Γιάννης Παρασκευάς: Οι ΔΗΜΟΙ (οι αρμοδιότητές τους) σιγά-σιγά θα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι και μετά την ιδιωτικοποίηση, δεν θα υπάρχει λόγος να έχουμε ΔΗΜΟΥΣ

0
33

Στον απόηχο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Γράφει ο
Γιάννης Παρασκευάς

Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι συναντήσεις. Μερικές φορές βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, κατατίθενται κάποιες προτάσεις και ενίοτε, γίνονται αποδεκτές από τους ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ στο σύνολό τους ή εν μέρει, τις περισσότερες φορές σκοπίμως αγνοούνται.

Αυτό που είναι βέβαιο και είναι στα θετικά τέτοιων συναντήσεων, είναι ότι δημιουργούνται διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των συνέδρων, και στο περιθώριο των συναντήσεων, ανά δυο ή ανά ομάδες γίνεται ανταλλαγή απόψεων.
Χάνεται ο σκοπός και ο στόχος αυτών των ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, όταν γίνεται ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ. Βέβαια, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οφείλουν να έχουν παρουσία, όχι όμως ως εκφραστές θέσεων ή προτάσεων, ούτε σαν παρουσιαστές δήθεν κυβερνητικών εξαγγελιών.

Είναι γεγονός, ότι δεν μπορούν να απεμπολήσουν την ευκαιρία τής έστω ολιγόλεπτης διαδικτυακής παρουσίας.
Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν, πολλές αγωνίες εκφράστηκαν, αυτό όμως που απουσίασε ήταν η ΜΟΝΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ που θα έπρεπε να έχουν οι Αυτοδιοικητικοί Α’ Βαθμού.

Ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα που έχει η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ της ΧΩΡΑΣ, είναι η ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ και η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.
Το δεδομένο αυτό, μαζί με την ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, είναι οι ΑΙΤΙΕΣ της κακοδαιμονίας που πλήττει τον τόπο.

Η χώρα και οι πολίτες έχουν ανάγκη μιας ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ, μικρότερος αριθμός περιφερειών, ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Θεσμοί.
Δεν νοείται μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων να έχει δεκατρείς περιφέρειες, όταν σε άλλες χώρες, μια περιφέρεια έχει 10 εκατ. πολίτες.

Οι ΔΗΜΟΙ οδεύουν προς εξαφάνιση, η απώλεια πόρων και αρμοδιοτήτων είναι εμφανής, ακόμη και εις τους εκ γενετής τυφλούς, οι περίεργες προτάσεις για ΑΛΛΑΓΗ του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ στον Α’ Βαθμό ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, για κάποιους που μπορούν να διαβάσουν κάτω από τις γραμμές, οδηγεί στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τους.

Εάν οι κυβερνώντες θέλουν να παρέμβουν στις εκλογικές διαδικασίες των ΔΗΜΩΝ και σε έναν νέο εκλογικό ΝΟΜΟ, αυτός πρέπει να στοχεύει, στην ενίσχυση του αισθήματος των πολιτών ότι είναι ΔΗΜΟΤΕΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ τους.

-Κατάργηση των τοπικών Επιτροπών.
-Μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων.
-Μείωση του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Οι ΔΗΜΟΙ, οι αρμοδιότητές τους εννοώ, σιγά-σιγά θα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι και μετά την ιδιωτικοποίηση, δεν θα υπάρχει λόγος να έχουμε ΔΗΜΟΥΣ, παρά μόνο έναν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προϊστάμενο, για τη λειτουργία των υπηρεσιών Ληξιαρχείου και Νεκροταφείου.

Η πρόταση και απαίτηση, από τους ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ Α’ και Β’ Βαθμού θα έπρεπε να είναι μια και μόνη:
-ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ της ΧΩΡΑΣ, μεγαλύτερες και λιγότερες περιφέρειες.
-ΣΑΦΗΣ διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ΠΡΩΤΟΥ και ΔΕΥΤΕΡΟΥ βαθμού ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
-Οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ είναι θεσμοί προγραμματισμού και σχεδιασμού και για το παρόν και το μέλλον και άμεσοι συνομιλητές για την ώρα, με την ΕΕ.
-ΔΗΜΟΙ, οικονομικά Αυτοδύναμοι και Διοικητικά Αυτοτελείς.
-Κατάργηση της Πολυεπιτροπίας.
-Μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στους ΔΗΜΟΥΣ για την καθημερινότητα του πολίτη.
-Διαχείριση των δημοσίων αγαθών από τους ΔΗΜΟΥΣ.
-Πρωτοβάθμια περίθαλψη να γίνει αρμοδιότητα των ΔΗΜΩΝ.
-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ αρμοδιότητα ΔΗΜΩΝ.
-ΒΑΣΙΚΗ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στους ΔΗΜΟΥΣ.
-Επίλυση του προβλήματος της αρπαγής ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ από το ΤΑΪΠΕΔ.

Πιστεύω, ότι κανένας αυτοδιοικητικός δεν θέλει τις περιφέρειες και τους ΔΗΜΟΥΣ να είναι το «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» του ΚΡΑΤΟΥΣ και εκτελεστές ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ.
Οι συνθήκες κατάλληλες όπως και ο χρόνος, για τη δημιουργία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, για την αναγκαία αλλαγή ΡΟΤΑΣ των εξελίξεων.

πηγη: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ