ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Νέος εφημέριος στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας Ασφενδιού ο π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου

3
4471
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Νέος εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ασφενδιού

ο παπά Ευτύχιος Παπαγεωργίου

Φώτο – ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη 26-8-2018

Για άλλη μια ηλιόλουστη Κυριακή στο τέλος του Αυγούστου, η Εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού πλημμύρισε με πιστούς όχι μόνον για να υποδεχθούν τον Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ, αλλά και τον νέο ιερέα που εγκαταστάθηκε στο νησί μας και θα διακονήσει στον Ιερό και ιστορικό Ναό Ευαγγελιστρίας, στο ορεινό χωριό Ασφενδιού.

Ο Μητροπολίτης με συλλειτουργούς, τον παπά Αναστάσιο Τσουκνιά και τον νέο ιερέα παπά Ευτύχιο Παπαγεωργίου, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία. Στο μεστό κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην παραβολή της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, σχετικά με τους εργαζόμενους στον πλούσιο αμπελώνα του γαιοκτήμονα και στην αχαριστία που επέδειξαν στο τέλος της συγκομιδής στο αφεντικό τους. Δηλώνοντας πως οι πιστοί του Κυρίου μας, δεν θα πρέπει να είναι αχάριστοι, αλλά ευγνώμονες και να προσφέρουν τίμια και με προθυμία τις υπηρεσίες τους σε Αυτόν.

Ακολούθως ο κ.κ. Ναθαναήλ, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο για σοβαρούς λόγους υγείας, ιερέα παπά Λεωνίδα Βογιατζή, αναφέρθηκε στον διορισμό του νέου ιερέα παπά Ευτύχιου Παπαγεωργίου, ο οποίος δέχθηκε να αποσπασθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και να υπηρετήσει στην Ευαγγελίστρια του Ασφενδιού. Είναι πρώην ξενοδοχοϋπάλληλος, δεινός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και ποδοσφαιρόφιλος και έχει έλθει πολλές φορές για διάφορα παιχνίδια ποδοσφαίρου, στο στάδιο της Κω. Μαζί με την πρεσβυτέρα Μαρία, έχουν δημιουργήσει υποδειγματική οικογένεια και έχουν αποκτήσει τέσσερις χαριτωμένες κόρες.

Επίσης ο Δεσπότης κάλεσε τους κατοίκους του ορεινού χωριού, να αγκαλιάσουν με αγάπη, να εμπιστευθούν τον νέο τους ιερέα και να ξαναζωντανέψουν την ενορία της Ευαγγελίστριας, με την τακτική παρουσία τους στην Εκκλησία της Παναγιάς. Παράλληλα αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε το ιστορικό Ασφενδιού στην διαφύλαξη της Χριστιανοσύνης, αφού ο τότε Επίσκοπος διάλεξε να είναι ασφαλής επί Τουρκοκρατίας, στο πρεσβυτέριο, δηλ στο παπαδόσπιτο της Εκκλησίας των Ασωμάτων Ασφενδιού. Ιδιαίτερα ο Δεσπότης μας, τόνισε την μαχητικότητα των Ασφενδιανών, που έφεραν πάντα ένα κυρτωμένο μαχαίρι, μαζί τους τον λεγόμενο ‘κατσουνά’ για την αυτοπροστασία τους σε δύσκολους καιρούς κατακτητών, για αυτό και τους λένε ‘κατσουνάδες’.

Μετά το πέρας τη Θείας Αρχιερατικής Λειτουργίας, η Ενοριακή Αδελφότης της Εκκλησίας Ευαγγελιστρίας, προσέφερε στο παρακείμενο κατάστημα στην πλατεία του χωριού, της οικογένειας Τριμμάτη, καφέ και νόστιμα βουτήματα, στον Δεσπότη, στους ιερείς, στους ψαλμωδούς και στους ευλαβής προσκυνητές. Στο τιμητικό πρωινό, προσήλθαν και οι ιερείς από τις γύρω ενορίες, παπά Κυριάκος Παρασκευαδάκης, παπά Σακελλάρης Ζουλουφός, παπά Γιάννης Κουτάντος και ο παπά Γιάννης Σταυρόπουλος. Η οικογένεια του νέο-διορισθέντος ιερέα, πρόσφερε τα παραδοσιακά γλυκά Μελεκούνια, από την Καλλιθέα της Ρόδου, από όπου και κατάγεται ο παπά Ευτύχιος.

Του ευχόμαστε δημιουργική διακονία, ευχάριστη διαμονή και πάντα Άξιος.

Ξανθίππη Αγρέλλη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

================

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ…

  1. Μπράβο, αυτό Ξανθίππη μου ηταν επιθυμία όλων μας.Να είναι πάντα άξιος και να προσφέρει πλούσιο ιερατικό έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ