Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν οριστικά τα «έργα» που ξεκρέμασε ο βουλευτής της Νίκης!

8
5268

Η Εθνική Πινακοθήκη ενημέρωσε, με ανακοίνωσή της, πως τα «έργα» της έκθεσης που ξεκρέμασε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, απομακρύνθηκαν από το δάπεδο, σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως αυτά παρέμεναν στο δάπεδο της αίθουσας που τα φιλοξενεί από τη στιγμή της επίθεσης που πραγματοποίησε ο βουλευτής, μέχρι και χθες.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας, τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση, «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη».

 

katsadiotis_xristoforos_-_agios_xristoforos-_pinakothiki
Ο Άγιος Χριστόφορος, 2020, Οξυγραφία, μονότυπο – χρώμα, 33,5 x 23,8 εκ. Συλλογή Χριστόφορου Κατσαδιώτη
pinakohiki_-_eikonisma_17o
Εικόνισμα 17 o , 2021, Οξυγραφία, ραφή με κλωστή, μέταλλο, 42 x 36 εκ. Συλλογή Χριστόφορου Κατσαδιώτη
pinakothiki_eikonisma_1
Εικόνισμα 1 ο , 2021 Οξυγραφία, ραφή με κλωστή, μέταλλο, 48,5 x 43,3 εκ. Συλλογή Χριστόφορου Κατσαδιώτη
pinakohiki_-_eikonisma_16o
Εικόνισμα 16 ο , 2021 Οξυγραφία, ραφή με κλωστή, μέταλλο, 49 × 43,2 εκ., Συλλογή Χριστόφορου Κατσαδιώτη

 

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος καταστρέφει τους πίνακες

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού η τέχνη δεν έχει όρια και δεν μπορεί να είναι κατακριτέα, με δεδομένο ότι ο καλλιτέχνης είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος ενώ εμείς κακεντρεχείς και οπισθοδρομικοί, τότε, να φτιάξει ένα τεράστιο πίνακα με τη γυμνή μάνα του, στη θέση του προσώπου της να βάλει το κεφάλι ενός ποντικού και στη θέση του αιδοίου της μια φάκα!! Να το εκθέσει χαρούμενος και να πάμε όλοι μαζί να το θαυμάσουμε! Εκεί να τον δούμε αν θα προσβληθεί αφού θα είναι η μάνα του! Βλέπετε για κάποιους από εμάς, η Παναγία, είναι η μάνα μας και δε δεχόμαστε να την προσβάλουν!!!

  2. Κρίνονται ανήθικοι για τα ελληνικά γούστα

  3. παρακαλώ σταματήστε να αναπαράγετε αυτές τις εικόνες στο διαδίκτυο… κάνετε ακριβώς αυτό που επιθυμούσε ο καλλιτέχνης… να γίνει γνωστός βίαια στο ευρύ κοινό με την μορφή της δυσφήμισης -διαφήμισης που του προσφέρατε απλόχερα.. αρκετά τον βοηθήσαμε όλοι με το να σχολιάζουμε και να αναπαράγουμε τα έργα του.. κοντεύουμε να ξεχάσομε τι είναι τέχνη..

  4. Με αυτά τα βλάσφημα περιττώματα κέρδισε και αυτός από τα βοθροκαναλα δέκα λεπτά δημοσιότητας. Πριν εκμεταλλευτεί το δημόσιο Θρησκευτικό αίσθημα δεν το ήξερε κανείς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ