Δήλωση – σοκ Ζουράρι: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!

8
660

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει σημασία να χάσουμε και μερικά νησιά, αλλά το σημαντικό είναι να μη χαθεί η ελληνική γλώσσα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Τετάρτη (14/12/2016) για τις αλλαγές στην εκπαίδευση ανέφερε: «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αντιλαμβανόμενος την… αδιανόητη κοτσάνα, έσπευσε να εξηγήσει τι ήθελε να πει ο κ. Ζουράρις. «Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

«Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Ζουράρις: «Επιμένω! Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον Realfm, επιμένοντας στη δήλωσή του για τα νησιά.

Ο κ. Ζουράρις επέμεινε στην δήλωσή του, που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Παιδείας, ότι δεν πειράζει αν χάσουμε και μερικά νησιά, αρκεί να μην χάσουμε την γλώσσα μας.

Επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που αναπαρήγαγαν τη δήλωσή του.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει σημασία ότι η δήλωση αυτή δεν γίνεται από έναν οποιονδήποτε υπουργό, λέγοντας ότι τον γνωρίζουν στα νησιά, θυμίζοντας παράλληλα την αντιστασιακή του δράση και επαναλλαμβάνοντας ότι αγωνίστηκε για να μπορεί οποιοσδήποτε να λέει την άποψή του.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …αυτό που λέει ο Ζουράρις για το ότι απειλείται η Ελληνική γλώσσα είναι σωστό!! Όμως επειδή ο Ζουράρις είναι Λόγιος, κάποια πράγματα (όπως το συνηθίζει άλλωστε) τα είπε με τον δικό του αποκρυπτογραφημένο τρόπο!!…και επειδή είμαστε σε κακή φάση με τους Τούρκους με όλα αυτά που γίνονται τώρα τελευταία, το παράδειγμα του να συνδυάσει με αυτό τον τρόπο τα Ελληνικά νησιά ήταν πέρα για πέρα ατυχές και κακόγουστο!! Υ.Γ. …σεβόμαστε κάποια πράγματα που είπε στο παρελθόν, όμως τώρα τελευταία μας εκπλήσσει αρνητικά!!

  2. …αυτό που λέει ο Ζουράρις για το ότι απειλείται η Ελληνική γλώσσα είναι σωστό!! Όμως επειδή ο Ζουράρις είναι Λόγιος, κάποια πράγματα (όπως το συνηθίζει άλλωστε) τα είπε με τον δικό του αποκρυπτογραφημένο τρόπο!!…και επειδή κάποιοι δεν κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο ‘ποιητής’, λογικό ήταν να υπάρξει αυτή η αντίδραση από πολλούς.
    Επειδή όμως είμαστε σε κακή φάση με τους Τούρκους (με όλα αυτά που γίνονται τώρα τελευταία), το παράδειγμα (του) να συνδυάσει με αυτό τον τρόπο τα Ελληνικά νησιά ήταν πέρα για πέρα ατυχές και κακόγουστο!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ