Απάντηση σε φίλο αν την χρειάζεται..
Η αγοραστική δύναμη μετριέται, 1ο με την ποσότητα του χρήματος που διαθέτουμε, και 2ο με την τιμή των προϊόντων- αξία εμπορευμάτων- .Όσο η ποσότητα του χρήματος λιγοστεύει,- μείωση μισθών και συντάξεων- ή, η αξία των προϊόντων αυξάνετε- ανεξέλεγκτο κέρδος, ΦΠΑ, πληθωρισμός-, τόσο η αγοραστική δύναμη μικραίνει. Ένα παράδειγμα με την γειτονική μας Βουλγαρία.– Και γιατί Βουλγαρία; Γιατί τον Ιούλιο του 2015 υπέγραψε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλες [δήλωση Βαρουφάκη και επιβεβαιώσει Γιουγκερ πως ο προθυπουργός της Ελλάδας μας πρότεινε τις μειώσεις στις συντάξεις , και μείς τις δεχτήκαμε ] μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, και ας είπε στην βουλή. Αρνηθήκαμε να υπογράψουμε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας.– Στην Ελλάδα ένα ψωμί χψ γραμμάρια έχει ένα ευρώ. Το κατώτερο μεροκάματο στην Ελλάδα είναι 586 ευρώ μικτά. Καθαρά 524- 50 ευρώ το ΕΝΦΙΑ ,=474 ευρώ καθαρά. Αν πάρεις μόνο ψωμί θα πάρεις 474 ψωμιά το μήνα. Στην γειτονική μας Βουλγαρία το κατώτερο μεροκάματο –με την μετατροπή του εθνικού της νομίσματος σε ευρώ- είναι 191 ευρώ. Το ψωμί χψ γραμμάρια έχει 0,20. Με ένα μηνιάτικο μισθό παίρνεις 955 ψωμιά. Μόνο στο ψωμί είμαστε ποιο ακριβή 500%.Που υπάρχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και χωρίς συσσίτια; Στην Βουλγαρία ή στην Ελλάδα; Έβαλα το ψωμί σαν μονάδα μέτρησης γνωρίζοντας ότι παγκόσμια κάποτε ήταν το ρύζι. Γι αυτό κάποτε λέγανε. Το ένα τοις εκατό για εκατό αποφασίζει, πόσο τοις εκατό θα ακριβύνει το ρύζι. Μετά την πρώτη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, τιμή μέτρησης έγινε το ψωμί. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας έγινε το καλαμπόκι. Εθνικό νόμισμα των φτωχών ήταν το αυγό. Μ’ αυτό ψώνιζαν. Και σήμερα εκεί οδηγούμαστε. Σύμφωνα με ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα, για τους μισθούς και συντάξεις είναι αποκαρδιωτικά. Οι 8 στους 10 συνταξιούχους είναι κάτω από το όριο της φτώχιας. Και εν τούτοις, οι μειώσεις συνεχίζονται πανηγυρίζοντας στις ψηφοφορίες στην βουλή. Μειώνουμε τις συντάξεις για να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είπε στην βουλή ο Τσακαλώτος. [Το γνωστό παραμύθι.] Τους μισθούς γιατί τους μειώνουν; Για να έχουν μεγαλύτερα κέρδη οι βιομήχανοι, και οι νέοι εργοδότες ευρωπαίοι ; Γιατί θέλουν τα μέτρα να ισχύσουν έως το 2060; Όταν ψηφίζονται περικοπές πανηγυρίζουν οι 153 βουλευτές μας στην Ελλάδα, τα οικονομικά τραστ των Βρυξελών, και ο συντάκτης των νομοσχεδίων μας Σόιμπλε. Μας διατάζει να σαλαμοποιούμε τα νομοσχέδια, για να μην καταλαβαίνουν οι 153, και αντιδράσουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Και εμείς θα πούμε ξανά. Γιατί το ψωμί είναι η μονάδα μέτρησης;
Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Τελικά το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis#ixzz4jhVFHblM
Η Ελλάς είναι μία πλούσια χώρα και παρ’ όλο που τις τρεις τελευταίες δεκαετίες καταστρέψαμε και διαλύσαμε στην κυριολεξία την εθνική μας παραγωγή, διαλύσαμε τον πρωτογενή τομέα, διαλύσαμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας, η Ελλάς σήμερα μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, αξιοποιώντας τα κέρδη από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου. Η Ελλάς εάν λειτουργήσει ως ανεξάρτητο κράτος και όχι ως θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων, μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, μπορεί να γίνει μία πλούσια χώρα και δυνατή. Η δική μας πρόταση είναι να ξεκινήσει άμεσα η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και έτσι θα μπορέσουμε να επιδοτήσουμε και τη βάση της εθνικής μας οικονομίας, που δεν είναι άλλη από την πρωτογενή μας παραγωγή.Η Χρυσή Αυγή βροντοφωνάζει: Ναι στην Εθνική Παραγωγή!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis#ixzz4jhVbFAwF
ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Κατά την διάρκεια της κατοχής οι γερμανικός στρατός λάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος (εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός). Το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων που κάνουν λόγο για 575 δισ. ευρώ (Jacques Delpla στην εφημερίδα Les Echos – 23/6/11).
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis#ixzz4jhW5DgX2
Εγω που παιρνω 2000 ευρω τον μηνα ποσα ψωμια παιρνω ? Ρε φιλε μας δουλευεις ?
απο την ελλαδα.να πανε στην γερμανιαααααααααα.
Π.Γ.: Πώς βλέπετε την προδοσία του λαού από τον Αλέξη Τσίπρα;
Ν.Γ.Μ.: Αισθάνομαι οίκτο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζονται ως μπολσεβίκοι αλλά επιβάλλουν στους Έλληνες μια άγρια καπιταλιστική πολιτική ακραίας σκληρότητας; Είναι τραγικά πρόσωπα σύμφωνα με τα κριτήρια της Ελληνικής τραγωδίας. Ξέρετε στις ελληνικές τραγωδίες η λύση του δράματος έρχεται συχνά μέσω του «από μηχανής θεού». Ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα να θρηνήσει τον Φιντέλ Κάστρο στην κηδεία του και αμέσως μετά είχε μυστική συνάντηση στην Γαλλία με τους τραπεζίτες Ρόθτσιλντ. Επομένως, πρέπει να είναι κανείς ή σχιζοφρενής ή καιροσκόπος.