GASAH: Ελευθερία, περίφραξη και μόνιμο νερό για όλες τις αγελάδες της Κω (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

10
1442

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Χάρη στο GASAH, αυτές οι αγελάδες, όπως σχεδόν όλες οι λιγότερο τυχεροί στην Κω, δεν θα είναι πλέον αναγκασμένες να δεσμεύονται με σχοινί και να στέκονται στον καυτό ήλιο χωρίς σκιά ή νερό. Ο νόμος το απαγορεύει αυτό, αλλά οι αρχές της Κω δεν ενεργούν για την εφαρμογή του. Ο νόμος απαιτεί σκιά, αρκετή άσκηση και μόνιμη πρόσβαση σε νερό για όλα τα ζωντανά πλάσματα. Σην Κω αγνοείται διαρκώς.

Μπορείτε να φανταστείτε ένα ζωντανό να είναι δεμένο στον καυτό ήλιο χωρίς νερό ή την ικανότητα να φτάσει κάτω από ένα δέντρο τουλάχιστον; Έχουμε γίνει τόσο απαθείς που τα βλέπουμε και δεν συναισθανόμαστε πλέον τα βάσανα τους; Οι αγελάδες δεν μπορούν να μιλούν τη γλώσσα μας, αλλά για κάθε κοπάδι αγελάδων που ελευθερώνουμε με τους ηλιακούς μας φράκτες, πηγαίνουν κατευθείαν στο λουτρό νερού ή στη σκιά.

Αυτά είναι αρκετά στοιχεία!

Μια αγελάδα χρειάζεται 130 λίτρα νερό την ημέρα το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν το παίρνει αυτό υπόψη του. Υπάρχουν οι νόμοι αλλά αυτοί που είναι σε θέση ευθύνης δεν τους εφαρμόζουν.

Είναι καιρός να δράσουμε. Η αλλαγή πρέπει να έρθει γρήγορα. Οι τουρίστες μας έρχονται σε επαφή με σχεδόν καθημερινή αίσθηση θλίψης και θυμού που οι αρχές επιτρέπουν την ύπαρξη αυτής της κατάστασης.

Οι τουρίστες εκτιμούν το ζεστό ελληνική φιλοξενία, όταν βλέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των ζώων εδώ στην Κω και μας στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα εκφράζοντας την αηδία τους, καταστρέφοντας έτσι όλη την καλή φήμη της Κω, την οποία έχει δημιουργήσει η βιομηχανία φιλοξενίας.

Είναι καιρός να ενεργήσουμε σε πολιτικό επίπεδο για να προστατέψουμε αυτά τα αθώα πλάσματα. Το GASAH κάνει κάτι για να δημιουργήσει αλλαγή φέρνοντας ηλιακούς φράχτες και προσφέροντάς τους στους αγρότες αλλά εν τω μεταξύ δεν μπορούμε να φτάσουμε σε κάθε αγελάδα.

Οι εμπλεκόμενες αρχές πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας, αν το επιθυμούν, και να προστατεύσουν αυτά τα πλάσματα, να συζητήσουν πόσο καλύτερα να δημιουργηθεί αυτή η καθυστερημένη ανάγκη συμμόρφωσης με τους νόμους της ΕΕ.

Η διαχείριση των βοοειδών εδώ είναι πρωτόγονη. Βλέπουμε τα φτωχά αγροτικά ζώα να καίγονται, πολλά παράνομα ακόμη και χωρίς ενώτια στο αυτί, έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε την έλλειψη δράσης! Η σφαγή είναι μια απελευθέρωση από τη ζέστη και τη δίψα – ένα δώρο! Τι θλιβερή ζωή και λυπηρή για όσους έχουν συμπόνια, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι, παρακολουθούν τον συνεχιζόμενο πόνο τους, καθώς είμαστε τώρα σε ένα άλλο ζεστό καλοκαίρι και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται και οι αρχές δεν συνεργάζονται μεταξύ τους ούτε βλέπουμε κανένα στοιχείο μια προθυμία να κάνουν τη δουλειά τους για να αποφευχθεί ο πόνος σε αυτή την τεράστια κλίμακα. Τρώμε το σώμα τους και τους δίνουμε μια ζωή με πόνο σε αντάλλαγμα. Δεν είναι αποδεκτό.

Όποιος ιδιοκτήτης αγελάδων διαβάζει τα παραπάνω ας βεβαιωθεί ότι τα ζώα του έχουν μόνιμο νερό και μπορούν να πάρουν σκιά από ένα δέντρο τουλάχιστον.

Marion  Jarvis (Dip.vet med )
President GASAH
Gasah fb

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά που χ@στηκαν οι Κώοι για τα δικαιώματα των ζώων. Πείτε στους τουρίστες που σας στέλνουν παράπονα, να μην ξαναπατήσουν ποτέ στο νησί γι’αυτό το λόγο και κάτι μπορεί να γίνει…

  2. Πάντως είναι απορίας άξιον πως όλοι αυτοί οι δήθεν φιλοζωοι..μισούν τον άνθρωπο!!!αιώνες τώρα τα ζώα πως ζουν? Σε σένα τα λέω με το ψευδώνυμο κως.ολο αυτό το μαντρωμα…των ζώων ξέρεις είναι για τον..έλεγχο!!!τα τελευταία ..ζώα που θα μαντρωθουν…και θα ζουν ..σε κάποια σκιά….θαμαστε εμείς!!!λέω τώρα… Με η χωρίς ..τουρίστες!!!!

    • αιώνες βασανισμού, αδιαφορίας, σκληρότητας και εκμετάλλευσης, και θα ερθουν τωρα οι κτηνανθρωποι να απαιτήσουν αλλαγές και βελτίωση. Λες και τα κτήνη καταλαβαίνουν ή τις αξίζουν. Λες και ειναι δημιουργήματα του θεού και χρειάζονται καλύτερη αντιμετώπιση. Δήθεν φιλόζωοι και δήθεν ανθρωποι, κατω τα χέρια απο τις παραδοσεις αιώνων.

    • περνιέσαι για άνθρωπος?με αξίες,με ηθική,με συμπόνοια,με ευαισθησίες..κτήνους.Τόσους αιώνες υπάρχει εξέλιξη στα πάντα,εσύ έμεινες εκεί ..στα σπήλαια και το βασικό ένστικτο.

    • Γιατί δεν κάθεσαι μερικές ώρες αλυσοδεμένος και διψασμένος στον ήλιο..

      να αισθανθείς λίγο τον..έλεγχο.Μιλάμε για απόψεις κτήνους,για εγκέφαλο.. πέτρωμα.Νομίζεις ότι θέλουν να ζουν σ αυτές τις συνθήκες?Αυτά φταίνε που τα πολλαπλασιάζουμε για να τα χρησιμοποιούμε ως τροφή και εκμετάλευση?Καλά δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν και όντα με τέτοια ένστικτα.Βρε βλάκα αν δεν υπήρχαν ζώα διαθέσιμα για πειράματα ενάντια σε κάθε αρρώστια,για εμβόλια,ψυχοφάρμακα,σοβαρές μεταδοτικές ή κληρονομικές ασθένειες ξέρεις ότι ο μέσος όρος της άδειας ζωής σου πόσος θα ήταν?Που το είδες γραμμένο ότι πρέπει να υποφέρουν λες και είναι όντα άλλου Πλάστη?

  3. Ο άνθρωπος ευθύνεται για την εξαφάνιση χιλιάδων ειδών πανίδας και χλωρίδας.

    Ζώων που βλέπουμε μόνο στις φωτογραφίες,κανένα μίσος δεν βλέπεις παρά μόνον της ψυχής σου ,με άτομα που σέβονται, ¨ακούνε¨ τον συνομιλητή και τεκμηριώνουν την άποψή τους, δεν χαλιέμαι ποτέ. Ακόμα και αν είμαστε άσπρο-μαύρο,αλλά εσύ έχεις μεγάλο πρόβλημα ,μαύρη η ψυχή σου,δεν έχεις επαφή καν με το περιβάλλον σου,βόσκεις στο δικό σου λιβάδι.

    • γιατι να ασχοληθούμε άμεσα, εδω με τα δικα μας; Εσεις δεν ειστε άνθρωπος, ειστε η γριά σοφή κουκουβάγια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ