Επίδομα βενζίνης: Πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις – Ευτράπελα με τη χρήση του Fuel Pass

0
173

Μέχρι και σε online στοίχημα προσπάθησαν κάποιοι να ξοδέψουν τα χρήματα από το fuel pass. Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι αιτήσεις. Η συνέχεια της διαδικασίας και τα ευτράπελα.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διαδικασία των πληρωμών στα πρατήρια καυσίμων με την άυλη ψηφιακή κάρτα, στην οποία «φορτώνεται» το επίδομα βενζίνης.

Από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (30/4), είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές. Από την Πέμπτη, είχαν πιστωθεί 7 εκατ. ευρώ σε πολίτες που ζήτησαν την καταβολή του ποσού σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι στην ψηφιακή κάρτα.

Τα ευτράπελα της διαδικασίας – Πήγαν να παίξουν στοίχημα με το επίδομα βενζίνης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώνουν άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων στο vouchers.gov.gr

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτησεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (Ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς έγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

Πώς εκδίδω το Fuel Pass

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο vouchers.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή ξεκίνησαν τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
    To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Επίδομα βενζίνης: Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την ημ/νία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Πού και πώς το χρησιμοποιώ;

  • H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.
  • Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ