Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Δ. Χόνδρος: Πεθαίνοντας στην καρότσα αγροτικού στο νησί του Ιπποκράτη | Εδώ...

Δ. Χόνδρος: Πεθαίνοντας στην καρότσα αγροτικού στο νησί του Ιπποκράτη | Εδώ υπάρχει θέμα μεγάλο κ. Μητσοτάκη (Νο2)

11
20522

Πεθαίνοντας στην καρότσα αγροτικού στο νησί του Ιπποκράτη.

Στις 8 Μαρτίου 2023, σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «Και εδώ υπάρχει ένα θέμα κύριε Πρωθυπουργέ», προσπάθησα να αποτυπώσω την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κω. Εκείνη την ημέρα, οι κάτοικοι του νησιού, είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Λίγους μήνες νωρίτερα, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ανέγερση νέου νοσοκομείου. Υποσχέθηκε, επίσης, την κάλυψη των κενών που υπήρχαν. «Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Στις 6 Ιουνίου 2023 η είδηση που έρχεται από την Κω είναι τραγική. Το 2023, στο νησί του Ιπποκράτη, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της πάνω σε καρότσα αγροτικού, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η άτυχη γυναίκα, έχασε τις αισθήσεις της, λιποθύμησε, οι συγγενείς της κάλεσαν για βοήθεια αλλά το ασθενοφόρο βρίσκονταν σε άλλο σημείο του νησιού, για άλλο περιστατικό, και δεν μπορούσε να την παραλάβει. Στη συνέχεια οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας κάλεσαν ιδιωτικά ασθενοφόρα, τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν καθώς δεν υπήρχε γιατρός για να συνοδεύσει. Τελικά αποφάσισαν να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο με αγροτικό όχημα και με συνοδεία περιπολικού.

Όπως είπε στο Mega η δημοσιογράφος Σάντυ Λαδικού, η Κως έχει 3-4 λειτουργικά ασθενοφόρα, δεν υπάρχει όμως προσωπικό για τη στελέχωσή τους. Με λίγα λόγια, αν υπήρχε προσωπικό ίσως η γυναίκα αυτή να είχε διαφορετική τύχη. Δυστυχώς, όμως, τα όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν υλοποιήθηκαν. Το γιατί, ας το απαντήσουν οι αρμόδιοι για να υλοποιήσουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Τα κυβερνητικά στελέχη που πήγαν στη Κω , είδαν, απήλθαν και μετά πέρασαν αυτοί καλά και οι κάτοικοι του νησιού χειρότερα. Έτσι δεν είναι κ. Πλεύρη; Η μήπως όχι;

Η Κως είναι οι δύο εικόνες της Ελλάδας. Στο νησί, μια από τις σημαντικότερες βιτρίνες της τουριστικής μας βιομηχανίας, οι αριθμοί ευημερούν. Ο δήμος της Κω, παρουσιάζει, αύξηση του πληθυσμού του, σε αντίθεση με τη μείωση που παρουσιάζεται στις άλλες περιοχές. Αυτή την περίοδο φυσάει άνεμος αισιοδοξίας καθώς η τουριστική περίοδος, που έχει ξεκινήσει, προβλέπεται να είναι καλύτερη από πέρσι.

Έρευνες, έχουν παρουσιάσει το νησί ως έναν τόπο που αξίζει να ζεις. Θα πρέπει να προσθέσουν, «λαμβάνοντας υπόψη τη πιθανότητα να πεθάνεις στην καρότσα ενός αγροτικού, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο». Αυτό είναι θέμα και μάλιστα μεγάλο κ. Μητσοτάκη. Και σας αφορά προσωπικά. Αφορά ένα λόγο τιμής που δώσατε στους κατοίκους. Οφείλετε να τον κρατήσετε.

Πηγή: https://www.tovima.gr/2023/06/06/opinions/edo-yparxei-thema-megalo-k-mitsotaki-no2/

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε που ήσουν χαμένος τόσο καιρό;Θα μας σώσεις και εσύ; Κάποτε το επιχειρησες… Τί άλλο θα δούμε και τί άλλο θα ακούσουμε;

  2. ξαναψηφίστε τους καλε ξαναχειροκροτήστε τους καλε
    μην ξεχάσετε να τους καλεσετε να ερθουν να φανε τα κολλυβα του εθνους…..

  3. Λόγια λόγια λόγια αναλύσεις αναλύσεις αναλύσεις αναφορές αναφορές αναφορές….

    Όσο είναι φρέσκο αυτό το θέμα θα χύνονται τόνοι δάκρυα και μελάνια .
    Εγινε με τα Τέμπη όπως έγινε με το Μάτι και με τόσα άλλα τραγικά .
    Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα όμως είναι ένα.
    Το έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών.
    Αυτός ο λαός όπως και άλλοι λαοί έχουν τελειώσει εγκεφαλικά. Αφέθηκαν να τους τελειώσουνε εγκεφαλικά.
    Τώρα πια είναι κάτ’επιλογήν ηλίθιοι και σκλάβοι .
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

  4. Λόγια λόγια λόγια αναλύσεις αναλύσεις αναλύσεις αναφορές αναφορές αναφορές….

    Όσο είναι φρέσκο αυτό το θέμα θα χύνονται τόνοι δάκρυα και μελάνια .
    Εγινε με τα Τέμπη όπως έγινε με το Μάτι και με τόσα άλλα τραγικά .
    Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα όμως είναι ένα.
    Το έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών.
    Αυτός ο λαός όπως και άλλοι λαοί έχουν τελειώσει εγκεφαλικά. Αφέθηκαν να τους τελειώσουνε εγκεφαλικά.
    Τώρα πια είναι κάτ’επιλογήν ηλίθιοι και σκλάβοι .
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

  5. Δημητρη, εσυ σαν δημοσιογραφος σε μεσα μεγαλης κυκλοφοριας, γιατι δεν γραφεις κατι για την τραγικη κατασταση του νοσοκομειου της πατριδας σου?
    Εκτος και αν εγραψες και δεν το διαβασαμε. Σε παρακαλω σαν κοτης, κανε μια καμπανια, γιατι ολες οι κυβερνησεις ταζουν , αλλα δεν κανουν τιποτα!!

    • Πάντα γράφει ο Δημήτρης για την Κω…σε κάθε ευκαιρία….και στις 8 Μάρτη έγραψε για τα χάλια του νοσοκομείου…
      Μπείτε το vima,gr και διαβάστε τα άρθρα του…

  6. Γι’ αυτό να ξυπνήστε ρε τι θα ψηφίσετε στις 25 Ιούνη. Αν είναι δυνατόν, εν έτει 2023 στο νησί της ιατρικής και του Ιπποκράτη που φημίζεται τόσο πολύ για τα συνέδρια που γίνονται καθόλη την διάρκεια του έτους σε 5στερα ξενοδοχεία και πολλά φρου φρου και μεταξωτές κορδέλες … Υποσχέσεις, λόγια, θα, θα, θα χωρίς ουσία, περιεχόμενο και η ιστορία επαναλαμβάνεται απ’ την αρχή. Άξιοι της τύχης σας … κι ο νοών νοείται!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ