Ο Αγιος Νεκτάριος εγχείρησε το παιδί μου

0
946

Το μέγα θαύμα που θεράπευσε τον μικρούλη Ιωάννη, ο οποίος γεννήθηκε με ιχθύαση και κόντεψε να πεθάνει

Ξακουστές σε κάθε άκρη του κόσμου όπου βρίσκονται χριστιανοί είναι οι θαυματουργές παρεμβάσεις του Αγίου Νεκταρίου, ενώ δεν σταματούν να προστίθενται νέες συγκλονιστικές εμπειρίες που προκαλούν δέος. Μία από αυτές είναι η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Ιωάννη Κασσιανού, που δεν παραλείπει να πηγαίνει με τους δικούς του κάθε χρόνο στην Αίγινα για να προσκυνήσει τη χάρη του, καθώς είναι πεπεισμένος, όπως και η οικογένειά του, ότι ζει χάρη στην παρέμβαση του αγίου.

Την απίστευτη περιπέτεια του μικρού Ιωάννη με τη λυτρωτική κατάληξη αποκάλυψε η «Ορθόδοξη Αλήθεια», περιγράφοντας τον γολγοθά της οικογένειας από τη στιγμή της γέννησης του παιδιού.

Οταν το 2009 η Αντριάννα Farcas από τη Ρουμανία έφερε στον κόσμο το παιδί της, διαπιστώθηκε ότι γεννήθηκε με τη σπάνια ασθένεια της ιχθύασης. Το δέρμα του βρέφους ήταν σαν ψαριού και είχε πληγές σε όλο το σώμα! Λίγες ημέρες αργότερα το νεογέννητο υπέστη σηψαιμία και η μητέρα του και ο πατέρας του εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Θεό, προσευχόμενοι καθημερινά να επιζήσει.

Τελικά, το παιδάκι τα κατάφερε και, μεγαλώνοντας, οι γονείς του το έφεραν κοντά στη χριστιανική πίστη. Ωστόσο, όταν έφτασε ενός έτους και τριών μηνών ήρθε ακόμα μια δοκιμασία, την οποία περιγράφει με δακρυσμένα μάτια η μητέρα του Ιωάννη Κασσιανού: «Επαθε πνευμονία και στο νοσοκομείο διέγνωσαν ότι είχε αιμαγγείωμα, φλεβική υπέρταση και θρόμβωση στην πυλαία φλέβα. Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι διαπιστώθηκε επανασηράγγωση και δεν τίθεται θέμα επέμβασης…»

Το παιδάκι είχε κάνει δεύτερο σπίτι του τα νοσοκομεία και τον Νοέμβριο του 2014 ο μόλις πέντε ετών Ιωάννης άρχισε να αιμορραγεί εσωτερικά στο στομάχι. Στο νοσοκομείο του Κλουζ όπου τον μετέφεραν η μητέρα έπαθε σοκ ακούγοντας τον γιατρό να της λέει πριν το χειρουργήσει: «Ξέρετε ότι η αιμορραγία μπορεί να σταματήσει, μπορεί και όχι»! Τον επόμενο μήνα, με το παιδάκι να ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, υποβλήθηκε σε μία μη επεμβατική τεχνική με χρήση ακτίνων Χ, με την οποία λαμβάνονται λεπτομερείς απεικονίσεις των αγγείων. Ετσι, επιβεβαιώθηκε η θρόμβωση. «Δείξαμε τα αποτελέσματα στον χειρουργό καθηγητή Constantin Ciuce, τον γιατρό που έπρεπε να τον χειρουργήσει, και μας είπε ότι δεν είναι παιχνίδι και πως η μόνη λύση είναι η εγχείρηση, πως όταν τον ανοίξει και δει τι γίνεται, τότε θα αποφασίσει. Εθεσε και το πρόβλημα να αφαιρεθεί ο σπλήνας, επειδή καταστρέφει τα αιμοπετάλια» θυμάται σήμερα η Αντριάνα.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας του παιδιού του ο πατέρας του Ιωάννης Farcas ταξίδεψε στην Ελλάδα για να παρακαλέσει τον Αγιο Νεκτάριο στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, όπου μόνασε, στην Αίγινα. Ο ίδιος περιγράφει μία από τις επισκέψεις του: «Εκεί συνάντησα και μία μοναχή, συμπατριώτισσά μας από το Μπρασόβ. Συζήτησα μαζί της για τον Κασσιανό. Αφησα και τη φωτογραφία του Κασσιανού στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου. Είχα και μία φωτογραφία όπως ήταν άρρωστος, με το δέρμα του σε κακή κατάσταση. Προσευχήθηκα: “Αγιε Νεκτάριε, τον βλέπεις. Σε παρακαλώ, κάνε τον καλά, θεράπευσέ τον”».

Μόνο όπλο τους, η προσευχή

Το ερώτημα ήταν αν ο αδύναμος οργανισμός του Ιωάννη θα άντεχε στο χειρουργείο και το μόνο που είχε απομείνει στους γονείς ήταν η προσευχή. Ο πνευματικός τους από τη Μονή Ρετσέα, γέροντας Νεκτάριος, είχε συστήσει στο παιδί να λέει την εξής παράκληση: «Αγιε Νεκτάριε, εάν χρειάζεται να εγχειριστώ, να με εγχειρήσεις εσύ. Και αν δεν χρειάζεται, κάνε με εσύ καλά». Κάθε μέρα ο Ιωάννης έκανε ευλαβικά την ίδια προσευχή, ώσπου ξαφνικά ένα βράδυ, κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή, είπε στη μητέρα του: «Μαμά, ξέρεις τι μου είπε ο Αγιος Νεκτάριος; “Παιδί μου, εγώ σε εγχείρησα!”» «Βρε Κασσιανέ, είδες τον Αγιο Νεκτάριο;» τον ρώτησε η μητέρα του, για να πάρει την απάντηση: «Οχι, μαμά. Ετσι τον άκουσα μέσα στο κεφάλι μου»!

Την ίδια περιγραφή έκανε ο μικρός και τις επόμενες ημέρες για τον Αγιο Νεκτάριο και οι γονείς του αποφάσισαν να τον πάνε να κάνει ξανά εξετάσεις. Τα αποτελέσματα φάνηκαν απίστευτα ακόμα και στους γιατρούς, καθώς όλες ήταν καθαρές!
«Πράγματι, τον εγχείρησε ο Αγιος Νεκτάριος! Μεγάλο θαύμα συνέβη με τον Κασσιανό… Τότε μου είπε το παιδί: “Είδες, μαμά, ότι δεν σου είπα ψέματα;” Τηλεφωνήσαμε στους παππούδες να τους πούμε τα νέα. Πράγματι, ο Αγιος Νεκτάριος τον είχε εγχειρήσει» λέει συγκλονισμένη η μητέρα του.
Ηταν η μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ ο ίδιος και η οικογένειά του, γιατί στην ψυχή τους είχε απαντηθεί κάθε ερώτημα για το αν έγινε όντως ένα θαύμα.

Τo ετήσιο  οικογενειακό προσκύνημα στην Αίγινα

Η απέραντη χαρά που ζούσαν δεν τους έκανε να ξεχάσουν τον Αγιο Νεκτάριο της Αίγινας που τους τη χάρισε απλόχερα. Δύο εβδομάδες μετά τα ευχάριστα νέα έμαθαν ότι διοργανώνεται μια προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα και αποφάσισαν να ακολουθήσουν για να ευχαριστήσουν τον άγιο.
Στη διαδρομή, όπως θυμάται η μητέρα του, ο Κασσιανός έλεγε με συγκίνηση: «Εμείς είχαμε έτοιμα τα χρήματα για να με εγχειρήσουν και με αυτά τα χρήματα ήρθαμε στην Ελλάδα για να προσκυνήσουμε…»
Από τότε ο υγιής πια Ιωάννης Κασσιανός ταξιδεύει κάθε Νοέμβριο από τη Ρουμανία στην Ελλάδα. Πηγαίνει με την οικογένειά του στην Αίγινα την ημέρα της γιορτής του Αγίου Νεκταρίου για να συναντήσει αυτόν που τον εγχείρησε μόνο με το νυστέρι της αγάπης του. Από αυτήν την τομή δεν σχηματίστηκε πληγή ούτε έμεινε σημάδι για να θυμάται την ασθένειά του!
O πατέρας του Ιωάννη, από την πλευρά του, εκμυστηρεύεται πώς μετά από αυτήν την περιπέτεια μαθήτευσε στην πίστη: «Αρχισα να πιστεύω ακόμη πιο πολύ ότι χωρίς τον Θεό δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα σε αυτήν τη ζωή. Ακριβώς όπως λέει στο Ευαγγέλιο ότι ούτε μία τρίχα δεν πέφτει από το κεφάλι μας χωρίς τη θέληση του Θεού. Εμείς πιστεύαμε ότι αυτά είναι ιστοριούλες. Δεν είναι όμως…»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ