Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης 80.000 ευρώ θα καταβάλει το Νοσοκομείο Καλύμνου για ιατρικό λάθος σε 17χρονη...

80.000 ευρώ θα καταβάλει το Νοσοκομείο Καλύμνου για ιατρικό λάθος σε 17χρονη που χειρουργήθηκε…

2
674

Δικαιώθηκε μετά από 14 χρόνια για ιατρικό λάθος που έγινε

Ποσό 80.000 ευρώ ως αποζημίωση θα καταβάλλει το νοσοκομείο Καλύμνου  

Γιατρός χειρούργησε 17χρονη κοπέλα για να της αφαιρέσει κύστη από την ωοθήκη και της προκάλεσε ρήξη εντέρου!
Το περιστατικό σημειώθηκε το 2002 στην Κάλυμνο και η 30χρονη σήμερα κοπέλα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταφέρνοντας να δικαιωθεί 14 χρόνια μετά, με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Τμήμα Τριμελές Μεταβατική Έδρα Ρόδου), σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο του νησιού θα πρέπει να της καταβάλλει εντόκως το ποσό των 80.000 ευρώ ως αποζημίωση!

Για την νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει και στην αγωγή της, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2002 και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στην Κάλυμνο, όπου αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιά με τάση προς έμετο και δυσκολία στην αναπνοή. Η 17χρονη τότε κοπέλα πήρε ένα παυσίπονο όμως καθώς ο πόνος δεν υποχωρούσε επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό για εξέταση και στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο του νησιού όπου και εκεί αφού της έκαναν μία παυσίπονη ένεση επέστρεψε σπίτι της.

Οι πόνοι συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας σε τακτά χρονικά διαστήματα και την επόμενη μέρα το πρωί αποφάσισε να μεταβεί για να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν τα κατάφερε όμως αφού ενώ περίμενε για να δώσει εξετάσεις ένιωσε έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα και αμέσως με την βοήθεια των γονιών της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλύμνου.

Εκεί αφού της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κύστης και μάλιστα όπως της είχε δηλώσει ο γιατρός άμεσα και επιτόπου διότι η διακομιδή της στην πρωτεύουσα ήταν επικίνδυνη καθώς μπορούσε να σπάσει η κύστη. Η κοπέλα πράγματι χειρουργήθηκε κα αφαιρέθηκε η κύστη, όμως από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισε να εμφανίζει πυρετό (ενώ προηγούμενα ήταν απύρετη) ενώ διαμαρτυρόταν για ενοχλήσεις στο στομάχι, τάση για έμετο, ήταν ανήσυχη και η πίεση της συχνά έπεφτε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο γιατρός της χορήγησε χάπια για τον έμετο και το στομάχι, ενώ παράλληλα όπως αναφέρεται στην αγωγή, διαβεβαίωνε την ιδία και τους γονείς της πως «όλα βαίνουν καλώς και ότι η ανησυχία οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους της νεαρής κοπέλας η οποία όταν αλλάξει περιβάλλον θα νιώσει καλύτερα».
Η 17χρονη ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 18 Ιουνίου το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε να έχει ελαφρύ πυρετό, και πήγε σπίτι της. Όμως λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε μετά από συνεχείς εμετούς, δυσφορία, «φουσκώματα» δυσκολία στην αναπνοή και υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να γίνει η εκ νέου εισαγωγή της.

Το επόμενο πρωί η 17χρονη κοπέλα υπεβλήθη σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε «ελεύθερο υγρό στην κοιλία της» και έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε νέα χειρουργική επέμβαση.
Η νέα εγχείριση διήρκησε έξι ώρες και διαγνώσθηκε «ρήξη λεπτού εντέρου, παραλυτικός ειλεός, περιτονίτιδα» και βρέθηκε υγρό σε όλη την κοιλιακή χώρα.

Μετά την επέμβαση η κοπέλα διασωληνωμένη σε καταστολή διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και σταδιακά αποκαταστάθηκε η υγεία της, σε χρονικό όμως διάστημα περίπου τριών μηνών. Παράλληλα η φυσική της κατάσταση όπως ήταν επόμενο δεν παρέμεινε η ίδια καθώς χρειάστηκε να προσέχει τα πάντα, από τις τροφές που κατανάλωνε έως και τα βάρη που σήκωνε.

Ο Γολγοθάς της κοπέλας συνεχίστηκε, και τον Μάρτιο του 2003 ο γιατρός στην Αθήνα της διέγνωσε κήλη ως απότοκο των δύο επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί.

Για όλα αυτά τον Ιούνιο του 2007 η κοπέλα κατέθεσε αγωγή στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, το οποίο και επιδίκασε σε βάρος του νοσοκομείου το ποσό των 50.000 ευρώ. Μετά από έφεση που κατατέθηκε από πλευρά του νοσοκομείου, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά Τμήμα Γ΄Τριμελές (Μεταβατική έδρα Ρόδου) αποφάσισε να δοθεί ως αποζημίωση στην 30χρονη πλέον σήμερα, από το νοσοκομείο Καλύμνου το ποσό των 80.000 ευρώ εντόκως από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής, δηλαδή τον Ιούνιο του 2007.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ