Ας πάρουμε την Ζωή (Υγεία) στα χέρια μας Νο2 | Γράφει ο Βασίλης Γιαουρδήμος

15
1296

Ας πάρουμε την Ζωή (Υγεία) στα χέρια μας Νο2

Αγαπητοί μου συμπολίτες , πριν ακριβως ενα (1) χρονο ειχα αναφερθεί για το σηριαλ με  το υπό ανέγερση νέο Νοσοκομείο στο νησί μας και διερωτώμουνα. Σε ποιους πιστεύουν ότι απευθύνονται; σε νήπια η σε τουρίστες. Τα γεγονότα στον τομέα της περίθαλψης στο Νησί μας πάνε από το κακό στο χειρότερο, το ήδη υπάρχων Νοσοκομείο  υπολειτουργεί  λογω έλλειψης  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και  ιατρικού υλικού. Όταν δεν υπάρχει δυνατότητα (βούληση) να καλυφτούν οι ήδη ανάγκες που υπάρχουν και μεταφράζονται σε εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ, θα δοθούν εκατομμύρια ευρώ (25.000.000€) για την ανέργεση Νέου ; Ας επιστρέψουμε στην ωμή πραγματικότητα που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη.

Αν πραγματικά θέλουμε να γίνει το Νέο Νοσοκομείο, λύση υπάρχει φτάνει να το πιστέψουμε.

Ταμείο Αλληλεγγύης  Νήσου Κω.

Δημιουργία σωματείου για την  συγκέντρωση χρημάτων με Στόχο την κατασκευή Νέου Νοσοκομείου το οποίο θα παραχωρηθεί υπό μορφή δωρεάς στο Δημόσιο (η οπως αλλιως θα αποφασίσουν τα μελη οτι ειναι καλύτερο να λειτουργήσει) , καθώς επίσης  να ενωθούν οι Κωοι πολίτες και όσοι διαμένουν και αγαπούν το νησί  σε έναν κοινό σκοπό.

Αν   δεν  θέλουμε να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζητιάνοι και περιττοί, ζητώντας τα αυτονόητα ,να  σταματήσουμε να απλώνουμε την παλάμη μας και  να προσπαθήσουμε  να πάρουμε  τον έλεγχο του εαυτού μας ,την αξιοπρέπεια μας , να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει, υπάρχει πλάνο.

Τι είμαστε;

Μια κίνηση  με επίκεντρο την κοινότητα, το οποίο βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα.

Πως θα το πετύχουμε αυτό;

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του forsage tron.

Τι είναι αυτο ;

Είναι  μια διαδικασία crowdfunding (πληθοπορισμός) ή χρηματοδότηση πλήθους, τι σημαίνει αυτό? πολλοί  επενδύτες που συμμετέχουν με  μικρά ποσά.

Το (1885), στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξαιτίας της αδυναμίας χορήγησης του ποσού που απαιτούνταν για την κατασκευή του βάθρου που θα φιλοξενούσε το άγαλμα της ελευθερίας Δωρεαν απο την Γαλλία, αποφασίστηκε η διεξαγωγή μιας εκστρατείας συγκέντρωσης των απαιτούμενων κεφαλαίων μέσω της εφημερίδας New York World,  συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό από 160.000 περίπου δωρητές, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε μέσο επικοινωνίας για τέτοιου είδους σκοπό. Τότε τα κατάφεραν δεν θα μπορέσουμε εμείς;

Σε αυτό το έργο συμπορευόμαστε  μαζί κατά την διάρκεια και με αρκετούς από εσάς και μετα.

Είναι μια ομαδική, επενδυτική, αποταμιευτική, χρηματοδότηση ορισμένου στόχου.

Για να  συμμετέχεις στην προσπάθεια αυτή  χρειάζεται να γίνει μέλος του σωματείου να συμμετέχεις  με 500€, που θα σου επιστραφούν πίσω (στο ακέραιο), αν σε 3 χρόνια δεν  έχουν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής. Το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στον στόχο μας εξαρτάται μόνο από εμάς πόσο πολύ πιστεύουμε στο έργο και πόσο γρήγορα θα συστήσουμε άτομα να συμμετέχουν .

Γιατί να συμμετέχω;

Γιατί δεν θέλω άλλο να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μου, να με θεωρούν πολίτη Β κατηγορίας. Ο κόσμος όπως γνωρίζουμε  αλλάζει συνεχώς . Φαίνεται ότι, σε αυτό το σημείο, οι επιλογές μας είναι είτε να τις αλλάξουμε είτε να μείνουμε πίσω. Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, εκείνοι που συνήθως επιβιώνουν και ευημερούν θα είναι εκείνοι που μπορούν ευκολότερα να προσαρμοστούν στην αλλαγή.

Γιατί θα είσαι ο χορηγός σε έργο πνοής που χρειάζεται το νησί μας . Το όνομα σου θα είναι στην στήλη των χορηγών και στην αναμνηστική φωτογραφία της ημέρας των εγκαινίων.

Αποκτάς  την κάρτα μέλους που θα σου δίνει την δυνατότητα να έχεις πρωτοβάθμια περιθαλψή, προτεραιότητα στα ραντεβού, εισαγωγή στο νοσοκομείο και σε πιθανή  χειρουργική έμβαση.

Όλα αυτά ,μέσα σε πλαίσιο διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Ακούγεται σαν όνειρο αλλά  μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Επίσης θέλω να επισημάνω τελειώνοντας, οτι οι άνθρωποι που για να πιστέψουν κάτι πρέπει να το δουν με τα μάτια τους ή που για να πάρουν κάποιο ρίσκο πρέπει να έχουν απτά στοιχεία δυσκολεύονται πολύ να εξελιχθούν και να αλλάξουν. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους περιμένοντας να συμβεί κάτι, αντί να το κάνουν εκείνοι να συμβεί.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, τόσο διεγείρουμε τη δημιουργική ενέργεια και ορμή μας.

Στην  πραγματικότητα, το ότι δεν μπορούμε να δούμε κάτι δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Ο λόγος που δεν βλέπουμε πιθανές ευκαιρίες ή λύσεις δεν είναι επειδή δεν υπάρχουν, αλλά επειδή δεν έχουμε ορίσει τι ψάχνουμε. Αντί να περιμένουμε να δούμε πρώτα κάτι για να το πιστέψουμε, πρέπει να θέσουμε τον στόχο μας προτού αλλάξει η πραγματικότητά μας. Όταν θέτουμε έναν στόχο, ο εγκέφαλος και ο νους μας συνεργάζονται και λειτουργούν ως φίλτρο, που μας βοηθάει να τον πετύχουμε.

Θυμηθείτε ότι επειδή δεν βλέπουμε κάτι δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει, αλλά ότι απλώς μπλοκάρουμε όσες πληροφορίες δεν είναι σημαντικές για εμάς τη δεδομένη στιγμή. Το μπλοκάρισμα αυτό είναι φυσικό και πρόκειται για μηχανισμό προστασίας, γιατί διαφορετικά θα τρελαινόμαστε από τον όγκο των πληροφοριών. Ωστόσο, αν δεν τον ελέγξουμε, ο μηχανισμός αυτός μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητές μας.

Tα περισσότερα άτομα ή ομάδες προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα χωρίς να προσδιορίσουν πρώτα τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν. Λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα δεδομένα ή τους πόρους που έχουν διαθέσιμους τη δεδομένη στιγμή. Έτσι, είναι φυσικό να πουν: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν ξέρουμε πού θα βρεθούν τα χρήματα. Ποιος θα μας βοηθήσει; Μας λείπουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε» ή «Δεν έχουμε αρκετή εμπειρία σε κάτι τέτοιο».

Οι αποδοτικοί άνθρωποι που φέρνουν αποτελέσματα γνωρίζουν καλά το παρακάτω μυστικό: Πρέπει να το πιστέψεις για να το δεις. Όλοι οι άλλοι θέλουν να έχουν στοιχεία προτού πιστέψουν κάτι. Αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.

Πρέπει πρώτα να πιστέψετε τον στόχο και ύστερα βλέπετε πώς θα τον πραγματοποιήσετε, γιατί μόνο τότε φτάνουν σε εσάς οι απαραίτητες πληροφορίες. Πρέπει, λοιπόν, να καθορίσετε τι έχει αξία για εσάς , τι επίπεδο ζωής, τι είδους γνώση θέλετε να έχετε  προκειμένου να σας παρουσιαστεί.

Είμαστε μηχανές προγραμματισμένες να ζούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Τον τρόπο που μας μεγάλωσαν. Τουλάχιστον μέχρι να ξυπνήσουμε και θελήσουμε να γίνουμε οι συγγραφείς της δικής μας ιστορίας. Είμαστε μηχανές που δεν τις βολεύει να νιώθουν. Γιατί όταν νιώθουμε, βγαίνουμε από τα όριά μας, ξεβολευόμαστε.

Όταν νιώθουμε, ζούμε πραγματικά. Κι εμείς, όχι, δεν έχουμε μάθει να ζούμε. Αλλά μονάχα να επιβιώνουμε, να αντέχουμε, να παλεύουμε. Δυστυχώς, νομίζουμε πως αν υπακούσουμε στη λογική μας, η ψυχή μας θα σωπάσει. Οι άνθρωποι θεωρώ πως είμαστε από γεννησιμιού μας δραπέτες. Γεννιόμαστε δραπετεύοντας από τη μήτρα της μάνας μας και ζούμε δραπετεύοντας από τον θάνατο. Σκανταλιάρηδες και σκασιάρχες εκ προοιμίου, λοιπόν. Γιαυτο σας προτρέπω να δραπετεύσουμε απο την καθημερινότητα ,την συνήθεια , το βόλεμα και να κάνουμε την υπέρβαση. Το γνωρίζω  ότι στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση. Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματά του. Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;». -Ναι, κύριε, κυρία,  νέε, νέα  εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στο χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο σωματείο [email protected] .

 

Βασίλης Γιαουρδήμος

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστά τα λέτε. Αλλά με τις σημερινές συνθήκες ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος. Είτε είναι κράτος είτε ιδιώτης. Το μεγάλο διεθνές τοκογλύφικο δάνειο ρήμαξε τα πάντα. Ήρθε και η παγκόσμια φονική πανδημία και αποτελείωσε την αγορά και την οικονομία. Εδώ κόψανε μισθούς και συντάξεις την υγεία και την παιδεία θα δούνε;; Ας φροντίσουν το υπάρχον Νοσοκομείο να το επανδρώσουν και να το εξοπλίσουν και ας αφήσουν τις ψηφοθηρικες υποσχέσεις.

    • Συμφωνώ με όσα αναφέρεις αγαπητή Ξανθίππη επειδή έχω κουραστεί 30 και χρόνια να περιμένω να γίνει το αυτονόητο στο Νησί του Ιπποκράτη και υπάρχει το χρηματοδοτικό εργαλείο θεώρησα οτι είναι καιρός να πάρουμε την Ζωή μας στα χέρια μας και να σταματήσουμε να ζητάμε από ένα προτεκτοράτο να λειτουργήσει σαν κυρίαρχο κράτος. Το κόστος συμμετοχής που αναφέρω θα επιστραφεί εφόσον στο χρονικό διάστημα που αναφέρω δεν ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης , ισοδυναμεί με ένα ταξίδι 3 ημερών στην Αθήνα για εξετάσεις…….

    • Εγώ ΑΠΑΙΤΩ από τον ΘΕΟΔΟΣΗ να φέρει την γη τούμπα και να το κάνει.

      Τον θυμάμαι στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ αμέσως μετά την εκλογική νίκη του που μας το υποσχέθηκε σαν πρώτη προτεραιοτητα. ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ.

  2. Αγαπητε καλο το αρθρο σας και ο σκοπος του, αλλα μαλλον δεν ξερετε με ποιον εχετε να κανετε ενοοντας το καρεκλοκενταυρο δημοσιο το οποιο και δωρεα να του γινει ενος μεγαλου ποσου θα ξεκινησει η μανουρα ποιος θα διαχειριστεί το χρημα , πως , που και ποτε, μετα θα εχουμε τα κομματικά γιατι ενα εργο τοσο μεγαλο να γινει με τους μεν ας γινει με τους δε, και μετα το ποιο μεγαλο αγκαθι τους τοπικους γιατρους οι οποιο ουε και αλιμονο να χασουν την μεριδα του λεοντος απο το κομματι υγεια, βαλε και πολεοδομιες αρχαιολογιες καμια 20ετια, μετα οι εργολαβοι που θα μηνειουν ο ενας τον αλλο για αναληψη συμβασεως αλλα 10 χρονια δικαστηρια, οποτε ή να φυγουμε απο το νησι ή να κανουμε ενα καλο συμβολαιο με ιδιωτικη εταιρεια ειναι ποιο σώφρον.
    ΥΓ. και ποιος γιατρος θα ερθει να μεινει στο νησι ειδικα χειμωνα αφου οπως λενε ολοι δεν εχουμε τιποτα »ποιοτικο».

    • Εύλογα τα ερωτήματά σου. Έχουμε και λέμε το έργο θα το κάνει το Ταμείο και εφόσον ολοκληρωθεί θα παραχωρηθεί στο Δημόσιο (εφόσον αυτό θα επιλέξει η Γ.Σ του Ταμείου) και θα λειτουργεί όπως το Ωνάσειο.
      Όσο για τους ιατρούς που θα έλθουν, έχουν προβλεφθεί να κατασκευαστουν κοιτώνες που θα παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ για τα 2 πρώτα χρόνια. Το Νοσοκομείο στα πρότυπα που θέλουμε να λειτουργεί να αναβαθμίσει αρκετά το νησί μας και τους χειμερινούς μήνες.

  3. Με 33.000 κατοίκους, αντιστοιχεί 750 ευρώ το άτομο, μέσα γέροι και παιδιά, όλοι. Αν πράγματι είναι 25.000.000 ευρώ μόνο η δαπάνη κατασκευής. Άρα μία οικογένεια θα δώσει από 2000 ευρώ και πάνω. Επειδή κάποτε σε μια συζήτηση ο συντάκτης προσπαθούσε να μας πείσει να μην πληρώνουμε ενφια και φόρους (κίνημα δεν πληρώνω), έτσι και τώρα πιστεύω ότι δεν ευσταθεί όπως και τότε η ιδέα του. Δεν πιστεύω ότι φταίει καμία κυβέρνηση και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα να ξυπνήσουμε. Το νοσοκομείο θέλει στελέχωση, και μόνο στελέχωση. Παράδειγμα τρανό η Ρόδος. Έχει κτήριο, δεν έχει γιατρούς. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες χωρίς βάθος και λόγια να είχαμε, να λέγαμε….. Οπότε καληνύχτα και όνειρα γλυκά….

  4. Πρώτα από όλα χρειάζεται βούληση να ασκηθεί πίεση να επανδρωθούν οι υπάρχουσες δομές υγείας πάνω στο νησί.(νοσοκομείο , ικα , κ.υ. αντιμάχειας) και να φτιαχτεί καινούρια δομή χωρίς πρωσοπικό… ανώφελο…
    Γιατί ο ιατρικός σύλλογος δεν παίρνει θέση …
    Μήπως εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα;

  5. Γεια σας !!!θεωρώ ότι το νοσοκομείο μας χρειάζεται πρώτα ανθρώπους, γιατρούς, και νοσηλευτές και μετά ένα καινούργιο κτίριο.
    Γιατί να μην φτιαχτούν πρώτα οι υποδομές για να έρθει το προσωπικό;;;
    Γιατί να μην φτιαχτούν ανάλογα σπίτια με του στρατού;;;
    Και γιατί να μην υπάρχει η μοριοδοτηση στα Νησιά;;;
    Γιατί στην Υγεία θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένας κομματικός διοικητής;;;
    Πιστεύω κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι αυτά θα ήταν μια πολύ καλή αρχή.

  6. Χαιρομαι που υπαρχουν ακομα καποιοι ανθρωποι που θελουν να κανουν κατι γι αυτο το πονεμενο θεμα της υγειας σε αυτο το νησι.και να πω στο φιλο μας που λεει για την ιδιωτικη ασφαλεια οτι επειδη ειμαι παθων κ με ιδιωτικη ασφαλεια καλη,ενα βραδυ πριν δυο μηνες μπηκα επειγοντος σε αυτο το νοσοκομειο που εχουμε κ δεν εκτιμαμε κ με εσωσαν οι Ανθρωποι που παλευουν μερα νυχτα σε αυτο εγκαταλειμενο κτιριο ,γιατι θα ειχα ταξιδεψει για αστειο λογο.

    • ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕς ΚΑΙ ΚΑΚΕς ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑς, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥς ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΩς ΜΕ ΤΗΝ ΚΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑ

  7. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη θέλει και πολλά χελιδόνια . Αν όλοι οι ιδιώτες γιατροί συντονιστούν και συμβάλλουν οικονομικά θα μπορούσαν να φτιάξουν μια πολύ κλινική ιδιωτική πρότυπο σαν της Ρόδου. Επί πλέον προέχει το νοσοκομείο μας που αναγκάζονται οι νεφροπάθειες να πηγαίνουν στην Κάλυμνο και στην Αθήνα για αιμοκάθαρση λόγω ελλείψεων.

    • Αγαπητή Ξανθίππη
      Το ίδιο ακριβώς είναι ο στόχος να γίνει και στο νησί μας (Πρότυπο Νοσοκομείο) όπως αρμόζει στο νησί του Ιπποκράτη. Είμαι της ιδέας Ισχύει εν την ενώσει ,λίγα από πολλούς και Οχι Πολλά απο Λίγους γιατί γνωρίζεις τι αποστελέσματα φέρνει. Εχουν προβλεφθει και το θεμα με τους νεφροπαθείς και τις ΜΕΘ και πολλα αλλα που δεν ειναι της ωρας να αναφέρω.

  8. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες χωρίς βάθος και λόγια να είχαμε, να λέγαμε….. Οπότε καληνύχτα και όνειρα γλυκά….
    Tα περισσότερα άτομα προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα χωρίς να προσδιορίσουν πρώτα τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν. Λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα δεδομένα ή τους πόρους που έχουν διαθέσιμους τη δεδομένη στιγμή. Έτσι, είναι φυσικό να πουν: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν ξέρουμε πού θα βρεθούν τα χρήματα. Ποιος θα μας βοηθήσει; Μας λείπουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε»
    Οι αποδοτικοί άνθρωποι που φέρνουν αποτελέσματα γνωρίζουν καλά το παρακάτω μυστικό: Πρέπει να το πιστέψεις για να το δεις. Όλοι οι άλλοι θέλουν να έχουν στοιχεία προτού πιστέψουν κάτι. Αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.
    Πρέπει πρώτα να πιστέψεις τον στόχο και ύστερα βλέπεις πώς θα τον πραγματοποιήσεις, γιατί μόνο τότε φτάνουν σε εσένα οι απαραίτητες πληροφορίες. Πρέπει, λοιπόν, να καθορίσεις τι έχει αξία για εσένα , τι επίπεδο ζωής, τι είδους γνώση θέλετε να έχεις προκειμένου να σου παρουσιαστεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ