Μετά την μελέτη Λύτρα, γιατί ο Εισαγγελέας δεν ζητεί από τη Βουλή την κλήτευση των Μητσοτάκη – Πλεύρη;

2
1602

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρος Λύτρας έδωσαν στη δημοσιότητα μελέτη και η οποία αφορούσε το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021! Ως θέμα είχε, καταγραφή δεδομένων για την σημαντική αύξηση της θνητότητας στους διασωληνωμένους στην Ελλάδα, κατά περιόδους και κατά περιοχές, από 57% – 87%!

Αυτά τα στοιχεία σόκαραν την ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και το γεγονός πως αυτής της εκθέσεως είχε ενημερωθεί έγκαιρα το Μαξίμου!

Όμως αποκρύφτηκε διότι έθετε σε μεγάλο κίνδυνο το υγειονομικό αφήγημα της κυβέρνησης!

Όμως, νέα μελέτη του καθηγητή Λύτρα είδε το φως της δημοσιότητας και ενόχλησε τα μάλα το Μαξίμου, σε σημείο τέτοιο, που τον έθεσαν στον “πάγο”, μη επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ!

Γιατί όμως ενοχλήθηκε τόσο πολύ το Μαξίμου και ο υπόλοιπος αυλόγυρος του Πρωθυπουργού;

Μα γιατί αυτή η μελέτη ανέφερε, πως:

«Οι ακριβείς αιτίες πίσω από αυτή την επιδείνωση της θνητότητας θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω μελέτης»!

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πόρταλ ieidiseis.gr, το Β’ μέρος της μελέτης Λύτρα και μόλις αυτή ολοκληρώθηκε κοινοποιήθηκε – όπως όφειλε να κάνει ο μελετητής – σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στις 13 Ιουλίου ο κ. Λύτρας έστειλε ολόκληρη την μελέτη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο Μαξίμου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις εννέα μέρες μετά και με σχετική εντολή κόπηκε κάθε πρόσβαση που είχε ο κ. Λύτρας από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον ίδιο και απλά όλα τα συστήματα που διαχειριζόταν και τα δεδομένα που αντλούσε “κλείδωσαν” χωρίς να έχει την παραμικρή πρόσβαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη:

Το 97,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ πέθανε.

Το 72,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ πέθανε.

Το 74,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε γενικά πέθανε (10.466 από 14.011).

Η θνητότητα στην επαρχία είναι +64% σε σχέση με την Αθήνα (+36% στην προηγούμενη μελέτη).

Σημειώθηκε επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% την περίοδο 1/9/2021 έως 4/4/2022 σε σχέση με αρχή πανδημίας έως Μάιο 2021. Η κυβέρνηση, επί της ουσίας λοιπόν, τιμώρησε έναν επιστήμονα και έβαλε στο περιθώριο έναν μελετητή που αναλύει τα δεδομένα προς όφελος της επιστήμης του με κυρίαρχο και μοναδικό στόχο να μην χάνονται τόσο άδικα οι ανθρώπινες ζωές!

Επίσης ο γενικός χειρουργός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης και για τον οποίο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης (αρχές Οκτωβρίου 2021), προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνωστός γιατρός με δημόσιες αναφορές του στα social media, αλλά και συνεντεύξεων, έβλαψε τη δημόσια υγεία και απέτρεπε πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, τοποθετήθηκε στην νέα μελέτη Λύτρα, λέγοντας, πως:

«Αποδεικνύεται η συνυπευθυνότητα του πρωθυπουργού στους απαράδεκτους θανάτους! Η επιδείνωση της θνητότητας στις ΜΕΘ συμπίπτει με την αναστολή των 7000 υγειονομικών»!

Είναι δεδομένο πλέον, πως η μεγάλη αύξηση των θανάτων προήλθε από τις ελάχιστες ΜΕΘ του ΕΣΥ, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας!

Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, αλλά ειδικότερα η σημερινή, που εκτός της μέριμνας αυξήσεως δραστικά των ΜΕΘ, εκείνη έθεσε σε αναστολή και χιλιάδες μάχιμους υγειονομικούς, των οποίων τις υπηρεσίες στερήθηκαν τα νοσοκομεία μας και οι ασθενείς συνέλληνες!

Θα θέλαμε να ξέραμε, γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη Εισαγγελέας;

Είναι όντως τυφλή η ελληνική Δικαιοσύνη;;

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ