Έρχεται η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και… λοιπών | Σε κίνδυνο πυρκαγιών και τα νησιά μας;

0
907

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ …ΛΟΙΠΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Το έγκλημα των πυρκαγιών έχει ονοματεπώνυμα…

 

Σε κίνδυνο πυρκαγιών και τα νησιά μας;

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Είναι πανθομολογούμενο πως το Βερολίνο ελέγχει τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις στα μνημονιακά χρόνια (κυρίως). Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί – τουλάχιστον – ως αιθεροβάμων!

Αφού όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, είχαν τόση χρονική διάρκεια, όση χρειαζόταν στην Καγκελαρία της Γερμανίας για να εξυπηρετήσει τα δόλια συμφέροντά της στην χώρα μας!

Ακόμη και η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο πρόσωπο της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ήταν, όπως καλά ισχυρίζονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ.

 

Με την υπογραφή της σημερινής ΠτΔ οι “πυρκαγιές” που κατατρώγουν την Ελλάδα…

 

Στο σημείο αυτό θα σας παραθέσω παρακάτω ένα απόσπασμα από άρθρο του πρώην Βουλευτή και Υπουργού της ΝΔ, αλλά και συνεχώς μαχόμενου δημοσιογράφου, Αργύρη Ντινόπουλου! Ο οποίος αναφέρει τα εξής συγκλονιστικά:

Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν μια απλή σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος. Και ειδικότερα για την προστασία των δασών από τους κάθε είδους οικοπεδοφάγους που βρίσκουν νομοθετικά “παράθυρα” για να κτίζουν στα καμένα. Η δικαστής Σακελλαροπούλου δεν αποδείχθηκε κέρβερος. Το αντίθετο.

Διαβάζουμε στις 12 Απριλίου 2013 στην “Ναυτεμπορική” με “πηγή” το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Τον δρόμο για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ακόμη και στις δασικές περιοχές άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Εισηγήτρια της απόφασης του ΣτΕ (1421/2013) ήταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ίδια ημέρα (12 Απριλίου 2013) η “Καθημερινή” δημοσίευσε απόσπασμα της εισήγησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (με βάση την οποία ελήφθη η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία:

«υπό την συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος επιτρέπονται, κατ΄ εξαίρεση του Συντάγματος, επεμβάσεις που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν τον δασικό χαρακτήρα μιας περιοχής»!

Κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

 

 

«Η εγκατάσταση αιολικών μονάδων μέσα σε δάση και δασικές περιοχές δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές και βρίσκεται εντός των νομοθετικών πλαισίων».

Το καλύτερο κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Ακόμη και στα μικρά νησιά που προστατεύονται περιβαλλοντικά από το Σύνταγμα είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεμογεννητριών»!

Είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο μια άλλη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η 2499/2012) που επέτρεπε την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές.

Εισηγήτρια ήταν και πάλι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Να παραιτηθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι μόνο…

 

Συνεχίζοντας τη δημοσίευση αποσπάσματος άρθρου – έρευνας του κ. Αργύρη Ντινόπουλου, φρονώ – και έχοντας εμπιστοσύνη στην έρευνα του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ – πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να παραιτηθεί! Άμεσα!!

Πάμε στα πιο σύγχρονα (συνεχίζει ο κ. Ντινόπουλος):

Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση με βάση την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας. Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε

Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται. Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες. Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται για κτίριο υψηλής αισθητικής και σύγχρονου design που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα. Κάτι σαν το “Ελληνικό του Μεταξουργείου”.

Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο Μιχάλης Γουρζής, πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η κόρη του Μιχάλη Γουρζή και σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη, η Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την θέση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι κοινό πολιτικό μυστικό ότι προέκυψε από πρόταση του Γιώργου Γεραπετρίτη την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε απλά ελληνικά τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι η σύζυγος του Νο 2 της κυβέρνησης είναι δικηγόρος στην ΡΑΕ που έδωσε άδεια για 16 ανεμογεννήτριες στο Μαντούδι Ευβοίας οι οποίες θα εγκατασταθούν από κατασκευαστικό όμιλο στον οποίο ο πεθερός του Νο 2 της κυβέρνησης (και πατέρας της δικηγόρου της ΡΑΕ) είναι αντιπρόεδρος και για να παρακαμφθεί το Σύνταγμα είχε εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ με εισηγήτρια δικαστίνα, η οποία αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα από τον ίδιο κατασκευαστικό όμιλο και στην συνέχεια αυτή η ίδια δικαστίνα έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του Νο 2 της κυβέρνησης στον Νο1 της κυβέρνησης!

 

Συνυπεύθυνοι της βιβλικής καταστροφής, Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης…

 

Επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Μια επιλογή, καθ΄ όλα αποδεκτή και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα!

Η κ. Σακελλαροπούλου, υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ και η οποία πιστεύει πως:

«…είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!

H παραπάνω δήλωση έγινε σχετικά με το θέμα του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας, που διοργάνωσε η Eurobank!

Σε αυτήν την εκδήλωση η κ. Σακελλαροπούλου  ξεδίπλωσε όλο το “μεγαλείο” της ανθελληνικότητάς της!

Ωστόσο, είναι πλέον γνωστό σε νοήμονες ανθρώπους, πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίχασε την ελληνική κοινωνία με την υποχρεωτικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος, ακόμη και σήμερα που η Ελλάδα καίγεται από άκρο σε άκρο! Συνεχίζει το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όταν οι Έλληνες χάνουν τη ζωή τους, τις περιουσίες τους, το βίο τους, που απέκτησαν με αίμα και θυσίες!

Και μας λέγει ο κ. Μητσοτάκης, πως οι ευθύνες θα αποδοθούν την ώρα που πρέπει! Δηλαδή, όταν καεί όλη η Ελλάδα!

Από την κλιματική αλλαγή βεβαίως – βεβαίως, ή από τον “Στρατηγό Άνεμο”, παρ΄ ότι την ώρα της καταστροφής, ουσιαστικά δεν φυσούσε!

Αλλά, όσον αφορά την απόδοση ευθυνών, δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, πως στα ομαδικά αθλήματα ο προπονητής κάνει αναγκαίες αλλαγές για να διορθώσει προς το καλύτερο την ομάδα του;

 

Ότι υπερασπιζόταν τότε ο αμετροεπής και ασυνεπής Κ. Μητσοτάκης, δεν ισχύουν σήμερα…

 

Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμηθούμε τι είχε καταγγείλει τότε, ο σημερινός Πρωθυπουργός και εκείνη την εποχή αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως για τις φωτιές του 2018! Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της “Καθημερινής” (του Ομίλου Αλαφούζου, όπως και ο ΣΚΑΙ) και σήμερα εξωκοινοβουλευτικής κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη:

«Αδυνατώ να αντιληφθώ κυρία Πελώνη τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμιά παραίτηση. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω και νομίζω δεν το καταλαβαίνει και η πλειοψηφία, για να μην σας πω, όλοι οι συμπολίτες μας. Όταν αναλαμβάνει κάποιος την πολιτική ευθύνη για κάτι, πρέπει να συνοδεύεται αυτή, η πολιτική ευθύνη και από μια πράξη. Ξέρετε, να σας πω κάτι! Η παραίτηση είναι και μια πράξη προσωπικής ευθύνης!

Πράγματι αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι και θα σας τους κατονομάσω στη συνέχεια, κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Δεν αναφέρομαι μόνο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον κ. Τόσκα, τον κ. Σκουρλέτη, την κ. Δούρου, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον αρχηγό της Αστυνομίας. Έχουν τεράστιες ευθύνες.

Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο θα κληθούν να διαχειριστούν μια άλλη πυρκαγιά.

Και ερωτώ σήμερα, ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους, να αντιμετωπίσουν άλλη μια φυσική καταστροφή;»!

 

Μας πάνε για συγκυβέρνηση…

 

 

Παρακολουθώντας όμως προ ημερών την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, διαπίστωσα την χαλαρότητα των επιχειρημάτων του, καθώς και την ηπιότητα των λόγων του!

Γιατί άραγε δεν ήταν επιθετικός όπως ήταν προς αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι το 2018;

Εισάκουσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που λίγες ημέρες πριν ζητούσε την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ;

Για ποιο πράγμα μας προετοιμάζουν;

Από την στιγμή που η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση κατά του επιτελικού κράτους του Κ. Μητσοτάκη, από τη στιγμή που για πρώτη φορά πολίτες βρίζουν δημόσια, σκαιότατα, έναν Πρωθυπουργό και εκείνος προσπαθεί να σώσει το “αμαρτωλό σαρκίο” του με συνεντεύξεις, προωθείται η λύση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εκλογές;

Με την συμμετοχή κι άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων;

Τι θα κάνει άραγε σε αυτήν την περίπτωση η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά; Τι θα πράξει ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου με το κόμμα του ΛΑΟΣ και ο οποίος υπερψήφισε το Πρώτο καταστροφικό για την Πατρίδα Μνημόνιο; Και ο οποίος ευχαρίστως θα είχε αποδεχτεί υπουργικό θώκο, αλλά τον “έφαγε” στην στροφή ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Οφείλουν ευθέως να τοποθετηθούν ΚΙΝΑΛ και “Ελληνική Λύση”!

Δεν αναφέρομαι σε ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 γιατί θεωρώ εκ προοιμίου δεδομένη την άρνησή τους!

 

Το παιχνίδι είναι σικέ…

 

Για συγκυβέρνηση έχω μιλήσει κατά το παρελθόν και είχα ισχυριστεί μάλιστα, πως ένα από τα πρόσωπα που θα τεθεί επικεφαλής είναι και ο Κώστας Σημίτης ή ο Μαργαρίτης Σχινάς. Από τη στιγμή που ο γερμανομαθής και γερμανοτραφής  Κώστας Σημίτης ήταν ο εκλεκτός των αγορών, της Μέρκελ και αρκετών θεσμικών οργάνων στην ΕΕ, αλλά ο Μαργαρίτης Σχοινάς – εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη – απολαμβάνει της σημερινής υποστήριξης των ευρωπαϊκών “θεσμών”!

Άσχετα αν ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη της Πέμπτης ισχυρίστηκε πως θα εξαντλήσει την τετραετία! Αλλά ταυτόχρονα αποκαλύφτηκε λέγοντας, ότι:

«δεν είναι εχθρός οι ανεμογεννήτριες. Δεν έπρεπε να καούν τα δάση για να τοποθετηθούν»!

Ανεμογεννήτριες που έχουν γερμανικό όνομα! Που παράγουν Γερμανοί βιομήχανοι! Το γερμανικό κράτος που δεν συνέδραμε την καταστολή των πυρκαγιών στην Ελλάδα! Που δεν προέτρεψε κράτη – μέλη της ΕΕ να συνδράμουν παντί τρόπο! Αλλά πού ήταν το ΝΑΤΟ;

Ωστόσο το σχέδιο της συγκυβέρνησης χτίζεται πολύ πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές!

Προς τούτο σας παραθέτω απόσπασμα από δημοσίευση του Pronews.gr και στο οποίο αναφέρεται:

«Ως “πρόβα συγκυβέρνησης” εκλαμβάνεται από την πλειοψηφία των πολιτικών παρατηρητών το άρθρο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Α. Σακελλαροπούλου στην “Εφημερίδα των Συντακτών, την μοναδική εφημερίδα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – πλην της κομματικής ΑΥΓΗΣ.

Το περιεχόμενο του άρθρου, αν και απηχεί ακριβώς τις θέσεις των ηγεσιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά του “εθνοκεντρισμού”, υπέρ της “παγκοσμιοποίησης” κλπ. και αναδεικνύει την κοινή ατζέντα των δύο πολιτικών σχηματισμών, έρχεται σε δεύτερη μοίρα από ένα άλλο σημειολογικό γεγονός:

Το ότι επιλέχθηκε ακριβώς η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοχρονιάτικο άρθρο της ΠτΔ, δείχνει και αυτό που έρχεται με ή χωρίς εκλογές. Συγκυβέρνηση!

Δεν υπάρχει περίπτωση η ΠτΔ Α. Σακελλαροπούλου να είχε γράψει άρθρο στην ΕτΣ, χωρίς να ενημερωθεί και να δώσει προσωπικά έγκριση ο Κ. Μητσοτάκης.

Και με αυτό τον τρόπο να αρχίσει να κτίζεται η γέφυρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα δούμε το 2021!»!

Τι είπατε; Δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία αύριο – μεθαύριο, μετά τα όσα σας ανέφερα σήμερα στο άρθρο μου!

Καμιά μα καμιά δικαιολογία!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ