Ομάδα πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: Ένταξη προσφυγόπουλων & μη στα δημόσια σχολεία

66
1885

ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΌΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

  • Μία παιδαγωγικά και διδακτικά έντιμη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση-λύση

Γράφει για την ομάδα πολιτών της Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

ο Δάσκαλος-Ειδικός Εκπ/κός, Α. Κρητικός

kritikos-daskalos

Εγείρει πολλά ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας, μετά την αναστάτωση και τα προβλήματα που δημιουργούνται με το θέμα ένταξης προσφυγόπουλων και μη στα δημόσια σχολεία, να συνεχίζει να το αντιμετωπίζει με τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα, αρνούμενο να αναγνωρίσει τα λάθη του και να ακούσει τις τοπικές κοινωνίες, ως να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία! Διαπιστώνουμε δε με οδύνη και οξύ προβληματισμό, το δήθεν ρήγμα που κάποιοι προσπάθησαν τοπικά να φανεί, ότι δημιουργείται μεταξύ των γονέων των μαθητών, που ήδη φοιτούν στα δημόσια σχολεία, αναφορικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων σ’αυτά. Σε κάθε δε περίπτωση, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας ανωνύμως…!

Όπως έχω ξανατονίσει, η ταυτόχρονη ένταξη χιλιάδων μαθητών με άλλα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά στα δημόσια σχολεία, όχι από μια αλλά από πολλές διαφορετικές χώρες, με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα, ήθη και έθιμα, μοιραία θα οδηγήσει σε πολλές ανατροπές, που αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες, στα νησιά δε άπτονται και εθνικών λόγων ασφαλείας, και φυσικά το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συναισθηματισμούς, με δήθεν κριτήρια πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Όλα αυτά τα δείχνει, καθημερινά, εδώ και πολύ καιρό, ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός στα θύματα των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που γεννούν τους πολέμους και συνεχίζουν να δημιουργούν την προσφυγιά. Μάλλον, άλλοι πρέπει, επιτέλους, να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό τον οποίο οδηγούν στην καταστροφή.

Αλλά και το σύνολο των γονέων που εκπροσωπούνται από τη Συντονιστική Επιτροπή των Δ.Σ των συλλόγων τους, προφανώς και επιθυμούν την μόρφωση προσφυγόπουλων και μη και δεν διακατέχονται από ξενοφοβικά ή ρατσιστικά σύνδρομα. Μάλλον, είναι άξιο απορίας, γονείς που δεν είχαν ποτέ πατήσει το πόδι τους στα σχολεία να ενδιαφερθούν για την πορεία των παιδιών τους, να ενδιαφέρονται με τόσο ζήλο για την μόρφωση των προσφυγόπουλων, κατά αναλογία κάποιων που το πρωί μοίραζαν στην Αθήνα σάντουιτς στους πρόσφυγες/μετανάστες και το βράδυ τοποθετούσαν στις εισόδους των πολυκατοικιών τους καρφιά για να μην κοιμούνται οι φτωχοί άστεγοι Έλληνες πολίτες…!

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ- ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ

Το ωφελιμότερo -και για τα προσφυγόπουλα- θα ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών δομών εντός των Hot Spot, όπως αποφασίστηκε και για τη Ρόδο. Βασική και αναγκαία η ταυτοποίηση των προσφύγων και η επαναπροώθηση όσων δεν είναι. Περισσότεροι από του μισούς διαμένοντες στο προσωρινό Hot Spot του Πυλίου είναι πακιστανικής καταγωγής, δηλαδή παράνομοι μετανάστες που θα επαναπροωθηθούν σταδιακά, άρα δεν χρειάζεται να αναστατώσουμε τα σχολεία και τη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία με την ένταξή τους σ’αυτά. Όσα προσφυγόπουλα τον Ιούνιο, με την λήξη των μαθημάτων στις εκπαιδευτικές δομές εντός των Hot Spot, δεν έχουν μετεγκατασταθεί σε δομή μόνιμης φιλοξενίας εντός της χώρας ή κάποιας άλλης, να μπορούν να φοιτούν στα δημόσια σχολεία μέχρι την τελική τους μετεγκατάσταση, ενδεχομένως και κάποια λίγα από αυτά από την εμπόλεμη Συρία, ίσως παραμείνουν, εφόσον δεν έχουν άλλη επιλογή. Έτσι, αφενός τα προσφυγόπουλα θα έχουν μια σχετική επάρκεια της ελληνικής και θα έχουν προσαρμοστεί καλύτερα, δεν θα αναστατωθούν τα σχολεία αφετέρου θα έχουμε το χρόνο με τις Ειδικές Επιτροπές, που πρέπει εν τω μεταξύ να έχουν συσταθεί από το Υπουργείο Παιδείας, να εντοπίσουμε την Αναπτυξιακή Ηλικία (Α.Η) και το Αναπτυξιακό Πηλίκο (Α.Π) αυτών των παιδιών, που πρέπει να αποτελέσουν και τα κριτήρια κατάταξής τους στις ανάλογες τάξεις και βαθμίδα, αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει με κριτήριο την Χρονολογική τους Ηλικία (Χ.Η), όχι τόσο για το ότι η ελληνική δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, όσο για το γεγονός, το οποίο διαφεύγει από όσους με προχειρότητα και ιδεοληπτικές εμμονές αντιμετωπίζουν το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα ότι, πολλά από αυτά τα παιδιά δεν έχουν φοιτήσει καθόλου και στο σύνολό τους τα τελευταία χρόνια σε σχολείο! Προσφέρομαι δε να βοηθήσω τον όποιο φορέα υλοποίησης του σχετικού έργου. Ήδη, από μια πρώτη εκτίμηση φαίνεται η δυνατότητα χορήγησης, με βάση τις ιδιαιτερότητες αυτών των παιδιών, τεσσάρων (4) από τις έντεκα (11) αριθμητικές κλίμακες και όλων των ποιοτικών (4) του «Αθηνά Τεστ» Μαθησιακών Δυσκολιών για τον εντοπισμό (Α.Η) και (Α.Π). Βρίσκοντας, παράλληλα με άλλα τεστ το μαθησιακό, γνωστικό και ψυχοκοινωνικό προφίλ των παιδιών, θα μπορέσουμε να πορευθούμε με τρόπο διδακτικά και παιδαγωγικά έντιμο. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τραυματική εμπειρία από τη δίνη του πολέμου, τις κακουχίες, το χαμό προσφιλών προσώπων, χαραγμένα στις παιδικές τους ψυχές, προοιωνίζουν ότι τα σχολεία καλούνται να καλύψουν, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα (έλλειψη παιδοψυχολόγων, ειδικών εκπ/κών κ.α.), μία δυσανάλογα μεγάλη ομάδα παιδιών με ετερόκλητες μαθησιακές, γνωστικές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες! Κατά συνέπεια, το Υπουργείο θα πρέπει να δεσμευτεί ότι, με την

έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, θα μεριμνήσει να υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες στα συγκεκριμένα σχολεία. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για μια διδακτικά και παιδαγωγικά έντιμη λύση.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Διαφορετικά, η προχειρότητα και η βιασύνη, από πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο αυτό, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλουν την άμεση ένταξη των προσφυγόπουλων και μη στη δημόσια εκπαίδευση, εγείρει ερωτηματικά, είναι παιδαγωγικά και διδακτικά ανέντιμος και πιθανά, οδηγεί: α) σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ σταδιακά σε β) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ και τελικά γ) σε ΕΘΝΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

Σκεφτείτε ένα παιδί που με βάση την (Χ.Η) θα πρέπει να φοιτήσει στην ΣΤ΄ Δημοτικού, ενώ με βάση την (Α.Η) στην Α΄! Αναλογιστείτε τα συναισθήματα του 12χρονου προσφυγόπουλου αλλά και των 6χρονων μαθητών της Α΄ Τάξης. Σταδιακά θα φανεί ότι αποτελούν τροχοπέδη στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να έχουν την ευθύνη, οι αντιδράσεις των γονέων θα γίνουν εντονότερες και ακόμη πιο δικαιολογημένες, η ματαίωση των προσφυγόπουλων δεδομένη και η έσχατη πλάνη χειρότερη της πρώτης.

Σταδιακά, θα καταργηθούν οι θρησκευτικές εορτές, όπως τα Χριστούγεννα (φεστιβάλ του χειμώνα (winterfest) στη Γερμανία), το Πάσχα, η πρωινή προσευχή, επειδή θα προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι! Στη γειτονική Ιταλία, ενώ επιτρεπόταν μαθητές άλλων θρησκειών να φορούν τα θρησκευτικά τους ενδύματα και σύμβολα, χωρίς να ενοχλείται κανένας, κάποιοι γονείς αλλόθρησκων μαθητών απαίτησαν να αφαιρεθεί ο Σταυρός του Ιησού Χριστού από τις σχολικές αίθουσες γιατί τους προσέβαλε. Αν και αρχικά αφαιρέθηκε, τελικά, μετά από αγώνες ανατράπηκε η απόφαση με την αιτιολογία ότι δεν αποτελεί μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο Σύνταγμα (σύμβολο του Κράτους). Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ιταλίδας Υπουργού Παιδείας: « Η ύπαρξη του Σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει πρόσκληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της Παράδοσής μας!». Τελικά, εναντίον ποιων είναι ο ρατσισμός;

Στις χώρες όπου ο Χριστιανισμός είναι η κύρια Θρησκεία, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι, όχι μόνο δίνουν πάρα πολλά δικαιώματα στους αλλόθρησκους, αλλά τους προστατεύουν από όλους και όλα. Ορθόδοξες Ιεραποστολές ανά τον κόσμο στην Ασία στην Αφρική, διακονούν χιλιάδες μουσουλμάνους συνανθρώπους μας. Αντίθετα, διαβάζουμε στο Κοράνι π.χ. 5ο κεφ.,στίχος 52, το ακριβώς αντίθετο: «καταπολεμήστε τους, μέχρι να σταματήσει ο πειρασμός και να διαδοθεί η Θρησκεία», «Όταν τελειώσουν οι άγιοι μήνες, τότε σκοτώστε τους απίστους, όπου και αν τους βρείτε, πιάστε τους, κυκλώστε τους, παραμονέψτε τους παντού» (Κοράνι, Σούρα 9,5). Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ εμείς τους δεχόμαστε, αυτοί δεν μας δέχονται! Δίνουμε, λοιπόν, τη βακτηρία μας όχι το χέρι μας. Πλήρης ανεκτικότητα ή πλήρης απόρριψη δεν μπορούν να θεωρηθούν σωστοί τρόποι αντιμετώπισης.

Την ίδια δε στιγμή που η Νέα Τάξη επιτρέπει στη Σαουδική Αραβία να χρηματοδοτεί την κατασκευή Τζαμιών (μόνο στην Αγγλία περί τα 2000!) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, ουδέποτε την πίεσαν να άρει την απαγόρευση για ανέγερση χριστιανικών ναών στα εδάφη της ή να ανακαλέσει τη διαταγή της ανώτατης Θρησκευτικής Αρχής (εκδόθηκε το 2012) για καταστροφή όλων των ναών στην Αραβική Χερσόνησο. Πού είναι η δικαιοσύνη, η ανεκτικότητα, η δήθεν δημοκρατία τους και ο ψευτοπροοδευτισμός, που επαγγέλλεται η παγκοσμιοποίηση; Αλήθεια, γιατί τέτοιος βιασμός της αλήθειας από «μορφωμένους»; Μα στη γειτονική Τουρκία για να ενταχθεί ένα αλλόθρησκο παιδί στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να ασπαστεί το Ισλάμ και να γνωρίζει βασικά στοιχεία της Ιστορίας της χώρας! Εμείς εδώ…! Μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούμε, πριν είναι αργά…!

Δυστυχώς, υπάρχει άγνοια, αφού στην ουσία τα αργυρώνητα συστημικά μέσα ενημέρωσης αποπροσανατολίζουν, από το να καταλάβουμε ότι οι λαθρομετανάστες είναι θύματα που χρησιμοποιούνται από το Διεθνές Κεφάλαιο, ως μοχλοί πίεσης και τρομοκρατίας στα χριστιανικά κράτη για να προχωρήσει η αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής και η πολτοποίηση των Λαών, μέσα από όρους όπως αυτός της πολυπολιτισμικότητας. Μα η πολυπολιτισμική κοινωνία με την έμφαση που δίνει στην ετερότητα, δεν καταργεί την ταυτότητα. Αντιθέτως, η ετερότητα είναι γόνιμη ευκαιρία για να συνειδητοποιηθεί σαφέστερα η ταυτότητα. Οι δύο έννοιες δεν είναι αλληλοαποκλειόμενες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες. Όταν, λοιπόν, εμείς δεχόμαστε την ετερότητα γιατί θέλουν να καταργήσουν τη δική μας ταυτότητα….;

Η ιστορία διδάσκει ότι λαοί που χάνουν την πολιτική τους ελευθερία μπορούν σε κάποια στιγμή να απελευθερωθούν. Λαοί που καταντούν στην οικονομική χρεοκοπία είναι δυνατόν να επανεύρουν την οικονομική τους ικμάδα. Λαοί όμως, που χάνουν την πολιτιστική τους φυσιογνωμία μοιραία οδηγούνται στην εξαφάνιση…. ! Παράλληλα, σκεφτείτε: α) Με την έγγραφή προσφυγόπουλων και μη στα δημόσια σχολεία, με βάση το νόμο περί επανένωσης των οικογενειών, αποκτούν ιθαγένεια τόσο αυτά όσο και οι γονείς και τα αδέλφια τους, μη ξαφνιαστείτε δε, όταν πολλά ορφανά τότε ξαναβρούν τους γονείς τους….! β) την πληθυσμιακή αλλοίωση που συστηματικά και μεθοδευμένα επιχειρεί η Τουρκία γ) τα λόγια του Τούρκου Προέδρου, ότι τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα, επειδή σ’αυτά κατοικούσαν περισσότεροι Έλληνες, αλλά και δ) την πρόσφατη δήλωση Γερμανού αξιωματούχου, από τους πρώτους οραματιστές της ευρωπαϊκής ιδέας «…έρχεται ο θάνατος της Ελλάδας από τους «πρόσφυγες» και απλά…. προβληματιστείτε!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

  • Αποπροσανατολίζουν το λαό, οδηγώντας τον σε εθνικό αφανισμό μέσω της πολιτιστικής αλλοτρίωσης και της πληθυσμιακής αλλοίωσης

Καθημερινά, όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική εξαθλίωση να ακολουθεί η ψυχική και πνευματική απογύμνωση. Άμεσα, καλούμαστε σε εγρήγορση και αφύπνιση! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Επιτέλους, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος, μίλησε για τον επιχειρούμενο αποχριστιανισμό και αφελληνισμό των Ελλήνων, όταν χρόνια τώρα, εξυφαίνεται το δίχτυ της υποδούλωσης, πνευματικής και οικονομικής. Και ενώ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που περιβάλλεται από μουσουλμανικές, πρωτόγνωρος είναι ο διαχρονικός ενδοτισμός, η υποχωρητικότητα, η εξωτερική πολιτική ραγιαδισμού, πίκρας και ταπείνωσης που ακολούθησαν ανάξιοι πολιτικοί, κατασκευάσματα των Μ.Μ.Ε και εκλεκτοί ξένων κέντρων, στοών, φόρουμ, που τους σιχαίνονται η μνήμη και η Ιστορία και δεν είναι πια ανιχνεύσιμοι στο εκλογικό σώμα. Οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και συνεχίζουν με τον πνευματικό μας ευνουχισμό, χτυπώντας τους πυλώνες συνοχής της κοινωνίας, Οικογένεια. Πίστη, Ιδανικά, Αξίες.

Ενώ ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός οργιάζει και προκαλεί, ο σκοπιανός αλυτρωτισμός ξεσαλώνει και ο Νεοθωμανισμός με τον σε συνεχή εθνικιστικό παροξυσμό ευρισκόμενο Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, απασφαλίζεται και αμφισβητεί επίσημα, κυνικά και απροκάλυπτα τη διεθνή νομιμότητα σε ότι αφορά τα νησιά του Αιγαίου (καταλαβαίνετε, τώρα, γιατί η κ. Μ. Ρεπούση έγραφε στο περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού, ο ελληνικός στόλος καταλαμβάνει- αντί απελευθερώνει- τα νησιά του Αιγαίου;), και τη μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, η Κυβέρνηση ασχολείται με τον αριθμό των καναλιών που πρέπει να εκπέμπουν, υπονομεύει την Εθνική Παράδοση και Ιστορία μας, νοθεύει την Πίστη μας με την ανάμειξη πολλών εθνικοτήτων και Θρησκειών, διχάζει την κοινωνία, οδηγώντας μας στην πολιτιστική αλλοτρίωση και τον εθνικό αφανισμό.

«Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας. Θέλουμε το σχολείο ανεξίθρησκο και ουδετερόθρησκο», με έπαρση διακήρυττε ο, μέχρι χθές, νεοταξικός Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, μετά και τα όσα θλιβερά είπε για τη γενοκτονία των Ποντίων, δέσμιος των ιδεολογημάτων ενός άθεου διαφωτισμού και των ιδεοληπτικών του απωθημένων, πλήττοντας βάναυσα τη θρησκευτική ιδιοπροσωπία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, αλλά και τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του ποντιακού Ελληνισμού. Δυστυχώς, ένα συντελούμενο έγκλημα κατά της χώρας, εδώ και δεκαετίες, συνεχίζεται ως «έγκλημα δίχως τιμωρία». ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Ως πότε οι πολιτικοί ηγέτες, απατεώνες, κάλπικοι και συμβιβασμένοι, θα καταδυναστεύουν το λαό;

Για να αντιληφθούμε τη διαχρονικότητα του εγκλήματος κατά της χώρας και του λαού μας, κατ’εντολήν πέραν του Ατλαντικού, αρκεί να δούμε τι έλεγε ένας τ. Πρωθυπουργός, ο κ. Σημίτης. « Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. Να εμποδίσουμε και ν’αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του Έθνους και στην χριστιανική παράδοση, που αποδυναμώνει και εγκυμονεί κινδύνους σε μια σύγχρονη παρουσία, που πρέπει να έχει η Ελλάδα». Στα πλαίσια, λοιπόν, της Παγκοσμιοποίησης στην οποία είναι ενταγμένοι οι πολιτικοί μας και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας την οποία επαγγέλλονται, το Έθνος με την ελληνοχριστιανική του Παράδοση δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και ενώ εμείς συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και να πληρώνουμε από το υστέρημά μας τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ για να αποδομήσουν και να ξεπουλήσουν την Πατρίδα μας, να τι δήλωνε ο Ερντογάν, ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης .«Η δημοκρατία είναι το τρένο στο οποίο ανεβαίνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας. Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας».

Και όμως, στην Ελλάδα η «Αριστερή», εθνοκτόνα, «Κυβέρνηση του Λαού» με εμμονή χτυπάει την εκκλησία, την Ιστορία μας, το Έθνος-Γένος μας. Ποιος να το πίστευε, ότι θα αποδεικνυόταν ο καλύτερος σύμμαχος της παγκοσμιοποίησης, που διαλύει Έθνη και πολτοποιεί τους λαούς! Σκεφτείτε δε, ότι η επικείμενη ίδρυση Κουρδικού Κράτους, στην πολύ πιθανή περίπτωση που θα περιλαμβάνει τμήμα της τουρκικής επικράτειας, θα σημάνει τη διεκδίκηση ελληνικών νησιών και της Θράκης. Και ενώ την ίδια στιγμή οι ανατολικοί μας γείτονες, συστηματικά και μεθοδευμένα επιδιώκουν την πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών του Αιγαίου με προφανή σκοπό, που απορρέει εξάλλου και από μια ακόμη, πρόσφατη δήλωσή του Ερντογάν, ότι τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα, επειδή σ’αυτά κατοικούσαν περισσότεροι Έλληνες, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αποπροσανατολίζει το λαό από τα ουσιαστικά ζητήματα.

Ο Δούρειος Ίππος της λαθρομετανάστευσης αρχίζει να δίνει αποτελέσματα. Τα δις που ξόδεψε ο μεγάλος ανθέλληνας, Ουγροεβραίος Σόρος, ώστε να εξυπηρετηθούν τα άνομα και σκοτεινά σχέδια της Νέας Τάξης μέσω της λαθρομετανάστευσης, αποδίδουν καρπούς. Όταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, χωρίς καμία αρνητική επίπτωση, η καθημαγμένη Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών και δέχεται τρομακτικές πιέσεις από το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο για την άμεση ένταξη των προσφυγόπουλων/μεταναστών στα δημόσια σχολεία, ώστε στα αμέσως επόμενα χρόνια να ολοκληρωθεί η άλωση της χώρας μέσω της «λιβανοποίησής» της. Σε συνέχεια του άρθρου μας, σε επόμενο φύλλο, οι τραγικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη, ανεύθυνη και με πρόχειρο τρόπο ένταξη χιλιάδων προσφυγόπουλων και μη, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που παιδεύεται.

Κως, 14/11/2016

Εκ μέρους

της ομάδας Πολιτών Κω «Θερμοπύλες»

Κρητικός Αντώνης

Τρακόσσας Μιχάλης

Τρακόσσας Βαγγέλης

Φωλιά Διονυσία

66 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ δασκαλε που εχεις το ΣΘΕΝΟΣ να ακουστει Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δυστυχως η ΑΛΩΣΙΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ εχει αρχισει χρονια πριν. Τουλαχιστον ας κανουμε μια ΑΡΧΗ ολοι μας υψωνοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ στα σπιτια μας. Κοντρα Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ απεναντι στο ΣΧΕΔΙΟ. Οι Σιωνιστες εχουν κανει καλη δουλεια. Εχουν αφομοιωθη στο ΣΧΕΔΙΟ και πολλοι συναδελφοι σου. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Και παλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για το ΘΑΡΡΟ ΣΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ…

    • Δασκαλε το οτι θα υπαρξουν και καποιοι ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ταχα μου για να πουν και αυτοι κατι μην απορησεις ουτε να κανεις πισω. Μην πτοεισαι απο κατι ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ. Παιζεται ΧΟΝΔΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Αυτοι η απο συμφερον ειτε απο κομπλεξ γραφουν οτι τους βγαινει απο το κεφαλι τους μεσω παχεως εντερου. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΙΜΙΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ γιατι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ το εχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ…

  2. ΑΔΑΙΛΦΗΑ…ΑΙΧΟΥΜΑΙ ΜΠΑΙΡΔΕΨΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΗΑ ΜΑΣ…ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΠΩ ΔΟ,ΑΙΝΑΙΡΓΙ ΑΠΩ ΕΚΙ.ΘΑΙΡΜΩΠΙΛΑΙΣ ΠΑΡΑΠΑΙΡΑ…ΑΙΛΑΙΟΣ….ΝΑ ΩΡΓΑΝΟΘΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΗ ΑΙΧΟ ΦΑΙ ΠΑΙΝΤΕ ΚΕ ΔΑΙΝ ΑΙΧΩ ΡΗΞΙ ΚΑΝΑΙΝΑ….

    • Προς το σχόλιο: «ΑΙΝΑΙΡΓΙ ΠΩΛΙΤΑΙΣ»
      Αν θέλεις να γίνεις κατανοητός και να λάβεις «ΑΙΛΑΙΟΣ….» από τον μέσω φορολογούμενο Έλληνα, πες μας πρώτον σε ποια «ΑΔΑΙΛΦΗΑ…» απευθύνεσαι και δεύτερον σε τι … μέσα … έχετε «ΜΠΑΙΡΔΕΨΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΗΑ ΣΑΣ…»;
      Το ότι ο καθένας δεν μπορεί να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ έτσι ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΑ τον φορολογούμενο Έλληνα για τέτοια εξειδικευμένα θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ … όοως βλέπεις και εσυ … είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!!

      • 1)Σήμερα έκανα μπάνιο.
        2)Γιατί αδελφέ μου δεν αγαπάς αλλήλους;
        Όχι όλους τούς <>ε; Τους δικούς μας αλλήλους…οι άλλοι τι είναι αδελφέ εν Χριστώ Αντώνιε,και Ευάγγελε,και Μιχαήλ,και Διονυσία; Να τούς βαπτίσουμε ζώα;Καλύτερα θα τούς φερόσασταν. Αν βέβαια παίρνατε και καμιά επιδότηση για ζωοτροφές…

        • Πληροφοριακα σου αναφερω οτι οταν Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ να παρει το μαστιγιο στον ναο, το πηρε και τους σηκωσε. Δεν ειναι τα παντα ομορφα. Οταν λοιπον χεριαστει ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ για κατι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ που καινε και τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ με απλους θεατες ολους τους ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

  3. Βρε αι από δω βλημα (γιατι ενας εισαι ) που μας εβγαλεσ τα ματια με τα ανορθόγραφα κειμενα σου !!!! Ποναει η αληθεια του παραπανω κειμενου??δεν συμφέρει? εισαι απο αυτους που τρωνε με το προβλημα αυτο??γιατι δυστυχώς ειστε αρκετοι ..Αν στο μελλον υπαρξουν σοβαρα προβληματα θα πρεπει να σας φτυνουμε στην πλατεια εναν εναν αλητες!!!!Μονο την αληθεια εγραψε ο κυριος με καμια υπερβολη!!!

    • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΦΘΟΝΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ! ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΠΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΡΙΑ ΤΟΥ-90 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ » ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΠΑΙΔΕΣ»! ΚΑΛΟ ΛΟΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΟΝΙΕ….!

  4. Για να μη διακινούνται ανακρίβειες….
    Νόμος 4251/2014 Κώδικας Μετανάστευσης – Εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών για οικογενειακή επανένωση
    Άρθρο 70. Προϋποθέσεις για την οικογενειακή επανένωση.

    1. Ο πολίτης τρίτης χώρας που κατοικεί νόμιμα στην Ελλάδα για διάστημα δύο ετών δικαιούται να ζητήσει, κατόπιν αίτησης του, την είσοδο και διαμονή στη χώρα των μελών της οικογένειας του. Η αίτηση υποβάλλεται και εξετάζεται όταν τα μέλη αυτά διαμένουν εκτός της Ελληνικής Επικράτειας. Τυχόν διαμονή των μελών αυτών στην Ελληνική Επικράτεια, πριν την υποβολή της αίτησης για οικογενειακή επανένωση, δεν αποτελεί παρακωλυτικό λόγο και η αίτηση για τη χορήγηση της θεώρησης εισόδου εξετάζεται, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέλη της οικογένειας, την είσοδο των οποίων αιτείται ο πολίτης τρίτης χώρας, πληρούν κριτήρια ένταξης στη χώρα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 14 του άρθρου 136.

  5. 2. Για την άσκηση του δικαιώματος της προηγούμενης παραγράφου, ο συντηρών θα πρέπει να αποδεικνύει την οικογενειακή σχέση με τα μέλη της οικογένειας του για τα οποία ζητεί την επανένωση στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληροί ο ίδιος, σωρευτικά, τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α. Διαθέτει κατάλυμα ικανό να καλύψει τις ανάγκες του ιδίου και των μελών της οικογένειας του για τα οποία ζητεί την επανένωση, όπως αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας κατ` εξουσιοδότηση του άρθρου 43 του ν. 4025/2011 (Α 228), όπως ισχύει.

  6. β. Διαθέτει προσωπικό εισόδημα σταθερό και τακτικό, επαρκές για τις ανάγκες του ιδίου και της οικογένειας του, το οποίο δεν προέρχεται από προσφυγή στο σύστημα κοινωνικής αρωγής της χώρας. Το εισόδημα αυτό δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τις ετήσιες απολαβές του αμειβόμενου με τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, προσαυξημένο κατά 20/100 για τη σύζυγο και κατά 15/100 για κάθε τέκνο. Η ανωτέρω προσαύξηση του 15/100 για κάθε τέκνο δεν απαιτείται στην περίπτωση κατά την οποία και οι δύο σύζυγοι διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα. γ. Διαθέτει πλήρη ασφάλιση ασθενείας ως προς το σύνολο των κινδύνων που καλύπτονται για τις αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων ημεδαπών, η οποία να μπορεί να καλύψει και τα μέλη της οικογένειας του.

  7. «Το ωφελιμότερo -και για τα προσφυγόπουλα- θα ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών δομών εντός των Hot Spot, όπως αποφασίστηκε και για τη Ρόδο.» Μα hotspot στη Ρόδο δεν υπάρχει!!!!! Τι είναι αυτά που γράφονται;;;;;;;;;;;

  8. υπευθηνη αναλυση.ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΞΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ;

  9. ΑΔΑΙΛΦΗΑ ΕΣΑΣ ΛΑΙΟ.ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΚΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΑΔΑΙΛΦΗΑ ΙΜΑΣΤΑΙ.
    ΔΑΙΝ ΙΜΑΣΤΑΙ; ΕΓΟ ΣΑΣ ΒΛΑΙΠΟ ΣΑΝ ΑΔΑΙΛΦΗΑ ΜΟΥ …ΑΤΕ ΚΕ ΣΑΝ ΑΔΑΙΛΦΑΙΣ…..

  10. ΕΣΙ ΚΩΡΗΤΣΗ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΦΤΗΝΙΣ ΤΑ ΑΔΑΙΛΦΗΑ ΣΟΥ ΣΤΙ ΠΛΑΤΙΑ; ΤΑΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΣΑΙ;ΝΤΡΩΠΙ.ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟ ΠΗΠΑΙΡΗ….

    • Για σενα και το σαλιο δεν αξιζει !!! ηλιθιε !!!δειχνεις με αυτα που γραφεις ενα κομπλεξικο ανθρωπακι και τιποτα παραπανω!!!

  11. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1

    Στις 19. Νοεμβρίου 2016, μία πρώην κομμουνιστική χώρα, η Πολωνία διακήρυξε επισήμως εκ νέου τον εαυτό της ως ένα χριστιανικό έθνος, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά το άθεο παρελθόν της.
    Την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη βάσει σχεδίου ισλαμοποιείται.
    Σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στον Καθολικό Ναό του Θείου Ελέους στην Κρακοβία της Πολωνίας, οι Καθολικοί Επίσκοποι της Πολωνίας με την παρουσία του Προέδρου Andrzei Duda και πολλών καθολικών προσκυνητών, αναγνώρισαν επίσημα τον Ιησού Χριστό ως Βασιλιά της Πολωνίας και Τον κάλεσαν να καθοδηγήσει το έθνος τους, το λαό τους και τους πολιτικούς τους ηγέτες.
    Στην Ελλάδα αντίθετα, χάρη στις αποστασίες των πολιτών, το κράτος επιδιώκεται να κηρυχθεί σε ουδετερόθρησκο, προπομπό του αθεϊσμού.

  12. Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 2

    «Αθάνατε Βασιλέα των Αιώνων Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας και Σωτήρα μας, σκύβοντας τα κεφάλια μας ενώπιόν Σου, Βασιλέα του Σύμπαντος, αναγνωρίζουμε την κυριαρχία Σου πάνω από την Πολωνία, σε εκείνους που ζουν στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Επιθυμώντας να προσκυνήσουμε το μεγαλείο της δύναμής Σου και της δόξας Σου, με μεγάλη πίστη και αγάπη, θα φωνάξουμε: κυβέρνησέ μας, Χριστέ!», ανέφεραν οι Πολωνοί.
    Η Πολωνια ορθώνει ανάστημα απέναντι στην Νέα Τάξη και το Ισλάμ τονίζοντας στους ιμάμηδες πως δεν πρόκειται να εφαρμόσουν στην Πολωνία του νόμους του Αλλάχ, καθώς στην χώρα της ο βασιλιάς είναι ο Ιησούς Χριστός.

  13. Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης επισκέφτηκε την Αθήνα και ενημέρωσε άπαντες τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων εκτός της… ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι όλοι μαζί αποτελούν μία συντροφιά, την συντροφιά του ψευτορωμαίικου σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία οδηγεί μία Ελληνική νήσο, την μαρτυρική Κύπρο μας, σε πλήρη τουρκοποίηση, γιατί η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Αναστασιάδης είναι χειρότερη ακόμη και από το ολέθριο σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε με δημοψήφισμα με συντριπτική πλειοψηφία ο ελληνισμός της μεγαλονήσου! Τότε πριν το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν είχε πει ο αείμνηστος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα! Σήμερα, ο Αναστασιάδης, πριν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία συνομιλεί ως εκπρόσωπος κοινότητος…

  14. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ;

    Δυστυχῶς δέν ἀγαποῦν τήν πατρίδα τους ὅλοι οἱ Ἕλληνες, καί μάλιστα ὄχι μόνον δέν τήν ἀγαποῦν ἀλλα καί τήν προδίδουν ὅπως εἶχον πράξει καί μερικοί (ἕλληνες) εἰς τήν μάχην τοῦ Γρανικοῦ ποταμοῦ. Εἰς τήν μάχην τοῦ Γρανικοῦ ποταμοῦ ἡ φιλαργυρία ὅπλισεν τά χέρια «ἑλλήνων» νά συστρατευθοῦν ὡς μισθοφόροι ὑπέρ τῶν Περσῶν καί ἐναντίον τοῦ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ καί τῶν Ἑλλήνων. Οἱ Πέσες φοβούμενοι μήπως οἱ μισθοφόροι των ἐπεναπατρίσουν δέν τούς στέλνουν στήν πρώτη γραμμή. Μετά τήν νίκη του ἐπί τῶν Περσῶν, οἱ μισθοφόροι στέλουν ἀντιπροσωπεία γιά νά τά «βροῦν» μέ τόν Ἀλέξανδρο. Ὁ Ἀλέξανδρος εἶναι Μέγας καί ὄχι κάτι ἄλλο. Μέ δαύτους δέν ἔγινεν μάχη, ἔγινεν σφαγή, τούς μέν Πέρσας ἔσφαξεν τούς δέ «ἕλληνας» κατέσφαξεν, διότι ὡς εἶπεν: «Έλληνες ὄντες, ἐναντία τῆ Ἑλλάδι ὑπέρ βαρβάρων ἐμάχοντο».

  15. Δάσκαλε καλά το ξεκίνησες αλλά μετά έπαθες μάλλον Χρυσαυγίτιδα. Να το κοιτάξεις. Και επίσης οι Σύλλογοι Γονέων ΔΕΝ εκπροσωπούνται από ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Γονέων. Ο επόμενος βαθμός εκπροσώπησης είναι η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ που δεν υπάρχει στην Κω με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ που επικαλείστε.

  16. Η Χρυσή Αυγή τουλάχιστον έχει τα κότσια ..Εσείς ,άλλοι Ενεργοί πολίτες,άλλοι Θερμοπύλες,άλλοι Πλαταιείς,άλλοι Μαραθωνομάχοι…..κρύβεστε πίσω από αρχαία Ελληνικά έπη ,που είστε ανάξιοι και να τα αναφέρετε.Ποιοι Πακιστανοί ρε και άλλα κι άλλα;Τριάντα παιδιά προσφύγων από εφτά έως δώδεκα χρονών λένε να πάνε σχολείο και έχετε ξεσηκώσει το κόσμο.Πηγαίνετε να σώσετε καμιά κουκουβάγια με επιδότηση και άστε τα σάπια.Εσύ κύριε καθηγητή αυτά μάθαινες στα παιδιά μου αυτά τα χρόνια; Να αγαπούν μόνο τούς υποτιθέμενους χριστιανούς,και όχι τους αλλήλους; Αυτά λέει ο Χριστός στη διδασκαλία του;Αυτά λέει η χριστιανική θρησκεία.Έξω από το ναό Φαρισαίοι….Έξω…..

  17. Ή είσαι με τους οπαδούς του Χριστού ή με τους οπαδούς του Μαμωνά; Διότι «ου γαρ δύναστε δύο Κυρίους δουλεύει». Γι’ αυτό εάν είσαι οπαδός του Χριστού δε μπορείς να δίνεις απεριόριστη αγάπη στους εχθρούς της αγάπης (εις τους οπαδούς του Μαμωνά)!
    Εάν δε αισθάνεσαι Έλληνας δεν μπορείς να δίνεις Ελευθερία εις τους εχθρούς της Ελευθερίας και να δίνεις Δημοκρατία εις τους εχθρούς της Δημοκρατίας!

  18. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.

  19. Μπράβο ρε φίλε ανάλυση.Άμα είναι έτσι-που δεν είναι—τότε φίλε μου λυπάμαι γιατί εγώ άλλα έμαθα στο σχολείο για τον χριστιανισμό. Συγχαρητήρια δάσκαλε…Δηλαδή αν ένα παιδί καθολικού -Μουσουλμάνου-Βουδιστή υποφέρει,του προσφέρουμε ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ. Αν όμως είναι ορθο-δοξο του δίνουμε παραπάνω.

  20. ΑΚΟΥΣΤΕ.ΑΚΟΥΣΤΕ…. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ,Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ,ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ΔΙΟΙΚΟΎΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΙΝΑΙΡΓΩΝ. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ,ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΩΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…..ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ……..1)ΩΛΗ ΜΑΖΗ ΜΠΩΡΩΥΜΑΙ…….2)ΑΔΑΙΛΦΙΑ ΜΟΥ ΑΛΙΤΑΙΣ ΠΟΥΛΗΑ…..ΑΜΑ ΘΑΙΛΙ Η ΝΙΦΗ ΚΙ Ο ΓΑΜΠΡΩΣ……

  21. Κάποιοι εδώ μέσα που γράφουν ανορθόγραφα και επιμένουν να έχουν δημόσιο λόγο όπως και το Δ.Ν.Τ που δεν χάνει ευκαιρία να χαρακτηρίζει όποιον έχει αντίθετη, από αυτόν γνώμη, Χρυσαυγίτη, θα πρότεινα να πάει να δει κανένα ψυχίατρο μπας και γιατρευτεί και σωθεί η κοινωνία απ’ αυτούς. Θλίβομαι όμως γιατί πιστεύω ότι και ο ένας και ο άλλος είναι δάσκαλοι, που με την προβληματικοί τους συμπεριφορά δηλητηριάζουν κάθε μέρα ανθρώπινες παιδικές ψυχές. Φτάνει πια! Εμείς εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας και αυτοί αντί να ασκήσουν το λειτούργημά τους ψάχνονται να τα βουτήξουν απο ΜΚΟ ή να αυξήσουν τα μπόνους τους γίνοντας αρεστοί στη παλαβή κυβέρνηση. Όμως τα ψέματα τελειώνουν, και μετά να δω, έκθετοι που θα σταθείτε. Οι γονείς έχουν ξυπνήσει και σύντομα με την αξιολόγηση που έρχεται θα τα πούμε! Κύριε Κριτικέ, συνεχίστε να γράφετε άφοβα τα εμπεριστατωμένα άρθρα σας, γιατί πολλοί που δεν τρώμε κουτόχορτο, γνωρίζουμε τις αλήθειες που αναφέρονται. Οι άλλοι, ας μπουν στα hot spot να διδάξουν, να επωφεληθούν και οι πρόσφυγες απο το «μεγαλείο» τους.

  22. Όσοι κατηγορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι διακατέχονται από ισλαμοφοβία και ότι είναι ρατσιστές, καλά θα κάνουν να ενημερώνονται τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα φαντάζονται και ίσως έτσι κατανοήσουν και την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα.
    Όπως αναφέρεται, ο ίδιος ο θρησκευτικός αρχηγός της Τουρκίας, ο αρχιμουφτής Μεχμέτ Γκιορμέζ, κατήγγελλε με έντονο τρόπο ότι στην υποτιθέμενη πιο προοδευτική χώρα της Ευρώπης, της Σουηδία, υπάρχει έντονος αντιισλαμικός ρατσισμός και το πιο εντυπωσιακό, τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί 21 (!!!) επιθέσεις σε μουσουλμανικά τζαμιά τα οποία έχουν πυρποληθεί από εξοργισμένους Σουηδούς.

  23. το πρώτο και μοναδικό σχόλιο και χαρακτηρισμός σας σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες και δεν είναι σύμφωνο με την θέση του Τσίπρα και όλων των λ@μόγιων που είναι μαζί του, είναι χρυσαυγίτες, ρατσιστές, κ.α. Ρε παπάρες, πιο φασίστες από εσάς που δεν επιτρέπουν άλλη άποψη εκτός από την δική σας δεν υπάρχουν . Αν δεν είστε συριζοκουμούνια, τότε σίγουρα είστε από αυτούς τους καλούς χριστιανούς αλληλέγγυους που αγαπάτε τους κακόμοιρους λαθρομετανάστες (καμία σχέση με τους πρόσφυγες), και για αυτή σας την αλληλεγγύη παίρνετε και 1500-2000€ τον μήνα από τις ΜΚΟ που δουλεύετε.

  24. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ! ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ – ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

    Μόνιμο καταυλισμό απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, έχουν στήσει «προσφυγάκια», τα οποία αρνούνται να μεταφερθούν στα hotspots της πόλης, διότι φοβούνται ότι θα «εγκλωβιστούν» σε αυτά. Βεβαίως, το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ολόκληρες οικογένειες «προσφύγων» μένουν πέριξ του σταθμού και συνήθως απομακρύνονται, μετά από επιχειρήσεις της Αστυνομίας και επανέρχονται μετά.
    Όμως, η κακοκαιρία που έρχεται τις επόμενες μέρες (με χιόνια και με κρύα – αφήστε δε που τα «προσφυγάκια» δεν είναι και μαθημένα στο κρύο), καθιστά την τακτοποίηση αυτών των ανθρώπων κατεπείγουσα!
    Συντρόφια, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡCIA, του ΚΚΕ και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο! Όπου είστε σηκωθείτε και σπεύστε γρήγορα να δείξετε την αλληλεγγύη σας στ’ αδέρφια σας που θα ξυλιάσουν! Και το λιγότερο που πρέπει να κάνετε, είναι να τα πάρετε στα σπίτια σας! Αλλιώς, α να μου χαθείτε υποκριτές!

    • Εσύ γιατι δεν παίρνεις κανένα «ΕΛΛΗΝΑ» άστεγο ρε καθαρόαιμε καραγκιόζη τόσα χρόνια τι κάνεις για τους πατριώτες σου?

  25. Δεν έχεις και τόσο άδικο: Ένας από τα μέρη μου πριν 2.500 χρόνια με ένα αναμμένο λυχνάρι στο χέρι, μέρα μεσημέρι, μέσα στη αγορά των Αθηνών έψαχνε τον «ΑΝΘΡΩΠΟ» … και εγώ στις ημέρες μας, μέσα στην αγορά της Κω, ψάχνω τον «ΕΛΛΗΝΑ»!

  26. Γι’ αυτό εάν είσαι οπαδός του Χριστού δε μπορείς να δίνεις απεριόριστη αγάπη στους εχθρούς της αγάπης (εις τους οπαδούς του Μαμωνά)

  27. Όχι βέβαια «ρε» γιουσουφάκι των ΜΚΟ!
    Δεν επιτρέπεται όμως σε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχολείο να κατεβάζουμε τους Σταυρούς από τις αίθουσες και να κρύβουμε την αλήθεια της αγάπης από κανένα παιδί, ότι πχ. ο Αλλάχ απαιτεί και επιβάλει πειθαρχεία σκλάβων από τους πιστούς του ενώ ο Χριστιανισμός σε θεωρεί αγαπητό παιδί του Θεού (πχ. παραβολή του ασώτου υιού). Μάλλον θα έλειπες (ως συνήθως) την ημέρα εκείνη από το σχολείο!

  28. Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους.

  29. Το ποιος είναι ο Δάσκαλος (Ειδικός Εκπ/κός, Α. Κρητικός) μπορούν όλοι οι Συμπολίτες μας να πληροφορηθούν και ειδικά από τα Αλβανάκια που δεν θέλανε να έχουν κανέναν άλλο Δάσκαλο εκτός από τον «Κύριο Αντώνη».
    Αλλά ΕΣΥ που φαίνεται να έχεις και κότσια … και να μην ντρέπεσαι και να μην κρύβεσαι για τίποτα … για πες μου τι έκανες τα τελευταία 12χρόνια (συγκεκριμένα από το 2005) όταν η Πρόεδρος της Βουλής Καθηγήτρια Νομικής Πανεπιστημίου κα Μπενάκη, σε ενημέρωσε επίσημα, επί τη ευκαιρία της ορκωμοσίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι στα επόμενα 5χρόνια … θα απολέσουμε Εθνικά … Πολιτικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα … δηλαδή θα ξεπέσουμε στα δικαιώματα των Ζώων … ΕΣΥ τι έκανες; Πίσω από τι κρύφτηκες;
    Διότι αν δεν μου απαντήσεις -έστω και ανώνυμα- θα μου αποδείξεις ότι και ΕΣΥ είσαι ένα γιουσουφάκι των ΜΚΟ!

  30. Αργά το καταλάβατε γιουσουφάκια των ΜΚΟ ότι ήρθε η ώρα σας για «… ΑΤΑΙ ΝΑΝΗ-ΝΑΝΗ….» γιατί ο ΈΛΛΗΝΑΣ δεν ξεπέφτει στο επίπεδο να σηκώνει το χέρι του πάνω στα πορνεία της πολιτικής και αυτά μετά από δυο χαστούκια να είναι ακόμα όρθια … αλλά όπως το διαισθάνεστε και ΕΣΕΙΣ … τα αντιμετωπίζει με την γλώσσα του!
    Διότι όπως λέει και ο Ελληνικός Λαός: «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει»
    Γι’ αυτό εάν θέλετε να προστατεύσετε τα «κόκκαλα» σας μην προκαλείται με σχόλια την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

  31. Μη ξεχάσεις το μίσος σου για τους πρόσφυγες ούτε οταν στήνεις τη φετινή φάτνη
    Για να τιμήσεις μια οικογένεια απο τη μέση Ανατολή που εψαχνε απεγνωσμένα καταφύγιο

  32. Αργά το καταλάβατε γιουσουφάκια των ΜΚΟ ότι ήρθε η ώρα σας για «… ΑΤΑΙ ΝΑΝΗ-ΝΑΝΗ….» γιατί ο ΈΛΛΗΝΑΣ δεν ξεπέφτει στο επίπεδο να σηκώνει το χέρι του πάνω στα πορνεία της πολιτικής … και αυτά μετά από δυο χαστούκια να είναι ακόμα όρθια … αλλά όπως το διαισθάνεστε και ΕΣΕΙΣ … τα αντιμετωπίζει με την γλώσσα του!
    Διότι όπως λέει και ο Ελληνικός Λαός: «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει».
    Γι’ αυτό εάν θέλετε να προστατεύσετε τα «κόκκαλα» σας μην προκαλείται με σχόλια την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!
    Έξω Φαρισαίοι υποκριτές … Προμαζόματα της κοινωνίας …

  33. ΕΣΥ μη ξεχνάς ότι οι Έλληνες ανέκαθεν ξεχώριζαν για την Φιλοξενία τους (Ξένιος Δίας)!
    ΕΣΥ μη ξεχνάς ότι κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις φροντίζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για όλους τους «πρόσφυγες» με 3 ζεστά γεύματα.
    Ενώ καμία από αυτές δεν παρέχει, έστω και ένα ζεστό γεύμα στις αναξιοπαθούντες οικογένειες των Ελλήνων, έστω και ανήμερα των Χριστουγέννων!
    Γιατί δεν παρέχονται στις άστεγες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ οικογένειες έστω για το χειμώνα «Hot Spots»;
    Τι έχεις κάνει ΕΣΥ μέχρι τώρα και τι έχεις σκοπό να κάνεις ΕΣΥ για τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που λιποθυμούν μέσα στις τάξεις των σχολείων από πίνα (τώρα τα Χριστούγεννα);
    ΕΣΥ μη ξεχνάς τις δηλώσεις του δημοκρατικότατα εκλεγμένου Προέδρου των μη νόμιμων μεταναστών ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι ήρθαν στην Ελλάδα ούτε για να βρούνε καταφύγιο ή δουλειά αλλά μέσα από την Δημοκρατία να μας να επιβάλουν την Σαρία ως μελλοντική πλειοψηφία που θα είναι.
    Και έτσι να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός Κορανίου, το οποίο θα τους κατοχυρώνει να σφάζουν τους «απίστους», να τους πουλάνε στα σκλαβοπάζαρα και να τους καπηλεύονται τις περιουσίες των.

  34. Φίλε συγνώμη αλλά ειδικότητα γιατρού που θα μπορούσε να σε σώσει δεν υπάρχει.Συγνώμη φίλε….

  35. Προς σχόλιο «Προς-Προς σχόλιο «Ελεεινας- Νεοελεεινας 29 Νοέ 2016 at 12:52:27 29 Νοέ 2016 at 17:01:57»

    Από πού και ως που «φίλος»! Τα αδέρφια μου, μου τα έδωσε ο Θεός, τους φίλους μου τους επιλέγω εγώ!
    Χαίρομαι πάντως που βρέθηκε ειδικότητα γιατρού που θα μπορεί να σώσει εσένα. Και συγνώμη μόνον ο Θεός των Χριστιανών μπορεί να σου δώσει!
    Μη κάνεις το λάθος και απευθυνθείς … πουθενά αλλού … την έβαψες … δεν θα μπορεί να σε σώσει ούτε ο εξειδικευμένος γιατρός που βρήκες!
    Εγώ πάντως να ξέρεις ότι δεν σου κρατώ καμία κακία … αντιθέτως σου χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις μοναδικές ευκαιρίες που μου έδωσες να ενημερώσω τους συμπολίτες μου πάνω σε τόσα βασικά θέματα: «ΑΡΚΕΤΟΝ ΣΠΟΡΟΝ ΕΣΠΕΙΡΑ» είπε κάποιος πριν 200χρόνια.
    Για αυτό και μόνο σε ευχαριστώ τα μάλα συνάνθρωπέ μου!
    Και κατά τα άλλα (όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μου) σου εύχομαι Υγείαν και Ευλογίαν!

  36. Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λέτε.Βλέπω διάφορα σχόλια υποτιμητικά,σχόλια που σας υπερασπίζουν κ.λ.π.Εγώ θα ήθελα μια απάντηση με όλο το σεβασμό,και θα ήθελα να μου απαντήσετε με κάθε ειλικρίνεια. Έχουν φτιαχτεί δύο σύλλογοι.Οι ενεργοί πολίτες και οι Θερμοπύλες. Ποιοι είναι οι στόχοι οι δικοί σας για το μεταναστευτικό; Πέρα από το να γράψετε ένα κείμενο(που δεν χρειάζεται σύλλογος) τι έχετε κατά νου;
    Το να πείσετε περισσότερους δεν έχει νόημα,δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι ενεργοί πολίτες έχουν 7.500 μέλη.
    Οι λαθρομετανάστες θέλουν να φύγουν. Τι κάνετε στη πράξη γι αυτό;

  37. Αποδεικνύετε, ότι στην εποχή μας, τα «σταλινιστικά ρατσιστικά φασιστοειδή» μόνον στα «ισλαμικά ρατσιστικά φασιστοειδή» μπορούν να βρούνε ομοϊδεάτες!
    Εεεε… γιοσουφάκια των ΜΚΟ … ώρα να ξυπνήσετε από το «..ΝΑΝΙ-ΝΑΝΙ..» (λήθαργο) που σας βάλανε οι Φαρισαίοι υποκριτές!
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ, όπως λέει και ο Εθνικός μας Ύμνος εις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ: «Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας, τα παιδιά σας θελ’ ιδείτε πόσο μοιάζουνε με σας.»

  38. Εάν αυτό είναι το πνευματικό επίπεδο των εκπροσώπων των 7.500 μελών του Συλλόγου «Ενεργών Πολιτών» σας … τι να πω … ήσαστε όχι μόνο για κλάματα … αλλά για « … »!
    Το κενό των εισαγωγικών « … » το αφήνω στη κρίση κάθε νοήμονα Συμπολίτη μας να το συμπληρώσει!

  39. ΚΑΛΑ ΔΑΙΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΙΣ.ΑΛΛΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ—ΑΛΛΟΙ ΑΙΝΑΙΡΓΗ ΠΩΛΗΤΑΙΣ.ΤΩΣΟ ΜΙΑΛΩ ΘΑΙΛΙ;

  40. Με όλο τον σεβασμό προς τον Συνέλληνά μου.
    Εάν θεωρείς ότι έχεις κάποια σχέση, πνευματική ή σωματική, με τους τριακόσιους του Λεωνίδα, είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας … κατά τα άλλα
    … δεν έχουμε να κρύψουμε από κανέναν τίποτα
    … θεωρούμε όλους τους συνανθρώπους μας Αγίους, μέχρις ότου μας αποδείξουν ότι είναι οπαδοί του μαμωνά (Φαρισαίοι υποκριτές)
    ή συμβάλουν με διάφορους τρόπους στην σκλαβοποίηση του ανθρώπου!
    Ως αντάλλαγμα Συνέλληνά μου, περιμένω από εσένα, έστω και ανώνυμα, να μου διευκρινήσεις με κατανοητή και απλή διαύγεια, ποιοι είναι οι στόχοι του Συλλόγου των 7.500 μελών των «ενεργών πολιτών»!
    Ειδεμή θα πρέπει να υποθέσω … ότι και ΕΣΥ απλώς είσαι ένα γιουσουφάκι των ΜΚΟ …

  41. Μάθε επί τη ευκαιρία και τι εμποδίζει την λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων σου.
    Ζέα έτρωγαν τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί μονίμου βάσεως.
    Ζέα έτρωγαν οι πρόγονοι μας εδώ και 10.000 χρόνια .
    Ζέα έτρωγαν και οι παππούδες μας μέχρι το 1927-30, έως ότου ο μεγάλος εθνάρχης σας Ε. Βενιζέλος το εξαφάνισε, όχι μόνον πάνω από το τραπέζι σας άλλα και από όλα τα ελληνικά λεξικά.
    Τον μεν Ζέα έχει όλα τα 20 αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός το δε σιτάρι έχει πληθώρα γλουτένης που μπλοκάρει την λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων σου.
    Για αυτό εάν θέλεις να κάνεις κάτι για τα εναπομείναντα εγκεφαλικά σου κύτταρα, αντικατέστησε το αλεύρι του σιταριού που καταναλώνεις, με αλεύρι Ζέας.

  42. ΜΑΙ ΜΑΙΓΑΛΗ ΑΙΠΙΤΙΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΘΙΚΕ Η ΣΙΝΕΝΤΕΦΞΙ ΤΙΠΟΥ ΤΩΝ ΑΙΝΑΙΡΓΟΝ ΠΩΛΙΤΟΝ ΣΤΟ ΜΑΡΙΤΙΝΑ.
    ΠΑΡΟΥΣΗΑΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΣΤΩΧΙ ΚΕ ΟΙ ΣΚΩΠΩΙ ΤΙΣ ΩΜΑΔΑΣ….

  43. ΟΣΟ ΕΠΕΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ……….ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ …….ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…….ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΙΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ