Δημήτρης Καλλούδης: Ενσυνείδηση

1
796
ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΣΗ__________
Έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που η πανδημία covid 19 μας επισκέφθηκε και σαμαρωθηκε στην πλάτη μας. Τι έπρεπε να κάνει η κάθε πολιτεία? Να αγνοήσει τον κίνδυνο και να τον αφήσει να προσπεράσει? Ή να παρέμβει και να προσπαθήσει να βοηθήσει τις πολίτες του? Ο καθένας από εμάς έχει ατομική ευθύνη για τις πράξεις του. Κατανοώ τον προβληματισμό.
Κατανοώ την υποψία ότι, οι εταιρείες του αισχρο-κέρδους βρίσκονται πίσω και γύρω από τον covid. Μια πολιτεία όμως που σέβεται τους πολίτες, έχει υποχρέωση να τους προφυλάξει, να τους προτείνει, και, να τους πείσει να εμβολιαστούν. Όσοι δεν θέλουν, δεν πρέπει να έχουν χώρο και δράση. Να περιορισθούν, να απομονωθούν και να απομακρυνθουν για την υγεία του συνόλου των πολιτών.
Ελεύθερος σημαίνει να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να βλάπτεις κανένα.
Ηθική σημαίνει να μπορείς να ζεις χωρίς να βλάπτεις κανένα.
Περιορίσου λοιπόν στα δικά σου θέλω, χωρίς να κάνεις θόρυβο.
Φοβάται κανείς όταν είναι λίγος, όταν είναι μικρός, όταν δεν έχει ορίζοντες να περιπλανηθεί
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλλά ηθική δεν μπορούν να ζητούν ανήθικοι κυβερνήτες..κλέφτες και απατεώνες με φασιζουσα νοοτροπία…είναι τέτοιοι ψεύτες και απατεώνες που δεν μπορούν να πείσουν τους εαυτούς τους…ατομική ευθύνη ;;; Ποιοι την ζητάνε αυτοί που οργάνωναν πάρτυ εν μέσω lock down..και ρίχνανε πρόστιμα στον λαό??Ο πορδυπουργος που σαν άλλη Αντουανέτα μας δείχνει την αριστεία του τρώγοντας το χρήμα μας μας ειρωνεύεται ;;Μακάρι να έχουν το χειρότερο τέλος σαν κυβέρνηση απατεώνων που ειναι..και ας αναλάβουν την ευθύνη τους επιτέλους με όλο το καλοκαίρι παραλία και διακοπές δεν κυβερνιεται χώρα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ