Είναι βλάκες, είναι ηλίθιοι, είναι μ………κες ή πληρωμένoι αυτοί που γράφουν για τον Φιντέλ!

9
331

Δεν θα μπορούσε να είχε άδικο ο Αϊνστάιν όταν έλεγε ότι «δύο πράγματα δεν μπορώ να κατανοήσω και να εξηγήσω την βλακεία και το άπειρο, το δεύτερο ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβω, την βλακεία είναι βέβαιο ότι δεν θα την κατανοήσω ποτέ».

Είναι βλάκες, είναι ηλίθιοι, είναι μ………κες ή είναι πληρωμένα μίσθαρνα όργανα  όλοι αυτοί που γράφουν και λένε του κόσμου τις ηλιθιότητες για τον Φιντέλ και για όσα συνέβησαν σε εκείνη την πολύπαθη χώρα.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αναποδογυρισμένη γραφή της Ιστορίας έχει και κάποια όρια.

Ποιος είναι ο δολοφόνος, ο στυγνός δικτάτορας, ο καταπιεστής ποιος είναι αυτός που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Σίγουρα ήταν ο Φιντέλ αυτός που έκανε τόσους επεκτατικούς πολέμους σχεδόν σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, σίγουρα την ο Φιντέλ που εκμεταλλεύτηκε αισχρά όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους των χωρών της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο, σίγουρα ήταν ο Φιντέλ που φύτευε δικτάτορες σε όσες χώρες επιζητούσε την εκμετάλλευση τους,σίγουρα ήταν οι υπηρεσίες του Φιντέλ που οργάνωναν και εκτελούσαν δολοφονίες ανεπιθύμητων εντός και εκτός της χώρας του.

Βέβαια δεν ήταν ο Μπατίστα και οι Αμερικάνοι που είχαν μετατρέψει την Κούβα σε ένααπέραντο μπουρδελλο- Καζίνο.

Είναι βέβαιο ότι φταίει ο Φιντέλ που αναγκάσθηκε να πέσει στη αγκαλιά της Σοβιετικής Ένωσης και όχι το εμπάργκο των Αμερικανών.

Σίγουρα και φταίει ο Φιντέλ που δεν τους έκανε το χατίρι να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσει να τον δολοφονήσουν.

Φταίει γιατί αυτός ήταν που έσπειρε τον σπόρο της ελευθερίας από την καταπίεση και την εκμετάλλευση σε όλους τους Λαούς της Λατινικής Αμερικής.

Φταίει γιατί έδωσε εκείνα τα χρόνια μια ελπίδα η ακόμα και ψευδαίσθηση ότι ο Λαός κάθε χώρας μπορεί και πρέπει να υπεύθυνος για την τύχη του.

Φυλάκισε γράφουν και λένε τους αντιφρονούντες, πόσους φυλάκισαν, εξόντωσαν, εξανδραπόδισαν σε όλο τον κόσμο τα αφεντικά αυτών των κονδυλοφόρων;

Δεν ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι γραφιάδες όταν γράφουν ότι γράφουν χωρίς να σκέπτονται τι πέρασε η χώρα μας και πόσα δεινά βίωσε από αυτές τις παρεμβάσεις των προστατών τους;

Τι εντύπωση έχουν ότι όλα πληρώνονται με δολάρια η σήμερα με Ευρώ;

Η αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά, η ελευθερία πολιτική και κοινωνική δεν μετριούνται με δολάρια και Ευρώ.

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, από ραγιάδες όμως πως είναι δυνατόν να ζητάς αρετή και τόλμη.

Δεν ήταν Άγιος ο Φιντέλ, όσα στραβά και ανάποδα και αν έκανε όμως τα έκανε γιατί έτσι πίστευε ότι βοηθά τη χώρα του, βοηθά τον Λαό του.

Πόσο μυαλό έχετε όταν χαίρεστε και συμφωνείτε με όλα τα νόθα του Μπατίστα που γιορτάζουν τον θάνατο του Φιντέλ

Στύψτε λίγο το άδειο το κεφάλι σας πληρωμένοι κονδυλοφόροι και ψάξτε να βρείτε τις αιτίες και τις αφορμές γιατί σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Φροντίστε να θυμηθείτε η να μάθετε ποιοι ήταν και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για όλες τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος και της στρεβλής ανάπτυξης της χώρας.

Είναι διαφορετικό πράγμα η επιλογή φίλων και συμμάχων στη βάση των κοινών συμφερόντων και άλλο η υποταγή και υποδούλωση.

Αυτή η άποψη ίσχυε για το τότε, ισχύει όμως και για το σήμερα αν τυχόν και το καταλάβετε ίσως σταματήσετε να γράφετε μ…….κιες  για ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας, την οικονομία διάλεξαν για την υποδούλωση μας, δικτάτορες και πραξικοπήματα δεν μπορούν να κάνουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΟΔΟΣ 30/11/2016

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ… ΚΟΜΜΑΝΤΑΝΤΕ; 1

    Κλαίει γοερά από χθες όλο το συντροφάτο, γιατί τα τίναξε ο αγαπημένος του Φιδέλ Κάστρο. Και πάνε σύννεφο οι… αγιογραφίες του στα ελληνόφωνα ΜΜΕ – κι όχι μόνο στα κομμουνιστικά.

    Μόνο που δε μας τα λένε όλα τα συντρόφια, για την φαμίλια των Κάστρο…

    Να, για παράδειγμα, μας κρύβουν τον Αντόνιο (για τους φίλους «Τόνι», επί το αμερικανικόν…) Κάστρο, τον αγαπημένο γιό του… κομμαντάντε, πρόεδρο της κουβανέζικης ομοσπονδίας base-ball και αντιπρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας base-ball. Αλλά και… εκατομμυριούχο και κάτοχο ενός υπερπολυτελούς γιοτ, μήκους 50 μέτρων!
    Κι όμως, ο Τόνι (oh, yes!) δεν τους είναι άγνωστος, μιας κι είχε προτιμήσει και την Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά» για να κάνει τις θορυβώδεις διακοπές του – τον Μάιο του 2015. Όχι βεβαίως στα… Εξάρχεια ή στο… «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό, αλλά στην Μύκονο – με τη σκαφάρα του. Όπου νοίκιαζε πέντε σουίτες την ημέρα, γι’ αυτόν και την παρέα του.

  2. ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ… ΚΟΜΜΑΝΤΑΝΤΕ; 2

    Και το ερώτημα είναι το εξής: πως σε μια χώρα που ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 10-30 δολάρια, ο γιός του… κομμαντάντε έκανε -σύμφωνα με το περιοδικό Forbes- περιουσία τουλάχιστον 900 εκατομμυρίων δολαρίων; Και πως ο… κομμαντάντε το επέστρεψε αυτό;
    Ε, συντρόφια;
    (ΥΓ): Πάντως, και τα υπόλοιπα παιδιά του… κομμαντάντε δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για την… παγκόσμια επανάσταση του προλεταριάτου. Να, για παράδειγμα, ο 60χρονος «Φιντελίτο», ο μεγαλύτερος γιός του… κομμαντάντε, εμφανίστηκε προσφάτως στην Αβάνα
    συνοδευόμενος από την Νάομι Κάμπελ και την Πάρις Χίλτον. Θαυμάστε τον συντρόφια…

  3. Ε, λοιπόν, τα χρυσά Rolex είναι το σήμα κατατεθέν των κομμουνιστών ηγετών, γι’ αυτό το φοράει κι σύντροφος Κουτσούμπας – κι όχι γιατί υπέκυψε στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας, όπως λένε οι… κακές γλώσσες!
    Μάλιστα, ο… «Lider Maximo» Φιδέλ Κάστρο, φορούσε μέχρι και το 1990 όχι ένα, αλλά δύο χρυσά Rolex – και μάλιστα στο ίδιο χέρι! Γιατί δύο; Το ένα έδειχνε την ώρα Αβάνας και το δεύτερο την ώρα… Μόσχας – για να μην ξεχνιέται!
    Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Κάστρο που φορούσε Rolex, αλλά και το έτερο σύμβολο της… παγκόσμιας επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα!
    Αλλά και ο Τσάβες, της Βενεζουέλας!
    Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε και για να γνωρίζεστε μεταξύ σας φορέστε από ένα… χρυσό Rolex! Ή και δύο μαζί, σαν τον… κομαντάντε!
    (ΥΓ): Hasta la… Rolex siempre – Μέχρι τα Rolex πάντα!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:https://ethnikismos.net/2016/11/28/94410/

  4. «Σας ρωτώ: Μπορεί μια χώρα που έχει θυσιάσει τόσους ήρωες στον μακρύ δρόμο για τη λευτεριά, μια χώρα που για αυτήν έδωσαν τις ζωές τους τόσοι εκλεκτοί νέοι άνδρες και γυναίκες, να ανεχθεί τόση ασέβεια; Αυτή η συμπεριφορά τους είναι καθαρά υποπροϊόν του καπιταλισμού και προέρχεται από μια μικρή ομάδα που μοναδικός της σκοπός είναι να συμπαρασύρει τους υπολοίπους. Αλλά εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να εξαπλώνονται και να διαδίδουν τις συνήθειές τους. Σας υπόσχομαι πως θα έρθει η μέρα που θα δούμε τους δρόμους καθαρούς, σας το υπόσχομαι!».
    Τα παραπάνω είναι λόγια του… ρομαντικού επαναστάτη (όπως τον παρουσιάζει το εγχώριο κομμουνισταριό…), κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο (Φιδέλ, που σημαίνει «πιστός» κι όχι Φιντέλ – αυτή είναι η σωστή προφορά του ονόματός του εις την ισπανική…), η δε «μικρή, ασεβής και ακάθαρτη» ομάδα ανθρώπων που απειλεί με εξαφάνιση είναι οι λεγόμενοι «ομοφυλόφιλοι» της Κούβας!

  5. Και το ίνδαλμα των απανταχού της γης κομμουνιστών, δεν αρκέστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε και σε έργα.

    Έτσι, τον Απρίλιο του 1960, ο έτερος… ρομαντικός κομαντάντε, Τσε Γκεβάρα, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του τομέα εκπαίδευσης των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως παρουσιάζει στο Φιδέλ Κάστρο ένα σχέδιο εξολόθρευσης των αντιφρονούντων, υπό τον τίτλο “Γενικό Σχέδιο Φυλακών”. Ο Φιδέλ συμφωνεί και λίγο καιρό αργότερα, ανοίγει στην Κούβα το πρώτο “στρατόπεδο αναμόρφωσης”, στη χερσόνησο του Guanaha.
    Εν τω μεταξύ, ο “Τσε”, έχει φροντίσει να στείλει τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Ραμίρο Βαλντές στον δήμαρχο της Σανγκάης, για να μάθει πως τα κατάφερε να απαλλάξει την πόλη του από τους «ομοφυλόφιλους». “Πολύ εύκολο. Χτυπάτε τους στο κεφάλι και πετάτε τους στο ποτάμι”, του απαντά ο Κινέζος σύντροφος. Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι η Κούβα δεν είχε… ποτάμια.

  6. Έτσι, αναζητείται μια πιο… προσιτή λύση και ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιδέλ, ζητάει… τεχνογνωσία από τους Βούλγαρους συντρόφους, για τις μεθόδους που αυτοί εφαρμόζουν ούτως ώστε “οι δρόμοι της Σόφιας να παραμένουν καθαροί”. “Εμείς έχουμε ανοίξει ένα ειδικό στρατόπεδο για τα αντικοινωνικά στοιχεία, σαν τους ομοφυλόφιλους, που η περίπτωσή τους μας ανησυχεί περισσότερο”, του απαντούν.
    Ο… ρομαντικός, ζυγίζει τις δύο προτάσεις και υιοθετεί τον βουλγαρικό δρόμο για την εξαφάνιση των «ομοφυλοφίλων» και τους μαντρώνει στις «Umap», στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, για «να γίνουν άνδρες», σκληροί και ρωμαλέοι, προκειμένου να… οικοδομήσουν τον σοσιαλισμό.
    Πόσοι ήταν εκείνη την εποχή οι «ομοφυλόφιλοι» της Κούβας, που «αναμορφώθηκαν» στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας; Σύμφωνα με τον Άλεν Γκίνσμπεργκ, που επισκέφθηκε την Κούβα το ’65, οι έγκλειστοι «ομοφυλόφιλοι» ανέρχονται σε 45 χιλιάδες.

  7. Και οι «αναμορφώσεις» αυτές συνεχίστηκαν μέχρι τα τελευταία χρόνια και σταμάτησαν όταν το καθεστώς έλαβε τα πρώτα μέτρα «φιλελευθεροποίησης» (εξαμερικανισμού…).
    Μάλιστα, ο ίδιος ο… ρομαντικός Φιδέλ, ανέλαβε την ευθύνη για τις διώξεις των «ομοφυλοφίλων», δηλώνοντας σχετικά σε συνέντευξή του στην μεξικανική εφημερίδα La Jornada, το 2010:
    «Εάν κάποιος είναι υπεύθυνος, αυτός είμαι εγώ».
    Ούτως εχόντων των πραγμάτων, περιμένουμε από την «lgbt κοινότητα» και τους gay ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ (που ως την ώρα σιωπούν ενοχα…) να… ξεφωνίσουν και να καταδικάσουν δημοσίως τον mister Tsipra για τις τιμές που απέδωσε στον «ρατσιστή» και «ομοφοβικό» σταλινίσκο της Καραϊβικής και να τον υποχρεώσουν σε -επίσης δημόσια- σκληρή… αυτοκριτική!
    Αλλιώς, να βγάλουνε το σκασμό και να μην ξαναμιλήσουν άλλη φορά περί «ρατσισμού» και «ομοφοβίας»!

  8. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΝΟΘΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΖΙΝΑ
    ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ Ο ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ