Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Αναγνώστρια: Καληνύχτα σε όποιον μπορεί ακόμη να κοιμάται τα βράδια…

Αναγνώστρια: Καληνύχτα σε όποιον μπορεί ακόμη να κοιμάται τα βράδια…

64
1877

Γράφει η Νάντια Σαρρή
δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Ήταν  μόλις 10 χρόνων η μικρή Μαρία, όταν η δασκάλα της για να της μάθει να ξεχωρίζει τις πέντε  ηπείρους, διαχώρισε τους ανθρώπους σε φυλές δίνοντας και από ένα χρώμα στην καθεμιά από αυτές. Έτσι οι Κινέζοι ήταν κίτρινοι, οι Ινδιάνοι κόκκινοι, οι Ευρωπαίοι άσπροι και οι Αφρικανοί μαύροι.

Κι αφού έμαθε καλά το μάθημά της συνδέοντας τις φυλές με τα χρώματα, στη συνέχεια έμαθε να ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε τάξεις. Πλούσιοι-φτωχοί, μορφωμένοι-αμόρφωτοι, κουλτουριάρηδες-βλάχοι, χοντροί-αδύνατοι. Κι έτσι, χωρίς να το θέλει, η μικρή Μαρία μεγαλώνοντας φοβόταν  όταν  στο λεωφορείο ήταν κοντά της κάποιος ξένος, γελούσε στη θέα ενός υπέρβαρου στον δρόμο και κοιτούσε με λύπηση τον μετανάστη που καθάριζε τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Τώρα η Μαρία έφτασε τα τριάντα. Έχει μια καλή δουλειά, μια όμορφη οικογένεια και…μια ζωή γεμάτη ταμπέλες και “πρέπει”. Δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες κοινωνικές ανησυχίες κι ήταν εντάξει με τον εαυτό της, θεωρώντας πως δεν έβλεψε ποτέ κανέναν μιας και κοιτούσε πάντοτε τη δουλίτσα της και το σπιτάκι της.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν η Μαρία είχε την άδειά της και καθόταν στον καναπέ χαζεύοντας στην τηλεόραση. Στο τάδε σχολείο, λέει, και μπροστά στα μάτια των μαθητών ναζιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ζητώντας να φύγουν από το σχολείο τα προσφυγόπουλα που φοιτούσαν εκεί!

Μα δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ σε αυτή τη χώρα, τώρα ειδικά με το προσφυγικό βρήκαμε δουλειά να κάνουμε, σιγομουρμούρισε η Μαρία. Ώσπου ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην τηλεόραση, το βλέμμα της καρφώθηκε πάνω στον αριθμό του δημοτικού σχολείου. Ήταν το σχολείο που φοιτά η κόρη της.

Αμέσως λοιπόν η απάθεια εξαφανίστηκε, δίνοντας τη θέση της στην αγωνία και τον τρόμο για το δικό της παιδί. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η Μαρία ήταν στο σχολείο, αντικρύζοντας την κόρη της σε μια γωνιά τρομαγμένη να κλαίει. Δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί… Σε τι έφταιγαν οι νέοι της συμμαθητές, απορρούσε. Ήταν το ίδιο μικροί με αυτήν και είχαν ήδη περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή τους. “Και γλίτωσαν και από  ένα πόλεμο μαμά, το ήξερες εσύ αυτό μαμά;”.

Η Μαρία δεν είπε τίποτα, έσκυψε το κεφάλι, πήρε την κόρη της απ’ το χέρι και κλείδωσε την πόρτα  του σπιτιού της. Εκείνο το βράδυ πετάχτηκε πολλές φορές μες στον ύπνο της, πηγαίνοντας να δει την κόρη της. Η Μαρία έκλαψε όσο ποτέ στη ζωή της εκείνο το βράδυ…

Πώς θα μπορούσε να συνεχίσει ήσυχη να κοιμάται τα βράδια, γυρνώντας την πλάτη σε τόσα κατάφορα εγκλήματα; Πώς θα μπορούσε να προσπεράσει όλο αυτό τον ανθρώπινο πόνο και την αδικία, ζώντας και απολαμβάνοντας τις χαρές της ήσυχης ζωής της;

Υ.Γ. Καληνύχτα σε όποιον μπορεί ακόμη να κοιμάται τα βράδια…

 

64 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το παραμύθι πάει σύννεφο. Κανονικά η Μαρία με την καλή δουλειά, μένει στο Ψυχικό, στέλνει τα παιδιά της στο ίδιο σχολείο με τον πρωθυπουργό και γυρνάει από το άλλο πλευρό και κοιμάται θαυμάσια.

  2. ….Καληνυχτα Μαρακι μου και ονειρα γλυκα!

    Εισαι μικρη ακομα για να καταλαβεις τι κρυβεται πισω απο ολα αυτα μπεμπα μου…
    Θα γερασεις αλλα δεν θα ειμαι εδω για να μου πιασεις το χερι!

  3. ΠΡΟΣ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.«Το χρονικό του εποικισμού της Ελλάδος».ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 1

    Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός στο προηγούμενο άρθρο του με θέμα το ζήτημα της Μαζικής Μετανάστευσης 2016, επισήμανε, ανέλυσε και παρέθεσε σειρά στοιχείων αποδεικνύοντας και στον πιο δύσπιστο αλλά λειτουργικά σκεπτόμενο αναγνώστη ότι οι μαζικές μετακινήσεις ασιατικών και αφρικανικών πληθυσμών στην Ευρώπη δεν είναι κάποια φυσική εξέλιξη, απόρροια των πολεμικών συγκρούσεων αλλά υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου στο οποίο συμμετέχουν κυβερνήσεις κρατών και θεσμοί, μυστικές υπηρεσίες, ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων, πολυεθνικές εταιρείες και ότι άλλο απαρτίζει την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ. http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_94.html?spref=fb

  4. ΠΡΟΣ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 2 .http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_94.html?spref=fb

    Στο επισυναπτόμενο νέο άρθρο-ανάλυση του, προχωράει και καταδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της Μαζικής Μετανάστευσης στην χώρα μας και τους πολίτες της με τον διαφωτιστικό τίτλο «Το χρονικό του εποικισμού της Ελλάδος». Αυτό που συμβαίνει σήμερα όμως, είναι η κορύφωση μιας μακρόχρονης προσπάθειας βίαιης αλλαγής/αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδας (και της Ευρώπης) ώστε να καταλήξει μια πολύ-πολιτισμική κοινωνία στα Αμερικάνικα πρότυπα που θα την καταστήσει απόλυτα ελεγχόμενη.Προτείνουμε ολόθερμα, σε όποιον ακόμα μπορεί να συλλογάται ελεύθερα, να αναγνώσει όλο το άρθρο αν και μακροσκελές. Μόνο να κερδίσει έχει … Αλλά και αν ακόμα δεν είναι διατεθειμένος για την πλήρη ανάγνωση, ας σταθεί στο κεφάλαιο 11, «Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα» … Ειδικά αν νιώθει Αριστερός … Και ας επιτρέψει στον εαυτό του να στοχαστεί αληθινά αλλά και να νιώσει έως το βαθύτερο κύτταρό του τι πραγματικά σημαίνει Ανθρωπισμός!

  5. ΠΡΟΣ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.Κωνσταντίνος Ρωμανός, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    Ο Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, με υποτροφία Fulbright στις ΗΠΑ και με υποτροφία DAAD στη Γερμανία, Φιλοσοφία και Επιστήμες του Ανθρώπου, υπό τους καθηγητές Hans-Georg Gadamer, Ernst Tugendhat και Georg Picht. Παρακολούθησε επίσης παραδόσεις του καθηγητή V. Jankelevitch στη Σορβόνη. Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και στο γερμανικό Πανεπιστήμιο του Kassel, ενώ σήμερα διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Γράφει στην ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

  6. ΠΡΟΣ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ στήν ΛΕΣΒΟ, για τους Λαθρομετανάστες! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

    1)https://www.youtube.com/watch?v=EhZFRsYHJBU 2)https://odysseiatv.blogspot.de/2017/01/blog-post_88.html

  7. ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

    ΝΑ ΠΟΥΜΕ Φ Ρ Ι Κ Η;
    ΝΑ ΠΟΥΜΕ ‘Σ Ο Κ’;
    (Η ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟΥ 2017, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ π ο τ έ τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ…)Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΟΧΗ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΣ, ΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΦΑΝΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΧΘΕΣ, «ΙΔΑΝΙΚΗ» ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΣΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ…ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ…https://odysseiatv.blogspot.de/2017/01/blog-post_63.html

  8. ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

    Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Ερντογάν Πασά – που έχει ως πρότυπό του τους Γενιτσάρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Οι Τουρκαλάδες διαλέγουν με μεγάλη προσοχή και με αυστηρά κριτήρια «προσφυγάκια» από την Συρία, ηλικίας 20 έως 35 ετών, και τα προσλαμβάνουν ως ειδικούς «στρατοχωροφύλακες», με αποστολή να επιβάλλουν την τάξη στα συριακά εδάφη που έχουν καταληφθεί ή που θα καταληφθούν στο μέλλον από τον τουρκικό στρατό.
    Μάλιστα, οι πρώτοι 450 Γενίτσαροι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και κατά την τελετή της ορκωμοσίας τους φώναζαν «να ζήσει ο Ερντογάν!», με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
    Βεβαίως, οι νέοι Γενίτσαροι είναι… πολυεργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Και αντί για την Συρία, να βρεθούν ξαφνικά στην Ελλάδα, καθ’ ομάδες, εμφανιζόμενοι ως… ταλαίπωρα «προσφυγάκια», «θύματα των βομβαρδισμών», κ.λπ., για να δράσουν ως κομάντος υπέρ των τουρκικών συμφερόντων!
    (ΥΓ): Να βρεθούν στην Ελλάδα; Ή μήπως βρίσκονται ήδη εδώ;

  9. Θα μας διαλύσουν πριν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ανάφλεξης στην περιοχή. Θα μας τεμαχίσουν, θα μας ακρωτηριάσουν

    Δημήτρης Καζάκης: «Αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα και που προοιωνίζεται και που σε αυτό συμφωνεί και ο άξονας της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου, είναι η διάλυση του Ελληνικού κράτους. Πάμε σε κατάλυση της Ελληνικής πολιτείας. Θα τελειώσει εδώ η ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους, αν στα 182 χρόνια τυπικής ανεξαρτησίας του δεν θέλει κανένας, δεν θεωρεί κανένας βιώσιμο το Ελληνικό κράτος. Ο μόνος που το θεωρεί βιώσιμο είναι ο Ελληνικός λαός και αυτό να το κρατήσουμε σοβαρά. Γι’ αυτό έχει να κάνει με τον ζήτημα του πολέμου. Θα μας διαλύσουν πριν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ανάφλεξης στην περιοχή. Θα μας τεμαχίσουν, θα μας ακρωτηριάσουν και θα πάψει να υφίσταται Ελληνικό κράτος όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε ιστορικά. Εξ ου και το ότι βάλανε τον ΤΣΙΠΡΑ να πει την φράση «ελεύθερο Αιγαίο», ελεύθερο Αιγαίο σημαίνει θάλασσα χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, άρα χωρίς διεκδικήσιμο ζωτικό χώρο για ένα κράτος.

  10. Κοπέλα μου καληνυχτά…με ρατσιστές δεν βγάζεις άκρη…Συνέχιζε απλά να μοιράζεις εγκεφαλικά!!!

  11. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤHN ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ!!!

    Άγγλοι, γάλλοι, γερμανοί, πορτογάλοι, ισπανοί, αυστριακοί, αμερικανοί, άραβες, μουσουλμάνοι, Ισλάμ, καθολικοί, ορθόδοξοι, παιδόφιλοι, δολοφόνοι, ανώμαλοι, εκβιαστές, έμποροι λευκής σαρκός, ανθρωπίνων οργάνων, όποιου, μισθοφόροι, κατάσκοποι, αλλοδαποί όλων των φυλών, αρχαιοκάπηλοι, επιστήμονες με μαϊμού πτυχία, καταναλωτικά αγαθά και διατροφής μαϊμού, Σύμμαχοι εχθροί, μαυραγορίτες, κερδοσκόποι, ποδοπατούν και αποπατούν το Ελληνικό ΕΘΝΟΣ!
    Γιατί αυτό; Ποιος το επιτρέπει;http://arxaiaithomi.gr/2017/01/19/%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CF%85/#more-21040

  12. Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα μπει στο «χορό» και πρέπει να είναι έτοιμη.

    Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο συνυπολογίζοντας και τους εξτρεμιστες Αλβανους-Ισλαμιστες- λαθραιους που ζουν στην χώρα μας και να έχει έτοιμα «σενάρια» στο συρτάρι για όλες τις εκδοχές .
    Ένας Βαλκανικός- Ελληνοτουρκικος πόλεμος δεν είναι της αμέσου προτεραιότητας της χώρας μας αλλά εάν ξεκινήσει πρέπει και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.

  13. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΣΕ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ!

    Είναι αλήθεια και δεν διστάζουν πλέον να το ομολογούν και οι ίδιοι οι συριζαίοι εκτελεστές του (που δεν είναι οι μόνοι…), ότι το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την Ελλάδα, προβλέπει να γίνουν οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο τους!
    Η κυνική ομολογία έγινε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης “North 98”. Ιδού τι μας ετοιμάζουν οι νεοταξίτες, αφενός μεν με την οικονομική κρίση που αναγκάζει τα ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και αφετέρου δε με ορδές των δήθεν «προσφύγων» που μας κουβαλάνε αβέρτα: «Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά δύσκολα και ως χώρα θα κινδυνεύσουμε να μην είμαστε κοινωνικά βιώσιμοι. Σε 20 ή 30 χρόνια οι Έλληνες στην Ελλάδα θα είναι μειονότητα αφού τα παιδιά μας και τα παιδιά τους, αν δεν λύσουμε εμείς το πρόβλημα θα είναι στο εξωτερικό και η Ελλάδα θα χάσει την ιστορική της συνέχεια».

  14. Αυτήν την εικόνα θέλουν να σκίσουν και να καταστρέψουν και χρησιμοποιούν τα παιδιά του Πακιστάν και της Ασίας που με το ζόρι θέλουν να τα χώσουν στα ελληνικά σχολεία, τα οποία ήδη τα έχουν καταστρέψει με τις συμμορίες των αμόρφωτων ψυχασθενών ανθελλήνων ψευτοδασκάλων…..http://www.paraxeno.com/40923/afti-ine-ikona-pou-misoun-bolseviki-ke-ta-ork/

  15. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

    Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Ερντογάν Πασά – που έχει ως πρότυπό του τους Γενιτσάρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Οι Τουρκαλάδες διαλέγουν με μεγάλη προσοχή και με αυστηρά κριτήρια «προσφυγάκια» από την Συρία, ηλικίας 20 έως 35 ετών, και τα προσλαμβάνουν ως ειδικούς «στρατοχωροφύλακες», με αποστολή να επιβάλλουν την τάξη στα συριακά εδάφη που έχουν καταληφθεί ή που θα καταληφθούν στο μέλλον από τον τουρκικό στρατό.
    Μάλιστα, οι πρώτοι 450 Γενίτσαροι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και κατά την τελετή της ορκωμοσίας τους φώναζαν «να ζήσει ο Ερντογάν!», με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
    Βεβαίως, οι νέοι Γενίτσαροι είναι… πολυεργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Και αντί για την Συρία, να βρεθούν ξαφνικά στην Ελλάδα, καθ’ ομάδες, εμφανιζόμενοι ως… ταλαίπωρα «προσφυγάκια», «θύματα των βομβαρδισμών», κ.λπ., για να δράσουν ως κομάντος υπέρ των τουρκικών συμφερόντων!
    (ΥΓ): Να βρεθούν στην Ελλάδα; Ή μήπως βρίσκονται ήδη εδώ;

  16. Κυρια αναγνωστρια οι ναζι ειναι στην κυβερνηση, ναζι ειναι οι συριζα νδ πασοκ ανελ κλπ

    αυτοι συνεργαζονται με τους γερμανοναζι της ευρωπης και ψηφιζουν μνημονια και δολοφονουν τον ελληνικο λαο.ακομη δεν το καταλαβες?

  17. εμεισ δεν μπορουμε να κοιμηθουμε την νυχτα απο τους πακιστανους αφγανους σομαλους αλγερινους νιγηριανους

    αιγυπτιους κονγκολεζους πιθηκους ουρακοταγκους εγκληματιες βιαστες κακουργους που μαζευονται εδω χωρις ελεγχο.για μας ποιος θα ενδιαφερθει ο ναζι ο τσιπρασ? η ναζι μερκελ?πες μας ποιος κερατας?

  18. σχολεία «διαπολιτισμικής» αμάθειας και εγκληματικότητας!!!

  19. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΠΗΘΙΚΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…….ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…

  20. ΡΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ….ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ,ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΥΓΚ ΜΟΥΓΚ…ΑΝΤΕ ΣΤΟ…..

      • ΠΡΟΣ ΘΕΟ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ α.ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ.β.ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΥΣ?

        • Καλύτερα σε αυτές τις δύο ομάδες που αναφέρεις,παρά στους Μογγόλους Νεοναζί που ανήκεις εσύ….

  21. απο τα απορρητα κονδυλια της κυβερνησης?

  22. κυρια αναγνωστρια γραψτε για αυτους τους ρατσιστες.τολματε? 1

    Όπως γράφουν ισραηλινά μέσα ενημερώσεως προ ημερών, το Ισραήλ έχει προσθέσει άλλα 3 μέτρα ύψος στον 5 μέτρων (!) φράχτη του, σε 17 χιλιόμετρα από τα 242(!!!), που συνορεύει με την Αίγυπτο, με στόχο να μειώσει την παράνομη είσοδο μεταναστών, όπως ανέφερε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
    Το υπουργείο αναφερόμενο στο έργο της ανυψώσεως των συρματοπλεγμάτων στον φράχτη με την Αίγυπτο, σημείωσε ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, από 213 μετανάστες το 2015 σε 11 μόλις το 2016…Το Ισραήλ είχε δημιουργήσει τον φράχτη το 2014, με ύψος 5 μέτρα, διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες προσπάθησαν να τον ανέβουν και τώρα σε ορισμένα τμήματα που το έδαφος είναι προσιτό, ο φράχτης ανήλθε σε ύψος 8 μέτρα!Το ‘τείχος’ αυτό είναι εξοπλισμένο με συστήματα συναγερμού και συλλογής στοιχείων και εκτείνεται σε όλο το μήκος των συνόρων.Πριν από ένα χρόνο ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, εξεφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει παρόμοιο ‘τείχος’ σε όλα τα σύνορα της χώρας, ώστε «να αποκρούσει τα …ά γ ρ ι α θ η ρ ί α*», όπως είπε χαρακτηριστικά!!!

  23. κυρια αναγνωστρια γραψτε για αυτους τους ρατσιστες.τολματε? 2

    ον Σεπτέμβριο του 2015, το Ισραήλ άρχισε την κατασκευή ενός φράχτη 30 χιλιομέτρων με την Ιορδανία.

    Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει φράχτες στα σύνορά της με την Αίγυπτο, το βόρειο Λίβανο, στα Υψώματα του Γκολάν κοντά στα σύνορα με τη Συρία και φυσικά και εκείνα που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την «aurora Israel».

    [* ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ’ : ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΥΣ …»ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ» ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ «ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ»;;;;;;;
    ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ», ΜΕ (ΥΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ!) ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ …»ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ» ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ …ΚΑΚΟΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ!
    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΜΠΕΤΖΑΜΙΝ, ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΕΝ …ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ …’ΚΙΧ’!!!!!!
    ΜΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ …ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ;
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ;;;]

  24. αποτελεσματα της χιτλερικης-ναζιστικης βαρβαροτητας των μνημονιων που επεβαλλαν οι ναζι της ευρωπης.

    25,000 νεκροί, 600.000 υποσιτιζόμενα παιδιά, 600.000 πτυχιούχοι μετανάστες, 5,0 εκατ. νεόπτωχοι και ανασφάλιστοι, 2,0 εκατ. κατεστραμμένες θέσεις εργασίας, 1,5 τρις. € μείωση της αξίας του εθνικού πλούτου, 200.000 αιτήσεις διαζυγίου, Χ- αριθμός κατασχετηρίων, μειώσεις των εισοδημάτων, της κατανάλωσης και των καταθέσεων, αύξηση της θνησιμότητας, μείωση στο προσδόκιμο ζωής, διάλυση των θεσμών, αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας, θέσπιση της εργασιακής ζούγκλας και των κεφαλικών φόρων .

  25. Η Ελλάδα σήμερα ευρίσκεται στο έλεος του ΓερμανοΕβραίου ΝΑΖΙ Σόϊμπλε, οικονομικά.
    Η Ελλάδα σήμερα ευρίσκεται στο έλεος των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισβάλλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι.

  26. ΚΥΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων: 400 ευρώ επίδομα και όλα δωρεάν για τους πρόσφυγες!20.000 Έλληνες συμπολίτες μας ζουν χωρίς σπίτια.Σε χαρτόκουτα ή σπηλιές.Ενοίκιο, κοινόχρηστα, περίθαλψη και 400 ευρώ επίδομα στους πρόσφυγες και αυτά θα τα πληρώσεις εσύ με τα δικά σου λεφτά.Όλα πληρωμένα.
    Και μην ξεχνάς ότι απλά μπουκάρουν στη χώρα και αργότερα «αναγνωρίζονται» ως πρόσφυγες..
    Μόλις το μάθουν και αυτό θα μπουκάρουν άλλο ένα εκατομμύριο!
    Και οι Παπαδάκηδες ανησυχούν μην πάει και αυξηθεί ο «ρατσισμός»!
    Μα ο ρατσισμός είναι αυτό που κάνει το σύστημα εναντίον των Ελλήνων κύριε Παπαδάκη!

  27. Επίθεση κατά Έλληνα αστυνομικού που έκανε την βάρδιά του στο hot spot της Χίου, έκανε μια αφιονισμένη «προσφυγοπούλα».

    Έτσι, κατά τη διαδικασία της καταγραφής και για άγνωστο λόγο (προφανώς γιατί έτσι γούσταρε!) η «προσφυγοπούλα» επιτέθηκε στον Αστυνομικό γδέρνοντας το πρόσωπό του με τα νύχια της ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκε εκ νέου με ξύλα και πέτρες.

    Μετά την επίθεση, ο αστυνομικός της υπέβαλλε μήνυση, για πρόκληση σωματικών βλαβών – τώρα… σώθηκε!

    Αλήθεια, θα τολμούσε ποτέ η «προσφυγοπούλα» να κάνει το ίδιο και στην Τουρκιά; Ή έστω να… στραβοκοιτάξει οποιονδήποτε κρατικό υπάλληλο και ειδικά αστυνομικό;

  28. ο Ν.Τραμπ έβαλε τέλος στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ: «Εξαιρούνται οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας»!

    Eκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες ο νεός Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς τηρεί στο ακέραιο όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις (πρωτοφανές για δυτικό πολιτικό) και πριν λίγες ώρες υπέγραψε διάταγμα με το οποίο προσωρινά αναστέλλεται η είσοδος προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες με μόνη εξαίρεση τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας!

  29. Η ΠΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ….ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ;

  30. ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ. ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ........ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

  31. Όσοι κραυγάζουν για το καθαρό της φυλής τους πρώτοι γεμίζουν μπασταρδάκια με σλοβένες δες Τράμπ, Αδωνη με πολωνέζα για να μην πούμε για τα ρωσάκια που γέμισε η Ελλάδα, αγγλάκια κ.ο.κ.
    Αλλά οι πρόσφυγες μας πειράζουν. Βρε ουστ να χαθείτε.

  32. άνεργος, μου έκοψαν το ρεύμα.Τώρα καθομαι στο σκοτάδι δίπλα στο αγγελούδι μου που φοβάται να πάει σχολείο. Γιατί έρχονται κάποιες κοπέλες και νεαροί με μπλέ μπλουζες με σήματα στην πλάτη, δεν μιλάνε ελληνικά, θέλουν να βάλουν μεσα στην τάξη με το ζόρι παιδιά που δεν ξέρουν καμιά λέξη, δεν πιστεύουν στον θεό μας,δεν μας αγαπάνε. Λένε οτι φταίμε εμεί που είναι εδώ και δεν τους δίνουμε ρουχα και φαί. Αλήθεια μαμά, αυτοί γιατί ήρθανε εδώ, δίπλα στη χώρα τους δεν είναι ομοθρησκοί τους με την ιδια γλώσσα, δεν τους λυπούνται αυτοί μαμά; Γιατί τους στέλνουν εδώ;

  33. Δεν ξέρουν ότι και εμείς φτωχοί είμαστε μαμα; θα ζητήσεις πάλι βερεσέ φαί από από τον μπακαλη μαμά; θα μας διώξουν και εμάς απο το σπίτι μας, να το δώσουν σε αυτά τα παιδιά, όπως τους δίνουν και λεφτά; Εμείς μαμά γιατί δεν μας δίνουν και ζητάς από τον παππού; Ο παππούς γιατί δάκρυσε εχθές μαμά που σου έδινε τα 10ευρώ;Τα παίρνει τα φάρμακα του παππούς μαμά; Μαμά δεν θέλω να πάθεις κάτι όπως ο μπαμπάς, πού πηγε μακρινό ταξίδι; Αγαπώ όλα τα παιδιά μαμά, αλλά πάνω από όλους αγαπώ τους φίλους μου μαμά και τώρα δεν παίζουμε πιά μαζί γιατί δεν έχουν κεφι μαμά, γιατί τα κλεινουν τα σχολεία μαμά και αφήνουν μονο αυτά που θελουν αυτοι με τα μπλέ ρούχα μαμά; ξεκουράσου μαμά, εγώ ξέρω οτί με αγαπάς ακόμα…..

  34. Ξέρεις πόσες ακόμα σκέψεις κάνω μαμά; Θα γράψω ενα βιβλίο όταν μεγαλώσω μαμά γιατί να σπουδάσω δεν το βλέπω αφού δεν εχουμε λεφτά μαμά και δεν μαθαίνω πιά τίποτα χρήσιμο στο σχολειό μαμά, μόνο γιά ένα βούδα μου λένε και οτι λατρεύουν βοδια μαμά οι ανθρωποι αυτοί. Εσύ μαμά μην φύγεις οπως ο μπαμπάς του Μιχαλάκι του φίλου μου που πήγε Αυστραλία. Μην με αφήσεις μόνη μαμά; Σε αγαπώ πολύ μαμά. Σε θέλω εδώ στο σπίτι μας με τον παππού τη γιαγιά τους φίλους μου να ειμαστε ευτυχισμένοι μαμά; Σ’ αγαπώ πολύ μαμά και όλα τα παιδιά αλλά πανω απο όλα τους φίλους μου μαμά, που δεν γελάνε πιά….

    • ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ…….ΠΕΡΙΤΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ…ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Χ,Α,.ΡΕ ΟΥΣΤ

  35. ΠΡΟΣ ΘΕΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ……………….ΕΧΑΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΤΙΜΟ ΠΙΘΗΚΟΥΛΗ…..

  36. ΠΡΟΣ.Καλύτερα...ΜογγόλοΙ Νεοναζί που ανήκεις εσύ….ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

    ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

  37. ΝΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ.

  38. Πανικός έχει πιάσει τιςχρυσές πορδές άστο μην το ψάχνεις!!Προσπαθούν με copy/paste τα μποχαλοφασιστάκια αλλά δεν…Το αστείο είναι οτι οι ενεργοί χρυσοπορδίτες κάνανε και «σωματείο»με σφραγίδα οπότε ποιος τους πιάνει τώρα!!Μέχρι και οι μασόνοι φοβηθήκανε τώρα!!

  39. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΠΟΧΑΛΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΚΛΠ……..Αν δεν σου αρεσει στο κλουβι και στη ζουγκλα στο φυσικο σου χωρο εκει ανηκεις οχι στον πολιτισμο…

  40. αριστερας της εξαθλιωσης του πολίτη. Οχι στον ΓΚΑΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟ και στον τραμπουκισμό των ανθελλήνων.
    Μην φοβάστε Ελληνες, οι χαρακτηρισμοί από τους ξεφτιλισμένους δοσίλογους της αριστεράς δεν έχουν πιά νόημα. Φωνάζει ο ΚΛΕΦΤΗΣ αλλά δεν φοβάται πιά ο νοικοκύρης. Ο Λαός θα δώσει την απάντηση. Είμαστε Εδώ!

  41. Ναι ενω αν πηγαινε η μαρια στην συρια με το παιδι της θα τους περιμεναν με ανοιχτες αγκαλες και ποσο δε αν ελεγαν οτι ειναι και χριστιανοι ορθοδοξοι,κρεμαλα το λιγοτερο,παρτε χαμπαρι πως εμεις δεν μπορουμε να σωσουμε εναν ολοκληρο λαο οταν και εμεις ειμαστε σε αδιεξοδο ανεργιας πεινας και εξαθλιωσης,και να βλεπετε μερικα χρονια μπροστα οταν αυτος ο λαος που εσυ θα τον εχεις δεχτει στην χωρα σου θα αρχισει να σφαζει κοσμο οπως κανουν και στην συρια γιατι πολυ απλα το εχουν στο αιμα τους και πολυ απλα αυτα λεει η θρησκεια τους,αιντε ξυπνατε μερικοι ολοι ποναμε αλλα προηγειται ο δικος μας λαος πως να το κανουμε τιποτα δεν ειναι τυχαιο να μας αφανησουν θελουν αυτη την χωρα θελετε να προσφερεται στα παιδια σας;αυτο θα κληρονομησουν;τρομοκρατες μουσουλμανους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ