Αναγνώστης: Καταστήματα -κορωνοϊός & πρωτόκολλα «Με αυτά που βλέπω, δυστυχώς, θα πεινάσουμε…»

37
2378
Στις 15 Ιουνιου ανοιγουν και τα εποχικα ξενοδοχεια. Χθες σε μια βολτα μου να πιω ενα καφε -να φαω ενα μεζεδακι μετα απο τοσο καιρο καραντινας σε… τουριστικη περιοχη του νησιου κι εμεινα στηλη αλατος.
Ολα τα μπαρακια- καφε- ταβερνακια εν λειτουργεια δουλευαν χωρις προφυλαξεις και πρωτοκολα.
Ελεος.
Μετα απο τοσο αγωνα και εν αναμονη πελατων η περιοχη αυτη στον κοσμο της.
Γυραδικο το προσωπικο να φταχνει γυρο χωρις μασκες και και και…
Ισως επρεπε να θρηνουσαμε αρκετους νεκρους για να καταλαβουν οι Κυριοι αυτοι την σοβαροτητα της καταστασης.
Και παμε στην πολιτεια ουτε ενας αστυνομικος ενας δημοτικος αστυνομος για ελεγχο.
Και εξω απο τα Hot spot 2 περιπολικα με τους αστυνομικους.
Ειμαι Ξενοδοχουπαλληλος εγω και η γυναικα μου και περιμενω να δουλεψω για να ζησω ομως με αυτα που βλεπω δυστυχως θα πεινασουμε.
Σας ευχαριστω για την φιλοξενεια.
Κ.Π

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……Σοβαρεψου φιλε μου!
    Μια απλη γριπη ειναι!
    Αφηστε τον κοσμακι να δουλεψει!
    Θα πεινασουμε!

    • Εσείς θα πρέπει να σοβαρευτειτε κύριε. Και στις απαντήσεις σας να κρατάτε τα προσχήματα. Δεν τον γνωρίζετε τον κύριο που γράφει με παρρησια και αγωνία τις σκέψεις του

      • ……πιο πολλοι ανθρωποι πεθαινουν καθε χρονο απο την αλλη γριπη!
        Αυτη παλι ειναι μια νεα γριπη!
        Σοβαρευτειτε!
        Ακουστε τους παλιους!

        • Να το πειτε στους Ευρωπαιους τους πρωθυπουργούς και τους επιστήμονες τους.Να το πειτε στους ανθρώπους που εχασαν δικους του;

        • Μπάρμπα Σούλη, ποιον παλιό να ακούσουμε;Αφού ξέρουμε ότι είσαι τρολ!!

  2. Αυτό το ισοπεδωτικό ύφος που όλα τα ξέρουμε και για όλα είμαστε εμείς οι σωστοί. … Μια απλή γριούλα είναι που έχει γονατίσει την παγκόσμια οικονομία και δεν ξέρουμε ακόμη….. Ας σεβαστούμε την αγωνία των ανθρώπων που η επιβίωση τους εξαρτάται άμεσα από τη δουλειά τους και ας ακούσουμε τους προβληματισμους τους εμείς οι υπόλοιποι οι πιθανώς βολεμένοι…. και όταν όλα τελειώσουν καλά θα έχουμε απεριόριστο χρόνο για αμπελοφιλοσοφιες.

  3. Για να σοβαρευτούμε λίγο!!!!! Από μια απλή γρίπη πέθανε τόσος κόσμος;;;;; … Δηλαδή πρέπει να συμβεί στους δικούς μας ανθρώπους για να το καταλάβουμε;;;;;; έλεος….. Κρατήστε τις αποστάσεις και γενικά τις οδηγίες των ειδικών….. Θα έχουμε χειρότερα…..

  4. Δηλαδή, εσύ αναγνώστη φοράς μάσκα, γάντια, καί τά τρόφιμα που παίρνεις από το σούπερμάρκετ και από τα άλλα μαγαζιά τα βάζεις σε 14 μέρες καραντίνα και μετά τα τρως,κρατάς αποστάσεις πάνω από 2 μέτρα ακόμα και από την γυναίκα σου και τα παιδιά σου, μήπως είναι μία μεγάλη κοροϊδία τελικά όλα αυτά για το συμφέρον των μεγάλων? ( Τόν χειμώνα δυστυχώς θα πεινάσουμε )

  5. Έχουμε χωριστεί σε 2 κατηγορίες, εξ’ ίσου σεβαστές.

    Η πρώτη είναι των «φοβισμένων». Συνήθως είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ή έχουν στο άμεσο περιβάλλον ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και φοβούνται γι’ αυτούς. Επίσης έχουν και κάποια οικονομική ανεξαρτησία είτε λόγω περιουσίας είτε λόγω ενασχόλησης με το δημόσιο οπότε ο μισθός ή η σύνταξη είναι κατά κάποιον τρόπο εξασφαλισμένα.

    Η δεύτερη κατηγορία είναι των «ατρόμητων». Συνήθως νεώτεροι σε ηλικία και ή και μεγαλύτεροι αλλά χωρίς τα λεγόμενα υποκείμενα νοσήματα. Είναι άνθρωποι που περιμένουν να δουλέψουν για να μπορέσουν να ζήσουν ή έχουν επιχειρήσεις με υποχρεώσεις που αν δεν δουλέψουν θα καταστραφούν.

    Φυσικά ο καθένας ψάχνει να βρει επιχειρήματα για να στηρίξει τη θέση του

    • Οι του Δημοσίου με τα τριήμερα ,τις ρακέτες στην παραλία, το φρεντοτσίνο και την θεωρία του γεμάτου στομάχου και οι βιοπαλαιστές μεροκαματιάρηδες..Στις μέρες μας φάνηκε ότι το βαθύ κομματικό στράτευμα έπρεπε να αμβλυνθεί γιατί οι κοινωνικές ανισότητες ίσως φέρουν καταιγιδοφόρες εξελίξεις.

        • Δεν είχα έχω τελειώσει την ανωτάτη γλειφτική βλάκα..όπως εσύ κούτσουρο

          αλλά είναι μετρημένοι οι μήνες σου ,και κάμερες και αξιολόγηση και τα λοιπά εξτρά θα κοπούν.

  6. πραγματικά πιστεύεται ότι είναι μια απλή γρίπη ; και όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας ; Όταν βλέπω τα γνωστά μαγαζιά του Σαββατόβραδου τίγκα μέχρι τα ταβάνια και ο κόσμος να είναι ο ένας πάνω στον άλλον πραγματικά απορώ και αναρωτιέμαι όταν θα έρθουν οι πρώτοι επισκέπτες το τι έχει να γίνει …. δεν είμαι από τους βολεμένους πραγματικά και εγώ αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε για να επιβιώσουμε οικονομικά αλλά νομίζω ότι πρώτα θα προσπαθήσω να επιβιώσω απλά … ΔΕΝ είναι μια απλή γρίπη

  7. Απαράδεκτοι όλοι
    Δεν κατανοούν
    Όταν έρθουν οι ξένοι θα γελούν μαζί μας
    Ουδεμία γνωση
    Άμεση ανάγκη σεμιναρίων εκπαίδευσης
    Κάνουν πλάκα με τις μάσκες που τις φορούν στο πηγούνι
    Μάσκες βρώμικες χωρίς προδιαγραφές σωστής χρήσης
    Τα σερβίτσια η Παρασκευή φαγητού τραγικά
    Αμαδης ανάγκη παρέμβασης

  8. Δυστυχώς ή κως δεν είναι έτοιμη να φιλοξενήσει Έλληνες Και ευρωπαίους τουρίστες όλα είναι άρπα κόλλα καμία προφύλαξη πουθενά. Και από τα ξενοδοχεία μας ορισμένα πληρούν τις προϋποθέσεις και τα στάνταρ πού ζητάει το κράτος. Ελπίζουμε το 2020 να φύγει γρήγορα μαζί με τον Coronavirus και να επανέλθουμε στα παλιά.

    • Μιλάς μόνο για Κω, γιατί είναι έτοιμη η υπόλοιπη Ελλάδα; Για δες Ρόδο και Μύκονο τι έγινε με τα διάφορα πάρτι!!
      Όπως και σε πολλά άλλα μέρη, ανευθυνότητα παντού!!
      Το άρπα κόλλα είναι παντού, όχι μόνο στη Κω!! Να τα λέμε και αυτά…έτσι;

  9. Για να κόψουμε την μπουρδολογία, σας αναφέρω μόνο τα επτά εκατομμυρια κρούσματα που νόσησαν με τον κορονοϊό και τις τετρακόσιες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα.
    Τώρα αν μας ενοχλεί η μάσκα, το γάντι, η καθαριότητα, η απόσταση μεταξύ μας, ο παππούς και η γιαγιά που θέλουν να ζήσουν, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Όλοι κάποτε γερνάμε.
    Και για τους τελευταίους, όσο έπεφτε το χαρτζιλίκι, οι κληρονομιές (όλο και κάτι έχουν τα γερόντια), η μοναδική αγγαλιά της γιαγιάς, δεν πειράζει, στο μπιτσόμπαρο και το φρεντοτσίνο θα τα βρείς όλα.

  10. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ…ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΦΕ ,ΜΠΑΡ …ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΡΠΑΧΤΗ…ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .

  11. Ρε ΧΑΡΔΑΛΙΑ γιατί την πήγες ασαλίωτο την ΜΠοχαλιά και μυξοκλαίγεται γιατί το γύρισε στην τοματιά?

    • Αυτος εμποδιζει τους τουρίστες που είναι στη γραμη να ερθουν.Ρε με τον κάθε κ@λοκυθα εδώ μεσα.

  12. Ενταξη δεν ειμαστε κανενας εξυπνος λαος αλλα καποιοι εχουν ξεφυγει τελειως.Εχετε καταλαβει γιατι όλα αυτά τα …πρωτοκολα η μπα;Ολα αυτά τα μετρα τα περνουμε μπας και καταφέρουμε κανεναν και ερθει.Αν τα διαλυσουμε από μονοι μας ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

  13. Ανεξαρτητα πιας θεωρίας οπαδός είναι ο κάθε επαγγελματιας η και πελάτης, τα μέσα προστασίας και του προσωπικού και των πελατών πρέπει να τηρούνται.
    Δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάτε μερικοί. Αν είναι ψέμα ο ιός θα ξοδέψουμε τζάμπα κάμποσα χρήματα χωρίς να χρειάζεται. Αν όμως είναι αλήθεια! Το κόστος θα είναι ανυπολογιστο.

  14. Σήμερα ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Και είμαστε στην αρχή.
    Καληνύχτα και καλό ξημερωμα.

  15. Ας βγει η αστυνομία να δώσει και κανένα πρόστιμο δεν είναι κακό μήπως και συνετίσει κανέναν γιατί όλοι έχουν ξεφύγει.

  16. Λυπάμαι ειλικρινά για το επίπεδο πολλών από τα σχόλια. Όταν δεν μπορούμε να συζητήσουμε, θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε? Όταν βλέπουμε συνεχώς συνομωσιες και ασχολούμαστε με αυτές, θα βρούμε λέτε τον χρόνο και τη διάθεση να οργανώσουμε ενα αναπτυξιακό πλάνο για μια ποιοτικοτερη ζωή στο νησί μας. Παίρνουμε στο τέλος ότι μας αξίζει. Και αυτό δυστυχώς δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό.

  17. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΔΟΙ . ΑΙΣΧΟΣ . ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑς ΠΑΝΕ ΖΩΑ. ΜΕΤΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑς . ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ . ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΟΙ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΥΤΕ ΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ . ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΣΙΧΟΙ

    • Καταρχήν, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!! Έχω πάει σε μαγαζιά που τηρούνται τα μέτρα απόστασης, υπάρχουν αντισηπτικά, και το προσωπικό φοράει μάσκες και γάντια. Σαφώς (δεν αντιλέγω) υπάρχουν και αυτοί που είναι αδιάφοροι και δεν τηρούν τίποτα, όμως (όπως είπα και στην αρχή) μην τα ισοπεδώνουμε όλα!! Εγώ πιο πολύ σε κόβω για εμπαθή με το νησί, και βρήκες την ευκαιρία να βγάλεις το άχτι σου!!
      Δηλαδή, έχεις πάει σε άλλα μέρη της Ελλάδος και έχεις δει ότι όλα λειτουργούν σωστά;
      Άμα νομίζεις ότι είσαι ασφαλής στο σπίτι σου, μείνε σπίτι…

  18. Καταρχήν, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχω πάει σε μαγαζιά που τηρούνται τα μέτρα απόστασης, υπάρχουν αντισηπτικά, και το προσωπικό φοράει μάσκες και γάντια. Σαφώς (δεν αντιλέγω) υπάρχουν και αυτοί που είναι αδιάφοροι και δεν τηρούν τίποτα, όμως (όπως είπα και στην αρχή) μην τα ισοπεδώνουμε όλα!! Εγώ πιο πολύ σε κόβω για εμπαθή με το νησί, και βρήκες την ευκαιρία να βγάλεις το άχτι σου!!
    Δηλαδή, έχεις πάει σε άλλα μέρη της Ελλάδος και έχεις δει ότι όλα λειτουργούν σωστά;
    Άμα νομίζεις ότι είσαι ασφαλής στο σπίτι σου, μείνε σπίτι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ