Αναγνώστρια: Επιστολή αγανάκτησης για την κατάσταση στο νέο κοιμητήριο

15
8073

Δεν υπάρχει σεβασμός ούτε καν στους νεκρούς μας πια… Το νεκροταφείο μας έχει καταντήσει ένα ερείπιο… «Αγαπητε» δήμαρχε και σύμβουλοι και όλοι οι «μεγάλοι» που είστε σε αυτές τις περιπτώσεις??? Έχουν φτάσει τα ξερά χόρτα από τα μνήματα και στους γύρω-γυρω τάφους… Περπατάμε ανάμεσα από τα αγκαθια… Θα πέσει κανένα καρβουνάκι και θα πάρουμε ολόκληροι φωτιά εκεί πέρα.. Αλίμονο σε αυτούς που έφυγαν θα πω εγώ… Οι νεκροί μας όμως και οι δικοί μας άνθρωποι τι φταίνε να είναι περιτριγυρισμένοι από τα χόρτα την βρωμιά και την δυσωδία??? Έχει φράξει η βρύση από τα λάδια και έχει φτάσει μέχρι κάτω τον δρόμο. Ούτε αυτό δεν είστε σε θέση να φτιάξετε!!! Ένα λάστιχο της προκοπής να πλένουμε τα μνήματα δεν υπάρχει!! Ένα κοντό της κακιάς ώρας που δεν φτάνει καν να πλύνουμε εκεί που έχουμε τους ανθρώπους μας!!! Κάντε κάτι άμεσα για αυτή την κατάσταση, ειδάλλως θα σας βγάλω στα κανάλια!!! Όχι μόνο η τσέπη σας να αρπάζει και να ζητιανεύετε ψήφους!! Να κάνετε και πράξεις επιτέλους!!!

Από μια αγανακτισμένη πολίτισσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μπραβο σας που τολματε να μιλατε!!! αλλά??? θα βγει κατι πιστευετε??? Δεν ενδιαφερονται για τιποτα! μονο οταν ειναι για ψηφους βγαινουν στους δρομους με το ψευτικο χαμογελο και το ακομη πιο ψευτικο ενδιαφερον!!!!!

  2. ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει τάφους να βρείτε σε ποιους ανήκουν να κάνετε παράπονα

  3. Ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να καθαρίζει τάφους να βρούνε οι αρμόδιοι σε ποιους ανήκουν να τους βάλουν να τους καθαρίσουν μία χαρά είναι το κοιμητήριο

  4. ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ , ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΧΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ,ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΠΛΑ….ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ !!!

  5. Πλάκα μας κάνετε;Θα έχω τον άνθρωπο μου εκεί και θα περιμένω να μου καθαρίσουν το χώρο γύρω από το μνήμα;

  6. Στην προκειμένη περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι οικογένειες των νεκρών που έχουν εγκαταλείψει τελείως τα μνήματα και είναι σ’αυτό το χάλι! Ο δήμος μπορεί να καθαρίσει τα κοιμητήρια δύο με τρεις φορές τον χρόνο, από κει και πέρα την ευθύνη την έχουν οι οικογένειες των νεκρών για την καθαριότητα των τάφων. Και στο δικό μας κοιμητήριο εδώ του χωριού υπάρχουν μερικά μνήματα τα οποία είναι γεμάτα χόρτα,δεν φταίει ο δήμος αν μερικοί αναίσθητοι έχουν εγκαταλείψει τα μνήματα και ούτε που πατάνε στο κοιμητήριο. Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σεβόμαστε τον ιερό αυτό χώρο αλλά και τους ανθρώπους μας που είναι θαμμένοι εκεί.

  7. Δίκιο έχετε, δεν είναι υποχρεωμένος ο ΔΗΜΟΣ !!! Αφήστε θα ξυπνήσουν οι νεκροί να τα καθαρίσουν….Σαν δεν ντρέπεστε μηδέν ενσυναισθηση, μηδέν Δημοτική αρχή…….Να φανταστώ είστε κάποιος/α ,που σας ευνόησε ο Δημαρχουκος.

    • Δεν με ευνόησε κανένας δημαρχουκος και αν θες να ξέρεις τον συγκεκριμένο δεν τον ψήφισα ποτέ ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου. Απλά λέμε την αλήθεια ότι το συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ είναι θεμα του δήμου και του κάθε δημου.Ειναι θέμα της οικογένειας του κάθε νεκρού. Δεν μπορεί εμένα το μνήμα μου να είναι γεμάτο χορτα και βρωμιές και να μην ξέρω καλά καλά προς τα που πέφτει το κοιμητήριο και να έχω και την απαίτηση να έρθει ο δήμος να μου το καθαρίσει,αν είναι δυνατόν δηλαδή ρε φίλε!Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε στην καθαριότητα των κοιμητηρίων μας και να σεβόμαστε τους ανθρώπους μας.

  8. Όσοι γράψατε πως δεν έχει καμιά δουλειά ο δήμος, μήπως είστε οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι?? Ρε θα μας τρελάνετε??? Αν τους έχουν εγκαταλείψει οι δικοί τους άνθρωποι και είναι ερείπια τα μνήματα, για ΠΟΙΕΣ οικογένειες λέτε να τα μαζέψουν??? και οι υπόλοιποι τι φταίμε που πάμε στους ανθρώπους μας και φεύγουμε με αίματα στα πόδια από τα αγκάθια…????

  9. Πότε επιτέλους θα μπουν οι πλάκες στους διαδρόμους του νεκροταφείου.
    Τόσα χρήματα έχει πάρει ο Δήμος από την πώληση των οικογενειακών κυρίως τάφων.
    Θα πρέπει να πατάμε το χειμώνα στις λάσπες;
    Δήμαρχε ακούς;

  10. Αν το κοιμητήριο είναι δημοτικό, υποχρεούται να κάνει εργασίες τέτοιου είδους ο δήμος. Γο’αυτό και καταβάλλεται αντίστοιχο τέλος.

    • διαβάστε τους νόμους καλύτερα γύρω γύρω από το μνήμα ο ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να τον έχει καθαρό όχι ο Δήμος

  11. δεν πρέπει να είστε με τα καλά σας όσοι λέτε πως δεν έχει καμια δουλειά ο δήμος!!! αφού το κοιμητήριο είναι κρατικό ποιος έχει ευθύνη?? δηλαδή όσοι δεν έχουν οικογένειες και τους έχουν εγκαταλείψει, πρέπει να καθαρίσουν οι γύρω συγγενείς τα μνήματα??

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ