ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GATE προκαλούν ΗΠΑ και ΕΕ για ακυβερνησία στην Ελλάδα

1
507

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GATE ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές στην πολιτική ζωή του τόπου είναι συνηθισμένο φαινόμενο! Αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση!

Είναι το “φρούτο” των κυβερνήσεων της Μεταπολιτεύσεως, της παρακολούθησης δηλαδή, απόλυτα “δημοκρατικά”, των πολιτικών τους αντιπάλων και όσων ήταν αντιφρονούντες προς τις πολιτικές τους!

Σε ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενεπλάκη τη δεκαετία του ΄90 ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, Πρωθυπουργός εκείνη την εποχή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Το σκάνδαλο “Μαυρίκη” εκείνη την εποχή ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και τα λοιπά Μέσα!

Ο Χρήστος Μαυρίκης ήταν ένας υπάλληλος του κρατικού τότε ΟΤΕ και ο οποίος κατά τον Απρίλιο του ΄93 κατήγγειλε στα ΜΜΕ, πως με κυβερνητική εντολή υπέκλεπτε συνομιλίες πολιτικών αντιπάλων του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1965, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1966!

Γι΄ αυτές τις υποκλοπές της δεκαετίας του ΄90 εκτός του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε κατηγορηθεί και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 Αυγούστου 1992 ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ!

Για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων!

Βέβαια τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και έτσι δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητά του (;;;;)!

Έτσι ξεκινούσα άρθρο μου την περασμένη εβδομάδα και μόλις φανερώθηκε το νέο σκάνδαλο υποκλοπών της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

 

Παράλληλοι βίοι του Μητσοτάκης Gate με το Water Gate…

 

Αυτό το άθλιο, το τερατώδες σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως ήταν λογικό ξεπέρασε σύντομα τα ελληνικά σύνορα και γι΄ αυτό ξένα ΜΜΕ έκαναν εκτενή αναφορά!

Επί παραδείγματι η ιστορική (ημερομηνία ίδρυσης 1821) βρετανική παγκόσμιας κυκλοφορίας εφημερίδα Guardian, έγραψε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται πως χρησιμοποίησε “τις πιο σκοτεινές πρακτικές”, προκαλώντας τις χειρότερες ημέρες από τότε που υπήρξε στρατιωτική διακυβέρνηση της χώρας!

Βέβαια γίνεται αναφορά στην παραίτηση του αρχηγού των μυστικών πληροφοριών της Ελλάδας (ΕΥΠ) και του επικεφαλής του προσωπικού του γραφείου (επιτελάρχη)!

Παραλληλίζοντας το σκάνδαλο υποκλοπής του πολιτικού αντιπάλου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως επισημαίνει, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, με το σκάνδαλο Water Gate!

Του μεγάλου πολιτικού σκανδάλου που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Ιουνίου του 1972, όταν έγινε μια διάρρηξη στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών (DNC), στο συγκρότημα γραφείων Water Gate στην Ουάσιγκτον και την απόπειρα συγκάλυψης από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ  Ρίτσαρντ Νίξον και της κυβέρνησής του.

Τότε προήλθε συνταγματική κρίση, επειδή ο Ρίτσαρντ Νίξον δεν παραδεχόταν το σκάνδαλο! Στο τέλος βέβαια έγινε η ανακάλυψη της κατάχρησης, και ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου Νίξον!

Αυτός ο ξεπεσμός, η ξεφτίλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχώς αυξάνεται κάθε ώρα που περνάει!

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) είναι καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις φασιστικού τύπου τηλεφωνικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις, αλλά και για το γεγονός της ανελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα! Αλλά και για τον εκφοβισμό που ασκεί η κυβέρνηση κατά δημοσιογράφων με αγωγές, επειδή αποκαλύπτουν στοιχεία εναντίον της!

 

Ανδρουλάκης: Ακροδεξιός εκτσογλανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

 

Η τελευταία τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφού κατακάθισε ο κουρνιαχτός, ήταν επίσης, τόσο αποκαλυπτική, όσο και αιχμηρή! Αναφέρει ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης:

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες  αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό “υπερόπλο”  Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»!

 

Μάστορες οι ΗΠΑ στις προβοκάτσιες που εμπλέκουν σε πόλεμο κράτη…

 

Μέχρι εδώ όλα κατανοητά. Πάμε όμως να εξετάσουμε μερικές άλλες παραμέτρους!

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως έχουμε γράψει πολλές φορές – θα συγκυβερνούσε μετά τις εθνικές προσεχείς εκλογές με το ΠΑΚΟΚ/ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που η ΝΔ δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία! Αν μάλιστα, δεν μπορούσαν αυτά τα δυο κόμματα να έχουν την πλειοψηφία, είχαν βρει το κόμμα που θα τους παρείχε αυτήν την δυνατότητα!

Αυτήν την στιγμή με την αποκάλυψη της παρακολουθήσεως του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των όσων συμβαίνουν και όσων θα ακολουθήσουν, ποιος πράγματι πιστεύει ότι πλέον δεν έχει διαρραγεί και ακυρωθεί αυτή η συμφωνία;

Και όπως μου είπε εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο της ΝΔ, αυτήν την στιγμή, μπήκαμε στην τελική ευθεία για το τρελοκομείο και το θέμα είναι, ότι Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης πολώθηκαν τόσο, που απαγορεύεται η μελλοντική συνεργασία τους!

Αλλά θα αναρωτηθούμε πολύ εύλογα, πως “έσκασε” αυτήν την χρονική στιγμή, αυτό το μέγα κυβερνητικό σκάνδαλο με εμπλεκόμενους τους Προέδρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Δηλαδή μέχρι εκείνη την στιγμή συγκυβερνήτες της επόμενης Εξουσίας;

Ποιον πρωτίστως εξυπηρετούσε αυτή η τρομερή αποκάλυψη, ετούτη την χρονική στιγμή, λίγο πριν βγει στο Αιγαίο μας το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο του ερευνητικού σκάφους “Abdulhamid Han”;

Εξυπηρετεί τα μάλα, τον κακό μας δαίμονα, δηλαδή τις ΗΠΑ και ειδικότερα τη “Δημοκρατική” κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν;

Οι οποίοι απέτυχαν με την Ουκρανία να αλλάξουν τους επιδιωκόμενους συσχετισμούς τους στην Ευρώπη, και αφού δεν τους βγήκε
το σχέδιο αυτό και το οποίο έφερε πιο κοντά την Τουρκία στη Ρωσία, δημιουργούν τώρα ανάφλεξη – για ακόμη μια φορά – στα Βαλκάνια, μετά την ΝΑΤΟΑμερικανική διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την δημιουργία της “Βόρειας Μακεδονίας”, με την πολεμική διένεξη Σερβίας – Κοσσυφοπέδιου και τη ανατροπή του στάτους στην περιοχή του Αιγαίου;

 

ΗΠΑ και ΕΕ πίσω από τις τηλεφωνικές υποκλοπές;

 

Η ίδια εξέχουσα πηγή μου, αυτή που μου μετέφερε και είχα αναφέρει σε προηγούμενο προ δυο μηνών άρθρο μου, πως το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου και μέχρι τέλους Οκτωβρίου, είναι πολύ επικίνδυνο για τα Ελληνοτουρκικά, αφού εισερχόμαστε σε διακεκαυμένη ζώνη, σήμερα μου αναφέρει, ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν αποσταθεροποίηση στα Ν. Βαλκάνια, με κατευθυνόμενα ένοπλα επεισόδια, τα οποία θα μας επηρεάσουν άμεσα ως χώρα!

 

 

Όσον αφορά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με το επίμαχο λογισμικό, πίσω από αυτό το σκάνδαλο βρίσκονται οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας και σκοπός τους είναι να οδηγήσουν την χώρα μας σε εκλογές, δημιουργώντας εκ του αποτελέσματος ακυβερνησία, κενό Εξουσίας, μια αποσταθεροποίηση και η οποία θα εξυπηρετήσει την Τουρκία, ώστε να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και την Κύπρο!

Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη είχε ως σκοπό την ακύρωση της κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

΄Έτσι θα εξυπηρετηθούν τα Αμερικανικά σχέδια με την εσωτερική ανωμαλία που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα!

Αλλά εξυπηρετεί και τα σχέδια της ΕΕ, που τάχατες θιγμένοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί από την παρακολούθηση του τηλεφώνου Ευρωβουλευτή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ήδη χαλάνε τον κόσμο!

 

Θα επιβάλλετε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία;

 

 

Μετά τα όσα μας αναφέρει παραπάνω η αξιόπιστη και καλά γνωρίζουσα πηγή μας, αναρωτιόμαστε καθημερινά, γιατί οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ενώ τόσο εύκολα αναγγέλλουν κάθε τρεις και λίγο οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν πράττουν το ίδιο κατά της Τουρκίας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και απειλεί άλλο μέλος του ΝΑΤΟ (Ελλάς) και μέλος της ΕΕ (Κύπρος);

Δεν ανησυχούν για την συνεχώς αυξανόμενη οικονομική συνεργασία των Ερντογάν-Πούτιν; Ή πράγματι ανησυχούν βαθιά και επιζητούν να δώσουν αντίδωρο στην Τουρκία από Αιγαίο και Κύπρο, ώστε να επαναφέρουν την Τουρκία στην ορθότητα του ΝΑΤΟ;

Βάζοντας τον φιλοδυτικό Τύπο (π.χ. Financial Times) να γράψει:

«Οι δυτικές πρωτεύουσες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας για τον αυξανόμενο κίνδυνο το κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει τιμωρητικά αντίποινα εάν βοηθήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις»!

Αλήθεια, τι να λέγουν άραγε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για όλα αυτά;

Τι λέγουν για τα όσα δημιουργεί η κυβέρνηση των “Δημοκρατικών” των ΗΠΑ στην Ταιβάν;

Θα τους εξαπατήσει δις ο γερόλυκος Τζο Μπάιντεν;

 

Όταν ξυπνήσουμε, ίσως να είναι πολύ αργά για δάκρυα…

 

Κλείνοντας να αναφέρω τα όσα μου μετέφερε άλλη αξιόπιστη πηγή μου:

Η επιθετικότητα αυτή των Τούρκων, θυμίζει την περίοδο των Σεπτεμβριανών του 1955, όταν ασθενούσε ο Στρατάρχης Παπάγος!

Γι΄ αυτό πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στην Τουρκία, κλείνοντας τα Προξενεία της, σε Κομοτηνή και Ρόδο, ώστε να κόψουμε τον πρακτορικό τους ρόλο και την υπόθαλψη εξτρεμιστικών στοιχείων στην Θράκη και τα Δωδεκάνησα!

Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να πεισθεί η ελληνική κυβέρνηση;

Τι άλλο θα δεχτεί δουλικά μετά την μετατροπή σε Τζαμί της Αγιά Σοφιάς και της συνεχούς καταστροφής της;

Που θα έπρεπε να έχουν κλείσει ήδη, όλοι οι μιναρέδες σε Θράκη και Δωδεκάνησα!

Αλλά η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα κλείνει, αλλά προχωρεί και σε αναστήλωσή τους!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ψεύτης καί ανίκανος ο Προθυπουργος επικίνδυνος για την Δημοκρατία.
    Να παραιτηθεί πάραυτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ