ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ π. Σακελλάρης: 25 χρόνια διακονίας στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Ασφενδιού | Πλήθος κόσμου & τοπικές αρχές

8
2856
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παπά Σακελλάρης 25 χρόνια διακονίας στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Ασφενδιού

φωτο-ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Κυριακή και η καμπάνα των Ασωμάτων Ασφενδιού, καλούσε ασταμάτητα τους ευλαβείς πιστούς, για την Θεία Λειτουργία. ‘Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν και ακολουθήτω μοι.’ (Κατά Μάρκον Ιερό Ευαγγέλιο της Κυριακής)

Και ήταν πολλοί οι πιστοί που οικειοθελώς ήλθαν κοντά στον Χριστό και τον ακολούθησαν, ώστε ο Ιερός Ναός Ασωμάτων Ασφενδιού, να πλημμυρίσει από κόσμο.

Ο Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον παπά Σακελλάρη Ζουλουφό, εφημέριο του Ιερού Ναού και τον παπά Αναστάσιο Τσουκνιά. Αργότερα ήλθαν ο παπά Ηλίας από τον Άγιο Γεώργιο στο Πυλί και ο παπά Ευτύχιος, από την ενορία της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού.

Ο παπά Σακελλάρης, με την ευκαιρία της διακονίας του, στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Ασφενδιού για 25 συναπτά έτη, δέχθηκε τις επετειακές ευχές, αλλά και τα εύσημα και τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη μας ,για το μεγάλο αθόρυβο και διακριτικό έργο του, στην ακριτική ενορία όπου υπηρετεί.

Ο Δεσπότης ως ευλογία, του χάρισε ένα Σταυρό, καθότι είναι οικονόμος στο οφίτσιο με τον ανάλογο Σταυρό. Συγκινημένος ο παπά Σακελλάρης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια, καθώς και το ποίμνιο του. Επίσης ευχαρίστησε τις Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές, όπως τον Έπαρχο κ. Χαλκιδιό, τον Δήμαρχο κ. Κυρίτση, τον Ταξίαρχο κ Λάμπρο Ναζίφη, τον Λιμενάρχη κ. Χαμετή, τον Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού κ. Καρδαρά τον Διοικητή της Αστυνομίας κ. Κοκορόσκο, τους ιεροψάλτες, τους επίτροπους και την οικογένεια του, για την αρωγή τους στο δύσκολο πνευματικό έργο του. Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαιτέρα και τις αδελφές Μαρία και Ειρήνη Χατζημιχάλη, για την ανιδιοτελή, συνεχή υπηρεσία τους, στην φροντίδα του Ιερού Ναού.

Μια ιστορική Εκκλησία Βασιλικής άνευ τρούλου, με ένα καταπληκτικό παμπάλαιο ξυλόγλυπτο Τέμπλο και με προηγούμενο Μοναχισμού, όπως μαρτυρούν τα κελιά.

Αυτά μετατράπηκαν ως το πρώτο μεταπολεμικό Σχολείο και σήμερα αποτελούν την ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

Ο παπά Σακελλάρης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με σεβασμό σε όλους τους προκάτοχους του ιερείς και ιδιαίτερα στους δυο τελευταίους, από όπου πήρε την σκυτάλη, στον παπά Δημήτρη Γρύλλη, που υπηρέτησε για μια εικοσαετία περίπου τον Ιερό Ναό και στον παπά Κωνσταντίνο Ζουμπουλίκο, που για δεκαπέντε χρόνια μετά από ψαλμωδός, ιερουργούσε στην Εκκλησία των Ασωμάτων.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του εφημέριου παπά Σακελλάρη, πως ‘η Ιεροσύνη για αυτόν αποτελεί χαρά και όχι κάποιο βάρος’, κάνοντας σύντομη ανάδρομη στα πρώτα του βήματα σαν ιεροδιάκονος και ιερέας. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ο παπά Σακελλάρης Ζουλουφός, γεννήθηκε στην γειτονική μας Κάλυμνο και φοίτησε στο νησί των σφουγγαράδων, στην ιστορική Βουβάλιο Σχολή, στο τμήμα εργοδηγών.

Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993, εισήχθη στις τάξεις του Ιερού κλήρου και έχει μια υπέροχη οικογένεια, με δυο παιδιά και ένα εγγόνι.

Για το έργο του, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια, ο Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ, διότι κατάφερε τα ρημαγμένα κελιά να τα ανακαινίσει, να τα μετατρέψει σε γραφείο του Ιερού Ναού, και σε αίθουσες εκδηλώσεων. Επίσης με την αμέριστη φροντίδα και του Δεσπότη, ανακαίνισαν το παλιό Επισκοπείο, δηλ το παπαδόσπιτο για πολλούς, όπου το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, χάρις στο μεράκι και στην καλαισθησία του Δεσπότη μας.

Επίσης με την δική του μέριμνα και με την έγκριση του Μητροπολίτη, έγινε από ειδικό συντηρητή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Αγιογράφου κ. Χρυσής Τσουρή, η συντήρηση και αναπαλαίωση της μεγάλης Θαυματουργής Εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Πράγματι Θαυματουργού, γιατί στην άρνηση των Αρχαιολόγων να ξαναβάλουν το ασημένιο φωτοστέφανο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο Άγγελος εμφανίζεται στον παπά Σακελλάρη πολλές φορές, ζητώντας του ‘το καπέλο του,’ δηλ το φωτοστέφανο του, μέχρι που το επανατοποθέτησαν. Η είκοσι-πενταετής δράση του παπά Σακελλάρη, έκανε την ενορία να ξαναζωντανέψει και μέσα από τα ερείπια των χαλασμένων σπιτιών του ορεινού χωριού, που το άδειασε το άκαρδο χέρι της ξενιτιάς, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα πως κάποτε πάλι το χωριό και η Εκκλησία του, θα πλημμυρίζουν από κόσμο, όπως τον παλιό καλό καιρό.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η Ενοριακή Αδελφότης, προσέφερε φιλόξενο πρωινό, στον Δεσπότη, στους ιερείς, στους υμνωδούς και σε όλο το ευλαβές εκκλησίασμα.

Εμείς να ευχηθούμε να είναι χιλιόχρονος ο παπά Σακελλάρης, για να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του και πάντα Άξιος!

Ξανθίππη Αγρέλλη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΊΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΊΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΉ ΜΟΥ!ΠΆΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΓΡΑΜΜΉ ΟΙ ΕΠΊΣΗΜΟΙ!ΌΛΟ ΟΙ ΊΔΙΕΣ ΦΆΤΣΕΣ ΠΟΥ ΠΆΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΦΈ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΨΟΥΝ!

  2. Εύχομαι ο Ασωματος να χαρίζει υγεία κ ευλογία σε όλο τον κόσμο……Ας είναι δοξασμενο το όνομα Του.

  3. Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙ 25 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΡΕΣΤΟΤ ΣΟΥ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ!

  4. Μπα???Γιατί τόσοι επισημοι κύριοι?Δεν χρειαζονταν πρόσκληση κύριοι!!!!!Ο απλος και ταπεινός κόσμος αγαπά και στηριζει συνεχεια την εκκλησία κυριοι!!!!!!

  5. Αγαπημένε μας Παπά ευχόμαστε ο Ασωματος που υπηρετείς με τόση αγάπη να σου χαρίζει υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσεις να επιτελείς το ευλογημένο σου έργο τόσο στην Μητρόπολη όσο και στον Ασωματο μας.Εκτος αυτού σου οφειλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα έχεις προσφέρει και θα συνεχίσεις να προσφέρεις πάντα με την βοήθεια του Θεού και την αγάπη όλων μας.Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

  6. Παπα Σακελλαρη μας, ο Θεος να σε εχει καλα για ολα αυτα τα καλα που κανεις στους συναθρωπους σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ