Ν. Μυλωνάς: Σχόλιο για την Κυριακάτικη αντιμεταναστευτική πορεία | Οι κοινωνίες μπορούν και λύνουν τα πιο σύνθετα προβλήματα!

43
864

Θεμα: οι κοινωνίες μπορούν και λύνουν τα πιο σύνθετα προβλήματα!

σχόλιο για την Κυριακάτικη αντιμεταναστευτική πορεία

—Είναι λάθος το να αποφύγουμε ένα πολιτικό σχολιασμό για την μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού μας Κυριακάτικη αντιμεταναστευτική πορεία γιατί ενδιαφέρει όλους μας μια σωστή τοπική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θέματος που μας αφορά και μας απασχολεί.

Η διαχείριση που γίνεται και που περνάει μια κρίσιμη φάση τόσο από μεριάς της κυβέρνησης όσο και από την δημοτική μας αρχή είναι από προβληματική έως επικίνδυνη.

—Δεν εξηγείται διαφορετικά η καταδίκη των κυβερνητικών μέτρων και πρακτικών από τον ΟΗΕ (παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο), διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων (πχ Γιατροί Χωρίς Σύνορα: καταστροφικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό η Ελλάδα , Human Rights Watch: Ελλάδα και ΕΕ σεβαστείτε τα Δικαιώματα, Μειώστε τη Δυστυχία στα Σύνορα, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα κατά της χώρας μεγάλων εφημερίδων πχ New York Times: «Νιώθουμε σαν ζώα» λένε οι πρόσφυγες στον Έβρο , Gurdian: Καταγγελίες για μυστικά κέντρα κράτησης.)

—Ακούσαμε τον κ. Δήμαρχο στο συλλαλητήριο της Κυριακής να λέει ότι: ‘’το 2015 χειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο το μεταναστευτικό’’!!! δικαιώνοντας έτσι την πολιτική του απελθόντος Δημάρχου! Λες και ξεχάσαμε τα γεγονότα, τις εικόνες, τα σχόλια, τις δημοσιεύσεις και τα πικρά σχόλια στον παγκόσμιο τύπο, τις καταδίκες, τον θρήνο, την βία, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό! Οι αντιφατική ομιλία του κ. Δημάρχου συνεχίστηκε λέγοντας ότι συμφωνούμε με την νέα πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό!!! αλλά, συνεχίζει …δεν διαπραγματευόμαστε! Λες και η πολιτική δεν είναι σύμφυτη με την διαπραγμάτευση! Λες και η πρόταση της κυβέρνησης για κλείσιμο συνόρων, νέα κλειστά κέντρα μεταναστών, επέκταση εγκαταστάσεων στο Πυλί, είναι και δημοτική πολιτική! Και γιατί δεν διαπραγματεύεσαι όταν συμφωνείς επί της ουσίας με το πνεύμα της κυβερνητικής διαχείρισης για να βρεις μια πρακτική επωφελή λύση;

—Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχει γίνει κατανοητό το πρόβλημα! Γι αυτό προβάλλεται ο λαϊκισμός της ωραιοποίησης και η ξενοφοβική ρητορεία (θέλουμε την ηρεμία και την ασφάλεια μας είπε ο κ. Δήμαρχος, παρακάμπτοντας το ότι ο κόσμος γύρω μας καίγεται από τους πολέμους και την φτώχεια). Γι αυτό προωθείται η αντιανθρωπιστική πολιτική (καταστρατήγηση διεθνούς δικαίου, αναστολή διεθνών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νέες φυλακές, βίες απωθήσεις, αποτροπή και βία….). Όμως αυτά οδηγούν στον αντιδημοκρατικό εκφασισμό της κοινωνίας και την ανάδειξη  της βίας σε καθημερινή πρακτική.

Δίπλα σε αυτά που αναφέρουμε μπαίνουν οι  δηλώσεις των ‘’πάνω από μας’’! των θεσμικών προσφυγομάχων μας όπου πρωτοστάτησαν οι καθηγητές πανεπιστημίου κ.κ. Κόνσολας και Βαληνάκης, προπαγανδίζοντας τα περί ‘’προστασίας Κώων και επιχειρήσεων’’  έναντι του κινδύνου των ‘’λαθρομεταναστών’’!!!

—Από κοντά η νεκρανάσταση των εθνικιστικών και φασιστικών φωνών του νησιού μας. Θλίψη και για την ανοικτή υποκριτική ρίψη στην θάλασσα λουλουδιών στην μνήμη των ‘’πνιγμένων παιδιών’’! Λες και δεν πνίγηκαν μητέρες και πατέρες και γιαγιάδες και παππούδες! Λες και η ευαισθησία μας στην απώλεια της ζωής μετριέται με την ηλικία! Λες και μπορείς να λυπάσαι για τα μικρά παιδιά την στιγμή που μισείς τους »λαθρομετανάστες» γονείς τους!

—Τον κύκλο της απόρριψης του άλλου, της εκδίωξης του ξένου, της καλλιέργειας του μίσους επιτείνει αναιτιολόγητα η  συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας στην Κυριακάτικη ‘’Εθνική πορεία’’, αμέσως μετά την εκκλησία της ιερής ακολουθίας της Ορθοδοξίας! Και όμως!  Η εκκλησία, μας έμαθε: ‘’Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ, Πάντες γὰρ υἱοὶ Θεοῦ εστέ’’! Πως δικαιολογείται μια τέτοια μετατόπιση και διαστρέβλωση του ουμανιστικού περιεχομένου της ‘’εκκλησίας του Χριστού’’; ‘’της εκκλησίας της αγάπης’’;  Όλοι προβληματίζονται για την επαναλαμβανόμενη ατυχή στάση της εκκλησίας απέναντι στην εκάστοτε κρατική πολιτική. Δεν ξεχνούμε ότι η εκκλησία συνεργάστηκε ανοικτά με την Δικτατορία 1967-74. Και το κακό συνεχίζεται όταν η εκκλησία αναζητά μερίδιο της κρατικής εξουσίας. Η απώλεια της αυτονομίας της και της αυτοτέλειας της από τους κρατικούς θεσμούς, είναι αυτοκαταστροφική! Φθείρει τους θεσμούς και συμβάλλει στην απορύθμιση της κοινωνίας! Η εκκλησία έχει νόημα μόνο ως εκκλησία της αγάπης  ‘’υπέρ των νοσούντων και οδοιπορούντων’’.

—Το ζήτημα συμπατριώτες,  δεν είναι τα κλειστά ή τα ανοικτά σύνορα!

Το ζήτημα είναι η οργάνωση και το ηθικό επίπεδο ανθρώπων και των κοινωνιών μας που τις καθιστά ικανές να λύνουν με δημοκρατικό τρόπο τα πιο σύνθετα προβλήματα! Και εδώ αναδεικνύεται η σημασία  της πολιτικής που εφαρμόζεται! Εδώ και οι ευθύνες κυβερνητικών και δημοτικών αρχών στο κατά πόσο μας διαπαιδαγωγούν σε μια ανοικτή και ελεύθερη συμβίωση ή σε μια μίζερη εγωιστική  ζωή κλειστών οριζόντων, υποκρισίας και ανελευθερίας.

Ν. Μυλωνάς

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΈΓΞΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΥΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ , ΔΗΛΑΔΗ….ΕΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ…..; ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

    • Και συ ρε ψώνιο,πως ξέρεις αν αυτός που είναι στη βάρκα είναι Σύριος ή όχι;
      Και ποιος νομίζεις ότι είσαι που θα πεις ποιος είναι πρόσφυγας και ποιο όχι; Υπάρχει το διεθνές δίκαιο. Όταν μάθεις να διαβάζεις άνοιξε και κανένα βιβλίο.

      • ΠΙΟ ΔΙΕΘΝΕς ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕς ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΕΓΓΡΑΦΑ;

        • Α, καλά, τώρα μάλιστα….
          Τουλάχιστον διάβασε την Αγία Γραφή, αν ξέρεις περί τίνος πρόκειται.

      • Αυτό το πράμα διάβασε το Διεθνές Δίκαιο..είπε να μας το μεταδώσει..ανοίγοντας τις γνώσεις του.

        που βλέπει να χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινα σκουπίδια,οι μετανάστες εκ μέρους τις Τουρκίας σαν σε Ανατολίτικο παζάρι Ερήμου για να χρηματοδοτηθεί…απ τη Δύση.Άξιος,Άξιος,Άξιος.

  2. Ποιά ελεύθερη συμβίωση βρε Νίκο ?? Οι άνθρωποι δεν θέλουν να συμβιώσουν μαζί μας. Να πάνε στην Γερμανία θέλουν που τους δίνουν τζάμπα φράγκα. Είδες κανέναν να θέλει να μάθει Ελληνικά; Είδες κανέναν να θέλει να μάθει κάτι για τον πολιτισμό μας, για την ιστορία μας; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κινητό τους, πώς θα μπουν στο wifi και πως θα εισπράξουν το επίδομα που τους δίνουν για να φύγουν από εδώ.

  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ!!!! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ> ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΕΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…. ΒΛΑΚΕΣ ‘Η …………….?????

  4. Αριστεροί ανθΈλληνες λαθρολάγνοι που έχουν το θράσος να λένε όλους τους υπόλοιπους πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν πατρίδα, σπίτι, οικογένεια από τους εισβολείς, φασίστες ρατσιστές και ακροδεξιούς.

    • ΡΕ ΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑΥΤΟ. Εθνικιστές γιαλαντζί είστε. Μαγκιά κ..νιά και εξάτμιση να γαβγίζετε σαν τα κανισάκια είστε δειλοί.

      • λαθρολάγνε αριστερέ Έλληνας είμαι μόνο. Και αν θέλεις το κανισάκι σε δαγκώνει κόλας. Την μάνα σας την έχετε πουλήσει εσείς φονιάδες των λαών ανθέλληνες κομμουνιστές.

        • Ελάτε στο χοτ σπότ με φασολάδα σας περιμένουμε γιαλαντζί εθνίκια…

        • Σιγά μην είσαι Έλληνας! Άλλο πατριώτης, άλλο πατριδοκάπηλος. Έχετε όλοι θησαυρίσει από τους πρόσφυγες. Κι αν κάποιοι δεν τους θέλουν είναι όσοι κάνουν μπισνες με τον τουρισμό. Το συμφέρον σας ενώνει. Τη τσεπούλα σας μόνο σκέφτεστε. Έπρεπε να σας έχει μαζέψει ο εισαγγελέας.

  5. ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ?Ο ΚΥΡ ΝΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟ Κ Ν ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ Κ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ 17Ν Κ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΑΧΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ Κ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ

    • Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΑΝ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

  6. Επαναλαμβάνω ότι ο κύριος αυτός δεν δικαιούται να ομιλεί γιατι στην πράξη έκανε αντίθετα πράγματα!εχει εκτεθεί….

    • Εσύ που δικαιούσαι να ομιλείς, και να στερείς τι λόγο, απάντησε, γιατί το κείμενο δεν εκφράζει μόνο τον Μυλωνά.
      Αλλά, τι να πεις καημένε….

    • Ωραία… Ας μιλήσουν όσοι δικαιούνται… Μπαλκόνια και σκάλες έχουν δόξα τω Θεώ.. Και πλήθος να τους ακούσει..

  7. κ.Νίκο μου,όλους τους προοδευτικούς σας άδειασε ο Μίκης Θεοδωράκης προχθές..

    https://www.protothema.gr/greece/article/982518/mikis-theodorakis-to-minuma-gia-to-evro-prokalese-suginisi-sto-twitter-megale-ellina/.
    Αυτός και αν πολέμησε την Χούντα Νίκο μου,θυμάσαι τις αποβολές σχολείο….
    Επίσης διάβασε την σημερινή αναδίπλωση του Τσίπρα, που άδειασε την αριστερή του πτέρυγα.Αυτές τις ώρες κ.Νίκο θέλουμε Εθνική Ομοψυχία και πάνω απ όλα μια σκέψη γι αυτούς που τρώνε τα Τουρκικά δακρυγόνα,τις μολότοφ,τις ύβρεις.Θες να ακούσεις έναν ψηφοφόρο σου?Δεν υπάρχει πιο προκλητικά ιταμή και ξεκάθαρη επίθεση απ αυτήν που έκανε η Τουρκία..δεν μας ανέφερες και τς Διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτικής,όπως αυτό https://www.enikos.gr/international/707160/germaniko-ypex-gia-tourkia-aparadekto-apelpismenoi-anthropoi-na-c…γι αυτό πρόσεχε γιατί ο τόπος έχει ανάγκη τον Μυλωνά..που δείχνει αυτοκαταστροφικές τάσεις.Your face sounds familiar.

  8. Την ώρα που οι Έλληνες στρατιώτες,συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους φυλάνε τα σύνορα μας,ο αριστερός κ.Μυλωνάς επικαλείται το διεθνές δίκαιο,θέλει λέει να ανοίξουμε τα σύνορα μας στους μετανάστες,θέλει να γίνει η χώρα μας μπάχαλο,μήπως και ξαναέλθει η αριστερά στην εξουσία. Δεν κάνει καμμιά αναφορά για την Τουρκία που με όπλο το μεταναστευτικό εκβιάζει, απειλεί και συκοφαντεί την χώρα μας.

    • μην ξεχνάς τα καρβουνάκια για θυμιάτισμα του Αγίου Στάλιν…

  9. Όταν οι ξένοι αγαπούν την Ελλάδα τους λέμε φιλέλληνες.Οταν οι έλληνες αγαπούν την Ελλάδα τους λέμε φασίστες!!
    Θα συνιστούσα σε όλους αυτούς τους
    «αγωνιστές» που απο την ασφάλεια του καναπέ και με όπλο τα σχόλια τους εχουν λύση για καθε εθνικό πρόβλημα,
    να σεβαστούν τουλάχιστον αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους φυλάνε τα σύνορα μας νύχτα και μέρα!!
    Και ας σκεφτούν τι θα έκαναν αν κάποιος προσπαθούσε με τη βια να μπεί στό σπίτι τους!
    Τέλος αν πιστεύουν ότι αυτοί που κόβουν συρματοπλέγματα στον Εβρο δικαιούνται επιδόματα και άσυλο υπάρχει λύση.Να δηλώσουν ποιοί είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους απο ενα μετανάστη !!
    Σε αντίθετη περίπτωση δε μιλάμε για ευαισθησία αλλά για υποκρισία!!

  10. Είμαστε εντελώς απίθανοι!
    Γεμίζουμε τις γειτονιές μας Αφγανούς και Πακιστανούς μουσουλμάνους, και νομίζουμε πως αυτές θα μετατραπούν σε πριγκιπάτο τού Μονακό!!!
    Έλα όμως που δεν θα μετατραπούν σε πριγκιπάτο τού Μονακό !
    Σε Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ θα μετατραπούν!!!

    Υ. Γ. Καθώς φαίνεται, μόνο όταν δούμε τον Τούρκο στρατιώτη έξω από την πόρτα μας θα ξυπνήσουμε.. Αλλά τότε θα είναι αργά.

  11. καλα ρε νικολακι δεν εχεις καταλαβει οτι το παιχνιδι ειναι πολυ μεγαλυτερο και πολυ βαθυτερο απο οσα αντιλαμβανεται ο μεσος πολιτης;. οσο για την εκκλησια παιζει και αυτη το δικο της παιχνιδι. λουλουδια για τα παιδια, και διπλα της ανθουν καποια λουλουδια εθνικιστικα ,οχι καταναγκη φασιτες αλλα σιγουρα γκαου.

  12. Τωρα βρε Νικο, ειναι επιχειρηματα αυτα? Γιατροι χωρις συνορα NYT, human watch, ολοι αυτοι ειναι ΜΚΟ και business που το μονο που θελουν ειναι κερδος. Πρεπει να κοιταξεις μεσα σου και να καταλαβεις γιατι επιλεγεις αυτην την στιγμη να ακουσεις τις αναφορες οργανισμων τους οποιους πριν λιγο καιρο κατηγορουσες για λαμογιες? Χαλαρωστε λιγο πια και να εισαστε αντικειμενικοι αλλιως σταματηστε να ασχοληστε με τα κοινα…Δεν εχουμε πια αλλα περιθωρια σαν χωρα και σαν λαος με τις τακτικες αυτες..Ξεκολλατε, αντε να δουμε πια…

  13. Να ζεις …στο όνειρο Νικο ,άμα είναι ωραίο!άμα είναι…εφιάλτης όμως?…Καλύτερα να ξυπνήσεις!!Να ρίξεις και λίγο νερό στο πρόσωπο…Να ξεπλυθείς…

  14. Δν δικαιούσαι να μιλάς,Καλη η θεωρία σου αλλα στην πράξη έκανες τα αντίθετα. Βαρεθήκαμε τα λόγια σου κ το μπλα μπλα τοσο καιρο!!! Πάρτε τους σπίτια σας όσοι τους θέλετε!!!

  15. Τι θέλεις Νίκο να τους πούμε ελάτε όλοι στην Ελλάδα να γίνουν αυτοίπερισσοτεροι από εμάς,μπράβο.

  16. Μόνο χυδαιότητες η γεμάτη μικροτητες η θλιβερή θέση σου για την Τοπική Εκκλησία μας. Κούφια Λόγια από Κουφιους ανθρώπους….

  17. Έμαθες και τους New York times ? Ξέρεις από πού προέρχεται αυτή η προπαγάνδα των New york times ? Κάνε ένα τουιτερ παππου και διάβασε τι λένε . Οι πηγές των ταιμς ήταν ένας τουρκοσυριος που μένει στην Κωνσταντινούπολη και δεν έχει καμία σχέση με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας . Επίσης το e amyna κατήγγειλε την προπαγάνδα αυτη με αποδεικτικά στοιχεία . Επίσης ο δήθεν δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι έχει ένα χέρι . Υπάρχει φωτο που έχει 2. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έχει πρόβλημα στα μάτια .. μυοπια , Αλλά και αλλά.
    Πριν ανοίξεις το καζανάκι σου και αραδιασεις παπαρδελες ενημερώσου σωστά . Έχουμε πλέον τα μέσα (Twitter google facebook ) . Α ξέχασα .. εσύ έχεις μείνει στασιμος. ακόμα νομίζεις ότι έχουμε Σημίτη πρωθυπουργό . Ακομα ζεις 30 χρόνια πίσω και δεν δέχεσαι να δεις την πραγματικότητα του σήμερα.

    • Αυτοί είναι λιγότεροι επικίνδυνοι απ την σένα ...αριστερό πόμολο.

      Εσύ ///// πιστεύεις ότιδεν έχουν κρούσματα?Αλλά είναι τόση η ελευθεροτυπία,που εκεί παίρνεις SMS κατευθείαν απ τον ..Μεγαλοδύναμο.

  18. Δεν ξέρεις να διαβάζεις;
    Λουλούδια για τις χαμένες ψυχές από το επικίνδυνο παιχνίδι Ευρώπης-Τουρκίας

  19. Βρε καμένα του ψευτοπατριωτισμού…Ο άνθρωπος που εγώ δεν τον ξέρω μια χαρά σας τα λέει…Γυρνάτε τις νύχτες Ψαλίδι-Τιγκάκι μπας και βρείτε κανένα ταλαίπωρο πρόσφυγα να τον ξυλοκοπήσετε,και μετά πετάτε λουλούδια στη θάλασσα για τα παιδιά..Γιατρό θέλετε..Απειλείτε όποιον βοηθά τούς πρόσφυγες και μετά κάνετε το σταυρό σας…Πηγαίνετε να δείτε τα ψυχολογικά σας προβλήματα,για να δείτε τι φταίει…Όσο για τον πατριωτισμό σας δείτε σε όλα τα μνημεία πεσόντων,ότι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για την ΕΛΛΑΔΑ δεν τυλιγόντουσαν με σημαίες..Ήταν άνθρωποι που δεν μιλούσαν..Όταν έφτασε η ώρα …έκαναν το καθήκον τους…

    • Νίκος πίνει Νίκος κερνάει παπά παιδι… δεν λέει η παροιμία; ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  20. Σας είδα όταν ήρθαν οι Αλβανοί τρέχατε να σωθείτε από τους κουμμουνιστοφάγους που θα σας έπερναν τις δουλειές. Τώρα όλοι παίρνετε Αλβανούς στις δουλειές σας οικοδόμους καμαριέρες και αλλού. Οι Πακιστανοί είναι για όλες τις δουλειές. Μετρήστε πόσοι δουλεύουν στο νησί.
    Κατά τα άλλα πάμε και πετάμε λουλούδια.
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ