ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ένας διαφορετικός εσπερινός φέτος στον Αγ. Γεράσιμο, στο «πληγωμένο» Κοντινένταλ – Η όλο νόημα ομιλία του Σεβασμιωτάτου για την απορία ενός περιηγητή

3
2070

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε τίποτα δεν θύμιζε τους προηγούμενους εορτασμούς, ο αποψινός εσπερινός της εορτής του Αγίου Γερασίμου στο «πληγωμένο» από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου ξεν. Κοντινένταλ.

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Ματθαίου είχε καθιερώσει το ίδιο βράδυ μια μεγάλη εκδήλωση με την Φαλλονική εκκλησιαστική χορωδία Βρυξελλών (κάποιες χρονιές και με την συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω) και με πλουσιοπάροχο δείπνο για όλους τους προσκυνητές. Φέτος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Παρόλα αυτά ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι προσκυνητές που παρευρέθηκαν έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους στην οικογένεια Ματθαίου για γρήγορη αποκατάσταση και ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του -αφού αναφέρθηκε στο βίο και στο άφθαρτο σώμα του Αγ. Γερασίμου- στη δυνατότητα που δίνεται μέσα από αυτή τη δοκιμασία σε όλους μας να ξεπερνούμε τα εμπόδια. «Αν διαβάσετε το βίο του Αγίου θα δείτε τις δυσκολίες που πέρασε. Αν όλες αυτές τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Άγιοι τις συγκρίνουμε με τις δικές μας θα πούμε ‘εμείς τι; τίποτα’ ζούμε σε μία μεγάλη άνεση χωρίς να λέμε ποτές ‘ευχαριστώ’ και να δοξάζουμε το Θεό ή να ακουμπάμε με αγάπη τον συνάνθρωπό μας. Αν θέλει κανείς πραγματικά να δει τον Θεό πρέπει να δει τον συνάνθρωπό του, αυτόν που δεν τον αγαπά. Αυτόν που δεν του αρέσει και του δημιουργεί προβλήματα. Αυτή είναι η εικόνα του Θεού και κρύβεται πίσω από αυτόν τον άνθρωπο»… Οι σεισμοί γίνονται συχνά και οι άνθρωποι μετά από αυτούς γίνονται δυνατότεροι. Έφερε δε ως παράδειγμα τη βόλτα ενός περιηγητή μετά τον σεισμό που ισοπέδωσε τον περικαλλή ναό των Αγ. Αποστόλων Αντιμάχειας το 1926. Πήγε τότε ο περιηγητής αυτός σε ένα κατάστημα στην Αντιμάχεια το οποίο δεν είχε σχεδόν τίποτα γιατί υπήρχε φτώχεια. Και έγραφε τότε έκπληκτος «δεν έχουν να φάνε και ετοιμάζονται να χτίσουν μια εκκλησιά που δεν την χτίζουν ούτε οι πλούσιες πόλεις…» Αυτή η απορία του περιηγητή θα είναι απορία μέχρι τη συντέλεια του κόσμου γιατί αυτός είναι ο Έλληνας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

uzucujq1

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σεβασμιότατε θα μας πειτε επιτελους γιατι ολόκληρος ο εκκλησιαστικος κλήρος τηρεί σιγή ιχθύος και δεν αντιστεκρε και δεν ενημερώνει τούς ορθοδόξους για τον πολεμο που δεχεται η ορθοδοξια ? για ολους τους Αντιχριστους νομους που με την σιωπηρη σταση της εκκλησας βοηθησαν και ψηφιστηκαν ? Γιατι δεν ενημερωνετε τους ορθοδοξουσ για την καρτα του πολιτη που ειναι το προσφραγισμα του Αντιχριστου ? γιατι δεν ξεσηκωθηκατε που αλαξαν το ορθοδοξο μαθημα των θρησκευτικων με μαθημα για την Πανθηρησκεια ? γιατι δεν ξεσηκωυηκατε που σταματησαν την πρωινη προσευχη στα σχολεια γιατι για την σημαια και τοσα αλλα ?
    αυτα θελει να ακουσουν οι ορθοξοι κωοι απο εσας
    Παρακαλω απαντηστε μου
    σας ευχαριστω

  2. Κυριε Κιαρη θα ηθελα να σασ παρακαλεσω με ολη την ψυχη μου να δημοσιευσεται την παραπανω δημοσιευση μου που απευθύνομαι με καποιες πολυ σοβαρες ερωτήσεις στο Αγαπητο σε ολους μας Σεβασμιότατο ωστε να το διαβάσει και να μου απαντηση.
    Υπαρχουν παρα πολλυ ορθοδοξοι κωοι που περιμενουν να ακουσουν την απαντηση του Σεβασμιοτατου μας σε αυτα τα κεραια ορθοδοξα θεματα που απασχολουν ολους τους Ελληνες ορθοδοξους.
    Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εαν δημοσιευσεται το παραπανω Άρθρο μου !
    Σας ευχαριστω
    με εκτιμηση
    Ορθοδοξος Κωος αναγνωστης σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ