Μητσοτάκης: Κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και είπα ότι δεν γνώριζα | Τσίπρας: Εσείς δώσατε εντολή για παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Ζούμε εκτροπή

0
705

Μητσοτάκης: Κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και είπα ότι δεν γνώριζα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

«Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν έπρεπε να γίνει» – «Η διαδικασία ήταν νόμιμη, τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή για να τεκμηριώσουν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και ο γγ του πρωθυπουργού» – «Γιατί δεν πάει ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί;» – Live η συζήτηση στη Βουλή

mitsotakis-voyli-arthro

Με αναφορά στην ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όσο περισσότερο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλά για πρώτο εξάμηνο του 2015 τόσο περισσότερο συμμερίζομαι αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία: «Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε απ την μεγάλη καταστροφή». Απόλυτος αχταρμάς παρακολουθήσεων υπόγειων συνεννοήσεων. Δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό το γεγονός ότι αυτή η απόλυτη φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης και διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις σε μια κρίσιμη συγκυρία».

«Μερικές φορές θεωρούμε ότι επειδή είμαστε σε αυτή την αίθουσα μπορούμε να χρησιμοποιούμε φράσεις και λέξεις που είναι βαθύτατα προσβλητικές και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή θα ήταν μηνύσιμες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα για ταχύτητα και ευαισθησία που επιδείξατε να κάνετε μια ακόμα εντυπωσιακή κοινοβουλευτική κωλοτούμπα και πήρατε πίσω όσα προσάψατε στον κ. Γεραπετρίτη. Αναρωτιέμαι όμως με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μια συνεδρίαση η οποία είναι μυστική και διαπράττετε διπλό σφάλμα. Είστε πολιτειακός παράγοντας και χρησιμοποιείτε φράσεις από απόρρητη επιτροπή διαστρεβλώνοντας παράλληλα όσα ειπώθηκαν. Δεν φτάνει που μεταδίδατε ζωντανά το περιεχόμενο άλλης απόρρητης συνεδρίασης!».

Δείτε σε απ’ ευθείας μετάδοση την δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις:

«Μπορούμε να κάνουμε τελικά σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους και συνθήκες για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια; Πώς αισθάνεστε ως τέως πρωθυπουργός όταν έρχεστε και παραβιάζετε ανοικτά το νόμο χρησιμοποιώντας πρακτικά απόρρητης επιτροπής;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με κατηγορήσατε ότι έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Το είπατε με τόση σιγουριά λες και κρίνατε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα καταματα τον λαό και είπα ότι δεν γνώριζα την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και όποιου άλλου δημοσιογράφου! Ο λόγος μου εναντίον του δικού σας. Αλλά ο κόσμος θα συγκρίνει!» είπε εμφατικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ο κ. Βαρουφάκης μας είπε ότι εσείς δεν ακούγατε κανέναν. Αλήθεια κ. Τσίπρα; Μπορείτε να διαβεβαιώσετε σήμερα κ. Τσίπρα ότι δεν ακούγατε κανένα πολιτικό επιχειρήματία ή δημοσιογράφο; Αν πείτε όχι θα ψεύδεστε γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να το γνωρίζει. Εγώ δεν γνωρίζω τι παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών που είναι διαβαθμισμένες. Έρχονται πολλές φορές πληροφορίες που έρχονται ως πολύ υψηλή πηγή που πρέπει να προστατευτεί. Εσείς γνωρίζατε ποιες είναι αυτές οι πηγές; Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω γιατί τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής, οι υπηρεσίες, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και ο αρμόδιος εισαγγελέας που εγκρίνει και νομιμοποιεί την όποια πρακολούθηση γίνεται».

«Πιστεύετε πραγματικά κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται ή ότι το ίδιο γίνεται με τον Ιταλό πρωθυπουργό; Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα για να λάβετε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπήρχε πόρισμα – έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛΑΣ που ήρθε στο γραφείο σας κ. Τσίπρα. Σε εκείνη την έρευνα υπήρχαν συνομιλίες ελεγχόμενων αστυνομικών με τον τότε υπουργό Άμυνας και την σύζυγό του. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας έκανε νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο και έχετε αυτή την πληροφορία και εσείς δεν κάνετε τίποτα; Προσέχετε λίγο κ. Τσίπρα. Για αναζητήστε λίγο τις ανακοινώσεις του κόμματός σας και μετά ελάτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν παρακολουθούνταν κανείς πολιτικός και δημοσιογράφος».

«Πρέπει ή δεν πρέπει επί της αρχής να εξαιρούνται βουλευτές ή κατηγορίες πολιτών από παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρείται κανείς σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο.

Επι της αρχής κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ένας επιχειρηματίας διπλωμάτης ή πολιτικός ότι προκαλεί ρήγματα στην εθνική ασφάλεια αλλά όταν γίνεται προκαλείται από τέτοια πρόσωπα. Μπορεί λοιπόν να γίνονται παρακολουθήσεις αρκεί να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ειδικά για πολιτικούς τα φίλτρα θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρά. Παραδέχθηκα ότι στην περίπτωση Ανδρουλάκη τα επιπρόσθετα φίλτρα δεν υπήρχαν.

Είμαι ανοικτός να ακούσω προτάσεις για την βελτίωση της διαδικασίας. Η πρώτη βελτίωση που κάναμε είναι με την τοποθέτηση 2ου εισαγγελέα ώστε να υπάρξει διπλή έγκριση τέτοιων ενεργειών. Δεν μπορώ όμως επι της αρχής να δεχθώ ότι πρέπει να εξαιρείτε ένας βουλευτής από τέτοιες διαδικασίες. Όπως είπατε και εσείς είμαστε όλοι ίσοι απέντι στο νόμο.

Με ρωτήσατε και εσείς και ο κ. Κατρίνης κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε το τηλ του κ. Ανδρουλάκη. Αυτή την απ[άντηση θα μπορούσε να την πάρει ο κ. Ανδρουλάκης μέσα από απόρρητη ενημέρωση. Γιατί δεν πάει ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη. Κατά την εκτίμησή μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή για να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη εξ ου και δεχθήκαμε την παραίτηση του διοικητή ΕΥΠ και γγ του πρωθυπουργού. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα την υπόθεση και γι αυτό παρενέβην. Οι λόγοι της παρακολούθησης θα μπορούν να αποτυπωθούν στην Θεσμών και Διαφάνειας και στην εξεταστική . Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση στην επιτροπή Θεσμών να κληθούν και προηγούμενοι διοικητές της ΕΥΠ που θα προσθέσουν την εμπ[ειρία τους για το πως διαχειρίζονταν ανάλογες υποθέσεις. Να έρθει και ο κ. Ρουμπάτης και ο κ. Δραβίλας. Ηταν ο διοικητής της κυθβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου. Να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και εφόσον κριθεί απαραίτητο να μας διαφωτίσουν γι τον τρόπο που χειρίστηκαν τέτοιες λεπτές υποθέσεις.

Κλείσιμο

Καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις αλλά δεν άκουσα από τα κόμματα καμία δημιουργική πρόταση

Θα ευχόμουν το τελικό πόρισμα εξεταστικής να έχει και μια σειρά από προτάσεις για να γίνει η ΕΥΠ πιο διαφανής χωρίς όμως να υπονομεύεται ο ρόλος της

Σήμερα υπάρχουν 3 δεδομένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΕΡΤ περιήλθε το 2015 στον κ. Παππά. Σήμερα ο κ. Παππάς παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για τον τρόπο που χειρίστηκε τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Παπαγγελόπουλος το ίδιο. Στο Ειδικό δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες και εσείς τους καλύπτετε

Ο κατ εξοχήν υπεύθυνος λειτουργίας της γενικής γραμματείας ο κ. Κρέτσος έχει επίσης παραπέμπει στην Δικαιοσύνη.

Αυτά είναι τα δικά σας πεπραγμένα σε σχέση με τον τρόπο που χειριστήκατε τα ΜΜΕ

Μου έκανε εντύπωση ότι μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων. Ο τέως γγ ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κατάπτυστη ανάρτηση κατά δημοσιογράφων λέγοντας ότι αρκετά με το καρότο να πάτε στο μαστίγιο. Και εσείς σήμερα μας εγκαλείτε για παρεμβάσεις στα μέσα. Δεν έχετε συναίσθηση των δικών σας πράξεων.

Απευθυνθήκατε κ. Τσίπρα στους βουλευτές της ΝΔ και τους καλέσατε να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι από εμάς ήμασταν και το 2009, 2012 και 2014. Παλαιότεροι συνάδελφοι έχουν αποδείξει ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε μάχη απαιτείται

Θα κλείσω την παρέμβασή μου με μια πρόκληση προς εσάς. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβανω της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτική μου ομνάδες καταθέστε τώρα πρότασης μομφής. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε για μια ακόμα φορά ότι είστε ένας θρασύδειλος . Κάντε το για να ξεκινήσουμε αμέσως μια τριήμερη συζήτηση

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εσείς δώσατε εντολή για παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Ζούμε εκτροπή

«Παραιτηθείτε και δώστε την δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-voyli-parakoloythiseis-arthro

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την αγόρευση του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τις υποκλοπές.

«Δεν έρχεστε εδώ ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

Αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού λέγοντας: «Είχατε μία τοξική παρουσία μήπως συσπειρώσετε το κοινό σας αλλά σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και η δημοκρατική Ευρώπη που περιμένουν εξηγήσεις και όχι αστείες προσπάθειες αντιπερισπασμών».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Συνέχιζε την επίθεση λέγοντας: «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;». Στο σημείο εκείνο είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανηψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η ευθύνη σας ανήκει αποκλειστικά και ολοκληρωτικά. Όχι μόνο αντικειμενικά γιατί είστε ΠΘ, αλλά και γιατί το πρώτο που κάνατε ως ΠΘ ήταν να περάσετε την ΕΥΠ στην ευθύνη σας και μετά να φέρετε νόμο διορισμού του εκλεκτού σας που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για αυτή την θέση.

Σας είχα προειδοποιήσει τότε γι αυτό που κάνατε. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας.

Η ευθύνη αυτή είναι αμετάθετη. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη να λέτε ότι φταίει ο ανιψιός σας.

Απαντήστε μας γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη. Ποια η εθνική επιδίωξη της επισύνδεσης;

Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζατε. Να δεχθούμε την ανευθυνότητα και ανεπάρκεια που επικαλείστε. Να σας αναγνωρίσουμε μειωμένη δυνατότητα αντίληψης. Αυτό παραδέχεστε : ότι είστε τόσο ανεπαρκής ώστε ο πιο στενός σας συγγενής λειτουργούσε εν αγνοία σας. Να το δεχθούμε. Όταν το μάθατε δεν ρωτήσατε τον εκλεκτό σας διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό σας που δεν μπορούσε δήθεν να αντέξει την τοξικότητα; Δεν σας είπαν τι έγινε; Δεν το φαντάζομαι; Και αν σας είπαν δεν σας ενημέρωσαν τον λόγο εθνικής ασφάλειας; Σήμερα δεν γνωρίζετε το λόγο εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης; Δεν κατανοείτε ότι όσο επικαλείστε τα ανόητα επιχειρήματα αφήνετε να σέρνετε κάποιου είδους υποψία για εθνική μειοδοσία από τον κ. Ανδρουλάκη;

Μέσα στον πανικό σας όμως τις πρώτες ώρες της αποκάλυψης εκθέσατε τα φιλικά σας ΜΜΕ και μια σοβαρή εφημερίδα του χώρου σας εμπλέκοντας 3ες χώρες. Επίσημες διαρροές του Μ.Μ. Τη μια μιλήσατε για Κίνα, μετά Αρμενία και στο τέλος Ουκρανία. Η πρώτη δεν αξίωσε καν να απαντήσει. Οι άλλες δύο διέψευσαν. Κάνατε ρεζίλι διεθνώς την χώρα για να κρύψετε την εγκληματικής σας πράξη. Αφήστε τις υπεκφυγές και σταματήστε να διασύρετε τη χώρα διεθνώς. Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα διεθνή ΜΜΕΞεφτιλίζεστε με αυτά που λέτε και ξεφτιλίζετε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΙΑ, συνέχισε λέγοντας   ότι «μιας και όπως μου είπατε θα απαντήσετε στην συνέχεια να σας κάνω ένα ακόμα ερώτημα. Δεν γνωρίζατε λέτε αλλά όταν ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έκανε μήνυση ούτε τότε ενημερωθήκατε από αυτούς που αποπέμψατε. Όταν ο κ. Γεραπετρίτης , ο κ. Πιερρακάκης ήρθαν εδώ με Κοντολέοντα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και έλεγαν ψέματα σε διαδοχικές ερωτήσεις ότι δήθεν δεν υπάρχει ανάμιξη ΕΥΠ στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη εν αγνοία τους το έκαναν; Σας εξαπάτησε ο ανιψιός σας; Να το δεχθούμε ακόμα και αυτό. Να δεχθούμε ότι πρωθυπουργός ήταν ο ανιψιός σας και όχι εσείς. Να δεχθούμε ότι ο ανιψιός σας και ο Κοντολέοντας σας εξαπάτησε, ήσασταν θύματα όλοι σας. Όταν το 2021 τον Μάρτιο νομοθετούσατε μετά καταγγελία Κουκάκη εσπευσμένα , να απαγορευτεί η δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται για τυχόν παρακολούθησή τους δεν το γνωρίζατε γιατί το κάνατε αυτό;

Ε δεν ήσασταν εσείς τότε ο πρωθυπουργός.

Για τον κ. Κουκάκη ούτε γι αυτόν το γνωρίζατε ότι ετέθη σε παρακολούθηση;

Πείτε μας έστω γιατί ακούγατε τον κ. Κουκάκη. Κι αυτός πράκτορας;

Σαν πολλές διαβολικές συμπτώσεις έχουν μαζευτεί σε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση.

Πιθανολογώ δεν θα δώσετε πειστικές απαντήσεις. Έχω λοιπόν την υποχρέωση απέναντι στο λαό και την εθνική αντιπροσωπεία και στο όνομα Συντάγματος να δώσω εγώ απαντήσεις. Να μιλήσω την γλώσσα της αλήθειας όπως εγώ την κατανοώ.

Επί 3,5 χρόνια συνειδητά κ. Μητσοτάκη χτίζετε καθεστώς. Καθεστώς νεποτισμού σήψης και παρακμής που όμοιό του δεν έχει δει η μεταπολιτευτική Ελλάδα. 

Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ο ανιψιός σας να τον παρακολουθήσει. Εσείς προσωπικά δώσατε την εντολή. Όχι γιατί είναι πράκτορας ούτε γιατί έχει σχέση με Κινέζους. Μην ευτελίζετε άλλο τον πολιτικό διάλογο και μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Δώσατε εντολή να τον ακούνε γιατί μέσα στην αλαζονεία σας θέλατε να ελέγξετε τις εξελίξεις και στο 3ο κόμμα ώστε να διασφαλίσετε τις εξελίξεις ενόψει του νέου εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής. Αυτός είναι ο λόγος και είναι ποταπός. Και τον κ. Κουκάκη τον παρακολουθούσατε γιατί τόλμησε να ελέγξει την νομοθετική σας πρωτοβουλία να δώσετε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη για κακουργηματικές απιστίες.

Δεν ήταν μια κακία στιγμή και ένα λάθος όσα συγκλονίζουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν θεμελιακό στοιχείο του καθεστώτος που από την πρώτη ημέρα επιχειρείτε να οικοδομήσετε.

Οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι μόνο οι άκρες ενός μηχανισμού.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρίγκιπες και βασιλιάδες. Έχουμε Δημοκρατία με ατέλειες και ελαττώματα και αντιφάσεις. Στην Δημοκρατία κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είστε αποκλειστικός υπεύθυνος μιας ωμής παραβίασης. Οφείλετε να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα που σας έθεσα. Να δώσετε απάντηση και σε ένα ακόμα πιο κρίσιμο ερώτημα. Ο μέσος πολίτης επιχειρηματίας ξέρετε τι σκέφτετε; Αν παρακολουθείτε ένας ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος ποιος μπορεί να είναι ήσυχος ότι δεν συμβαίνει και στον ίδιο. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο ερώτημα αυτό απάντησε a priori κανείς δεν εξαιρείτε. Και εσείς σήμερα το επιβεβαιώσατε.

Μιλάτε εσείς οι ωτακουστές για τα πρακτικά. Ακούτε τα πάντα και τους πάντες. Ντροπή δεν έχετε επάνω σας; Δεν χρειαζόταν να διαρρεύσει αυτό που είπε οκ. Δεμίρης. Το επανέλαβε ο πρωθυπουργός. Ότι κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ότι όλοι μπορεί να είναι στόχοι.
Όταν λέτε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνταγματική προστασία των εκλεγμένων αυτό σημαίνει.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και συμπολίτευσης.

Βλέπω βεβαίως από την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ με ορισμένες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Δεν θα σας δώσει η σιωπή. Ανέχεστε με την σιωπή σας αυτή την κατάφωρη σιωπή. Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές εδώ είμαστε αντιμέτωποι με την δημοκρατική μας ευθύνη και αξιοπρέπεια. Εν τέλει με την στάση σας βουλευτές της ΝΔ εσείς θα αποφασίσετε αν αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο θα καταγραφεί ως σκάνδαλο του Μητσοτάκη ή ως σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους συνολικά της παράταξή σας. Δική σας η απόφαση.

Επανέρχομαι στο βασικό ερώτημα για το ποιοι ακόμα τέθηκαν σε παρακολούθηση τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να πειστεί από δική σας διαβεβαίωση που δεν την δώσατε. 

Η μόνη σοβαρή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η αποδοχή της πρότασή μας για κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου με το οποίο απαγορέψατε στην ΑΔΑΕ την ενημέρωση ώστε να δώσετε την δυνατότητα σε όποιον ευρωβουλευτή ή βουλευτή να ρωτήσει την ανεξάρτητη αρχή αν το κινητό του τηλέφωνο ήταν επισυνδεδεμένο. Αν το αρνηθείτε ομολογείτε την ενοχή σας για πιο μεγάλες αποκαλύψεις.

Ότι οι αποκαλύψεις των υποθέσεων Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η καταληκτική σκηνή της αρχαίας τραγωδίας είναι η έξοδος. Αυτό ζούμε. Την έξοδο του καθεστώτους Μητσοτάκη που κόστισε σε δικαιώματα ελευθερίες και ανθρώπινο πόνο.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά υπερασπίζετε τον εαυτό της. Η ΕΥΠ όπως έγινε τα 3 τελευταία χρόνια είναι ο όνυχας που δείχνει τον λέοντα. Και αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα. Μας προσβάλει. Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή που δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει έτσι. Δεν αναφέρομαι μόνο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Το κράτος δικαίου η απαλλαγή χώρας από την σήψη πιστεύω ότι πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για κάθε δημοκρατικό πολίτη και βουλευτή . Κοινός τόπος είναι το να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε πολιτικού και κάθε πολίτη στην ιδιωτικότητα επικοινωνιών του. Να αντισταθούμε στο φόβο εκβιασμό και λογικές μεγάλου εαυτόυ.

Όσο για εσάς κ. Μητσοτάκη φοβάμαι ότι δεν έχετε πολλές επιλογές. Εχετε 2. Την δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση ευθυνών παραίτηση και εκλογές και καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη προκλήσεις τοξικότητα λάσπη και διχασμό. Και κινήσεις πανικού που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημία στην διεθνή εικόνα της χώρας. Σας ενθαρρύνω να πράξετε το πρώτο. Παραιτηθείτε και δώστε την δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Οι καθεστωτικές πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές. Σε ότι μας αφορά δεν έχουμε πολλές επιλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Για να πέσει φως στο παρακράτος. Να αποκατασταθεί η Δημοκρατική ομαλότητα».

Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25

5664639

«Η πρωθυπουργίας σας τελείωσε», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το project επανεκλογής δεν το κρίνω περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης ενώ θέλοντας να ανεβάσει τους τόνους επεσήμανε πως η πρωθυπουργία Μητσοτάκη ήταν μία φούσκα που έσπασε.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού. Στη συνέχεια τόνισε πως το κινητό του τηλέφωνο παρακολουθούνταν από το 2015.

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε σχετικά και πρόσθεσε πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης του είχε πει ότι δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που βρίσκονταν στο πρόσωπο.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την εικόνα των υπουργικών εδράνων από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επισυνάπτοντας μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία.

«Η εικόνα των υπουργών μας τώρα κατά τη συζήτηση για το ελληνικό Γουοτεργκέιτ. Ούτε μια γυναίκα στα υπουργικά έδρανα. Ο αυταρχισμός κι η πατριαρχία πάντα συμβάδιζαν…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας είχε προχωρήσει σε έκκληση προς του βουλευτές να μην τραβούν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Κουτσούμπας για παρακολουθήσεις: Εξεταστική Επιτροπή για όλες τις καταγγελίες

Κουτσούμπας για παρακολουθήσεις: Εξεταστική Επιτροπή για όλες τις καταγγελίες
INTIME NEWS

Τη θέση του ΚΚΕ για εξέταση από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των συγκεκριμένων καταγγελιών όπως είναι η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα επανέλαβε στη Βουλή ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το «σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που ισχύει για τις παρακολουθήσεις με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που θωρακίζει πολύπλευρα την εξουσία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του, πρέπει να καταργηθεί», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη προ ημερησίας συζήτηση για τις υποκλοπές.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει νόμους, κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ, με βάση το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας», του «δημοσίου συμφέροντος» και της «πάταξης της τρομοκρατίας».

Επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είτε ως κυβερνήσεις είτε ως κόμματα της αντιπολίτευσης εμπλούτισαν και υπερψήφισαν σχετικούς νόμους που ενσωματώνουν μια σειρά αντιδραστικούς κανόνες της ΕΕ και τώρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη, δεν λένε κουβέντα και καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια να κρύψουν αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο από τον ελληνικό λαό.

Εφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, για τη ψήφιση κανόνων και νόμων από τις διάφορες κυβερνήσεις, ενώ υπενθύμισε πως από το 1994 ισχύει ο νόμος 2225 με βάση τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες», και εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις με βάση και το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ με περηφάνια μπορεί να δηλώσει ότι έχει καταψηφίσει κάθε νόμο και κάθε οδηγία της ΕΕ που περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για εξέταση από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των συγκεκριμένων καταγγελιών όπως είναι η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

Επί έξι χρόνια και με δύο κυβερνήσεις καμία απάντηση δεν έχει υπάρξει στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΚΚΕ, υπογράμμισε, σημειώνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση στις έρευνες, την προσπάθεια να μπει η υπόθεση στο αρχείο που αποφεύχθη χάρη στην παρέμβαση του Κόμματος, αλλά και τα πολλά εύλογα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για έρευνες και τους ελέγχους της ΑΔΑΕ ενώ η υπόθεση ακόμα διερευνάται και βγαίνουν νέα κρίσιμα στοιχεία.

Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να μη συμβιβαστεί με ένα κράτος που εμφανίζεται «προστάτης» του αλλά τελικά είναι ο βιαστής του, να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που τώρα εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές» και υπέρμαχοι της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους που χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα. Μόνο ο λαός μπορεί να προστατέψει τον λαό, που δεν συμβιβάζεται με «μεγάλους αδελφούς», με χαφιεδισμούς και φακελώματα, στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και διεκδικεί τα δικαιώματά του.


Ειδήσεις σήμερα

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ