Ο Πρωθυπουργός μας οδηγεί στον όλεθρο για τα «μάτια» των ΗΠΑ | Του Παναγιώτη Αποστόλου

0
833

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΤΙΑ” ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Δεν πιστέψαμε τα όσα είδαν τα μάτια μας, δεν πιστέψαμε τα όσα άκουσαν τα αυτιά μας! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε την Ελλάδα μέρος του προβλήματος στην εμπόλεμη κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας! Ρωσίας – Δύσης! Απίστευτο κι όμως παρανοϊκό! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με την απουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία για να ενισχύσει την άμυνά της με C 130. Μια εξωφρενική ενέργεια!

Ναι, να στείλει η Ελλάδα ιατρικό υλικό προς ανακούφιση τραυματιών! Ναι, να στείλει είδη πρώτης ανάγκης για τον Ουκρανικό λαό! Όχι όμως στρατιωτικό υλικό!

Ωστόσο, το πιο εξωφρενικό της ενέργειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι, η αποκάλυψη που έκανε στο Twitter η ανταποκρίτρια στην Αθήνα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Bild κ. Λιάνα Σπυροπούλου:

«Θυμάστε εκείνη την κατάσχεση 20 χιλιάδων Καλάσνικοφ μέσα σε πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Λιβύη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από τους υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους, αυτά είναι τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία!

Η ειρωνεία: Η UKRINMASH Co ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου»!

Αφού η συγκεκριμένη εταιρία και η οποία φέρεται να είναι η κρατική εταιρεία της Ουκρανίας, έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν, πως σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία προμήθευε όπλα στους τζιχαντιστές, τους ισλαμιστές τρομοκράτες, φίλους του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αλήθεια ποιο είναι το συμφέρον, ποιο είναι το όφελος της Ελλάδος από αυτήν την απερίσκεπτη και ρηχή Πρωθυπουργική ενέργεια;

 

Οι μαθητευόμενοι μάγοι Οικονόμου και Χαρδαλιάς να ντυθούν στο χακί και να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία…

 

Αλλά δυστυχώς να έμενε μόνο στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία αυτή η άφρων κυβέρνηση;

Ακολούθησε του παραλογισμού της, η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οποία με αεροπορική οδηγία (notam) απαγορεύει την πτήση Ρωσικών αεροσκαφών στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας! Όχι όμως και τα Αμερικανικά!

Έτσι αυτή η αεροπορική κυβερνητική οδηγία, επί της ουσίας, “κηρύσσει τον πόλεμο στην Ρωσία”!

Είναι μια απόφαση εξωφρενική, επικίνδυνη των εθνικών μας συμφερόντων, χωρίς κανένα ωφέλιμο αντάλλαγμα για την Πατρίδα!

Όμως αυτή η εβδομάδα του κυβερνητικού παραλογισμού έκλεισε με την απίστευτη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, πως υπάρχει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στείλει μαχητικά αεροπλάνα, αλλά και Έλληνες πιλότους στην Ουκρανία, αν αυτό αποφασίσει το ΝΑΤΟ!

Το δε κερασάκι στην τούρτα του κυβερνητικού παραλογισμού, το έβαλε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς παραδίδοντας ανθρωπιστικό υλικό στους Ουκρανούς και δηλώνοντας:

«Η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας»!

Αλήθεια ο πρώην Δήμαρχος, που η φιλία του με τον Πρωθυπουργό τον αναγόρευσε σε θέση Υπουργού, ανίκανος ωστόσο να μπορεί να διαχειριστεί καιρικές κρίσεις, ο οποίος δασώνεται ακόμη πολιτικά λόγω της συμπάθειας του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του, πόθεν γνωρίζει ότι η Ελλάς είναι με τη σωστή πλευρά;

Δυστυχώς όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλούς τέτοιους μαθητευόμενους μάγους, άκρως επικίνδυνους για τα εθνικά μας θέματα!

 

Ο σκοταδισμός των Μέσων…

Συμμέτοχοι στα κελεύσματα αυτής της κυβέρνησης – όπως με την προπαγάνδα του Covid-19 – τα Συστημικά ΜΜΕ!

Των οποίων η προπαγάνδα υπέρ της Δύσης οργιάζει! Ακολουθώντας την πεπατημένη των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μέσων!

Δείχνοντας μια υπερευαισθησία στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αποκρύπτοντας τα ουσιαστικά αίτια αυτής της καταδικαστέας κατά τα άλλα επίθεσης!

“Μια σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη”, ήταν ο τίτλος της Washington Post.

Από το ίδιο το κείμενο όμως διαπιστώνεται, ότι οι καλοί είναι οι ηγέτες της Δύσης, του δυτικού κόσμου, δηλαδή και μόνον! Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Φινλανδία, το Ισραήλ…

Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος! Όπως ακριβώς κάποιοι δεν ξεχνούν το εξώφυλλο του Economist, την εποχή που ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος ξεκίνησε πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ! Μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας η οποία άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003 από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την πρωθυπουργία του Τόνι Μπλερ!

Επιχείρηση που οι ΗΠΑ και οι δυτικοί της σύμμαχοι την αποκάλεσαν ως “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν!

Έλεγε λοιπόν στο εξώφυλλο το Economist, έχοντας φωτογραφία τον Μπους:  “Τώρα. Ο επιχειρών την ειρήνη (θα έρθει η Ειρήνη)”!

Σήμερα όμως το εξώφυλλο του Economist άλλαξε ρότα, αφού επιτιθέμενη είναι η Ρωσία! Και κυκλοφόρησε με εξώφυλλο φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν και έχοντας τίτλο: “Πού θα σταματήσει αυτός;”!

Ας θυμηθούμε όμως τι ακριβώς έλεγε στη διαδικτυακή του έκδοση (μεταξύ άλλων) η εφημερίδα ΒΗΜΑ στις 27/2/2014:

«H αγωνία και ο φόβος έχουν κυριεύσει τους πάνω από 100.000 ομογενείς που ζουν μόνιμα στην Ουκρανία, καθώς η νεοναζιστική οργάνωση “Δεξιός Τομέας” έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δραματικά γεγονότα που βιώνει η χώρα… Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα προωθούμενα ακροδεξιά μέτρα, όπως η κατάργηση της αναγνώρισης μειονοτικών γλωσσών (ρωσικά, ρουμάνικα, ουγγρικά και ελληνικά), η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας…»!

 

Εξυπηρέτηση Αμερικανικών και Γερμανικών συμφερόντων, όχι όμως Ελληνικών…

 

Αλλά θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό μας, ο οποίος “εξαπέλυσε” επίθεση κατά του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν, εξυπηρετώντας σαφέστατα τα Νατοϊκά και Αμερικανικά συμφέροντα, αν στην συνάντηση με την Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση στην Ουκρανία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, έθεσε το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία, κυρώσεις που δεν τολμά να επιβάλλει η Γερμανία για την συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδος;

Όταν η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ αμφισβητεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, μέλους του ΝΑΤΟ και συμμάχου των ΗΠΑ;

Η Ρωσία κατά την άποψη των ΗΠΑ και της ΕΕ πρέπει να τιμωρηθεί, όχι όμως και η Τουρκία; Πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία γιατί εισβάλλει στην Ουκρανία, μη μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να τιμωρηθεί η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, που διατηρεί την Κατοχή με στρατεύματα της Βόρειας Κύπρου, γράφοντας στις σόλες των υποδημάτων της τα επί σειρά ετών καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της “Συμφωνίας των Πρεσπών”;

Είναι λοιπόν κακή η Ρωσία και της χρειάζεται τιμωρία από τη Δύση και δεν είναι κακή η Τουρκία που παράνομα κατέχει το 40% του νησιού;

Αλλά φέτος, να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη πως   συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή!

Με την άτακτη υποχώρηση του Ελληνικού στρατού μετά την κατάρρευση του μετώπου και τη γενικευμένη εκδίωξη και εξόντωση μεγάλου μέρους του Ελληνοχριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας, όταν συνολικά το φθινόπωρο του 1922 έφθασαν στην Ελλάδα περίπου 900 χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες!

Τότε που συντελέστηκε ένας Ελληνικός ξεριζωμός! Οι αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, η καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον οποίο περιλαμβάνονταν βασανισμοί αιχμαλώτων, ακρωτηριασμοί, θανάτωση βρεφών, βιασμοί, η ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και ατέλειωτες πορείες στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας” με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’ αυτά, οι απαγχονισμοί, τα δημόσια λιντσαρίσματα, καθώς και οι εκτελέσεις με αποφάσεις των τουρκικών “Δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας”, δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως! Γιατί άραγε; Γιατί ενοχλεί την Τουρκία;

Αλήθεια, πού ήταν τότε η Δύση; Που ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο; Πού ήταν οι ΗΠΑ; Τι πράττουν σήμερα κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η Γερμανία τότε έχασε τον πόλεμο το 1918 και έτσι ακυρώθηκαν τα σχέδιά της για συνθήκη μεταξύ των Ουκρανών και των Γερμανών!

Η συμμετοχή της Ελλάδος στον Κριμαϊκό πόλεμο έκανε τον Λένιν να συμμαχήσει και να οργανώσει τον εθνικιστικό στρατό του Κεμάλ!

Το 1922 η Ουκρανία περνά οριστικά στα χέρια της νέο-ιδρυθείσας ΕΣΣΔ και η Ελλάδα χάνει την Μικρά Ασία!

Τον Ιούνιο του 1941 οι Γερμανοί επιτίθενται στην ΕΣΣΔ μέσω της Ουκρανίας την οποία και καταλαμβάνουν μαζί με την Κριμαία. Πολλοί Ουκρανοί υποδέχτηκαν τις δυνάμεις του Άξονα ως απελευθερωτές από την καταπίεση της σοβιετικής κυβέρνησης. Κάποιοι μάλιστα πολέμησαν στο πλευρό τους!

Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Μητσοτάκης που ανερυθρίαστα στηρίζει τον νεοναζί Ζελένσκι, εξυπηρετώντας Αμερικανικά και Γερμανικά συμφέροντα, όχι όμως Ελληνικά;

 

Επικίνδυνη και ανιστόρητη Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

 

Ωστόσο το ίδιο ανιστόρητη, επικίνδυνη και πολιτικά αμαθής είναι και η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (και όχι Κατερίνα όπως αυτοαποκαλείται), όπως και ο Νίκος Ζαρδαλιάς!

Η ΠτΔ λοιπόν προχώρησε σε μια αδιανόητη και επικίνδυνη τοποθέτηση λέγοντας κατά την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα ακόλουθα:

«H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη»!

Αυτή η ανιστόρητη τοποθέτηση ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή πού η κ. Σακελλαροπούλου διέγραψε την τουρκική εισβολή του Αττίλα και την σφαγή του Κυπριακού Ελληνισμού; Διαγράφοντας τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, με χιλιάδες νεκρούς, που ισοπέδωσαν και διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία; Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από την κ. Σακελλαροπούλου!

Αλλά η κ. Σακελλαροπούλου ξέχασε (ή δεν γνωρίζει) κάτι που δεν ξεχνάει (και δεν αγνοεί) η ανθρωπότητα!

Πως η Ρωσία πλήρωσε – ως η μοναδική χώρα – ανυπολόγιστο τίμημα, την απώλεια 28 εκατομμυρίων ζωών, την οικονομική της καταστροφή!
Της διαφεύγει προφανώς πως, ο Βλαδίμηρος Πούτιν είναι ο μόνος που πολεμά την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την εγκαθίδρυση της Παγκοσμιοποίησης! Γι΄ αυτό έχει λυσσάξει όλη η Δύση εναντίον του!

Γιατί αναμόρφωσε την Ρωσία και την κατέστησε παγκόσμια υπερδύναμη!

Παρ΄ ότι καταργήθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, αλλά δεν καταργήθηκε το ΝΑΤΟ! Το οποίο άπλωσε τα πλοκάμια του μέχρι και προ των συνόρων της Ρωσίας! Με προπύργιο την Ουκρανία των νεοναζιστών, εκπαιδευομένων από το ίδιο το ΝΑΤΟ!

Ωστόσο δεν δικαιούται ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ να αποκαλεί το κατεχόμενο μέρος της Β. Κύπρου, όπως ακριβώς και ο Ερντογάν

(Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) ξεχνώντας προφανώς τα καταδικαστικά και ομόφωνα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο, που ψήφισε ως μέλος και η Ρωσία, σαν αντεκδίκηση των Αμερικανικών και Νατοϊκών κυβερνητικών θέσεων!

 

Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία αδέλφια εξ αίματος…

 

Να κλείσω με μια ακόμη αναφορά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα 1941 μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, όπου πολλοί εθνικιστές στην Ουκρανία πίστευαν ότι θα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη χώρα (για άλλη μια φορά) και έτσι δημιούργησαν μια ολόκληρη μεραρχία των SS από Ουκρανούς εθελοντές!

Από τότε το ακροδεξιό ρεύμα στην Ουκρανία κυριαρχούσε στην καθεστηκυία τάξη αυτής της χώρας! Ένας υπέρμετρος εθνικισμός, πού ήταν ένας νεοναζισμός και ο οποίος εκδηλωνόταν μέχρι τις ημέρες μας στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας!

Ειδικότερα, στις ημέρες μας (2018) η ριζοσπαστική εθνικιστική ομάδα С14, της οποίας τα μέλη εξέφραζαν ανοιχτά νεοναζιστικές απόψεις, συμμετείχαν σε βίαιες επιθέσεις σε καταυλισμούς Ρομά!

Ωστόσο αυτό το νεοναζιστικό κράτος είναι η πηγή συντήρησης και εξάπλωσης της Ουνίας! Οι Ουνίτες στην Ουκρανία αποτελούν την μεγαλύτερη Ουνιτική κοινότητα, από όλες της Ουνιτικές κοινότητες στην παγκόσμια σφαίρα! Μια επικίνδυνη αίρεση, που η επικινδυνότητά της για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι πολύ μεγάλη, αφού είναι πολύ εύκολο να παρασύρει ανυποψίαστους Ορθόδοξους στην Ουνία!

Όπως μάλιστα γράφει ο Θεολόγος Β. Χαραλάμπους:

«…για παράδειγμα η λεγόμενη “Αποστολική Εξαρχία” δραστηριοποιείται στη Γερμανία και αφορά τους Ουκρανούς, που έγιναν και γίνονται Ουνίτες. Η λεγόμενη “Αποστολική Εξαρχία” δραστηριοποιείται στη Σκανδιναβία, που αφορά τους Ουκρανούς Ουνίτες κλπ.

Πολλούς Ουκρανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς παρέσυραν και παρασύρουν εκτός Εκκλησίας οι Oυνιτικές κοινότητές, είτε με βία είτε με δόλο. Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι ξεγελιούνται από την εξωτερική εμφάνιση των Oυνιτών “επισκόπων” και “ιερέων”!

Η ομοιότητα των εξωτερικών γνωρισμάτων των Ουνιτών “ιερέων” με τους Ορθοδόξους ιερωμένους, τους καθιστά επικίνδυνους για τον απλό ανυποψίαστο Ορθόδοξο Χριστιανό. Πρέπει να ενημερωθεί ο Ορθόδοξος λαός, ότι η Ουνία είναι προβατόσχημη προέκταση της αίρεσης του Παπισμού! Η απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως συνήθως γίνεται χωρίς την προσθήκη του Filioque. Δεν χρησιμοποιούν όστια…»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα πέραν των άλλων βαθύτερα κίνητρα της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών στην υπεράσπιση του καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία;

Αλλά η Ουκρανία είναι κατ΄ εξοχήν αδελφή χώρα με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν! Η οποία εξοπλίστηκε (και) πρόσφατα από την Τουρκία, με τα πολυδιαφημισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ ΤΒ2!

Ίδιου τύπου UAV πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου μας και η Ελληνική κυβέρνηση τα αφήνει να υπερίπτανται ανενόχλητα!

 

 

Γι΄ αυτό πολύ φοβάμαι πως έρχονται δεινά και για τη Β. Ήπειρο την οποία ξεχνούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, όπου ο Έντι Ράμα συναντήθηκε πρόσφατα με τον Σόρος και είναι σίγουρο πως τέθηκε εκεί θέμα Τσαμουριάς!

Μια ξεχασμένη από τις κυβερνήσεις Β. Ήπειρο, όπως ήταν ξεχασμένη και η ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία! Που οι σημερινές εξελίξεις την έφεραν στην επικαιρότητα και η κυβέρνηση ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα!

Αιδώς Αργείοι!

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ