ΒΙΝΤΕΟ Ανάρτηση στο Zougla: Σημαιοστόλισαν το λιμάνι και το Επαρχείο της Κω την ημέρα του εθνικού πένθους!

47
36329

ην αγανάκτηση του για το γεγονός ότι δεν έγινε σεβαστό από κάποιους στην πόλη της Κω, το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχτηκε στη μνήμη των θανόντων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θέλησε να εκφράσει αναγνώστης της «Ζούγκλας», βλέποντας σημαιοστολισμένο το λιμάνι του νησιού, αλλά και το Επαρχείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο τραβήχτηκε από τον ίδιο την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, (όπως αποδεικνύεται και από την εφημερίδα που επί τούτου αγόρασε και κρατάει), φαίνεται η παραλιακή οδός της Κω να είναι σημαιοστολισμένη με μικρές σημαίες, όπως επίσης και το Επαρχείο της πόλης όπου στεγάζεται η Δημοτική Αρχή.

 

Στο Δημοτικό Μέγαρο, βέβαια οι σημαίες κυματίζουν  μεσίστιες όπως προβλέπεται λόγω του εθνικού πένθους,  ωστόσο παραμένει το -παράδοξο- γεγονός του υπόλοιπου σημαιοστολισμού στην πόλη.

«Το βίντεο είναι τραβηγμένο από την παραλιακή οδό, έναντι του εστιατορίου H2O και με προφίλ προς την Μικρά Ασία. Κατόπιν μεταφέρθηκα στο Επαρχείο της Κω όπου στεγάζεται και η Δημοτική Αρχή. Η αλήθεια είναι ότι όπως διαπιστώνεται οι σημαίες του Δημοτικού Μεγάρου είναι μεσίστιες, όμως τα προαναφερθέντα ισχύουν.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κεντρική πλατεία της πόλεως, την στιγμή που διερχόμουν, υπήρχε διαμαρτυρία σε κόσμιο κλίμα» μας ανέφερε ο Κώος πολίτης, ο οποίος πρόσθεσε ακολούθως: «Ειλικρινά, αισθάνομαι αηδία και ντροπή σαν πολίτης, για όσους προέβησαν στον συγκεκριμένο εορταστικό σημαιοστολισμό την ημέρα του εθνικού πένθους …».

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.zougla.gr/greece/article/simeostolisan-to-limani-tis-ko-tin-imera-tou-e8nikou-pen8ous

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

47 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι για την εθνική επέτειο της 7ης μαρτιου Όχι την εθνική τραγωδία..

    • …..ΑΠΛΑ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ !
      ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ !
      ΣΙΓΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!
      ΕΤΟΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΙΝΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ !

  2. Επειδή εσυ είσαι ……….. και δυστυχώς δεν γουστάρεις που είσαι στο νησί μας.
    Σε παρακαλούμε φύγε το συντομότερο είσαι επικίνδυνος για το νησί μας.
    Γιατί δεν είπες στο βίντεο ότι έχουμε επέτειο ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα μας .

    • Την ποια;;; Αυτό πες το στους γονείς των παιδιών. Και ναι η ενσωμάτωση είναι σπουδαίο γεγονός γιατί και εκεί χάθηκαν ψυχές. Όμως όταν έχεις κοντά ένα τέτοιο γεγονός αλλάζεις ημερομηνία, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΡΓΙΑ. Και δεν είμαι ΄΄΄΄ΚΑΣ όπως αφήνεις να εννοηθεί. Και πίστεψέ με ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΕΡΘΩ… ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ…

  3. Άσχετα αν έχει δίκιο για το εθνικό πένθος και για ότι πιθανόν οι υπάλληλοι σκέφτηκαν σιγά μην κάτσουμε Σαββατοκύριακο να τα κάνουμε ή ποιος τρέχει δευτεριατικα.. το επαρχείο δεν έχει καμία σχέση με το δημαρχείο.. άρα είναι άσχετος με το νησί..

    • Κάθε πράγμα έχει την δική του θέση και αξία στην ιστορία.

  4. Ο αναγνώστης πρέπει να ντρέπεται για αυτά που γράφει !Να πάει να μάθει τι είναι εθνικό πένθος και τι σημαίνει 7η Μαρτίου για τους Δωδεκανήσιους!!!!

  5. Δυστυχώς για κάποιους βυσματιες που εργάζονται στο δήμο και να έχεις δημοτικούς συμβούλους που να νοιάζονται μόνο για της φωτογραφίες

  6. ……ΑΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΖΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ !!!
    ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΕΝΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ !

    • Δευτέρα…..τελευταια στιγμή; με δεκαδες αυτοκινητα να ενοχλουν.
      7η Μαρτιου ημερα ενσωματωσης με τη μητερα Ελλαδα. Το οτι αυτος δεν ξερει την ιστορια του τοπου που βρίσκεται δεν σας ενοχλει; Γι αυτο και το κουβαλημα…..

      • Το πένθος για μια εθνική καταστροφή που πληρώθηκε με πολύ αίμα,μια φορά.. αύριο μπορεί να είστε εσείς.

  7. Μόνο κάποιος αριστερός θα μπορούσε να νιώσει έτσι..
    Δεν συνδέονται το ένα με το άλλο…
    Είναι σημαιοστολισμένο λόγο της 7μης Μαρτίου εορτής της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου…
    Μήπως και αυτό σε πειράζει?

    • Τι σημαίνει αριστερός για σένα ρε .....άκα τέτοιες ώρες που περνά η χώρα?

      Ο Εφοπλιστής Φεβρουαρίου γράφει ότι σε έφοδο που έγινε σε πλοίο Κυκλαδίτικης γραμμής ,βρέθηκαν 5 ανασφάλιστοι που δούλευαν εξαντλητικά ωράρια,χωρίς ναυτολόγιο,ή κατάσταση ναυτολογίου,έχοντας υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα Αγγλικά ,δηλαδή δεν πρέπει να καταγγελθεί αυτό?Δεν σου θυμίζει κάτι?Σοκαρίστηκε ο λαός,βγήκε η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση να μην προβάλλονται εικόνες,επειδή ‘άνθρωποι έπαθαν μελαγχολία και κατάθλιψη και συ μιλάς για χρώματα? Αυτά που μας έστειλαν στον πάτο,βλάκα!!!!
      Ακυρώθηκαν όλοι οι αγώνες μικρής και μεγάλης απόστασης ανά την Ελλάδα,όλες οι εκδηλώσεις,οι ομάδες κατέβηκαν με μαύρα πέτα θα μπορούσαν να περιμένουν 1-2 μέρες ακόμα.

    • Μια περιγραφή διασώστη προς τον ..ΑΚΑ που μιλάει για αριστεροσύνη τέτοιες ώρες.

      είπε ότι ως τώρα έχει πάει σε πολλά τροχαία ατυχήματα, έχει δει πολλά, αλλά αυτό ήταν ένα σοκ.
      Σίγουρα θα χρειαστεί κάποια ψυχολογική υποστήριξη.
      Οι συνάδελφοί του στην ίδια κατάσταση.
      Έβγαζαν από τις λαμαρίνες και τα παλιοσίδερα πτώματα, πολλά ανθρώπινα μέλη, χέρια, πόδια, κεφάλια, ματωμένα, απανθρακωμένα, έκλαιγαν, γύρισαν πίσω δυστυχείς για όλα αυτά που έζησαν.

      Μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουν τα όποια συστήματα που υπήρχαν μεν, αλλά δεν λειτουργούσαν, λόγω συνεχούς λεηλασίας από τους γύφτους.
      Για τον χαλκό που περιέχουν.
      Αυτό συμβαίνει συνεχώς και το θεωρούν σύνηθες φαινόμενο, όπως είπε και ο Ηλίας Κώνστας, σύμβουλος σιδηροδρομικών συστημάτων, αλλά το είπαν και άλλοι πολλοί που βγήκαν στα κανάλια και έλεγαν την γνώμη τους με βάση την ιδιότητα τους και τις γνώσεις τους.

  8. Είστε σοβαροί????τι σχέση έχει το ένα με το άλλο???ο σημαιοστολισμος αφορά στην ενσωμάτωση της 7ης Μαρτίου σε μια περίοδο που περισσότερο από ποτέ η εθνική μας ακεραιότητα κλυδωνίζεται επικίνδυνα!!!!Από που σας προκύπτει η σύνδεση με ένα τόσο τραγικό γεγονός!!!Ντροπή κ μόνο που το αναφέρατε!!!

  9. Βρε κρετινοι ο σημαιοστολισμος εγινε πριν το δυστυχημα, για την εβδομη μαρτιου. Οταν εγινε το δυστυχημα ειδα οτι στο δημαρχειο εγιναν μεσιστιες λογω του πενθους. Το μεγαλο δυστυχημα δυστυχως ειναι οτι υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι οπως αυτος που εκανε την αναρτηση!!

  10. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΟΛΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΛΕΟΣ . ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ

  11. Τι θα πει εθνική επέτειος;;;; τόσες ψυχές χάθηκαν!!!!! Έλεος!!!! Υπάρχει και η Δευτέρα!!! Πολύ λυπάμαι που είμαι Κωα!!!!
    Τόσες μέρες κλαίμε για την συμφορά αυτή… Οι εκδηλώσεις μας έλειπαν!!!!

  12. ΣΑΛΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΣΕΛΦΙ Κ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΟΥΣΤ

  13. Απορώ με κάποιους.Δεν έχουν δουλειά;δεν έχουν οικογένεια;δεν έχουν ζωή;Το μόνο που τους νοιάζει εινσι τι θα ανεβάσουν στο Ίντερνετ ,τι σχόλιο θα κάνουν η θα τους κάνουν.Ντροπή.

  14. Ο αρθρογράφος δεν κάνει ούτε μια αναφορά στην επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν γνωρίζει, είτε ότι το κάνει εσκεμμένως για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Από την άλλη το δημοσιογραφικό μέσο δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να το ψάξει και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Επίσης ένα ερώτημα : η κυβέρνηση που κήρυξε τριήμερο πένθος, αποποιείται των ευθυνών της με την κίνησή αυτή ; Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν ευθύνη για το χάλι σε όλα τα επίπεδα και δεν ξεπλένονται με κροκοδείλια δάκρυα.

  15. ΡΟΔΙΑΚΗ: Μήπως να μην γίνουν παρελάσεις αλλά μόνο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων?

    Μεγάλη μέρα για τη Δωδεκάνησο η 7η Μαρτίου, αλλά δυστυχώς φέτος, ο εορτασμός πραγματοποιείται στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που έχει προκαλέσει θλίψη, οδύνη και οργή σε όλη τη χώρα.

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως επισημαίνουν και αρκετοί αναγνώστες, ίσως να ήταν πιο σωστό να μη γίνουν οι παρελάσεις στα νησιά μας και να περιοριστεί ο εορτασμός στις δοξολογίες και στην κατάθεση στεφανιών.

    Φαίνεται, μάλιστα, κάποιοι σε περιφέρεια και δήμους να σκέπτονται αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

  16. μονο η καρεκλα σας νοιαζει ολη η ελλαδα ειναι θλιμμενη κ εσεισ σκεφτηκατε να στολισετε μεγα φαουλ

  17. Θυμαμαι περσι οτι η ενσωματωση ΔΕΝ εορταστηκε στις 7 Μαρτίου αλλα στις 13 Μαρτιου με αποφαση του Δωδεκανησιου Περιφερειαρχη για να…κινηθει η αγορα. Τι Κοζανη τι Λωζανη . Τα Αργυρια (Μαιδια) πανω απο όλα .

    • που μας ξέχασαν μετά τον σεισμό, λιμάνι, εκκλησίες, σχολεία,όχι ότι ήταν σωστό, αλλά είναι πρωτοσέλιδο σ όλες τις ειδήσεις,στα κανάλια,το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη….με δηλώσεις υπουργών ότι κακώς επιτρεπόταν τα δρομολόγια..εγώ δεν θα στείλω ούτε το παιδί μου..
      Ηλίθιοι τομάρια αυτοί που αντιλέγουν…πως θα χειροκροτήσουν ενώ υπάρχουν ανθρώπινα μέλη ακόμα στις λαμαρίνες….. ΑΙΔΏΣ!!!!!!

  18. Ούτε παρέλαση θα έπρεπε να γίνει κατά την ταπεινή μου γνώμη … ποιος έχει ψυχικά αποθέματα ? Ράκος είναι όλος ο κόσμος

  19. Τιμάμε την ενσωμάτωση,αλλά κ τόσες ψυχές χάθηκαν,θα ήταν καλό να γίνουν οι εκδηλώσεις μας ,με μία παρέλαση απλή κ την δοξολογία,δεν θα χάναμε κάτι, θυμηθείτε θυμηθείτε ότι καί στην καραντίνα α πο απλά γίναν όλα, Δόξα κ τιμή στους ήρωες,κ καλό παράδεισο στης αδικοχαμένες ψυχές.

  20. Στολίστε σημαίες και βάλτε μας να στείλουμε τα παιδιά μας να παρελάσουν… να παρελάσουν για να τιμήσουν τι ? Την ενσωμάτωση με την Ελλάδα … με μια Ελλάδα που σκοτώνει κάθε μέρα αυτά τα παιδιά. Καμία παρέλαση δεν θα έπρεπε να γίνει ως ένδυξη του ελάχιστου φόρου τιμής στις ψυχές που δολοφόνησε το ίδιο το κράτος… τα ίδια τα παιδιά το λένε … και αυτά έχουν πιο πολύ μυαλό από εμάς τους μεγαλύτερους που τα έχουμε καταστρέψει… με τι ψυχολογία να παρελάσουν και για πιο λόγο ?

    • Απο τα μυαλια τα δικά σας τι περινενες να πάρουν τα παιδιά σου? αντε βαλτα να ακουσουν λιγο τραπ και να κανουν κανενα βιντεο στο τικτοκ μετα βυζια εξω…

  21. Όταν λέμε εθνικό πένθος εννοούμε πανελλήνιο. Χάθηκαν 57 νέοι και αγνοούνται άλλοι τόσοι. Ντροπή. Έλεος πια και με τις χοροεσπερίδες μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής.

    • Θα έχουμε ξανά παρέλαση, ίσως είναι τόσο άδειοι που θέλουν θεάματα,να επαναληφθούν οι απόκριες,τα τριώδια..όλοι έχουμε ανάγκη από καλές ειδήσεις,αλλά πάνε 13 χρόνια που μόνο οι αφίξεις της φραπορτ ευημερούν,αλλά τριγύρω δυστυχία.
      Εδώ ένας συμπολίτης μας έφυγε και πάλι συγκλονιστήκαμε.σκεφτείτε τι εικόνες που άνθρωποι δεν αναγνωρίζονται καν και γίνεται εξέταση DNA.
      H πατρίδα νοσεί..κάτι δεν πάει καλά.Οφειλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι γίναμε αποικιοκρατία αφρικανική..

  22. που σας έπιασε ο πόνος για τις απώλειες των άλλων. Ναι, φυσικά και στεναχωρηθήκαμε με αυτό που έγινε. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Μάθετε να ξεχωρίζετε την γιορτή-διασκέδαση με τις τιμητικές εκδηλώσεις. Και μιά που το παίζετε πονόψυχοι πολλοί εδώ μέσα, δεν σας είδα να ξεσηκώνεστε για να διαδηλώσετε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Εδώ δεν υπάρχει πένθος για όλους αυτούς τους συντοπίτες μας που είναι και συγγενείς ή φίλοι και γνωστοί μας ; Πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις και την εγκληματική αδιαφορία των ίδιων που φταίνε και για το δυστύχημα με τα τραίνα. Ποιά η διαφορά αυτών των δύο που αναφέρω; Απλά, στο τραίνο χάθηκαν 57 ψυχές την ίδια μέρα ενώ λόγω νοσοκομείου πολλοί περισσότεροι στην διάρκεια του έτους. Α και που είστε, εσείς που θέλατε να στολίσουν σήμερα (Δευτέρα), θα πηγαίνατε εσείς μέσα στην βροχή να βοηθήσετε; Όχι φυσικά, που να σηκώνεστε από τον καναπέ……

  23. Ότι υπάρχουν σχόλια που επιβραβεύουν τον σημαιοστολισμό είναι τόσο λυπηρό που αναρωτιέται κανείς αν η συμπεριφορά μας αυτή οφείλεται στο ότι είμαστε ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας.

  24. Τελικά η ακύρωση των παρελάσεων λόγω ΠΕΝΘΟΥΣ, ήταν η απάντηση σε όλους;;; Τι άλλο θέλατε;;; Ότι δεν έκανε η δημοτική αρχή, που έγινε και ρεζίλι, το έκανε η περιφέρεια…

    • Η περιφέρεια φοβήθηκε να μην την κράξουν όπως τον δήμο Κω, επειδή κάποιος προφανώς όχι Δωδεκανήσιος κοινοποίησε το βίντεο του σημαιοστολισμού σε κάποιους δημοσιοκάφρους που ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν τον δήμο γιατί το έκανε. Διαφορετικά (ορθά) δεν θα άλλαζε η ημερομηνία. Λές και 5-6 μέρες περισσότερο πένθος θα φέρουν πίσω τα παιδιά που χάθηκαν.

  25. Άλλο πράγμα το πένθος, άλλο η εθνική εορτή!!! Στην απελευθέρωση σκοτώθηκαν πολλοι πατριώτες και ήρωες!!! Αυτούς τιμούμε!!!! Δεν κάναμε πάρτυ στα μπουζούκια!!!!

  26. σκοτώθηκαν άνθρωποι από ανευθυνότητα όλων όσων γνώριζαν το πρόβλημα… πιστεύετε λοιπόν πως νοιάζεται όλη η Ελλάδα αν στην Κω πεθάνουμε επειδή δεν έχουμε νοσοκομείο και ως αλλάζουν όλα όσα κανονίζουν για ν μας στηρίζουν???
    λάθος στιγμή ο στολισμός αλλα αυτά άλλοι τα καθοδηγούν κ παίρνουν αποφάσεις….
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ανευθυνότητα ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ειμασταν υπεύθυνοι τότε να είχαμε λόγο να μιλάμε κ να κρίνουμε… η λύση όλων είναι η αυτοκριτική κ η αυτογνωσία…
    σεβασμός θα είναι από δω κ πέρα όλοι να σκεφτόμασταν τι κάνουμε όπου βρισκόμαστε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ