Εργ. Κέντρο: Τηλ. διαμαρτυρία στο γραφείο Διοικήτριας του ΟΑΕΔ – Συνεχίζεται η καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας

6
2885

 

Συνεχίζεται η καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας στους εποχικούς άνεργους.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω μαζί με σωματεία από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την υποστήριξη του ΠΑΜΕ , προχώρησαν από τα τέλη του 2016 σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τόσο στον ΟΑΕΔ όσο και στο υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα 10 Φλεβάρη το Εργατικό Κέντρο προχώρησε σε τηλεφωνική διαμαρτυρία στο γραφείο Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, σε συνέχεια των παρεμβάσεων,ζητώντας την καταβολή των επιδομάτων σε όλους τους άνεργους ΤΩΡΑ και όχι από Παρασκευή σε Παρασκευή.

Για άλλη μια φορά οι απαντήσεις στα αιτήματα δεν μπορούν ούτε να μας καθησυχάσουν ,ούτε να ανακουφίσουν την δεινή κατάσταση που έχουμε φτάσει από την –ουσιαστικά- παύση πληρωμών στα επιδόματα ανεργίας.

Για άλλη μια φορά δεν υπήρξε καμία δέσμευση στο αίτημα της άμεσης καταβολής του επιδόματος, παρά η αναφορά (γνωστής χρόνια τώρα) της υποστελέχωσης και αναμονής της ολοκλήρωσης της καταβολής ακόμη και μέχρι το τέλος του Φλεβάρη!!

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Η πικρή και δυσβάσταχτη καθημερινότητα μπορεί εύκολα σήμερα να οδηγήσει τους εργαζόμενους και άνεργους στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και των αξιολογήσεων παρέχει στους μεγαλοξενοδόχους & μεγαλοεργοδότες υπηρεσίες fast track,ενώ στους εργαζόμενους άνεργους διαδικασίες χελώνας για την παροχή των δικαιωμάτων τους.

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία τους για να δοθούν οι αγωνιστικές απαντήσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πες τα φίλε μου να αγιασει το στόμα σου και λίγα είπες!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!!!Κοντευει να ξεκινήσει η σεζόν και δεν πηραμε ακόμα ούτε 1 Ευρώ……..Αυτό το φετινο το χαλι θα μείνει στην ιστορία!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. και γιατι να περνουν εποχικι ανεργια? που αλλου ιπαρχι αυτο? να τα κοψουν ολα τα επιδοματα απο τους ελλινες και να δοσουν στους καειμενους του μεταναστες

  3. Εσύ πήγαινε καλύτερα σχολείο να μαθεις ορθογραφία και μετά να σχολιαζεις……..Αιντεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!

    • απο οτι βλεπω συντροφε σου λειπει η φαια ουσια για να αντιληφθεις την κατα βουληση ανορθογραφια. μην ανησυχις ομος, μολις οι συντροφοι τις κιβερνισης ολοκλιροσουν το προτο πενταετες ικονομικο σχεδιο, ανεργια θα περνουν μονο οι ψαραδες στη Βαικαλη και οσοι δηλοσουν εθελοντες στα οριχια του Βλαδιβοστοκ

  4. Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ [ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΖΗΣΕ ΜΑΥΡΕ ΜΟΥ ……].

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ