Δημήτρης Μυλωνάς: Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο Νοσοκομείο Κω

11
1214

Οι υπεύθυνοι και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες κρίνονται από την συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό του και την ποιοτική λειτουργία του υπάρχοντος Νοσοκομείου Κω

(με αφορμή τα τελευταία γεγονότα)

  1. Στις 16-7-2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 3494 κατέθεσα αίτηση ζητώντας την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας με το σκεπτικό αιτιολόγησης της τοποθέτησης της αναμνηστικής πινακίδας του Κώου Βουλευτή Σ. Μανούση (περιόδου 1963-1967) που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του π. δημάρχου Καΐσερλη και μεγάλου μέρους της κοινωνίας, όσων έχουν γνώση των γεγονότων της πολυτάραχης προ-χουντικής πολιτικής περιόδου και ειδικά των γεγονότων της αποστασίας του 1965. Η απάντηση δεν ήρθε ακόμη, τα γεγονότα τρέχουν, τα προβλήματα του νοσοκομείου φαίνεται να διευρύνονται και η ανησυχία των πολιτών μεγαλώνει, όπως και η πίκρα τους βλέποντας ότι ο τόπος μας κάθε άλλο πάρα προς το καλύτερο πηγαίνει.!
  2. Ερωτούμε δημόσια: Κύριοι της διοίκησης , το ίδρυμα δεν έχει ανάγκη από αναμνηστικές πινακίδες για να γίνει γνώστη η συνεισφορά του κάθε λειτουργού της δημόσιας υγείας, γιατί η Κως είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Κάθε δικαιολογία συνηγορίας της τοποθέτησης είναι περιττή. Η ενέργεια δείχνει ελλείπει γνώση της ιστορίας του τόπου μας. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες της δικής μου γενιάς που όχι μόνο γνωρίζουν και θυμούνται αλλά έζησαν τα γεγονότα των Ιουλιανών με τις αποστασίες και την πραξικοπηματική υποχρέωση σε παραίτηση και αντικατάσταση του εκλεγμένου  πρωθυπουργού από το Παλάτι και την Αμερικανική Πρεσβεία, διαδικασία στην οποία συνέπραξε ο τότε δικός μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βουλευτής Σταμ. Μανούσης. Ουδέποτε η τοπική κοινωνία αποδέχθηκε την πολιτική επιλογή και γι αυτό στα μετέπειτα χρόνια η πολιτική εκτίμηση για τον γιατρό Σ. Μανούση εξέλειπε. Οι πολιτικοί του φίλοι και παράγοντες τον διέγραψαν ως ‘’προδότη των ιδεών και του κινήματος για την δημοκρατία και την ελευθερία στην μετά-εμφυλιοπολεμική Ελλάδα’’. Αυτό το πλατύ δημόσιο αίσθημα ιστορικής πολιτικής συνείδησης παραβίασε η τοποθέτηση της πινακίδας και είναι δικαιολογημένη η αντίδραση του Καΐσερλη. Η πινακίδα είναι καλό να αφαιρεθεί! Μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος για να μνημονεύονται στις επόμενες γενιές τα σημαντικά πολιτικά πρόσωπα της  τοπικής κοινωνίας, ή με την θετική ή και την αρνητική τους δραστηριότητα.
  3. Το νοσοκομείο Κω ενδιαφέρει όλους μας εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή υπουργίας Σ. Μανούση έχει τεθεί ως αίτημα ‘’νέο νοσοκομείο΄΄! Η δυστοκία, οι μεγαλοστομίες και οι διαψεύσεις τους, οι μεγαλο-υποσχέσεις με την προκλητική προχειρότητα  τους, και οι τελευταίες ανόητες επικοινωνιακές κινήσεις που θα διαψευστούν πολύ γρήγορα, θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε αλλαγή στόχου. Το απαιτούμενο και το προσφορότερο σενάριο είναι η καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας του υπάρχοντος Νοσοκομείου και παροχής διευρυμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Η πρόσφατη παραίτηση του συμπατριώτη μας γιατρού Ν. Μαυροειδή είναι η συνέχεια του φαινομένου της περιοδικής αποδυνάμωσης του ιδρύματος μέσω αποχωρήσεων, μετακινήσεων, άρνησης αποδοχής επιλογών ιατρών σε προκηρυγμένες θέσεις, αλλά και από  ανεπιτυχείς προσλήψεις προβληματικών προσώπων . Τα πρόβλημα επεκτείνεται στο βοηθητικό παραϊατρικό προσωπικό, μέσω των συνεχών καθυστερήσεων στις προσλήψεις και των χρόνιων λειτουργικών κενών που παρουσιάζονται και δυσκολεύουν την υπηρεσία. Το κακό συμπληρώνεται με την υστέρηση που παρατηρείται στις επισκευές του μηχανολογικού εξοπλισμού και τις καθυστερήσεις στην ανανέωση και την επέκταση σε σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
  4. Όλοι οι υπεύθυνοι και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες κρίνονται για τις επιλογές τους και θα κριθούν θετικά για την συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό του και την ποιοτική λειτουργία του υπάρχοντος νοσοκομείου. Οι τιμητικές πινακίδες και οι υποσχέσεις για νέο νοσοκομείου είναι κινήσεις κοσμικού χαρακτήρα και εξυπηρετούν επικοινωνιακές επιδιώξεις.

Δημ. Μυλωνάς (πολ. μηχ.)

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …….πηγαινουν σε συγγραφεις, δημοσιογραφους και γενικα παντου, ειτε απαιτουν είτε λαδωνουν για να γραφουν …………αλλαζοντας την ιστορια της Κω κατα ποσο τους βολευει..

  2. Καλησπέρα. Κύριε Μυλωνά σε λίγο όλο το νοσοκομείο θα κατέβει σε διαμαρτυρία για πολλοστή φορά θα παρακαλούσα όλους εσάς που τώρα γράφετε και διαμαρτυρεστε να έρθετε να φωνάξουμε μαζί . Παρακαλώ όλων των Κωακο λαό να έρθει να ενώσει την φωνή του με την δικιά μας ξέρετε μετά το χειροκρότημα όλοι έρχονται και μας βρίζουν πρόσφατα περάσατε από το νοσοκομείο και είδατε το μαύρο χάλι εμείς δίνουμε καθημερινά των αγώνα μας έναν αγώνα άνισο αλλά πιστεύω στην ιστορία του Δαυίδ και Γολιάθ .

  3. Το ΔΣ του Νοσοκομείου είναι απασχολημένο με μαρμαρόπλακες αυτό το καιρό. Δείξτε επιτέλους λίγη υπομονή.

  4. Ένας από τους συμβούλους του Καϊσερλή.Μπραβο του πάντως που τον στηρίζει.Αντίθετα μα άλλους που μαζί τα έφαγαν αλλά ντρέπονται να μιλήσουν….να στηρίξουν τον δήμαρχο άσχετα αν δεν τον πολυκαταλαβαίνουν.

  5. Ο Παπανδρέου τότε δεν βγήκε μόνος του.Οι βουλευτές των έβγαλαν .Όταν νόμιζε ότι είναι Πάπας οι βουλευτές του γύρισαν την πλάτη.Τόσο απλά.Εξαλου ο λαός τους δικαίωσε μετά βγάζοντας τους πρωθυπουργούς και προέδρους της δημοκρατίας.Όλα αυτά πρην 40-50 χρόνια.Σήμερα γιατί ασχολούμαστε με την άνοια κάποιων;

    • Το ότι είσαι εντελώς ανιστόρητος είναι πασιφανές με αυτά που γράφεις. Αλλά έχεις τόση τρικυμία στο μυαλό σου, που δεν αξίζει οποιαδήποτε σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση στο γεμάτο εμετικά σχόλια κείμενό σου.

  6. Κυριε δημητρη. Αν θυμαμαι καλα διατελεσατε για πολλα χρονια αντιδημαρχος επι δημαρχιας του κ. Καισερλη, και νομαρχιακος συμβουλος αργοτερα. Θα θυμασαι λοιπον οτι ολες οι παρεμβασεις για επεκτασεις των κτιριακων εγκαταστασεων, και η στελεχωση με γιατρους και νοσηλευτικο προσωπικο γινοντουσαν απο το υπουργειο υγειας. Γιατι τοτε κυβερνουσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και υπουργος ηταν ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Αυτοι εδιναν τα λεφτα. Και μαλιστα μια εργολαβια την πηρε ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ. Οπως καταλαβαινεις η σημερινη κυβερνηση δε δινει φραγκο. Ταζει νεο νοσοκομειο, αλλα μενει στα λογια. Φευγουν 3 γιατροι και φερνει 1. Λογικο λοιπον ειναι να ρημαξει σιγα σιγα το νοσοκομειο, και να βγαινουν οι διαγοροι και να ριχνουν ευθυνες εκει που δεν πρεπει. Αν ηθελε η κυβερνηση σε δυο χρονια θα ειχαμε νεο νοσοκομειο. Οσο για τη στελεχωση να σου θυμησω οτι πριν τα μνημονια οι γιατροι επερναν διπλασιο μισθο απο το σημερινο. 6000 γιατροι εφυγαν στο εξωτερικο γιατι ο μισθος δεν τους ικανοποιει. Αρα λοιπον στα χερια της κυβερνησης ειναι ολα.

    • όχι μόνο της σημερινής. Και αν είσαι αγαπητέ μου πράγματι γιατρός, τότε θα ξέρεις ότι το νοσοκομείο είχε πάντα μεγάλα προβλήματα. Το νοσοκομείο δεν απέκτησε τα προβλήματά του φέτος ή πέρυσι. Ποτέ στην Κω δεν είχαμε νοσοκομείο της προκοπής.

  7. Ο Καισερλης τόσα χρόνια έβαζε πλάτη για να παραμένει το νοσοκομείο σ αυτό το χάλι, με τους φίλους του τους Πασοκους, (τους Τσοχατζόπουλους κλπ),όπως και όλοι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι και τοπικοί άρχοντες. Και τώρα κάνει σόου με ταμπέλες;;;; Γελάνε και οι πέτρες!!! Χαχαχαχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ