Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Δ. Χόνδρος: Γιατί θύμωσε ο κ. Γεωργιάδης; Τι περίμενε να του πουν...

Δ. Χόνδρος: Γιατί θύμωσε ο κ. Γεωργιάδης; Τι περίμενε να του πουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, «μπράβο»;

18
21086

Γιατί θύμωσε ο κ. Γεωργιάδης; Τι περίμενε;

Γιατί θύμωσε ο κ. Γεωργιάδης; Τι περίμενε;

Δηλαδή τι περίμενε ο κ. Γεωργιάδης; Να του πουν μπράβο; Αλήθεια; Για ποιο λόγο.

Δεν τα πήγε και τόσο καλά στην επίσκεψη του σε Ρόδο και Κω, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Άκουσε τα εξ αμάξης και στα νοσοκομεία των δύο νησιών, ήλθε αντιμέτωπος με την αγανάκτηση αλλά και την οργή των ανθρώπων που προσπαθούν σε καθημερινή βάση να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και όπως γράφουν τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας κάποια στιγμή εκνευρίστηκε και άρχισε να φωνάζει.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκνευρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης; Δηλαδή τι περίμενε; Να του πουν μπράβο; Αλήθεια; Για ποιο λόγο; Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα δύο νησιά και όχι μόνο; Τι στα αλήθεια περίμενε ο υπουργός Υγείας; Να του πουν ευχαριστώ επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τον κόσμο στα νοσοκομεία; Να του πουν είναι όλα μια χαρά όταν δεν υπάρχουν γιατροί να υποστηρίξουν στοιχειώδεις λειτουργίες των νοσοκομείων;

Ένα από τα επιχειρήματα του κ. Γεωργιάδη ήταν ότι εκλέγεται επί 18 χρόνια βουλευτής. Και; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για ένα κάτοικο ακριτικού νησιού που διακατέχεται από ένα συνεχές αίσθημα ανασφάλειας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο του τόπου όπου διαμένει; Τι σχέση έχει πόσες φορές έχει εκλεγεί βουλευτής ο κ. Γεωργιάδης με τη στελέχωση των νοσοκομείων; Τι σχέση έχει ο αριθμός των ψήφων που πήρε στην εκλογική του περιφέρεια ο κ. Γεωργιάδης με τον αριθμούς που καθορίζουν το ποσό που πρέπει να πληρώσει για τη ..δωρεάν υγεία του ο πολίτης; Καμία απολύτως.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν πήγε στη Κω και στη Ρόδο ως βουλευτής του βόρειου τομέα της Β Αθηνών. Πήγε ως υπουργός Υγείας μιας κυβέρνησης που δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δηλώσει πως πρώτη προτεραιότητα της, είναι ο τομέας της υγείας. Για αυτό κρίνεται. Δεν κρίνεται για το αν είναι ένας καλός βουλευτής αλλά για το αν είναι ένας καλός υπουργός Υγείας.

Τι σημαίνει, όμως, να είσαι καλός υπουργός υγεία; Να μην πεθαίνουν στη βάρδια σου πολίτες σε καρότσες φορτηγών επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα; Αν ο πήχης είναι εκεί, εντάξει από αυτή την τραγωδία έχουμε ξεφύγει. Αν όμως μιλάμε για νοσοκομεία που δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες, τότε ο δρόμος είναι μακρύς. Και χρειάζεται να δωθούν λύσεις. Τα μπαλώματα στα νοσοκομεία, ίσως να προσφέρονται ως επιχείρημα για τους «τσακωμούς» του κ. Γεωργιάδη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν φτάνουν όμως για να καθησυχαστούν οι πολίτες που φοβούνται να αρρωστήσουν.

Πριν λοιπόν ο υπουργός αγανακτήσει επειδή οι κάτοικοι του εκφράζουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση τους, θα πρέπει να αξιολογήσει ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά από τη θέση του πολίτη. Υπάρχει λοιπόν ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει. Πως θα υποδεχόταν αυτός τον υπουργό υγείας μιας κυβέρνησης που δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει; Με αγκαλιές και λουλούδια;

Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις πολιτική. Ο πρώτος είναι να τσακώνεσαι με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία επειδή δεν σου αρέσει η πραγματικότητα που περιγράφουν και για την οποία ευθύνεσαι. Ο δεύτερος είναι να ακούς (ειδικά εκεί που έχεις άδικο), να σκύβεις το κεφάλι και να δουλεύεις για να λύσεις προβλήματα, να δρομολογείς τις υποσχέσεις που δίνονται στους κατοίκους. Αυτό θα πρέπει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης πριν επισκεφθεί ξανά τα νοσοκομεία των νησιών για να ακούσει για τα ίδια προβλήματα (που παραμένουν ανέγγιχτα) και να προτείνει τις ίδιες λύσεις (που δεν εφαρμόζονται).

ΥΓ. Αλήθεια με την υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη για το νέο νοσοκομείο της Κω, τι γίνεται; Έχει δρομολογηθεί; Σε ποιο σημείο βρίσκεται; Επ αυτού έχει να δώσει κάποια απάντηση ο κ. Γεωργιάδης ή θα θυμώσει επειδή ρωτάμε;

https://x.com/AdonisGeorgiadi/status/1822176872165147092?t=BzE_Iv9GiD7ZrdKfwW5_3g&s=35

πηγη: https://www.tovima.gr/

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Συγνώμη κύριε ποιος είστε;Α, τώρα θυμήθηκα…. Ένας σωτήρας που είχε εμφανιστεί πριν χρόνια;Α, εσείς δεν είστε που επί ΠΑΣΟΚ ήσασταν στα μέσα και στα έξω;Και τώρα; Τί έγινε τώρα;…… Κοίτα ρε κάτι σωτήρες…..

      • ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ;;ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΟΥΝ,ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΨΕΥΤΗ ΕΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    • ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ Κ ΜΑΚ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΣΧΟΛΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΛΙΝΥΧΤΑ

  2. Δημήτρη η νέα δημοκρατία έχει τελειώσει πανελλαδικά.Απο που να αρχίσω,νοσοκομεία,λαθραιους,ακρίβεια,υποτακτικοι στις προκλήσεις,από ψευτιές,όπως με τον χυτα που τα μαζέψανε,βγες και ρωτα να μάθεις τι ποσοστό θα λάβει τώρα.Σε όλη την Ελλάδα τα ποσοστά τους έχουν φτάσει πολύ χαμηλά.Στην κω ότι εγινε μεν τον ψευτο χατζημαρχο,απο το 59% στις εκλογες που πηραν,στις ευρωεκλογές έπιασαν το 23% τώρα δεν θα βρουν ούτε το 15%.Ολα λαθος.ΑΛΛΑΓΗ.

  3. Η μεγάλη ντροπή ήταν οι βουλευτές και οι λοιποί γλυφτες που τον συνόδευαν οι οποίοι έβλεπαν σαν τους χάνους όλο αυτό που εκτυλίχθηκε και δεν επενέβησαν να πουν ούτε κουβέντα ( υπέρ των εργαζομένων εννοείται) φοβούμενοι την κομματική δυσμένεια!!! Πόσο λίγοι, ανήθικοι και βολεψακιδες είστε τελικά!!! Έχει δίκιο ο Άδωνις, εσείς τον ψηφίσατε! Άντε να σας δω τώρα!!!!

  4. Ο ακατανομαστος Γεωργιάδης έβαλε τους καρκινοπαθείς που χρειάζονται μέχρι και 9 lonalgal για τον πόνο κάθε μήνα να τα πληρώνουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους.Αυτο δείχνει πόσο άσχετος είναι με την υγεία.Του ////////// τα χειρότερα.

  5. Κανένα μπράβο δεν περίμενε.Απλα πρόταση εφικτή περίμενε και όχι απλά φωνές αντιπωλητευτικες χωρίς άκρη μέση και τέλος.Ναι χρειάζονται προσλήψεις,αυξήσεις μισθών και καμία πίεση στους γιατρούς.Ουαου.Μεγαλη ανακάλυψη.ΑΛΗΘΕΙΑ θελουμε απλά γιατρούς όπως έχει γίνει η κατάσταση και κανένας δεν μιλάει για καλούς γιατρούς.Το θέμα είναι το αποτέλεσμα της επίσκεψης.Σε τι τον έκαναν σοφότερο;Τις φωνές και τις τρομερές ιδέες τις στέλναμε και στο υπουργείο,δεν χρειαζόταν συνάντηση.Καποιο αποτέλεσμα είχαμε τελικά;Εκμεταλευτικαμε την επίσκεψη;Αν φύγει ο Γεωργιάδη που είναι 5 μήνες έρθει άλλος θα λυθεί το θέμα;Αν έρθει άλλη κυβέρνηση λύθηκε τα θέμα;Θα πατήσει το μυστικό κουμπί και μπαμ το έλυσε.Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.Βημα βήμα να κάνουμε πράγματα εφικτά για να φτάσουμε στο ιδεατό .Τελος αν δεν σπάσουν αβγά ομελέτα δεν γίνεται.Ποιον συμφέρει να έχουμε 10 γιατρούς γύρω από το νοσοκομείο αλλά κανέναν μέσα;Τον υπουργό;Τους Κωους;Ποιους;

  6. Αν είχαν φιλότιμο θα είχαν φύγει .. όσο για τον ηλίθιο τον Γεωργιάδη πού η ατάκα του είναι είμαι εκλεγμένος θα του Πω πού να βάλει την εκλογή του ό βιβλιοπώλης. .. Ρε ηλίθιε πλήρωμα 35 χρόνια ασφάλεια τόσο εγώ όσο και πλειάδα συμπολιτών μου.. και έχεις κάνει ένα υγείας άσχετε μπου…λο καί έχεις μούτρα καί μιλάς …….///////….σιχαμα της κοινωνίας. ….προς αποφυγήν παρεξηγήσεις εγώ δεν είμαι Με κανένα κόμμα απλά είμαι Έλληνας ό όποιος φύλαγα σύνορα τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου στο πολεμικό Ναυτικό στα Ο.Υ.Κ. ΕΠΊ 35 χρόνια … Αυτά είχα νά πω … και μήν βγεί κανένας. Νέο δημοκράτης και μου κάνει αντίλογο διότι από τώρα τό λέω τα ίδια σκ…. θα είναι Με αυτούς.

  7. Αναρωτιέμαι γιατί τόση εμπάθεια για τον κ.
    Χόνδρο…
    πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει το νησί μας με όποιο τρόπο μπορούσε…
    και τώρα αν τον παρακολουθεί κανείς ..πάντα αναφέρεται στα προβλήματα του νησιού μας και πάντα γράφει τα κακώς κείμενα…
    και το άρθρο αυτό είναι από τη βήμα την ιστοσελίδα….
    λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!!!
    άντε πια με αυτή την κακια σας!!!!!!

  8. Λυπαμαι αληθινα τον Γεωργιαδη.
    Ανελαβε την εργολαβια της κατεδαφιαης του ΕΣΥ.
    Δυσκολος και αχαρος ρολος.
    Στο τελος θα του πετανε λεμονοκουπες και θα τον φτυνουν οι παντες!!

  9. η χειροτερη κυβερνηση ολων των εποχων.
    διαλυση της δημοσιας υγειας,
    ακριβεια, παρακολουθησεις, τεμπη,
    φωτιες,
    πλημμυρες,
    απευθειας αναθεσεις δισεκατομμυριων, κομπινες,
    μιζες,
    και ολα τα κακα της μοιρας μας.
    Ποιος θα δει τον λαο?
    τα ακροδεξια, χουντικα καταλοιπα?

    • Τέρμα. Καβαλήσανε την κάλαμον.
      Και όπως κάποτε ανεφώνησε η Lady D. την καβαλήσανε καθέτως.

  10. Εάν κάποιος νομίζει ότι ο Γεωργιάδης είναι το προβλημα για την αιώνια και χαοτική κατάσταση του νοσοκομείου συγχαρητήρια. Οποιοσδήποτε και να γίνει υπουργός υγείας τα ίδια και τα ίδια αν δε λυθεί το θέμα του νοσοκομείου εκ των έσω. Τα υπόλοιπα θα είναι απλά μια αφορμή για βρισιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ