ΒΙΝΤΕΟ Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10:30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

5
1632

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 20/07 10:30   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ 2

ΜΑΣ ΛΕΝΕ…

  • Μεγαλοξενοδόχοι- Τουριστικοί Πράκτορες- Κυβέρνηση

ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ”

30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90%”

 “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ”

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ…..

  • ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

  • ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

ΕΜΕΙΣ

    • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ- ΛΑΣΤΙΧΟ

ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΓΧΟΣ

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συνάδελφισα,Συναδέλφε,

Εσύ ο μάγειρας που πάνω από 8 ώρες την ημέρα είσαι στα καζάνια με θερμοκρασίες που χτυπάνε κόκκινο, και παράγεις εκατοντάδες μερίδες φαγητού ενώ στο δικό σου τραπέζι χρόνο με το χρόνο το φαΐ λιγοστεύει..

 Εσύ η καμαριέρα που καθαρίζεις πάνω από 20 δωμάτια τελειώνοντας τη βάρδια και δεν μπορείς ούτε βήμα να κάνεις στο σπίτι σου από την εξάντληση..

 Εσύ ο σερβιτόρος που καλείσαι να σερβίρεις εκατοντάδες πελάτες με χαμόγελο, ενώ ο ιδρώτας στάζει, και στο τέλος της μέρας από την ορθοστασία οι πόνοι στα πόδια στα χέρια και στη μέση είναι αφόρητοι.

Σκέψου πως δεν είναι αυτές συνθήκες εργασίας .Δεν είναι αυτή ζωή που ζούμε. Δες γύρω σου τον πλούτο που φτιάχτηκε με την δική σου δούλεψη.

 Αναρωτήθηκες γιατί ενώ δουλεύεις στον κλάδο της ανάπτυξης ,στην βαριά βιομηχανία της χώρας εσύ δεν μπορείς ούτε Σαββατοκύριακο να πας διακοπές.;; Δεν μπορείς να βγάλεις τις υποχρεώσεις σου;; Σακατεύεσαι χρόνο με το χρόνο και ζεις μόνο για να δουλεύεις.

 Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση . Και είναι μόνο δική μας υπόθεση να την αλλάξουμε.

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω σε καλεί να παλέψουμε μαζί το Διεκδικητικό πλαίσιο:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση παλιών νέων.

Υποχρεωτικές Συλλογικές Συβάσεις

για κάθε ξενοδοχείο, για κάθε επισιτιστική επιχείρηση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς,

τα δουλεμπορικά,η ενοικιαζόμενη εργασία.

Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών

επαγγελμάτων πουέχουν αποχαρακτηριστεί.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία

και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2010. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού- Επισιτισμού.

Επίδομα ανεργίας

για τους εποχικούς και τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν ή να βρουν δουλειά.

Η απόφαση είναι δική μας να βάλουμε τέρμα σε όλα αυτά που ζούμε.

Να κάνουμε το βήμα τώρα, σήμερα να πούμε δεν πάει άλλο ως εδώ.

Όλοι στη γενική συνέλευση

Όλοι στην απεργία

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

          Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του  στο Υπουργείο εργασίας επιχείρησε  να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.  Παρουσίασε τις εξελίξεις στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις, στις αμοιβές, στο ασφαλιστικό, στην κοινωνική πολιτική, και άλλα, ως εικονική πραγματικότητα.

Όλο  το πλαίσιο που διευκολύνει τις απολύσεις και τις ομαδικές με την ψήφιση του 4ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα προγράμματα ενίσχυσης της εργοδοσίας στο όνομα της απασχόλησης, η κατάργηση των «αντικινήτρων» όπως χαρακτηρίστηκαν τα όποια δικαιώματα, όπως οι αποζημιώσεις, η δήθεν δοκιμαστική περίοδος από 2 μήνες έγινε ένα χρόνο, η γενίκευση των  ελαστικών  μορφών  δουλειάς, η δουλειά σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων είναι όλα και δημιούργημά τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά πρόσφατα ψήφισε την κατάργηση της Κυριακής αργίας για τους εργαζόμενους, θεσμοθετώντας δουλειά 7 ημερών, τώρα στο εμπόριο και στη συνέχεια σε όλους τους κλάδους. Επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ μέχρι τέλους του προγράμματος, στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες όλων των κλάδων γενικεύουν την μείωση των μισθών στα 586 και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, μία διάκριση την οποία διατηρεί, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο Πρωθυπουργός παρ’ όλα αυτά βλέπει αύξηση στις αποδοχές. Τις αναζητήσεις από  επιχειρηματικούς  ομίλους  νέων  με 180€ το μήνα δεν τις βλέπει;

Πριν λίγες ημέρες αφαίρεσε άλλα 250.000.000€ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δις €, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτή η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και είναι δημιούργημα των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των  κόμματων που διαχειρίζονται τις ανάγκες του κεφαλαίου.

  •        Δικό τους αποτέλεσμα είναι η φτωχοποίηση των  εργαζομένων, των  συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
  •        Δικό τους δημιούργημα είναι η φοροληστεία που έχουν επιβάλλει στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου για να απαλλάσσουν τους μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο δια ταύτα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο ακόμη νέες παραχωρήσεις προς τη μεγαλοεργοδοσία, στο όνομα της προστασίας των εργαζομένων.

  1.        Για τους απλήρωτους εργαζόμενους, παρά τα δάκρυα για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ουσιαστικά υποσχέθηκε την απαλλαγή των εργοδοτών από τις υποχρεώσεις τους και παραπέρα ενίσχυση με προγράμματα για την «επανεκπαίδευση» και την «κοινωνική οικονομία».
  2.        Για δε τους εργαζόμενους  με «μπλοκάκια» αντί την κατάργηση όλων αυτών των μορφών απασχόλησης, εξήγγειλε επίσης επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζόμενων, για να τα μετατρέψουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Η κυβέρνηση ενώ διαμορφώνει ακόμη χειρότερες συνθήκες Γαλέρας στους χώρους δουλειάς και κλάδους,  ετοιμάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να θέσει μεγαλύτερα εμπόδια  στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, χτυπώντας το δικαίωμα της απεργίας, ενισχύοντας τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι  δεν έχουν άλλο δρόμο.

Όλοι τώρα στα σωματεία, αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού,  συμμετοχή  στις συλλογικές διαδικασίες και οργάνωση της πάλης τους  για την κάλυψη των απωλειών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, διεκδίκηση  των  πραγματικών  αναγκών τους.

Οι αγώνες των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, το μέταλλο και σε άλλους κλάδους, τα αιτήματα που διεκδικούν,  δίνουν την απάντηση στην εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός και απαιτείται  η έκφραση έμπρακτης  αλληλεγγύης όλων των άλλων κλάδων.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι περιγραφές σας είναι για τους Αλβανούς εργαζόμενους και τους αλλοδαπούς του πρώην ανατολικού μπλοκ που εργάζονται σαν «μαθητές» έστω και αν έχουν ξεπεράσει τα 35. Γι’ αυτούς αγωνίζεστε. Ναι υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες αλλά είναι μειοψηφία και η εξαίρεση στον κανόνα, τουλάχιστον για τα μεγάλα ξενοδοχεία.

  2. Ναι καλά οτι πεις μπάρμπα που ζεις ?απλήρωτοι με 12 ωρα έλληνες ναι δεν είναι μονο για τους ξένους πιά

  3. Στη Ρόδο γιατί οι εργαζόμενοι όχι μόνο πέτυχαν στα αιτήματά τους αλλά πήραν και αυξήσεις, αναρωτηθήκατε τι δεν κάνετε εσείς καλά εδώ που το κάνουν οι εργαζόμενοι στη Ρόδο και πετυχαίνουν καλύτερες οικονομικές απολαβές

  4. αμετανοητε κωος δεν κανεις εσυ μια ερευνα πως οι ροδιτες πετυχαν τα αιτηματα τους και ειχαν καλυτερες οικονομικες απολαβες?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ