Εμπορικός Σύλλογος Κω: SELF TEST για επιχειρηματίες και μέλη οικογενειών α΄ βαθμού

6
2041

SELF TEST για επιχειρηματίες και μέλη οικογενειών α΄ βαθμού

 

Επειδή δεχόμαστε πολλά ερωτήματα από συναδέλφους εάν η υποχρέωση πραγματοποίησης των self tests ισχύει –εκτός από τους εργαζόμενους- και για τους εργοδότες, επιχειρηματίες και τους βοηθούντες συγγενείς πρώτου βαθμού, σας γνωρίζουμε  τα ακόλουθα:

  1. Στην σχετική Υπουργική Απόφαση, της οποίας η δημοσίευση αναμένεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν γίνεται λόγος για τους επιχειρηματίες και τα βοηθούντα μέλη των οικογενειών τους.  Ένα μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του μέτρου στηρίζεται στην αναγγελία στο ΕΡΓΑΝΗ, όπου όμως για να κάνει κάποιος την σχετική γνωστοποίηση πρέπει να έχει την δική του «ηλεκτρονική μερίδα».  Τέτοια έχουν μόνο οι εργαζόμενοι και αφού οι εργοδότες δεν μπορούν να κάνουν καμία γνωστοποίηση στο ΕΡΓΑΝΗ, λογικά εξαιρούνται του μέτρου και η διενέργεια ή όχι του τεστ εναπόκειται στην ατομική ευθύνη του κάθε επιχειρηματία.
  2. Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Στρατινάκη ανέφερε ότι η ΚΥΑ αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους επιχειρηματίες – εργοδότες δεν υπάρχει πρόβλεψη από την απόφαση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν συμπεριλαμβάνει ούτε τα μέλη α’ βαθμού συγγένειας. Για αυτές τις κατηγορίες, θα υπάρξει αντιμετώπιση το επόμενο διάστημα καθώς δόθηκε προτεραιότητα στους εργαζόμενους για να μη πέσει όλος αυτός ο όγκος ταυτοχρόνως στα φαρμακεία.

Για οποιαδήποτε νεότερη πληροφόρηση έχουμε, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πασχάλης  Βρακίδης                                                  Δημήτριος  Κώστογλου

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πρόβατο είσαι και φαίνεσαι. Στο ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ. Και αυτός είσαι ΕΣΥ.

  1. Δουλεύει όλη η οικογένεια μαύρα στην επιχείρηση, χωρίς εισφορές, μισθοδοσία και φόρο εισοδήματος και πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν self test;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ