ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Νέα μέτρα: Αντιδράσεις καταστηματαρχών που πρέπει να κάνουν τους… αστυνομικούς (Και τα παιδιά στο… δρόμο)

8
3119

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Έκδηλη είναι η δυσφορία καταστηματαρχών και εμπόρων που αναγκάζονται να επιφορτιστούν με την ευθύνη του ελέγχου των ίδιων των πελατών τους και να έρθουν σε περίπτωση διαφόρων γραφειοκρατικών προβλημάτων ακόμα και σε προστριβή μαζί τους, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις τους με λουκέτο κατά τους ελέγχους που αναμένεται να αυστηροποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Ένα σοβαρό θέμα είναι με τα rapid test των παιδιών που κάθε οικογένεια κάνει κάθε Δευτέρα για να πάνε σχολείο και ισχύει μόνο για ένα 24ωρο. Έτσι για παράδειγμα όσοι γονείς πάνε για ψώνια Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή η Σάββατο θα πρέπει να κάνουν και δεύτερο τεστ στα παιδιά ή θα είναι αναγκασμένοι να τα αφήσουν εκτός καταστήματος… στο δρόμο.

Κι όλα αυτά ενώ έχουμε ακόμα καλό καιρό.

Δικαιολογημένα πολλοί καταστηματάρχες φοβούνται ότι οι τζίροι θα κατρακυλήσουν, όχι μόνο από τους ανεμβολίαστους αλλά και από εμβολιασμένους που διστάζουν να βγουν έξω εξαιτίας της υγειονομικής και γενικότερης ψυχολογικής κατάστασης που επικρατεί με όλες αυτές τις εναλλαγές μέτρων, το φόβο και την αβεβαιότητα.

Για τους καταστηματάρχες δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μη εφαρμογής των μέτρων. Κι αυτό γιατί μαζί με την ισχύ των νέων πιο αυστηρών μέτρων, έρχονται και εντατικοί έλεγχοι. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις ένα κατάστημα απειλείται με πρόστιμο από 2.000 ευρώ αν είναι έως 200τ.μ. και 5.000 ευρώ για κατάστημα 200τ.μ. και άνω και άμεσο λουκέτο για 15 ημέρες.

Πως είπατε;

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να ετοιμάζεστε για πέμπτη δόση σκλαβάκια.
    Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

  2. Όλοι στον κόσμο τους.Δηλαδή όλα Καλα και δεν είχαν άλλη δουλειά σε όλο το κόσμο όποτε σκευτικαν να ταλεπωρησουν τους μαγαζάτορες.Καλα κρασια

  3. μπορουν να μεινουν στο σπιτι ή σε κάποιον συγγενή-φιλο για λίγο! Ετσι οι γονεις θα γλυτωσουν εξοδα και θα ποιουν ανενοχλητοι τον καφε τους! Τα οικογενειακά ψωνια τις γιορτές…..
    Καλο ειναι να βοηθουσουμε όλοι σ αυτην την δυσκολη ωρα, όχι ολα στον βωμο του κερδους

  4. Δλδ θεωρείται ότι τα εμπορικά μαγαζιά δεν έχουν δουλειά λόγο των ράπιντ ;;;; 😂😂😂. Είστε θλιβεροί αλήθεια …

  5. Εγώ πάντως βλέπω ότι όλοι η παρέα μου που είμαστε εμβολιασμένοι και μπορούμε να μπαίνουμε και να βγαίνουμε άνετα από τα μαγαζιά δεν πηγαίνουμε για άλλους λόγους … ποικιλία 0 , τιμές στα ύψη οπότε αγορές μέσω ίντερνετ στις μισές τιμές , αν τώρα τους μαγαζάτορες συμφέρει αυτή η καραμέλα με τα ράπιντ περαστικά τους . Ας ψάξουν να βρουν το πραγματικό πρόβλημα γιατί αυτή η γκρίνια τους κούρασε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ