Γιάννης Βάσσος: Υγεία το πολύτιμο αγαθό στο απόσπασμα

11
4191

Υγεία το πολύτιμο αγαθό στο απόσπασμα .
Κως, η πόλης του Ιπποκράτη. Αυτό το θυμόμαστε όταν είναι να κερδίσουμε κάτι, ή να υφαρπάξουμε κάτι ‘ψηφολάκια’. Μαζευόμαστε σε ορκωμοσίες γιατρών με τον όρκο του Ιπποκράτη. Για τις φωτογραφίες πιο πολύ, και για τα κανάλια. Και το νοσοκομείο μας στο απόσπασμα. Όταν όμως έρθει η ώρα των ευθυνών, είμαστε αμέτοχοι στις ευθύνες. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Άλλες φορές ρίχνουμε τις ευθύνες σε ανώνυμους γιατρούς. Φταίνε λέμε κάποιοι γιατροί που δεν είναι παθολόγοι, διάβασα.
Μα αυτούς ζητούσε τότε η προκήρυξη. Γιατρούς Γενικής Ιατρικής . Τώρα γιατί δεν πήραν παθολόγους, δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί έχουν άλλη ειδικότητα. Ίσως η απόγνωση μας να μας οδηγεί να έχουμε συμπεριφορές μη κόσμιες στον τύπο τον ηλεκτρονικό, και μη.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι απομείναντες γιατροί, όρισαν εαυτούς να φυλάγουν Θερμοπύλες. Και αναφέρουμε στην Ιατρό Γενικής Ιατρικής, κυρία Ρουμανού Σαλώμη, που την γνωρίζω από τον καιρό που έχει έρθει στο νησί της Κω. Μην ξεχνάμε πως τους καλοκαιρινούς μήνες η Κως, φιλοξενεί δυο εκατομμύρια τουρίστες. Και άνθρωποι σαν την Ρουμανού έβγαλαν και φέτος ασπροπρόσωπο το νησί. Όταν η έξαρση του κορονοϊου ήταν στο αποκορύφωμα και ζητάγανε ενισχύσεις στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, η Ρουμανού ήταν αυτή που δήλωσε παρούσα και πήγε.
Θα πρέπει πριν ρίξουμε τις ευθύνες σε γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, να αναλογιστούμε εμείς τι κάναμε για να μην έρθει η υγεία του νησιού σε αυτό το χάλι.
Να μην έρθει η υγεία στο απόσπασμα.
Ποιος είναι ο ρόλος της εκάστοτε εξουσίας; Τα χειροκροτήματα τελείωσαν. Τώρα είναι η ώρα των ευθυνών. Υπεύθυνοι είναι όλοι τους. Και κυβέρνηση, και περιφέρεια, και δήμος, και διοίκηση του νοσοκομείου, και λαός της Κω.
Οι προσλήψεις γιατρών είναι τώρα ποιο επίκαιρες από ποτέ.
Και γι αυτό δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κω, όπως και να λέγονται. Τον κώδωνα του κινδύνου είχε προ πολλού κτυπήσει ,ο φίλος και καλός επιστήμονας γιατρός, κύριος Μαυροειδής. Δεν τον ακούσαμε .
Όταν έγραψα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί και τις υποσχέσεις για καινούργιο νοσοκομείο , -είπα πως εμείς θέλουμε γιατρούς στο υπάρχον νοσοκομείο-, κάποιοι μεριάζανε . Τώρα το πρόβλημα το ζούμε όλοι μας.
ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσους Κωους γιατρούς έχουμε στο νοσοκομείο;Εκεί σταματάνε οι κουβέντες.Θέλουν να δουλεύουν έξω επειδή βγάζουν περισσότερα;Μαγκιά τους.Δεν θέλουν να δηλώσουν πρωσοπικο ο γιατροί γιατί θα φαίνονται τα έσοδα τους;Δημοκρατία έχουμε τι να κάνουμε.Απλά να κοιτάμε και κανένα καθρέπτη και μα μην φταίει πάντα κάποιος άλλος.

    • Για να εχεις γραψει τοσα σχολια στη σειρα για ολα τα θεματα εδω μεσα παει να πει οτι πηρε φωτια ο κωκος σας με τις αποκαλυψεις για τις υποκλοπες σημερα… Κουραγιο!

  2. Έλεος. Πόσο βλα…κες είσαστε. Τι ντροπή. Το νοσοκομείο σήμερα πλημμύρισε το προσωπικό έδωσε μάχη και εσείς εκεί το χαβα σας ντροπή

  3. Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός όταν έρχονται οι υπουργοί και εμείς τους υποδεχόμαστε με δάφνες και τραπέζια αντί όλος ο λαός της ΚΩ με μπροστάρη τον δήμαρχο να τους υποδεχθουμε στο αεροδρόμιο τότε μη μιλάμε

  4. ΥΠΟΜΟΝΗ !!! Ανακοινώθηκε επισήμως το νέο νοσοκομείο!!! Το 2060 ( μπορει και αργότερα) θα είναι ετοιμο. Θα παρει και καμια 20αριά χρονια ακόμα μέχρι να στελεχωθεί..( μην ξεχνάτε οτι το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια ακόμα έτσι κάθεται) μια χαρά!!!! Το 2080, όσοι ζήσουν, θα μπορούν τουλάχιστον να κάνουν έστω αιματολογικές!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ