Έχουμε μια Κυβέρνηση που: Προκαλεί , Υποκρίνεται ,Ψεύδεται, κάνει ακόμα και την χαζή… Του Γ. Χατζηδαυίδ

5
604

 

Έχουμε μια Κυβέρνηση που:

Προκαλεί , Υποκρίνεται ,Ψεύδεται, κάνει ακόμα και την χαζή (που σαφώς δεν είναι)  προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της .

«Βαριές κουβέντες» θα πει κανείς  όμως  ας δούμε συνοπτικά μερικές κυβερνητικές  γραμμές και αποφάσεις.

Για την Υγεία: Έχουν   κάνει σημαία τους τα διάφορα προγράμματα ΣΔΙΤ( συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) . Την ιδιωτικοποίηση δηλαδή. Το βασικό επιχείρημα τους είναι ότι «ο ασθενής  δεν θα βάζει το χέρι στη τσέπη». Σ’ αυτό υπάρχει μια αλήθεια .Με τα ΣΔΙΤ τα γεράκια της υγείας θα βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη των ασθενών των ταμείων και του κρατικού προϋπολογισμού!!! Από ό,τι φάνηκε στην τελευταία επίσκεψη της ηγεσίας  του Υπουργείου Υγείας στο νησί μας κάτι συζητήθηκε ειδικά για το   Κέντρο Υγείας  Αντιμάχειας.  Καλό θα ήταν να ενημερωθεί ο Κωακός λαός  και να γίνει γνωστή η θέση της Περιφέρειας και του Δήμου. Γιατί «διεκδικήσεις με αργίες», όπως μας λέει ο Δήμος,  και χρηματοδοτήσεις  μέσω ΕΣΠΑ  , όπως λέει η περιφέρεια , δεν αποκλείουν την ιδιωτικοποίηση.

Όσον αφορά την πανδημία , η  Κυβέρνηση , ενώ δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα δεν χάνει την ευκαιρία κάθε φορά να ρίχνει την ευθύνη στον καθένα μας χωριστά .

Για την παιδεία: Προωθούν τα σχολεία- επιχειρήσεις   αποκλείουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας  από τις σπουδές, προωθούν  διάφορα  προγράμματα επιμόρφωσης , ξοδεύοντας εκατομμύρια  προκειμένου να βοηθήσουν  επενδύσεις που KAMIA  σχέση  δεν έχουν με την κάλυψη λαϊκών αναγκών .Τελευταία επαναστατική απόφαση για την προσχολική αγωγή, ο θεσμός της « νταντάς της γειτονιάς». Και επειδή συμφωνεί και η ¨σοφή¨ ΕΕ θα διατεθούν και κάποια εκατομμύρια για πιστοποιήσεις, μέσω διαφόρων κυκλωμάτων. Καλό θα ήταν να είχαμε τη σαφή θέση του δήμου επί του θέματος…

Για την ενέργεια: Διέλυσαν τη ΔΕΗ ,κατήργησαν το ενιαίο τιμολόγιο   ,με σύνθημα την «πράσινη ενέργεια» , μετέτρεψαν το κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό  προϊόν τσουρουφλίζοντας στη κυριολεξία νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Κυβέρνηση  όμως ακόμη δεν κατάλαβε τι φταίει ,δεν αποκλείεται να μας πουν ότι ο Αίολος ανέβασε την τιμή πώλησης του αέρα  και γι’αυτό είναι ακριβό το ρεύμα από τις ανεμογεννήτριες !!! Δεν είναι όμως ακόμη σίγουροι αν ανέβηκε υπερβολικά η τιμή του  ρεύματος  .Περιμένουν την  ΕΕ να αποφανθεί .Για τα περί επιδοτήσεων είναι αστείο να τα συζητήσει κανείς…

Για την επάρκεια του συστήματος στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου ακούγονται και λέγονται διάφορα. Το μόνο που δεν ακούστηκε  είναι ότι  η «ανεξάρτητη»  ΡΑΕ ,που η αποστολή της είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ,με την  τελευταία απόφαση της δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να εγκαταστήσει ούτε ένα νέο κιλοβάτ, της επιτρέπει όμως να μεταφέρει διάφορες παλιομηχανές από άλλα νησιά !!!.Δεν θέτει όμως κανένα περιορισμό στους ιδιώτες  που με τη βοήθεια του αναπτυξιακού νόμου και του ταμείου ανάκαμψης θα κατασκευάσουν τεράστιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις  (πως αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν  ανεμογεννήτριες  ύψους 120 μέτρων  και στρέμματα  φωτοβολταϊκών)

καταστρέφοντας τον τόπο μας ,όχι για να καλύψουν τα 20-30 μεγαβάτ που πιθανόν να λείψουν  και για  να έχουμε φθηνό ρεύμα ,αλλά για μα  γίνουμε οι μπαταρίες της  Ευρώπης και κάποιοι να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια.

Για τον ΕΦΚΑ :Λύσσαξαν να ξεπουλήσουν την περιουσία του. Πάνε να δημιουργήσουν μέσα στον ΕΦΚΑ Ασφαλιστικές  Εταιρείες. «Για το καλό των ασφαλισμένων» μας λένε .  Και η τελευταία απόφαση : Συντάξεις όπου τη πάρει. Με ευθύνη του ασφαλισμένου θα κατατίθεται ο φάκελος συνταξιοδότησης. Αλήθεια θα υπάρξει ασφαλισμένος  που θα στείλει φάκελο χωρίς να συμβουλευθεί κάποιον εργατολόγο ; Ιδιωτικοποίηση με πλάγια μέσα δηλαδή (;)

Ο εμπαιγμός  του Ελληνικού Λαού μέσα από ψέματα ,υποκρισίες και προκλητικότητες είναι ολοφάνερος . Και επειδή σωτήρες δεν υπάρχουν και μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό η Πρωτομαγιά είναι μια καλή ευκαιρία να τους δείξουμε όλοι μαζί τη δύναμη μας και να τους δώσουμε να καταλάβουν  ότι δεν πάει άλλο.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ 1Η  ΤΟΥ ΜΑΗ ,ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!!

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω

Γιάννης Χατζηδαυΐδ

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντε καντε καμια πορεια για τη Ρωσια και αφηστε την Ελλαδα μασ ησυχη.Ειστε βαριδια και το προβλημα των εργαζομενων.Μονο ζημεια κανετε στους εργαζομενους και ειστε ο δουρειος ιππος του κεφαλαιου.Αρκετα πια.

  2. ο ιδιος ξυλινος λογος , εναν ολοκληρο αιωνα..
    οι δηθεν καλοι ,εναντιον των…κακων.
    για τον νεο χιτλερ [ πουτιν] τουμπεκα..
    αλλα ξεχασα…αυτα ισχυουν μονο για τους αλλους, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ..
    ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΑΣ……..

  3. Παιδιά βρείτε μια τίμια δουλειά, μην βγάζετε μεροκάματο μόνο βρίζοντας το ΚΚΕ «ανώνυμα» στο aegean, ανοίγει η σεζόν, πλύντε κάνα πιάτο…

  4. μιλησαν οι καθαριστριες.
    γλυψτε τον πουτιν τον ανθρωπιστη και παρτε τα χαπια σας ,μην βγειτε απο το παραμυθι που ζειτε..
    και πουστε συντροφοι…
    καψτε καμμια ρωσικη σημαια στην ρωσικη πρεσβεια αν εχεις μεμε…
    κοτες για τον δολοφονο πουτιν, τον αντικαταστατη του χιτλερ…ντροπη σας …….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ