Τράπεζες: Άλλαξαν ΑΤΜ, κλείνουν καταστήματα, αλλάζουν και… προσωπικό

3
1986

Άλλαξαν τα ΑΤΜ… αλλάζει και το προσωπικό!

Συνεχίζονται οι ανατροπές στο τραπεζικό «τοπίο».

Οι επόμενοι μήνες σηματοδοτούν εξελίξεις που ο κόσμος θα δει ξαφνικά μπροστά του.

Δεν είναι μόνο το κλείσιμο υποκαταστημάτων που συνεχίζεται ακατάπαυστα προκαλώντας αντιδράσεις πελατών και εργαζομένων, δεν είναι τα νέου τύπου ATM που έκαναν την εμφάνισή τους, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τα οποία προκάλεσαν έκπληξη σε όσους πήγαν να κάνουν συναλλαγές (ιδίως σε Eurobank και Πειραιώς), δεν είναι μόνο το περίεργο τοπίο γύρω από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, πλέον, «ακούγεται» στους τραπεζικούς κύκλους ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί μια βαθύτατη αναδιάταξη προσωπικού, όπου εκεί να κυριαρχήσουν οι πιο… «ευέλικτοι».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα μπουν σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού «νέο τύπου», εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί ψηφιακά τον πελάτη και να έχει ρόλο… συμβουλευτικό. Θα βγουν μπροστά εργαζόμενοι με γνώσεις σε πωλήσεις και κατάλληλα εφοδιασμένοι με «υλικό» για deals με ιδιώτες, επιχειρήσεις και επενδυτές.

Τα καταστήματα θα χάσουν ένα (ακόμη) μεγάλο κομμάτι του «διεκπεραιωτικού» χαρακτήρα τους , δηλαδή πληρωμές, ταμεία κτλ, και θα λειτουργούν κυρίως, ως συμβουλευτικά κέντρα, προσωποποιημένα στον κάθε πελάτη, με ατζέντα ραντεβού, νέα εμφάνιση και πλήθος τραπεζικών προϊόντων προς προώθηση.

Το όλο εγχείρημα, επιτάσσει περεταίρω επενδύσεις σε ψηφιοποίηση υπηρεσιών και σε βάσεις τραπεζικής ασφάλειας ενώ, υπό αυτό το περιβάλλον, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συγχώνευση-αναδιάταξη καταστημάτων, με τις πληροφορίες να λένε για δεκάδες λουκέτα και μαζική συρρίκνωση δικτύου (και) εντός του 2022.

πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι τράπεζες δουλεύουν ακόμα με λογική μονοπωλίου και δημοσίου. Δεν αναλαμβάνουν ρίσκο, δεν καινοτομούν, δεν είναι ευέλικτες. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς ραντεβού και να σου δίνουν μετά από μια εβδομάδα, ούτε να ζητούν τα ίδια και τα ίδια έγγραφα κάθε φορά. Από την στιγμή που δεν άλλαξες διεύθυνση και τηλέφωνο γιατί πρέπει να προσκομίζεις αντίγραφα λογαριασμών; Γιατί χρειάζεται η τράπεζα το Ε1 κάθε χρόνο για τον λογαριασμό ταμιευτηρίου που έχεις; Μήπως θα σου δώσει περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο του λογαριασμού και θέλει να γνωρίζει αν έχεις εισοδήματα;

  2. οι τραπεζες δουλευουν ακομα με λογικες του 1960.
    διευθυντες αγραμματοι, προισταμενοι ασχετοι, πελατειακες ιστοριες παλαιοκομματικου τυπου.
    στα σοβαρα κρατη, 20 χρονων παιδια, ανεβαινουν την ιεραρχια, γιατι εχουν ικανοτητες και γνωσεις. εδω επικρατει το κομματικο μεσο, η αναξιοκρατια, και οι τραπεζες βουλιαζουν!!!

  3. χαχα! Έτσι!
    Για μερικούς που μας κοιτούσαν υποτιμητικά,
    Από την εποχή των δανείων,
    Και της οικονομικής κρίσης,
    Νόμιζαν ότι η τράπεζα θα τους είχε για μια ζωή!
    Ελάτε τώρα και εσείς για δουλειά στα ξενοδοχεία,να δείτε ποσά απίδια βάζει ο σάκος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ