Στην Κέρκυρα από δωρεές το πιο σύγχρονο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού – Εμείς στην Κω τι κάνουμε;

3
251

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρέλαβε, σήμερα, το μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού GeneXrert, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Το μηχάνημα αποκτήθηκε από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων και θα λειτουργεί για την ανίχνευση κορωνοϊού, με τη μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, μοριακών test, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με την έναρξη της επιδημίας, προκειμένου οι νησιώτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να περιμένουν, τουλάχιστον δύο μέρες, για τη διάγνωση των εξετάσεων τους για κορωνοϊό, που μέχρι πρότινος γινόταν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το μηχάνημα είναι το πιο σύγχρονο αυτή τη στιγμή που κυκλοφορεί, στην Ελλάδα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει μέσα 45 λεπτά τα αποτελέσματα από τέσσερα test για κορωνοϊό.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακών test και για κορωνοϊό, αλλά και ανίχνευσης επιπλέον 30 ασθενειών με γρήγορο αποτέλεσμα. Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι από τα πρώτα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει αυτή την τεχνολογία αιχμής και που περνάει το μήνυμα, ότι η Κέρκυρα είναι ένας υγειονομικά επαρκής και ασφαλής τουριστικός προορισμός» επεσήμανε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ενώ ενημέρωσε πως «αναμένεται να έρθει άμεσα και ένα δεύτερο μηχάνημα PCR μοριακών test στο νοσοκομείου του νησιού».

Κ.Τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που ζεις εσυ οποίος είσαι .?Την Πέμπτη 15/05 ο έπαρχος παρέδωσε στο διοικητή του Νοσοκομείου μας αντίστοιχο μηχάνημα προσφορά από την περιφέρεια .
    Πριν πούμε κάτι ας το ψάξουμε λίγο όχι αμέσως εμείς τι κάνουμε.

  2. Εδώ ο καθένας κοιτάει να το παίζει λεφτάς περισσότερο απ’τον διπλανό του. Αυτό μας έχει φάει . Όλοι γίναμε επιχειρηματίες και μας φταίει ο απέναντι μας σε όλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ