Η γάτα – μασκότ του Δημαρχείου που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους με 5 χιλιάδες φωτογραφίες

0
262

Στην εκπομπή “ΜΑΖΙ στο KosTv» μίλησε ο Ανδρέας Χατζημιχάλης Υπεύθυνος Γενικών καθηκόντων στον Δήμο της Κω. Αφορμή της συνέντευξης είναι η γάτα που ακούει στο όνομα Τιτίκα που είναι η μασκότ του Δημαρχείου εδώ και πολλά χρόνια εντυπωσιάζοντας τόσο τους ξένους επισκέπτες όσο και τους επισκεπτόμενους στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Δήμαρχο.

Μάλιστα όταν βλέπει τον Δήμαρχο Κω τον γνωρίζει τόσο καλά που έχει ένα χαρακτηριστικό τρόπο να του τραβά την προσοχή. Δεν σχολιάζουμε για επισκέψεις σχολείων τι γίνεται όταν βλέπουν την γάτα και εκείνοι για να τα αποφύγει φεύγει στο γραφείο του Υπευθύνου γενικών καθηκόντων Ανδρέα Χατζημιχάλη που την φροντίζει εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν γίνει αχώριστη. Στην εκπομπή ο Ανδρέας Χατζημιχάλης μας είπε : » Ένα πρωί όταν πήγα να ανοίξω το γραφείο ήταν απ’ έξω και περίμενε η γάτα και από τότε παρέμεινε και έγινε η μασκότ του Δημαρχείου. Την έχω τέσσερα χρόνια και την έχουν βγάλει πάνω από πέντε χιλιάδες φωτογραφίες.

Μάλιστα ήρθε μια Σουηδέζα και μου είπε «πόσα θέλω» για να την πάρει στην πατρίδα της και δεν το δέχτηκα λέγοντας της ότι η γάτα «δεν φεύγει πουθενά θα είναι μαζί μου για πάντα». Η γάτα κάθε πρωί περιμένει όλο το προσωπικό του Δημαρχείου και την χαδεύουν και την πειράζουν και την καλημερίζουν καθημερινά.

Το πρωί πηγαίνει στου Βασιλάκη την καφετέρια και κάθεται στην καρέκλα εντυπωσιάζοντας τους ξένους επισκέπτες που δεν διστάζουν να σηκώσουν το κινητό και να την φωτογραφίσουν. Η κοπέλα που την είχε τις έδωσε το όνομα Τιτίκα και πριν λίγο καιρό έφυγε από την ζωή με την επάρατη νόσο. Ο Δήμαρχος την αγαπάει πολύ και όταν τον βλέπει η γάτα του φωνάζει κατευθείαν. Στο μοναδικό αμάξι που κάθεται είναι στου Δημάρχου και μάλιστα στο καπό.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ