Και άλλος Ρώσος ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός με τη σύζυγο και την κόρη του

0
265

Ο Σεργκέι Προτοσένια δεν αποκλείεται να σκότωσε τις δύο γυναίκες πριν βάλει τέλος της στη ζωή του – Το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό θανάτου αξιωματούχου σε ρωσική εταιρεία ενέργειας μέσα σε λίγες ημέρες

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec, Σεργκέι Προτοσένια, η σύζυγός του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους, βρέθηκαν νεκροί στην Ισπανία, μετέδωσε το τοπικό ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Telecinco.

Η δολοφονία έγινε στον οικισμό Λιουρέτ–ντε Μαρ, στην επαρχία Χιρόν.

Στα σώματα της μητέρας και της κόρης βρέθηκαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κήπο του σπιτιού. Σε μικρή απόσταση υπήρχε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος.

Η οικογένεια διέμενε συνήθως στην Γαλλία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι, και στην Ισπανία έφθασαν για τις γιορτές του Πάσχα.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου TASS μίλησε με τις αστυνομικές αρχές της Καταλονίας, οι οποίες του επιβεβαίωσαν την πληροφορία για τον θάνατο ενός άνδρα και δύο γυναικών, ωστόσο αρνήθηκαν να τους αποκαλύψουν τα ονόματα τους. Οι ανακριτικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να σκότωσε την σύζυγό και την κόρη του και εν συνεχεία να έβαλε ο ίδιος τέλος στην ζωή του.

Πριν μερικές μέρες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην Μόσχα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, Βλαντισλάβ Αβάγεφ, η σύζυγος του και η 13χρονη κόρη του βρέθηκαν νεκροί. Σε όλα τα σώματα υπήρχαν τραύματα από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή της αστυνομίας, ο Αβάγεφ δολοφόνησε την σύζυγό και την ανήλικη κόρη τους και εν συνεχεία έθεσε τέλος στην ζωή του.

Πρώην τραπεζίτης βρέθηκε νεκρός δίπλα στα πτώματα της γυναίκας του και της 13χρονης κόρης του

Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται ότι σε σφαγή παραπέμπουν οι εικόνες από το πολυτελές σπίτι του πρώην αξιωματούχου του Κρεμλίνου και αντιπροέδρου της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, που βρέθηκε νεκρός προ ημερών «με το όπλο στο χέρι» δίπλα από την 47χρονη σύζυγό του Γιελένα, που φέρεται έγκυος και τη μικρότερη κόρη του Μαρία, 13 ετών. Και οι τρεις έφεραν σημάδια από πυροβολισμό, ενώ εντοπίστηκαν από την ενήλικη κόρη του ζευγαριού Αναστασία, που αναστατωμένη, άνοιξε το διαμέρισμα ύψους 2,14 εκατ. ευρώ, όταν δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Οι ερευνητές είχαν αναφέρει ότι ερευνούν κάθε ενδεχόμενο για το τι συνέβη στον 14ο όροφο. Η έρευνα έδειξε ότι οι θάνατοι επήλθαν από το πιστόλι του Αβάγεφ. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τυχόν συνδέσεις του τραγικού γεγονότος με τη δουλειά και την προσωπική του ζωή. Ρωσικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κόρη που επέζησε δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το όπλο βρισκόταν στο χέρι του πατέρα της, όταν βρήκε το πτώμα του.

Στο παρελθόν, ο Αβάγεφ εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Gazprombank που έχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν για την πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των δυτικών κυρώσεων. Είχε μεν αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν διατηρούσε σχέσεις με αυτή. Πριν τη θητεία του στην τράπεζα, είχε διατελέσει αναπληρωτής επικεφαλής ενός σημαντικού τμήματος της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήταν πλούσιος, από την κατασκευαστική του εταιρεία.

Τα σενάρια και οι εικασίες

Σύμφωνα με εικασίες και σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, η σχέση του με τη σύζυγό του είχε διαταραχθεί, καθώς φέρεται ότι διαπίστωσε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος από τον οδηγό του συζύγου της. Ωστόσο, οι πληροφορίες διίστανται για το εάν πράγματι ήταν έγκυος. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πλούσιος πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει ότι η γυναίκα του είχε σχέση και ότι ο οδηγός είχε παραιτηθεί.

Παράλληλα, υπάρχουν φήμες ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη για οικονομικά θέματα. Οι ερευνητές, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν μία σειρά από στοιχεία. Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο είχε κλειδώσει από μέσα, εντοπίστηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την Αναστασία.

avayev_syzygos
Η σύζυγος του Αβάγεφ που φέρεται ότι ήταν έγκυος

Τι λένε οι γείτονες

Μια γειτόνισσα δήλωσε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και φωνές. «Μια γυναίκα ούρλιαζε. Στη συνέχεια ακούστηκαν ακόμη δύο πυροβολισμοί. Κανείς άλλος δεν ούρλιαζε», πρόσθεσε. «Κοίταξα έξω από το παράθυρο. Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Η μητέρα μου ήταν βέβαιη ότι ήταν πυροβολισμοί».

Μια άλλη γειτόνισσα υποστήριξε ότι οι τραγικοί θάνατοι ίσως οφείλονται στις κυρώσεις, καθώς πολλοί επιχειρηματίες έχουν δυσκολευτεί και έχουν εκδηλώσει κατάθλιψη. Δεν απέκλεισε μάλιστα οι κυρώσεις και η ύφεση να έχουν πλήξει τις επιχειρήσεις του, οπότε αποφάσισε να αυτοπυροβοληθεί, έχοντας βουλιάξει τα χρέη.

Μια άλλη γυναίκα έκανε λόγο για έναν έξυπνο άντρα, σχεδόν επικεφαλής της Gazprombank. «Δεν είχε λόγο να το κάνει. Ήταν πλούσιος, έξυπνος. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτώσει ένας τέτοιος άνθρωπος» είπε, μην αποκλείοντας το σενάριο να μπήκε κάποιος στο σπίτι τους και να τους σκότωσε, κάτι που τη γεμίζει ανασφάλεια.

avayev_kori
Η κόρη του επιχειρηματία Αναστασία που βρήκε νεκρά τα μέλη της οικογένειάς της

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ