Αυτή είναι η δημοσιογραφία των πολιτών (BINTEO)

0
1147
Κι όμως, καθώς χιόνιζε στο κέντρο της Αθήνας, κάτι απαράδεκτο γινόταν στο Χώρο Φιλοξενίας της Πανόρμου
Ο Θέμης μοιράστηκε την εμπειρία του καθώς αυτή συνέβαινε, μέσω βίντεο στο Facebook
Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ
Στην Θεσσαλονίκη, με την παγωνιά, περίμενα -με πολύ άλλο κόσμο- ένα οποιοδήποτε λεωφορείο σχεδόν για 20 λεπτά, στην κεντρικότερη στάση της πόλης. Έγινα έξαλλος: είναι δυνατόν ο ΟΑΣΘ, μετά από όλες τις αποκαλύψεις, αντί να κάνει τα πάντα για να μην ξεπαγιάζει ο κόσμος στις στάσεις, τελικά να πραγματοποιεί (την ώρα που τον χρειαζόμασταν πιο πολύ) ακόμα λιγότερα δρομολόγια; Ήταν όμως προβλήματα Πρώτου Κόσμου αυτά, όπως συνειδητοποίησα το βράδυ, διαβάζοντας για την ταλαιπωρία των αστέγων της Αθήνας, που χωρίς καμία ειδοποίηση τους έδιωξαν απ’ το Χώρο Φιλοξενίας και τους ανάγκασαν να βγουν έξω και να περάσουν τη νύχτα στο χιόνι. Ο Themis Vas προσπάθησε να βοηθήσει έναν άστεγο και εξεπλάγη με όσα συνέβησαν. Τόσο που γύρισε, όσο ήταν εκεί, ένα βιντεάκι. (Αυτή είναι η δημοσιογραφία των πολιτών.)

My Movie

Χώροι Φιλοξενίας Αστέγων – Η εμπειρία μου απόψε 🙁 – Ένας άστεγος κοιμάται έξω στον δρόμο, δίπλα στο σπίτι μου. – Αρχίζει να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας. – Παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο για τα Κέντρα Φιλοξενίας. – Μου λένε να πάει στον Χώρο της Πανόρμου. – Ο άστεγος αρνείται και μου λέει οτι τον διώχνουν. – Ξαναπαίρνω άλλες 3 φορές για επιβεβαιώση. – Μου επιβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν άψογα. – Λέω στον άστεγο “εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί”.- Τον σηκώνω μες το κρύο να πάει απο το Θησείο στην Πανόρμου.- Φτάνουμε 22:30.- Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει “23:00 θα κλείσουμε”- Του λέω “Γιατί;”- “Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε οτι αρρώστησε και δεν θα έρθει”- “Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;” – Μου λέει “Ναι, εγώ πρέπει να φύγω”- “Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;”- Μου λέει “Που να ξέρω εγώ; Ειμαι απο τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω”- Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα.. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Geplaatst door Themis Vas op maandag 9 januari 2017

Να τι έγραψε και ανέβασε μαζί με το βίντεο:
Χώροι Φιλοξενίας Αστέγων – Η εμπειρία μου απόψε – Ένας άστεγος κοιμάται έξω στον δρόμο, δίπλα στο σπίτι μου. – Αρχίζει να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας. – Παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο για τα Κέντρα Φιλοξενίας. – Μου λένε να πάει στον Χώρο της Πανόρμου. – Ο άστεγος αρνείται και μου λέει οτι τον διώχνουν. – Ξαναπαίρνω άλλες 3 φορές για επιβεβαιώση. – Μου επιβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν άψογα. – Λέω στον άστεγο “εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί”. – Τον σηκώνω μες το κρύο να πάει απο το Θησείο στην Πανόρμου. – Φτάνουμε 22:30. – Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει “23:00 θα κλείσουμε” – Του λέω “Γιατί;” – “Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε οτι αρρώστησε και δεν θα έρθει” – “Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;” – Μου λέει “Ναι, εγώ πρέπει να φύγω” – “Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;” – Μου λέει “Που να ξέρω εγώ; Ειμαι απο τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω” – Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι. Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα.. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. *** Αυτό που περιέγραψε ο Θέμης και αυτά που κάνει η κυβέρνηση στη Λέσβο (όπου τελικά έλυσαν το πρόβλημα απαγορεύοντας τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών!) μας κάνει να αναρωτιόμαστε πραγματικά σε τι χώρα ζούμε.

Πηγή: www.lifo.gr
ΠΗΓΗlifo.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ