ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κυριακή στην Εκκλησία στο Πλατάνι ή στον παλιό Κερμετέ

2
2140
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή στην Εκκλησία στο Πλατάνι ή στον παλιό Κερμετέ 22/10/2017

Στα πλαίσια του προγράμματος, που θέλουν τον αεικίνητο Μητροπολίτη μας να έχει τακτική παρουσία σε όλες τι ενορίες και συχνή επαφή με τους πιστούς, βρέθηκε την Κυριακή 22 του Οκτώβρη στην Εκκλησία στο Πλατάνι.

Στον δισυπόστατο Ιερό Ναό, του Αγίου Αθανασίου και Αρχαγγέλου Γαβριήλ, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον εφημέριο παπά Αναστάσιο Γιώτη, τον ιερέα Αναστάσιο Τσουκνιά, και τον Ιεροδιάκονο Αμβρόσιο Καμπούρογλου.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το θετικό έργο που γίνεται από τον εφημέριο της Εκκλησίας και χάρηκε γιατί η ενορία είναι ζωντανή μάλιστα με πάρα πολλά παιδιά, που προσέρχονται για τακτικό εκκλησιασμό.

Στην συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο παπά Αναστάσιος μαζί με την Ενοριακή Αδελφότητα, προσέφεραν στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού πρωινό, με νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα, φιλοξενώντας τον Δεσπότη, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ο Μητροπολίτης μας την προηγούμενη βραδιά, τιμήθηκε και προήχθη από τον βαθμό του λοχαγού σε Ταγματάρχη. Μάλιστα, όπως μας είπε το τιμητικό δίπλωμα, επειδή περιλαμβάνει τη σημαία που κυμάτιζε στην εκκλησία της Παναγίας Κυράς Νισύρου, σκοπεύει να το τοποθετήσει στο Επισκοπείο Νισύρου. Την εκδήλωση της 80 ΑΔΤΕ Κως, που έγινε για το έτος εθελοντών και εθνοφυλάκων του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, παρακολουθήσαν στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Κυπριώτης, πλήθος κόσμου και φυσικά πολλοί βετεράνοι απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Να τονίσουμε πως οι αείμνηστες αδελφές Ευαγγελία και Σταματία Χατζηβελούδου, ανέλαβαν εξολοκλήρου την ανέγερση και αποπεράτωση του περικαλλούς Ιερού Ναού, στο Πλατάνι, σε οικόπεδο που φρόντισε να αγοράσει από το ΒΑΚΟΥΦ, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κω, Ναθαναήλ Α’ ο Δίκαιος.

Σήμερα στο Πλατάνι ή αλλιώς τον παλιό Κερμετέ, τον ιστορικό Κέραμο, όπου κατοικούν πολλοί Μουσουλμάνοι, κοντά τους βρίσκονται και αρκετοί Χριστιανοί, που συμπορεύονται αρμονικά με του Μωαμεθανούς.

Πράγματι είναι ξεχωριστό να βλέπεις σε ένα παραδοσιακό οικισμό κοντά, κοντά, τους τόπους λατρείας των Χριστιανών, με μια Ορθόδοξη Εκκλησία και των Μωαμεθανών με το δικό τους Τζαμί.

Εμείς να προσθέσουμε, ότι ο δραστήριος εφημέριος παπά Αναστάσιος Γιώτης, έχει κάνει μεγάλο έργο στην ανακαίνιση, τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού και της αίθουσας, καθώς και στην προσέλκυση αρκετών πιστών στην Εκκλησία.

Ξανθίππη Αγρέλλη

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – 4 ΒΙΝΤΕΟ

    «Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες, υπάρχουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μάλιστα είμαστε η πλειοψηφία στην πατρίδα μας. Δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τίποτα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει όχι όμως να βεβηλώνει και να πραγματικά γελοιοποιεί τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου έθνους. Θα είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε για την ορθοδοξία μας» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο voria.gr ερωτηθείς για το μήνυμα της σημερινής διαμαρτυρίας. https://ethnikismos.net/2017/10/22/δυναμικη-παρουσια-τησ-χρυσησ-αυγησ-στ-2/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ