Επιστολή απόγνωσης από πατέρα δύο παιδιών που αναζητά σπίτι στη Ρόδο

0
5494

Επιστολή απόγνωσης απέστειλε πατέρας δύο παιδιών που αναζητά σπίτι στη Ρόδο, κάνοντας λόγο για ασυδοσία από τη μεριά των ιδιοκτητών ακινήτων. Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή του, ο συμπολίτης μας αναφέρει: 

Θα ήθελα να σας εκθέσω ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα, που ταλανίζει εκτός από έμενα και πολλούς συμπολίτες μας.

Πρόκειται για τα ενοίκια κατοικιών που έχουν πάει σε δυσθεώρητα ύψη και σε πλήρη δυσαναλογία με τους μισθούς των εργαζομένων.
Ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα είναι τα Airbnb, που οδήγησε τους ιδιοκτήτες ακίνητων σε ασυδοσία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι, ότι η πολιτεία και οι θεσμοί, έχουν αφήσει αυτή την κατάσταση ανεξέλεγκτη και δεν έχουν πάρει κάποια ουσιαστική μέριμνα για να δώσουν λύσεις, σε αυτούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το ύψος των ενοικίων, έχοντας πρόσφατα παραδείγματα, οικογένειες που βρέθηκαν στο δρόμο και όχι μόνο.

Το πρόβλημα θα διογκώνετε, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια και είμαι πατέρας δυο παιδιών 8 και 12 ετών έχοντας την πλήρη επιμέλεια αυτών. Μεγαλώνω τα παιδιά μόνος μου από τον Νοέμβριο του 2016 και από τότε άλλαξα αναγκαστικά επάγγελμα και έγινα αποθηκάριος σε οικογενειακή επιχείρηση, οπού υπήρχε κατανόηση όσο άφορα θέματα της καθημερινότητας των παιδιών. Από τα τέλη του 2020 η πρώην σύζυγός μου (η οποία έμενε για τουλάχιστον 5 έτη στη Γερμανία από το 2016 και μετά) σταμάτησε να καταβάλλει διατροφή για τα παιδιά. Τότε αναγκάστηκα να ζητήσω βοήθεια από συγγενείς αλλά και δανεικά.

Την άνοιξη του 2021 πούλησα όλα τα χρυσαφικά μου, για να καλύψω τις βασικές ανάγκες μας. Τα παιδιά μου, το επόμενο σχολικό έτος 21-22 και μετά από παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχη κυρίας Χαρούλας Γιασιράνη, πήγαν σε ποδοσφαιρική ακαδημία και επίσης η κόρη μου σε φροντιστήριο Αγγλικών, φιλανθρωπικού σκοπού.

Τα παιδιά άρχισαν να αντιμετωπίζουν περισσότερα ψυχολογικά θέματα, και γι’αυτό εξαρχής το 2021 παρακολουθήσαν συνεδρίες στο κέντρο κοινότητας Ρόδου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό εκεί, αλλά ιδιαίτερα την υπεύθυνη παιδοψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό. Επίσης τις υπαλλήλους της Πρόνοιας του δήμου που έδειξαν κοινωνική ευαισθησία. Τα παρακολουθήσαν επίσης όλο το σχολικό έτος 21-22 η κοινωνική λειτουργός και η παιδοψυχολόγος στο Δημοτικό Σχολείο.

Τον Ιούλιο του 2021 βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που μου έδινε την πλήρη επιμέλεια και διατροφή των παιδιών. Τα χρήματα που έχω λάβει τα δυο τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα για διατροφή, δεν επαρκούν ούτε για τα δικαστικά έξοδα και φυσικά ούτε για τα δανεικά που έχω πάρει για να καλύψω τις ανάγκες των παιδιών. Τώρα τελευταία προσπαθούμε να κάνουμε συμφωνητικό με την πρώην σύζυγο μου, η οποία άρχισε να καταβάλλει 350 ευρώ το μήνα. Μένω στο ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα στην οδό….  (περιοχή Αγίων Ανάργυρων) από την 01.02.2011 μέχρι σήμερα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι έπρεπε να μετακομίσω, διότι κατά εμένα, ψευδώς μου ανέφερε ότι ήθελε να το κάνει ιατρείο και ότι δεν θα μου ανανέωνε το συμβόλαιο μίσθωσης, το οποίο έληγε στις 31.12.2021 όπως και έγινε.
Επίσης, μου είπε ότι μου χαρίζει τα τελευταία ενοίκια (Όταν του ζήτησα να πληρώνω το ενοίκιο σε τραπεζικό λογαριασμό), ώστε να με βοηθήσει να βρω αλλού κατοικία.  Επειδή δεν έβρισκα κατοικία ή με ενα ενοίκιο το οποιο θα μπορουσα να πληρωσω και λογω του ότι μου άσκησε εξώδικο ο ιδιοκτητης τον Δεκεμβριο του 2021 και τα οποία του τα πλήρωσα, έπεσα θύμα λογω της πίεσης του, κτηματομεσιτικής που εχει γραφείο στην πόλη της Ρόδου και με την εξαπάτηση της έχασα 440 ευρω, τα όποια μου τα έδωσε η οικογένεια μου, για να νοικιάσω σπίτι.

Ο ιδιοκτητης μου ασκησε αγωγη εξωσης, η οποια θα εκδικαστει τον Φεβρουαριο του 2023. Ανησυχω παρα πολυ,οτι θα βρεθουμε στον δρομο, δεν εχω την οικονομική ικανότητα να πληρωνω ενοικιο πανω απο 400 ευρω και για αυτα θα πρεπει να παρακαλάω για κανενα 5ωρο στην οικοδομη τον χειμωνα (και εαν το δεχτουν), διοτι εξακολουθω να εργαζομαι στην οικογενειακη επιχειρηση τα καλοκαιρια.

Λογω του οτι μεγαλώνω μονος μου τα παιδια, οι δυνατοτητες της καταλληλης και καλα αμειβόμενης  εργασίας, ανήκουν στον παρελθον. Εχω μια μητερα με αναπηρία 90 χρονων οπως και εναν αδερφο με αναπηρία και για τους οποιους εχω αναλαβει το κυριο μερος ευθυνης.
Πρεπει να τονίσω οτι η εκκλησια, δυστυχώς δεν μου σταθηκε αρωγος στο προβλημα μας… Αυτο που ζηταω, ειναι λιγη κοινωνικη ευαισθησια, μια κατοικια 2 υπνοδωματιων,χωρις επιπλωση, χωρις οικιακο ηλεκτρικο εξοπλισμο, εαν γινεται, κοντα στην περιοχη που μενω, με ενοικιο το πολυ 400 ευρω.
Έχουν περάσει τοσες δυσκολίες τα παιδια, δεν θελω επ’ ουδενί λόγω να  μείνουν στον δρομο ή να στριμωχτούν σε μια γκαρσονιέρα άλλης εποχής.
Δεν ζητάω, έλεος, ούτε ελεημοσύνη. Αλλά πραγματική ανθρώπινη κατανόηση.

Με εκτίμηση Κ. Β.» (Σ.σ. Τα πλήρη στοιχεία του αναγνώστη μας, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

πηγή; rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ