Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Για την παράταση του επιδόματος ανεργίας

3
616

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σωματείο ενημερώνει σε ότι αφορά στον τρόπο καταβολής του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης , ότι θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.
Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος:
Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.
Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020.
Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Μαΐου 2020.
Όσον αφορά στο ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
Συνάδελφοι, σες
Τα δήθεν μέτρα προστασίας των εργαζομένων που παίρνει η κυβέρνηση δεν απαντούν στην ανασφάλεια και στο άγχος που έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο για το μέλλον και το αύριο. Ολόκληρες οικογένειες στο νησί μας απασχολούνται στον τουρισμό. Η ανέχεια ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα εκατοντάδων σπιτιών. Σπίτια που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό ακόμα και να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την δύσκολη κατάσταση που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο τουρισμό. Και πριν την πανδημία η κατάσταση ήταν δύσκολη, ΄ σήμερα είναι απαράδεκτη.
Για άλλη μια φορά είναι προκλητικός ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία προς όφελος της μεγάλης εργοδοσίας την οποία ενισχύει και στηρίζει ποικιλοτρόπως.
Οι αντεργατικές ΠΝΠ δεν τους παρέχει μόνο ζεστό χρήμα αλλά λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας για την συνέχεια.
Όλα στα μέτρα τους. Όλα για να προστατέψουν τους λίγους που έχουν τα πολλά.
Ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις περνάει ένα σωρό χαριστικές ρυθμίσεις , παγώνει δάνεια, ρυθμίζει σε βάθος χρόνου τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και πολλά άλλα, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό η κυβέρνηση για 2 μήνες Απρίλη -Μάη επεκτείνει το επίδομα ανεργίας, αφήνοντας τους ξεκρέμαστους απέναντι στις υποχρεώσεις τους σε εφορία, δάνεια, δημόσιο.
Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι με βάση τις ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος στο τουρισμό να μείνει σιωπηλός απέναντι στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας. Ερχόμαστε σε επαφή με το Σωματείο μας. Ενημερωνόμαστε, Διεκδικούμε για το σήμερα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ.
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ !ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΕΤΑ
Τηλ . επικοινωνίας 22420-27936 και 22420-22394
Καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00.
e-mail:[email protected]

01/04/2020

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχουν συνάδελφοι που δούλεψαν πρώτη φορά σε ξενοδοχείο και δεν πήραν το ταμείο ανεργίας γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα ένσημα αυτούς γιατί τους αφήνουν στην απέξω μπορεί να μου κάποιος;

  2. σύντροφοι βοηθήστε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα
    απαίτηστε μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50% και τα λεφτά να δωθούν σε όσους του ιδιωτικού τομέα
    χάσουν τη φετινή σαιζόν
    τόσα χρόνια εμείς τους πληρώνουμε για να κάθονται ας βάλουν πλάτη και αυτοί μια φορα

  3. Θα το πάρουν όλη και η αλλοδαποί οι οποίοι είναι ακόμα στοις χώρες τους εκι βγάλανε τον χειμώνα και θα πάρουν κιαλα.ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΔΩ ΚΟΛΑΗ (ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ )€€€€€€

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ