάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, ο Αναπληρωτής επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλης, ο Δημ. σύμβουλος Σ. Πης και υποψήφιοι του Οράματος & Δράση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αρ. Πατούρη, η Περιφερειακή σύμβουλος Ε. Νάκη, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωγαλλής, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς και μεγάλος αριθμός προσκυνητών.

Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας επιστρέφοντας από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ τόνισε ότι είναι τιμή για την Κω να βλέπει έναν δικό της άνθρωπο ως πρώτο τη τάξει Ιεράρχη δίπλα στον Παναγιώτατο στο Φανάρι.

Ακολούθησε η παράθεση πλούσιας τράπεζας από την δραστήρια ενοριακή αδελφότητα και επιτροπή του Αγίου Αθανασίου υπό τον ακάματο π. Αναστάσιο Γιώτη.

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας Βίος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΨΑΛΤΗ ΣΑΣ ΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

    ΑΓΙΕ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ.

  2. Απο το σχολιο εξαιρείτε ο Δεσποτης Αγκυρας. Για ρωτηστε τον Αγιο Αθανασιο εαν θα ηθελε ολες αυτες τις επισημοτητες και καιλαμπροτητες που κανετε για το θεαθηνε για εφε, η αν θα ηταν χαρουμενος με ελεημοσινες στους κωους που πεινανε ? ενω εσεις ταιζετε ξενους που βριζουν ληστευουν κακοποιουν βιαζουν και σκοτωνουν τους πεινασμενους Ελληνες. Συντομα θα δωσετε λογο στον Θεο για αυτα που πρατετε. Το να σας πω ντροπη σας ειναι ασκοπο διοτι εσεις δεν εχετε ουτε ιερα ουτε οσια. Ομως ο Θεος Βλεπει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ