Β’ ΕΛΜΕ: Διευθυντής σχολείου ζήτησε θέματα και απαντήσεις διαγωνισμάτων!

0
1024

Μια καταγγελία που προκαλει αίσθηση έκανε χθες η Β’ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Οπως αναφέρει,  έγινε αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών  συναδέλφων, για  την απαίτηση της διεύθυνσης του σχολείου τους να  παραδώσουν  σε αυτήν τα θέματα των διαγωνισμάτων των τετραμήνων μαζί με τις απαντήσεις επί των θεμάτων!

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι από πουθενά δεν προκύπτει τέτοια δικαιοδοσία των διευθυντών, και αποτελεί αυθαιρεσία, αυταρχισμό, ασφυκτικό έλεγχο και κατάχρηση εξουσίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έγινε αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών  συναδέλφων, για  την απαίτηση της διεύθυνσης του σχολείου τους να  παραδώσουν  σε αυτήν τα θέματα των διαγωνισμάτων των τετραμήνων μαζί με τις απαντήσεις επί των θεμάτων. Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ θα προβεί σε διάβημα στο συγκεκριμένο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις, καθότι από πουθενά δεν προκύπτει τέτοια δικαιοδοσία των διευθυντών.  Αποτελεί  αυθαιρεσία, αυταρχισμό, ασφυκτικό έλεγχο και κατάχρηση εξουσίας την οποία, όπου εμφανίζεται,την κατακρίνουμε απερίφραστα. Οι συνάδελφοι, με ευσυνειδησία διεκπεραιώνουν και τη διαδικασία των τετραμηνιαίων διαγωνισμάτων όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και είναι εντελώς παράτυπη τέτοιου είδους παρέμβαση στη δουλειά τους. Επίσης αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική.

Θεωρούμε υποχρέωση των ΔΔΕ, των  διευθύνσεων των σχολείων και των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου (σχολικοί  σύμβουλοι)   να στέκονται  δίπλα στους συναδέλφους, βοηθώντας τους στο εκπαιδευτικό τους έργο.  Συμπεριφορές σαν την καταγγελλόμενη  είναι αυτονόητο ότι θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των συναδέλφων αλλά πρώτα από όλα και του σωματείου.
πηγή: alfavita.gr-rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ