Αναγνώστης: Κάθε μέρα ίδια ιστορία, όλο το καλοκαίρι… Δεν τους κάνει ο ποδηλατόδρομος;

20
4050
Κάθε μέρα ίδια ιστορία… Δεν τους κάνει ο ποδηλατόδρομος;
Κάθε μέρα όμως όλο το καλοκαίρι έχεις καταντήσει κουραστικό
Αναγνώστης

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι δεν μας κάνει ο ποδηλατόδρομος ανώνυμε ανάγνωση, γιατί δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες οδηγοι σαν και εσένα, δεν έχουν υπομονή ούτε παρκινκ να βρουν, και παρκάρουν μέσα στον ποδηλατοδρομο μηχανάκια και αυτοκίνητα.
    Δεν κάνει ο ποδηλατόδρομος για αθλητές που κάνουν προπόνηση γιατί εκεί μέσα κινούμαστε γρήγορα και μπορεί να χτυπήσουμε κάποιο μικρό παιδάκι που δεν κάνει αθλητική ποδηλασία και εκατοντάδες τουρίστες και συντοπίτες μας που περπατανε ή τρέχουν . Ωστόσο θα έπρεπε αφού έχεις δίπλωμα να γνωρίζεις τα όρια ταχύτητας εντός κατοικοιμενων περιοχών που δεν είναι και πολύ μεγαλύτερα από την ταχύτητα που εμείς κοιμόμαστε, αλλα εσύ μάλλον διαρκώς τα παραβιάζεις συστηματικά αφού σε ενοχλούμε. Τέλος να σε ενημερώσω ότι αυτά τα παιδιά σε μερικά χρόνια θα ξέρουν σίγουρα να οδηγούν καλύτερα από σένα, γιατί θα έχουν οδηγική παιδιά αφού είδη σέβονται τον ΚΟΚ από τα 10 τους.

    • Κύριε Αλευράκη είναι νόμιμη η οδήγηση σε κατοικημένη περιοχή σε στοίχους? Είναι νόμιμη η προπόνηση αθλητικής ποδηλασίας εντός κατοικημένης περιοχής και οδικού δικτύου και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις? Και κάτι τελευταίο… Είναι νόμιμο οδηγός μοτοσυκλέτας να αργοπορεί σκοπίμως πίσω από ποδήλατα που προπορεύονται? (Δεν είδα να φοράει κάτι ο δικυκλιστής, που να δηλώνει εμφανώς ότι ανήκει στην πομπή, κάνω λάθος?). Καλό είναι να διαβάζουμε την νομοθεσία πριν κάνουμε νουθεσίες σε άλλους για την οδηγική τους παιδεία.

      • Προφανώς και είναι νόμιμη η οδήγηση σε κατοικημένη περιοχή! Και τι άλλο θα ακούσουμε! Τι θα πει να αργοπορεί σκοπίμως; Τα ποδήλατα κινούνται με 25 – 35 χλμ την ώρα σε σημείο που το όριο ταχύτητας είναι 50. Μάλλον εσείς όπως και το 99% των Κώων παραβιάζετε το όριο ταχύτητας σε αυτόν τον δρόμο που έχουν χαθεί ουκ ολίγες ζωές, και ποδηλάτων. Και μη μου πείτε πως δεν το κάνετε γιατί όποτε κινούμαι σε αυτό το δρόμο με 50χλμ/ώρα με το αυτοκίνητο μου δέχομαι τουλάχιστον 5 προσπεράσεις (παράνομα) μέχρι τον Αγ. Φωκά.

        Κάντε λίγο υπομονή και αφήστε τα παιδιά να αθληθούν, που μου ήταν όλοι οι «αναγνώστες» οι βιαστικοί σε ένα νησί με μέση διαδρομή 5 χιλιόμετρα. Ο ποδηλατόδρομος είναι ακατάλληλος για αυτές τις ταχύτητες γιατί έχει πεζούς, κατοικίδια και πόσα παρκαρισμένα: μηχανάκια, ταμπέλες, σταντ.

    • παρακώλυση κυκλοφορίας λέγεται και αφού είσαι τόσο νταης την επόμενη φορά θα καταλήξεις αυτοφόρω… Μέχρι να έχετε γυρίσει θα έχω καλέσει την αστυνομία…
      Υγ δεν θα σου άφηνα ούτε τον πυρετό μου όχι το παιδί μου, με τόσο μποτιλιάρισμα πού προκαλείς ένας να κάνει προσπέραση ( όπως κάνουν όλοι) και να πέσει σε κανένα παιδί …………………….

  2. Τον Κ.Ο.Κ. τον σέβεστε όταν κλείνετε τους δρόμους με μηχανάκια και αυτοκίνητα και μπάρες για να κάνετε την προπόνηση; και αφού δεν εμποδίζετε την κυκλοφορία γιατί κλείνετε το δρόμο με σκούτερ και αυτοκίνητα με αλάτι και ότι άλλο βρείτε; ο ΚΟΚ δε λέει πουθενά ότι επιτρέπεται να παρεμποδίζετε την κυκλοφορία. Αλλά επειδή είστε αθλητές πρέπει να σας αφήσουμε ε; πήρατε άδεια από την Τροχαία να καταλαμβάνει το δρόμο; ξέχασα. Δε χρειάζεται επειδή είστε αθλητές; Απλά κάνετε ότι σας αρέσει επειδή δεν υπάρχει αστυνόμευση. Επίσης όλοι αυτοί που κουβαλάτε τα ποδήλατα, όταν τα αφήνετε μετά γιατί δυσκολεύετε τον κόσμο έχοντας τα στα αυτοκίνητα σας; κι αυτό παράνομο. Για δείτε πρώτα την καμπούρα σας και μετά κρίνετε…

  3. Μπορούμε να λέμε και να κατηγορουμε τους ποδηλάτες συνέχεια αλλά πόσοι από εσας έχετε καβαλήσει ποδήλατο ποτέ σε ελληνικό δρόμο και άλλο τόσο σε δρόμο του νησιού με την νοοτροπία του οδηγού που δεν υπολογίζει τίποτα παρά μόνο την πάρτυ του. Ξεκαθαριστε μέσα στο μυαλό σας ότι όταν εσείς θα μπορείτε να οδηγήσετε και να σεβαστείτε τους νόμους θα είστε σε θέση να κρίνετε και τους άλλους ποδηλάτες και μη.Αλλωστε είναι γνωστό σε όλο τον ελληνικό κόσμο ότι η ελληνική αντιμετώπιση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων δεν μας τιμάει και ιδαίτερα από παλαιότατων ετών.Ποιος άραγε από εσάς όμως προσπερνάει στο ενάμιση μέτρο των ποδηλάτη;Ποιος έχει ποδηλατική παιδεία και μετά οδηγική;Ποιος έχει μάθει να σέβεται τον ποδηλάτη ως δεύτερο μετά από τον απόλυτο σεβασμό του πεζού;Ποιος από εσάς που ξέρει να γράφει στο κινητό του ορθογραφημενα ξέρει ότι σπέρνετε θα θερίσουν τα παιδιά σας μετά από χρόνια..Αφήστε τα λόγια και κάντε πέταλι μήπως και ανοίξει το μυαλό σας και τα δείτε ποιο καθαρά τα πράγματα.
    Νίκος Σερμπου

  4. Εχει απομακρυσμενες περιοχές για προπόνηση οποτε υπάρχει λυση αντε με την γκρίνια των μεν και των δε

  5. Θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγετε τις προπονήσεις σε κεντρικούς δρόμους, καθώς εσείς που διδάσκετε την οδηγική παιδεία, γνωστοί αθλητές όταν τελειώσει η προπόνηση και πάτε ανάποδα στον δρόμο να μάθετε ότι και απαγορεύεται και να δέχεστε και την παρατήρηση, όχι να βρίζετε τον οδηγό του αυτοκινήτου που εξαιτίας σας θα ενδεχομένως να κλείσει το σπίτι του. Καλά τα ποδήλατα αλλά δεν σας ανήκει ο δρόμος..

  6. Έχω να πω ότι στη δουλειά μου πάω με ποδήλατο ολο το καλοκαιρι…δεν βγήκα όμως ποτέ να παραπονεθώ για εσας που περπατάτε μέσα στο ποδηλατόδρομο.. ή για εσάς που οδηγείτε αμάξια και τα αφήνετε με αλάρμ για ώρες ή για εσας που τα παρκάρετε κανονικά πάνω σε αυτόν και αναγκάζομαι να βγαίνω στο κανονικό δρομο ή να πηδάω τα πεζοδρόμια.. Βιάζεστε, τρέχετε στο δρομο λες και είσαστε σε καμία Αθηνα και έχετε μακρινή απόσταση να κάνετε.. Και αλλά πράγματα σας καθυστερούν στο δρομο και μάλιστα ακόμα πιο αργά (τρενάκια) εκεί γιατί δεν παραπονεθήκατε; Αντί να χαίρεστε που έχουμε τόσα παιδια στο νησί και ασχολούνται με τη ποδηλασία και ίσως αύριο να είναι ένα από αυτά το δικό σας παιδι…(εκεί βέβαια δεν θα σας ενοχλούσε η καθυστέρηση).. κάθεστε και το κρίνεται..

  7. ΚΟΚ και Ποδήλατο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!Ο οδηγός ποδηλάτου είναι… οδηγός! Αρα ισχύουν και γι’ αυτόν όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους οδηγούς!
    • Το ποδήλατο είναι «όχημα» άρα έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις!
    • Ο οδηγός ποδηλάτου είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και να εφαρμόζει τον ΚΟΚ.
    • Οι οδηγοί άλλων οχημάτων, είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουν και να σέβονται τον χρήστη ποδηλάτου στους δρόμους καθώς ο ΚΟΚ αναγνωρίζει το ποδήλατο ως όχημα που επιτρέπεται να κινείται στο οδόστρωμα.
    • Το κράνος δεν είναι υποχρεωτικό από τον ΚΟΚ (και ευτυχώς από κανέναν ΚΟΚ σε Ευρώπη και Αμερική).
    • Μόνο στην Αυστραλία έχει εφαρμοστεί η υποχρεωτική χρήση κράνους με αποτέλεσμα την απότομη μείωση χρήσης ποδηλάτου.
    Κατά τη γνώμη μου, απολύτως δικαιολογημένα καθώς το ποδήλατο δεν πρέπει να ταυτίζεται με κάτι επικίνδυνο.
    • Οι ταχύτητες κίνησης στην πόλη δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 χιλιόμετρα την ώρα και αυτή η ταχύτητα είναι σχεδόν ταχύτητα… γρήγορου δρομέα.

  8. Αθλητική ποδηλασία σε οδικό δίκτυο δεν νοείται χωρις εγγραφη άδεια από την τροχαία … ΤΕΛΟΣ. ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ όταν κάνετε προπόνηση ( σε στοίχους???) σε συνθήκες αγώνα χωρις άδεια και μάλιστα εμποδίζοντας σκοπίμως την κυκλοφορία με μηχανοκίνητο όχημα που σκοπίμως βραδυπορει. Βρείτε λύση και φτιάξτε ειδικές διαδρομές που θα είναι ασφαλείς για την προπόνηση σας. Ωραίο το χόμπι σας αλλά μέχρι εκεί που δεν ενοχλεί τον συμπολίτη σας

  9. ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ?ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ?ΣΙΓΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΑΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΣΟΥΜΕ!

  10. Τώρα το ποιος είναι παράνομος στους δρόμους και το ποιος όχι είναι μεγάλο θέμα… όταν τα οχήματα τρέχουν στην πόλη μέσα.. όταν κάνουν προσπέραση σε διπλή λωρίδα.. όταν δεν φοράνε ζώνη.. όταν στρίβουν χωρίς φλάς.. όταν δεν σταματάνε σε διάβαση πεζών.. Όταν τα μηχανάκια ανεβαίνουν στο ποδηλατόδρομο για να προσπεράσουν το λεωφορείο που σταμάτησε το δρόμο γιατί το εμποδίζει ένα άλλο όχημα… και άλλα πολλά.. ας γίνουμε ευσυνείδητοι οδηγοί όλοι μας και μετά να κρίνουμε τους άλλους…

  11. Βρε παιδια, λυσσαξαμε πια! Αντι να χαιρομαστε που εχουμε πια αθλητες (και καλους αθλητες!) ποδηλασιας στο νησι, βγαινουμε και λεμε οτι να’ναι. Τα παιδιά δεν πάνε βολτούλα για να ειναι στον ποδηλατοδρομο και να σταματανε καθε ενα μετρο επειδη εχει μηχανακι παρκαρισμενο, παρεες να βολταρουν η ακομα και αμαξια.. Προπονηση κανουν. Που σημαινει συκγεκριμενες ταχυτητες και οχι ασκοπες στασεις. Δεν μας καθυστερουν οι αθλητες στον δρομο… Τα τρενακια, οι τουριστες(και ντοπιοι) που δεν ξερουν που πανε και τα ποδηλατα που κανουν βολτα διπλα διπλα μας καθυστερουν. Λυσσαξαμε πια!

  12. Μίας και μαζεύτηκαμε πολλοί μήπως έμαθε κανείς πώς είναι το κορίτσι που έπεσε στο φρεάτιο στον ποδηλατόδρομο με το ποδήλατο της έξω από το ακρογιάλι ;; Καλά τα γράφει ο φίλος αναγνώστης γιατί έχασε 3-5 λεπτά απ’τον χρόνο τού αλλά και συ ρε φίλε πού πας να κάνεις κριτική με σπασμένο παρμπρίζ που για να περάσεις ΚΤΕΟ μόνο απέξω μπορείς ;; Άσε για το λιμάνι που τα μηχανάκια κάνουν παρέλαση στον ποδηλατόδρομο και εάν των μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι όλοι έχουν το ίδιο όνομα : ξέρεις ποιός είμαι εγώ

  13. Μίας και μαζεύτηκαμε πολλοί μήπως έμαθε κανείς πώς είναι το κορίτσι που έπεσε στο φρεάτιο στον ποδηλατόδρομο με το ποδήλατο της έξω από το ακρογιάλι ;; Καλά τα γράφει ο φίλος αναγνώστης γιατί έχασε 3-5 λεπτά απ’τον χρόνο τού αλλά και συ ρε φίλε πού πας να κάνεις κριτική με σπασμένο παρμπρίζ που για να περάσεις ΚΤΕΟ μόνο απέξω μπορείς ;; Άσε για το λιμάνι που τα μηχανάκια κάνουν παρέλαση στον ποδηλατόδρομο και εάν μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι όλοι έχουν το ίδιο όνομα : ξέρεις ποιός είμαι εγώ ( ο τελευταίος λογικά ακόμα ψάχνει τα κλειδιά του στον βυθό τού λιμανιού)
    Λίγο υπομονή στους μικρούς αθλητές και εάν μπορείτε φωνάξτε τούς και ένα μπράβο.

  14. Τα τρένακια έχουν πάρει άδεια καλώς η κακώς από υπουργείο συγκοινωνιών. Εσείς από πού πήρατε άδεια να κάνετε προπόνηση με συνοδό μηχανοκίνητο όχημα ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ